Vinyl is back

Δεν ξέρω τι περιμένει ο καθένας... Αθήνα λέγεται η πόλη μας και όχι Amsterdam ή Berlin κλπ... εγώ με σκάρτο πενηντάρι (46 ευρώ) αγόρασα 20 δίσκους... όλοι εισαγωγής..., μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο ήταν οι 16 άψογοι... (very good condition) και οι άλλοι ήταν καλοί (Good)... η μουσική 80'ς pop jazz... δεν είναι συλλεκτικοί, και δεν τους ακούει πολύς κόσμος... μήπως αυτά που ψάχνετε τα ψάχνουν πολλοί και ανεβαίνουν οι τιμές? οι έμποροι αυτό εκμεταλλεύονται...

αχ αυτα που ψαχνουμε εχουν κυκλοφορησει σε 300 κοπιες ολες κι ολες :D ευτυχως υπαρχουν δισκογραφικες ανεξαρτητες που επανακυκλοφορουν παλιο υλικο και ετσι δεν χρειαζεται για ενα 7ιντσο να δωσεις μισο μηνιατικο πλεον:D:D
οι εμποροι ξερουν τωρα με το ιντερνετ αρκετα πραγματα αλλα μπορεις να τους την φερεις. αν εισαι ψαγμενος σε καποιο ειδος μπορεις να τσιμπησεις κατι πραγματακια αν εισαι συλλεκτης. μ αρεσει να μπαινω σε δισκαδικα και πιο πολυ μ αρεσει να παιρνω αν βρω διαμαντακια που ο τυπας δεν ξερει την πραγματικη αξια τους. εχω τσιμπησει απο ντεμεκ παντογνωστες με υφος ,μερικα τετοια και το διασκεδαζω.

Έχω καλή σχέση με το μέσο αυτό, και δεν με πειράζουν οι ατέλειες... έχω hiend σύστημα βινυλίου, και παρά ταύτα όλα ακούγονται καλά (ελάχιστος θόρυβος επιφάνειας, άριστο τρακινγκ με μηδαμινό σφάλμα, μέγιστη εξαγωγή πληροφορίας), απλά τα καλύτερα ακούγονται φανταστικά... δεν την έχω δει συλλέκτης ούτε να προσπαθώ να βρω την καλύτερη κόπια...

Τώρα για τα mint κλπ... πρέπει να έχεις βαθιές τσέπες...

Το ξεσκαρτάρισμα είναι προσωπικό θέμα...,εγώ ακόμα δεν έχω μπει σε διαδικασία, εκτός από τους πολύ χάλια που τους χαρίζω... το πολύ χάλια αναφέρεται σε ηχογράφηση μάλλον... οι περισσότεροι μου δίσκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση με μηδαμινό θόρυβο επιφάνειας... και φαντάσου ότι το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μου είναι μεταχειρισμένοι.

Έχω μικρή προσδοκία από κάθε αγορά μου, και αντιμετωπίζοντας το έτσι, ανταμείβομαι πιο ευχάριστα, σχεδόν πάντοτε...

View attachment 89934
Χτες το βραδάκι κατεβήκαμε με τον Dim_Z στο Analog Corner για να παραλάβει
το δώρο που κέρδισε στην κλήρωση που κάναμε στην κοπή της πίτας μας..

Κάτι που θέλαμε να βρεθούμε με τον Δημήτρη, κάτι η περιέργεια που με έτρωγε
για το πως θα αισθανθώ σε ένα χώρο( μετά από πολλά, πολλά χρόνια) αποκλειστικά με βυνίλιο
βρεθήκαμε στο στο Analog Corner..

View attachment 89935

View attachment 89936

Μικρός αλλά περιποιημένος χώρος...Με ένα μικρό σύστημα στο βάθος με πηγή(τι άλλο?) το πικάπ της Luxman,
το phonostage και ο ολοκληρωμένος της VTL, να καταλήγουν στα diablo της Focal.

View attachment 89938

View attachment 89937

Δεξιά και αριστερά ράφια με δίσκους( μεγάλοι μου φάνηκαν!!) σε εξαιρετικές τιμές απ´ότι μάθαμε...
Ο ακριβότερος δεν ξεπερνούσε τα 32 ευρώ, ενώ οι δίσκοι με κλασσική μουσική είχαν από 5-12 ευρώ.

