vinyl Poll: leave or stay ?

Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνίδης μιας και είμαι ασχετίδης και στα αναλογικά... αλλά όλοι μιλάνε για το πόσο βασική είναι η στήριξη στα πικάπια. Δεδομένου ότι αναφέρεις πως το πικάπ σου "ακούει" και το χάδι, ίσως να είναι και αυτός ένας τομέας που χρήζει προσοχής.

Τα πικαπ χωρίς ανάρτηση θέλουν πολύ καλή στήριξη κι απομονωση από κραδασμούς. Αν δεν εξασφαλίσεις αυτό τότε όσα και να ξοδέψεις βελτίωση δεν θα δεις. Επίσης η ποιότητα ηχογράφησης-παραγωγής και η κατασταση των δισκων παίζουν βασικό ρόλο στον προσλαμβανόμενο ήχο. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή που λένε για να κάνεις ένα πικαπ να παίξει σωστά.

Πολλοί νεόκοποι στο βινύλιο παρασύρθηκαν, έπεσαν με τα μουτρα στην αγορά βινυλίων μόνο και μόνο για να αποκτήσουν μια σεβαστή δισκοθήκη σε λίγο χρονικό διάστημα, χωρίς ποτέ να καταφέρουν να τα ακούσουν σωστά και να μετανιώνουν την κάθε στιγμή, παράτησαν τα πικαπ και τα λοιπά αξεσουάρ και τους έμειναν οι δίσκοι αμανάτι.

Η καθαρότητα και η ακρίβεια στην αναπαραγωγή είναι βασικοί παράγοντες για την μουσική απόλαυση, πολύ δύσκολα ένα πικαπ μπορεί να τα παρέχει αυτά ανεξαρτήτως κόστους.
Δεν υπάρχει και εξέλιξη αυτό είναι και το μελανό σημείο. Όταν φτάνω να διαβάζω ότι τα καινούργια πικαπ δεν αξίζουν μπροστά στα vintage και δεν το αμφισβητώ αυτό, τότε ποιο το νόημα να ασχοληθείς με πικαπ και βινύλιο?

Εννοω οτι το στησιμο απο τον αντιπροσωπο, λογικα πρεπει να ειναι σωστο και να δουλευει το πικαπ οπως πρεπει,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν επιδεχεται κριτικης στον τελικο ηχο.

Η sas θα βοηθησει πολυ στην ποιοτητα ηχου,tracking κλπ, αλλα επαναλαμβανω οτι το phono που ηδη εχεις θα εκτεθει και δεν θα φταιει η pearl/sas.

O Xρηστος εχει δικιο, ψαξε και για πικαπ,ενα σωστα επιλεγμενο ακομη και μεταχειρισμενο.

Επισης συμφωνω με τον Χρηστο οτι ενα μελετημενο πικαπ 1500-2000 ευρω δεν εχει να ανησυχει απο ενα dac των 300 ευρω.

Ψαξε και το ενδεχομενο καποιου προβληματος, η pearl δεν δικαιολογει αυτο το "σσσ" που λες.Ισως κατι δεν παει καλα ειτε με την βελονα ειτε κατι αλλο στην αλυσιδα ?

Οσον αφορα τον θορυβο οταν αγγιζεις το πικαπ αυτο ειναι λογω σχεδιασης και υποφερει απο feedback ,οπως πολλα πικαπ ομοιας σχεδιασης.Η τοποθετηση σε στερεη βαση και μακρια απο ηχεια βοηθα πολυ.

Η καθαρότητα και η ακρίβεια στην αναπαραγωγή είναι βασικοί παράγοντες για την μουσική απόλαυση, πολύ δύσκολα ένα πικαπ μπορεί να τα παρέχει αυτά ανεξαρτήτως κόστους.

Μήπως είσαι λιιιγο υπερβολικός;

Μήπως είσαι λιιιγο υπερβολικός;

Πιστεύεις ότι το πικαπ είναι ακριβέστερο στην αναπαραγωγή από ένα αντίστοιχο ψηφιακό? στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να ακούγονται το ίδιο εφόσον μιλάμε για την ίδια μουσική παραγωγή. Αυτό δε συμβαίνει όμως.

Όταν φτάνω να διαβάζω ότι τα καινούργια πικαπ δεν αξίζουν μπροστά στα vintage και δεν το αμφισβητώ αυτό, τότε ποιο το νόημα να ασχοληθείς με πικαπ και βινύλιο?
Eδω αποκτα νοημα η προσεγμενη αγορα ενος καλου μεταχειρισμενου πικαπ/βραχιωνα,οχι κατ'αναγκη πολυ ακριβου,μερικα διαφορων τιμων μεταχειρισμενα που προχειρα ερχονται στο μυαλο, systemdek, linn, ariston,thorens,heybrook και αρκετα αλλα.

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Πιστεύεις ότι το πικαπ είναι ακριβέστερο στην αναπαραγωγή από ένα αντίστοιχο ψηφιακό? στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να ακούγονται το ίδιο εφόσον μιλάμε για την ίδια μουσική παραγωγή. Αυτό δε συμβαίνει όμως.

Το θέμα είναι από που προέρχεται η κάθε παραγωγή.
Αν προέρχεται από αναλογική εγγραφή προτιμώ το πικάπ χωρίς δεύτερη σκέψη.

Eδω αποκτα νοημα η προσεγμενη αγορα ενος καλου μεταχειρισμενου πικαπ/βραχιωνα,οχι κατ'αναγκη πολυ ακριβου,μερικα διαφορων τιμων μεταχειρισμενα που προχειρα ερχονται στο μυαλο, systemdek, linn, ariston,thorens,heybrook και αρκετα αλλα.

Δεν διαφωνώ αλλά πόσα μεταχειρισμένα πικαπ μπορεί να βρεθούν για τον κάθε νεοεισερχόμενο στο βινύλιο? Είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να πάρει ένα μεταχειρισμένο πικάπ 15, 20, 30 ή και 40 ετών ?

Εγώ εγκατέλειψα πρόσφατα πουλώντας το πικάπ μου αλλά και καμιά δεκαριά δίσκους. Όμως κοιτάζοντας τους δίσκους που έχω για κάποιον λόγο δεν μπορώ να τους αποχωριστώ με τίποτα! Έχω κάποια κομμάτια με τα οποία νιώθω δεμένος. Αγαπούσα πάντα το βινύλιο πάρα πολύ και το αγαπάω ακόμα. Νομίζω πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω.

Δεν διαφωνώ αλλά πόσα μεταχειρισμένα πικαπ μπορεί να βρεθούν για τον κάθε νεοεισερχόμενο στο βινύλιο? Είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να πάρει ένα μεταχειρισμένο πικάπ 15, 20, 30 ή και 40 ετών ?
Ναι.Οσα ατομα ρωτησαν την γνωμη μου για παρομοιας φυσης θεματα, πηραν μεταχειρισμενα και δεν το μετανοιωσαν.
Αν τωρα καποιος δεν θελει π.χ ενα thorens td126III η 125 ΙΙ η αλλο διοτι ειναι μεταχειρισμενα και προτιμα ενα καινουργιο project (αναφερω τη συγκεκριμενη μαρκα αφου αυτο εχει ο φιλος) , πιστευω οτι κατα βαθος δεν ενδιαφερεται πραγματικα για το καλυτερο που μπορει να ακουσει απο πικαπ για τα λεφτα που διαθετει,και σαφως δεν θα το απολαυσει,με αποτελεσμα "to leave" οπως λεει και ο τιτλος.

1. πόσους δίσκους έχεις?
2. Ποιούς δίσκους έχεις? (εταιρεία παραγωγής, χώρα εκτύπωσης)
3. Σε τί κατάσταση είναι οι δίσκοι
4. Εχεις ακούσει τους ίδιους δίσκους σε άλλο σύστημα που να παίζουν καλά?

<100 αν και δεν έχει σημασία γιατί ρωτάω "αν αξίζει να χτισω δισκοθήκη εφόσον θα μπορώ να την ακουσω καλά με λογικό κοστος" .
Τα τεστ γίνονται με καινούργιους δίσκους, ζήτημα να έχουν παίξει 20 φορές.
Δεν τους έχω ακούσει σε άλλο συστημα αλλά είμαι σίγουρος ότι αν τους έπαιρνα στην έκθεση θα έπαιζαν γαμ@. Raidho με βινύλιο καμια 100 Κ. Αυτό έλειπε να μην επαιζε.