Αυτός ήταν ο λόγος που πολλά από τα ράφια ήταν άδεια..Ο υπεύθυνος του καταστήματος και γνώριμος
στους παλαιότερους κος Τάσος Συρίγγος, μας είπε πως τις προηγούμενες ημέρες έγινε επιδρομή.

View attachment 89939

Και μια αφιέρωση στον Υπέρηχα!...Tom Jones, Γιαπωνέζικο βυνίλιο με 22 ευρώ..

View attachment 89940

Εδώ ο Δημήτρης παραλαμβάνει το δώρο του από τον κο Συρίγγο.

Φεύγοντας από το κατάστημα η αλήθεια είναι πως γύριζαν στο μυαλό μου διάφορες σκέψεις...Πονηρές!

wow....
υπέροχος χώρος!!!
Μπράβο στον δημιουργό!!!!!!!!!!!

Κάπτεν θέμε κ πικαπ στη γαλέρααα!!!!!! -bye-

Έχω καλή σχέση με το μέσο αυτό, και δεν με πειράζουν οι ατέλειες... έχω hiend σύστημα βινυλίου, και παρά ταύτα όλα ακούγονται καλά (ελάχιστος θόρυβος επιφάνειας, άριστο τρακινγκ με μηδαμινό σφάλμα, μέγιστη εξαγωγή πληροφορίας), απλά τα καλύτερα ακούγονται φανταστικά... δεν την έχω δει συλλέκτης ούτε να προσπαθώ να βρω την καλύτερη κόπια...

Τώρα για τα mint κλπ... πρέπει να έχεις βαθιές τσέπες...

Το ξεσκαρτάρισμα είναι προσωπικό θέμα...,εγώ ακόμα δεν έχω μπει σε διαδικασία, εκτός από τους πολύ χάλια που τους χαρίζω... το πολύ χάλια αναφέρεται σε ηχογράφηση μάλλον... οι περισσότεροι μου δίσκοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση με μηδαμινό θόρυβο επιφάνειας... και φαντάσου ότι το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μου είναι μεταχειρισμένοι.

Έχω μικρή προσδοκία από κάθε αγορά μου, και αντιμετωπίζοντας το έτσι, ανταμείβομαι πιο ευχάριστα, σχεδόν πάντοτε...

Είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος λοιπόν. Για παράδειγμα κλασσική δεν μπορώ να ακούσω σε δίσκο εκτός mint. Eκεί που είσαι μέσα
στο συναίσθημα ξαφνικά τσακ, τσαφ, δεν το αντέχω. Και λίγα να είναι δεν την παλεύω. Οπότε μόνο ροκ και τζαζ για εμένα σε βινύλιο:bang:
και άντε κάποιες επανεκδόσεις κλασσικών έργων σε πολύ καλή κατάσταση. Οπότε linn records και hd tracks και τα συναφή για τα υπόλοιπα

3η Έκθεση Vinyl is Back

7-8-9 Μαρτίου 2014

Τεχνόπολις Γκάζι

Λειτουργία:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 17.00-21.00
Σάββατο 8 Μαρτίου 11.00-21.00
Κυριακή 9 Μαρτίου 11.00-21.00

Πληροφορίες: http://vinylisback.gr

wow....
υπέροχος χώρος!!!

Toυ κάπτεν Κώστα του έφερα ένα μπουκαλάκι με δείγμα απο αναλογικές εγγραφές την τελευταία φορά που πέρασα.. Δεν ήταν καθόλου άσχημα θα έλεγα, μάλλον πολύ καλύτερα απο το αναμενόμενο (και απο εμένα..)

wow....
υπέροχος χώρος!!!

Και ωραίο Luxman πικάπ σούρπ!! :tongue: Μόνο για να το ακούσω να παίζει αξίζει να περάσω!..

3η Έκθεση Vinyl is Back

7-8-9 Μαρτίου 2014

Τεχνόπολις Γκάζι

Λειτουργία:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 17.00-21.00
Σάββατο 8 Μαρτίου 11.00-21.00
Κυριακή 9 Μαρτίου 11.00-21.00

Πληροφορίες: http://vinylisback.gr

Εγώ θα την τιμήσω σίγουρα!! Κανονίστε να πάμε παρέα!