1. πόσους δίσκους έχεις?

Ως συνήθως χτυπάς "κέντρο"
Ψειρίζουμε τη μαιμού πριν τα βασικά.
Ας απαντήσει ο φίλος μας και στα 4 ερωτήματα και μετά βλέπουμε αν του πρέπει...sas,mc,mm+sas ecc..ecc..
Αν και το οτι "το χαιδεύω και...." κάτι όχι καλό λέει.

Φιλοι μου δεν ειναι "δικη". Εθεσα ενα απλο ερωτημα. Το αν ¨μου πρεπει" να αγορασω βελονες και phono για να εχω την ποιοτητα που θελω να ακουω ειναι δικο μου θεμα.
Απο τα ερωτηματα να υποθεσω οτι πρεπει να εχω μονο καινουργιους δισκους,obi,180g για να ακουσω αξιοπρεπως βινυλιο με νορμαλ χρηματα;
Γιατι εχω και απο αυτα αλλα δεν παιζουν.
Θετω ενα κατωφλι κατω απο το οποιο δεν θεωρω οτι δεν αξιζει να παρω ουτε 1 δισκο.
Πρωτα θα δω αν παιξει με χρηματα που μπορω και θελω να διαθεσω και μετα θα χτισω.

ισως το μοναδικο για το οποιο να ημουν υπερβολικος ειναι το χαιδεμα. Βαλτε οπου "χαιδευω" το "ακουμπαω λιγο πιο εντονα" και ειμαστε οκ.

Φιλοι μου δεν ειναι "δικη". Εθεσα ενα απλο ερωτημα. Το αν ¨μου πρεπει" να αγορασω βελονες και phono για να εχω την ποιοτητα που θελω να ακουω ειναι δικο μου θεμα.
Απο τα ερωτηματα να υποθεσω οτι πρεπει να εχω μονο καινουργιους δισκους,obi,180g για να ακουσω αξιοπρεπως βινυλιο με νορμαλ χρήματα;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Αλλά πρέπει κι εσύ να μας πεις τι δίσκους έχεις, τι έκδοση κλπ για να καταλάβουμε τι τρέχει. "Το 180 γρ, καινούριο" από μόνο του δε λέει τίποτα. Επίσης και το ότι ένας δίσκος ήταν πιο αργός ή πιο γρήγορος από το αντίστοιχο CD δε λέει τίποτα για την ποιότητα του πικάπ σου. κατά τη διαδικασία του μάστερινγκ έχουν γινει πολλά περίεργα πράγματα.

Ο quevedo έχει παρατήσει τα βινύλια, και σε κάθε νήμα που συζητάμε ή το ένα ή το άλλο, λέει άστο το βινύλιο, γνωστό αυτό, το προσπερνάω.

Τα πράγματα είναι απλούστατα και εξηγώ:

Αν ο φίλος μας έχει τα χρήματα (όχι αστρονομικά ποσά) και έχει την θέληση (να το ψάξει να διαβάσει και να ξοδέψει σοφά και άλλα χρήματα) το βινύλιο είναι μια ενασχόληση που δίνει μεγάλη ευχαρίστηση.

Αν δεν έχει την υπομονή ή δεν θέλει να ξοδέψει τότε και εγώ πρώτος θα του πω να τα παρατήσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά σε αυτή την κοινότητα που είμαστε ποίο το κριτήριο της βινυλιακής αναπαραγωγής, και ποια θα είναι η σαφώς μικρή λίστα από πικάπ που θα πρέπει να κοιτάξει κανείς αν θέλει να αναπαράγει σωστά το μέσο αυτό..., αν δεν ξέρετε ότι ένα πικάπ ακόμα και σήμερα που η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα στα DAC, ότι ένα προσεγμένο πικάπ παίζει πιο φυσικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Linn Sondek μου, παλαιό μεν αλλά σε ΤΕΛΕΙΑ κατάσταση που το πούλαγα με αναβαθμισμένο πηγάδι και άριστο Akito για ένα χιλιάρικο πριν δύο χρόνια και από τα 49.000 μέλη δεν πήρα ούτε ένα πμ. τελικά έφυγε εκτός φόρουμ σε έναν πανευτυχή αγοραστή...

Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει γνώση και δεν υπάρχει θέληση για να αναπαραχθεί φυσικός ήχος, τα οικονομικά είναι άλλο θέμα...

Πιστεύω ότι ο φίλος bower θα κάνει το σωστό βήμα με βάση αυτά που πιστεύει και καταλαβαίνει.

Ως συνήθως χτυπάς "κέντρο"
Ψειρίζουμε τη μαιμού πριν τα βασικά.
Ας απαντήσει ο φίλος μας και στα 4 ερωτήματα και μετά βλέπουμε αν του πρέπει...sas,mc,mm+sas ecc..ecc..
Αν και το οτι "το χαιδεύω και...." κάτι όχι καλό λέει.
Ετσι που το θετεις ακουγεται σαν να μην αξιζει να εχεις ενα μελετημενο πικαπ αν δεν εχεις "τελειους" δισκους.
Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα με το πικαπ.Το μονο που θα συμφωνουσα ειναι στο ποσους δισκους εχει καποιος, αλλα μονον αν δεν ειναι διατεθημενος να μεγαλωσει την συλλογη του.

Απο τα ερωτηματα να υποθεσω οτι πρεπει να εχω μονο καινουργιους δισκους,obi,180g για να ακουσω αξιοπρεπως βινυλιο με νορμαλ χρηματα;
Γιατι εχω και απο αυτα αλλα δεν παιζουν.
Θετω ενα κατωφλι κατω απο το οποιο δεν θεωρω οτι δεν αξιζει να παρω ουτε 1 δισκο.
Πρωτα θα δω αν παιξει με χρηματα που μπορω και θελω να διαθεσω και μετα θα χτισω.

ισως το μοναδικο για το οποιο να ημουν υπερβολικος ειναι το χαιδεμα. Βαλτε οπου "χαιδευω" το "ακουμπαω λιγο πιο εντονα" και ειμαστε οκ.
Το... "..του πρέπει..." πήγαινε για κεφαλή στο πικ-απ και όχι σε σένα.
Πάντως, με αυτό το πικ-απ, αξιοπρεπείς δισκους, αξιοπρεπώς δεν θ'ακούσεις.
Το "αξιοπρεπώς" τώρα, όντας επίθετο, παίρνει νερό πολύ.
Άποψή μου είναι:Ένα ντακ του 500κου-1000κου και θα έχεις όλη τη μουσική του κόσμου. Και στο λέει κάποιος που με το βινύλιο παλεύει από το '74 ως σήμερα.
Αυτά και τέλος από μενα,μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

Ναι, εδώ υπάρχει το εξής θεμα: με 300 ευρώ αγοράζεις ένα ντακ και ακούς (όχι κορυφαια) αλλά αξιοπρεπώς τα cd σου μέχρι να μεγαλώσει πολύ η συλλογή και να αξίζει ο κόπος για ένα ανώτερο ντακ. Στο βινύλιο όμως δεν ακούς αξιοπρεπώς τη μουσική και επομένως δεν μπορείς να μεγαλώσεις μια δισκοθήκη που δεν μπορείς να την ακούσεις. Και ερωτω: αυτη τη στιγμή το αναλογικό μου πακέτο αξίζει 1400 ευρώ ακριβώς και παίζει σαν ράδιο των 100ε.
Πόσο θα πρέπει να κοστίζει για να μην ακούω σσσ και σκληρό ήχο(βλέπε ντακ των 300ε); 3000?
Ή μήπως δεν είναι λογικό αυτό που ακούω και επομένως κάπου υπάρχει κάποιο λάθος στο στήσιμο μου;
Το συγκεκριμένο πικαπ που εχεις εχει σοβαρες αδυναμιες και δεν αποκαλύπτουν τον πλουτο του αναλογικού μεσου.

Ειχα ακριβως το ιδιο πικαπ με σενα και εβαλα διαφορες κεφαλες αλλα ποτε δε με ικανοποίησε. Ειχα την ιδια αίσθηση με εσένα.

Ευτυχώς πηρα το δρομο παλιας αγγλικής πηγής και βρηκα την ησυχια μου.. Μπορεις βεβαια να βρεις τις χαρές του αναλογικου και σε συγχρονες κατασκευες με ένα κοστολογιο πλεον των 3k euros..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνίδης μιας και είμαι ασχετίδης και στα αναλογικά... αλλά όλοι μιλάνε για το πόσο βασική είναι η στήριξη στα πικάπια. Δεδομένου ότι αναφέρεις πως το πικάπ σου "ακούει" και το χάδι, ίσως να είναι και αυτός ένας τομέας που χρήζει προσοχής.
Στο συγκεκριμένο πλατω δε φταιει η στηριξη. Μιλω σαν πρωην κατοχος

1. πόσους δίσκους έχεις?

<100 αν και δεν έχει σημασία γιατί ρωτάω "αν αξίζει να χτισω δισκοθήκη εφόσον θα μπορώ να την ακουσω καλά με λογικό κοστος" .
Τα τεστ γίνονται με καινούργιους δίσκους, ζήτημα να έχουν παίξει 20 φορές.
Δεν τους έχω ακούσει σε άλλο συστημα αλλά είμαι σίγουρος ότι αν τους έπαιρνα στην έκθεση θα έπαιζαν γαμ@. Raidho με βινύλιο καμια 100 Κ. Αυτό έλειπε να μην επαιζε.

οι απαντήσεις που "ήθελα" να πάρω μπας και μπορέσω να βοηθήσω δεν είναι (δεν ήθελα να είναι)
"<100" ή
"τα τέστ γίνονται με καινούργιους δίσκους"
ούτε
"δεν τα έχω ακούσει σε άλλο σύστημα αλλά είμαι σίγουρος ότι αν θα τα άκουγα...."

να τα πάρουμε από την αρχή
1. <100 για μένα μπορεί να σημαίνει 20 (μπορεί βέβαια και 99) αλλά όπως και νάχει είναι λίγοι για να ασχοληθείς σήμερα εξ αρχής με βινύλιο ή παράλληλα.
Οι δίσκοι που πρέπει να έχεις για να το κάνεις (διότι θεωρώ ότι δεν ξεκινάς ένα πρωινό λέγοντας θα ακούσω βινύλιο. Πρέπει να έχεις ζήσει την εποχή του, για να δεις ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ Μ ΑΥΤΟ όχι αν θα αρχίσεις) πρέπει να είναι βασικοί οι δίσκοι μιας ζωής: αυτοί που αγόρασες μεγαλώνοντας και απολαμβάνοντας το μέσο.
Διότι γενικά το βινύλιο είναι μια μηχανική αναπαραγωγή που σαν αλυσίδα πρέπει να έχει όλους τους κρίκους σε μεγάλο βαθμό λειτουργικότητας αλλά και κατανόησης από τον χρήστη. Όταν ακούω "πήγα το πικάπ στο κατάστημα για ρύθμιση" αυτό σημαίνει για μένα "αυτός δεν πρόκειται ποτέ να εκτιμήσει βινύλιο και ούτε το εκτίμησε ποτέ"
Αρα αν έχεις 99 δίσκους με τους οποίους μεγάλωσες μέχρι σήμερα, στην πορεία αγόραζες και κασέτες, μετά dat ή dcc μετά cd και μετά mini disk και μετά mp3 και σήμερα spotify, είναι υπέρ αρκετοί (ακόμα και 50 να είναι) για να επενδύσεις το ποσό που θέλεις και ΝΑΙ να κάνεις το πικάπ να τους παίξει στο 95% των δυνατοτήτων τους. Αν τους δίσκους αυτούς τους πήρες με τη λογική "θα αγοράσω πικαπ και φέρε και 50 δίσκους για να ακούω" πριν από 5 χρόνια....ξέχνα το. (ξέρω τουλάχιστον 4-5 άτομα που το έκαναν και ...μετάνοιωσαν)

2. Δεν ρωτάω αν είναι καινούργιοι. Ρωτάω αν οι δίσκοι έχουν αξιόλογη ηχογράφηση που να κάνει το μέσο να κελαηδάει. Είτε είναι ecm, είτε speaker's corner, είτε GRP, είτε sheffield labs, είτε DG, είτε columbia ΕΜΙΑΛ, είτε minos matsas ή panivar.
Διότι υπάρχουν δίσκοι που αναδεικνύουν το μέσον είτε είναι decca είτε panivar.
Εχω δίσκους από το 1972 που είναι οργωμένοι από κεραμικές κεφαλές, ελληνικές κόπιες που παίζουν καλύτερα από remasters 30ετίας σε 180 pure vinyl....

3. Μόνο αν ακούσεις σίγουρα τον ίδιο δίσκο σε καλό σύστημα θα γνωρίζεις τι να περιμένεις από αυτόν.

Δυστυχώς το βινύλιο ταιριάζει σε ελάχιστους late adopters.
Να σου πω τι κάνω εγώ έχοντας ζήσει με βινύλιο από τα 5 μου όταν έβαζα τους δίσκους του πατέρα μου στο πλατώ και από επάνω τα αυτοκινητάκια μου για να δω πως γυρίζουν και έχοντας ακόμα αυτούς τους δίσκους και τους ακούω....
Αγοράζω δίσκους LP συστηματικά από το 1972 και 45άρια από το 1969 σχεδόν....
Κάθε δίσκος έχει την ιστορία του πέρασε από διάφορα πικαπ αγορασμένα με μαθητικά χαρτζηλίκια και δώρα παππούδων και αγοράζονταν τακτικά από τότε μέχρι και σήμερα (τον τελευταίο τον αγόρασα περσι) για πολλά χρόνια παράλληλα μετά το 1989 που πέρασα στο cd.
Αν και αγόρασα ξανά και ξανά τους ίδιους δίσκους βινυλίου σε cd, διατηρώ σημαντικό αριθμό γύρω στα 2/3 της δισκοθήκης μου ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ. Δυστυχώς αγοράζοντας δίσκους σε cd πολλές φορές σημαίνει νίκη του ψηφιακού, έστω και υποδεέστερου, νίκη του καναπέ και του τηλεχειριστήριου.
Πάντα (επί πολλά χρόνια γύρω στα 20) είχα αναλογικό ριγκ στα όρια αυτού που λέμε μπατζετ αγορά, στρεσσαρισμένο σε τομείς, όπως καλύτερη κεφαλή, καλύτερος βραχίονας. Ποτέ δεν πέσανε λεφτά με τη μία. Και πάντα απολάμβανα αυτό που είχα χωρίς προβληματισμό. Τόσο μπορούσα, τόσο άκουγα.
Επίσης παραδόξως η πιό σοβαρή επένδυση στα αναλογικά μου έγινε τα τελευταία 10 χρόνια όταν πιά ήδη είχε χτιστεί ψηφιακή δισκοθήκη και είχα να αγοράσω βινύλιο πολλά χρόνια.
Και αυτό έγινε επενδύοντας σε mc, (χρόνια είχα ΜΜ) phono stage. Όσο περνάει ο καιρός και όσο λιγότερους δίσκους αγοράζω τη χρονιά τόσο περισσότερη επένδυση γίνεται... Πριν 3-4 χρόνια επένδυσα σε dynavector D3 και μόλις πέρσι έκατσα και έφτιαξα phono stage με υλικά μόνο που κοντέψανε να φτάσουν όσο το project που λες...
Σήμερα μπορεί να ακούω βινύλιο μιά φορά το μήνα, αλλά όταν γίνεται αυτό μπορεί να κατέβουν και 40 δίσκοι από τα ράφια.
Όμως είναι υλικό, που είναι δεμένο με το dna, υλικό που ακόμα και οι γρατσουνιές έχουν υπόσταση και τις ψάχνει το αυτί.

Το project 2 το έχω ακούσει σε 2 καλοστημένα συστήματα και έπαιζε αξιοπρεπέστατα.
Αν και θεωρώ ότι ένα TD 160 δεύτερο χέρι ίσως το ξεπεράσει άνετα.

Αν με ρωτήσεις σήμερα αν θα αγόραζα κασετόφωνο θα σου απαντούσα ναι.
Επειδή έχω σε μια βαλίτσα πολλές κασέτες από τότε.
Αν φύγουν οι κασέτες, δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω κασετόφωνο.
το spotify παίζει καλύτερα και δεν κουράζομαι σήκω κάτσε.

Last edited: