vinyl Poll: leave or stay ?

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Τελικά κοιτάζοντας το νήμα του bower παρα την λυση του αρχικου προβλήματος, παραμένουν κάποιες σκιώδες ζωνες...πως να εξηγησω δηλαδη την διαφορά ταχύτητας αναφερώμενη στην αρχη (δισκος των U2) Καμμία σχεση η ρύθμηση της γωνίας μετέπειτα...καινουριο πρόβλημα βόμβου...εν το μεταξύ το πικάπ ειχε αποσυρθει + ειχε γίνει σερβις (γιατί)...
Μήπως υπάρχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα, στον χωρο η την χρήση ;;;

Οσο για τον βόμβο το βραδάκι θα σας διηγηθώ τι μου είχε συμβεί με το δικό μου Project (ισως και με φωτό) και θα πάθετε πλάκα, και ισως δώσει μια καινουρια ιδέα στο τι να κοιτάξουμε.

δεν υπάρχει τίποτα κρυμμένο ;) προσωπικά αποδίδω
τη διαφορά ταχύτητας στην προφανώς διαφορετική έκδοση του τραγουδιού ανάμεσα σε cd και vinyl και
τον βόμβο στο ότι μάλλον υπήρχε εξαρχης αλλά δεν σήκωσα το volume στις 12 χωρίς μουσική για να τον ακούσω.
Το πικαπ αποσύρθηκε γιατί έπαιξε μερικούς φθαρμένους δίσκους που ήθελα πολύ να ακούσω, με αποτέλεσμα να θεωρήσω ότι χαιρέτησε η βελόνα γιατί δεν έπαιζαν ούτε τα καινούργια.
Το πικαπ επισκευάστηκε (αναστήθηκε είναι η καταλληλότερη λέξη) και δόθηκε για ρύθμιση ώστε να είμαι σίγουρος η δική μου δεν θα είναι υποδεέστερη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεωρητικά τώρα με sas και phono (πχ lehmann, primare) και το πλατώ να μένει ως έχει (τουλαχ για την ωρα) και με τελεια ρυθμιση (που καποια στιγμη θα την πετυχω) πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει; αυτή είναι μια εικασία που μπορεί να κάνει κάποιος;
και για να έχουμε ένα μπούσουλα θα υπάρχει "σύγκριση" με ένα dac 1-2Κ ?

Με την ίδια επιχειρηματολογία που κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σε άλλους εξωγενείς παράγοντες παρά στα κακά και στα μειονεκτήματα του ίδιου του μέσου.

Με παραξενεύει η ακρίβεια του συμπεράσματός σου:3% καλά βινύλια, ούτε 2 ούτε 5. Κι όλα τα υπόλοιπα είναι χρέπια;

Υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί το νήμα σε μια άσκοπη κόντρα μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού μέσου. Κάποια ποστ δεν βοηθούν, θα έλεγα πως είναι στο όριο του εκρηκτικού.

Και σε κάποιες ερωτήσεις δεν υπάρχουν απαντήσεις. Εγώ πχ προτιμώ ένα συμπαθητικό αναλογικό από ένα ακριβότερο ψηφιακό χωρίς να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τα προτερήματα του τελευταίου.

Αντικειμενικά καλύτερο δεν υπάρχει, και στην ευχαρίστηση δύσκολα βάζεις ταμπελακι

Όχι. Γενική έκκληση γιατί στο παρελθόν κάποιοι υποστήριξαν με ιδιαιτερα ένθερμο τρόπο το πάθος τους για τα μεν ή τα δε.

Με παραξενεύει η ακρίβεια του συμπεράσματός σου:3% καλά βινύλια, ούτε 2 ούτε 5. Κι όλα τα υπόλοιπα είναι χρέπια;

Όχι υπάρχουν και κάτι απευθείας εγγραφές σε βινύλιο που χαίρεσαι να τις ακούς και κυρίως είναι σχεδόν δίχως σκρατς και σκρουτς.
Οι υπόλοιπες παραγωγές με καλούπια και πρέσα όπως και να το κάνουμε πάσχουν είτε από Know- how είτε είναι φτηνές μαζικής παραγωγής μεταφορές. Τώρα αν το 3% μπορεί να είναι και 5% δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια.

Αγαπώ και εγώ το βινύλιο αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

&& +#%& τα tablets... Παει το ποστ....
Αν και γνωριζω οτι ειναι δυσκολο και υπαρχει ριςκο να απαντηθουν αυτα που ρωταω ας το ξανατολμησω:
Αν μπει πχ lehmann phono στην αλυσιδα το αποτελεσμα θα εχει δυναμικα διαφανεια αληθοφανεια; ;)
Εχω ακουσει αναλογικο συστημα με michell +lehmann (δεν θυμαμαι τα υπολοιπα) που επαιζε πολυ καλα. Θα πλησιασει ή πρεπει να φυγει και το πλατω(αποκλειεται για την ωρα οποτε καθομαι στα αυγα μου).

Το phono stage είναι ότι πιο σημαντικό στην αναλογική αλυσίδα.

να πω και γω την αποψη μου και να τονιςω πως ο καλος ηχος μπορει να προελθει ακομα και απο εναν ραδιοφωνικο σταθμο ιντερνετικο. ακομα και καποιες παλιες κασσετες εχουν πολυ καλο ηχο. δεν θελω να πω οτι το ταδε παιζει καλα και το δεινα καλυτερα και εκεινο χειροτερα.
ολα τα μεσα εχουν τα καλα και τα κακα τους.
επειδη ειμαι νιουμπης στο βινυλιο (ουτε δυο χρονια) με εντελως entry level πικαπ, ενισχυτη με (horrors!!!) ενσωματωμενο phono ακουω πολυ ομορφα τα μεταχειρισμενα βινυλια μου. θορυβο δυστυχως εχω, σσσσς εχω, χρατς χρουτς εχω ΑΛΛΑ υποφερτα στα αυτια μου τουλαχιστον, γιατι overall εχω πιο πλουσιο και γεματο soundstage απο το βινυλιο εναντι οποιουδηποτε αλλου μεσου.

το κνοστι που εχει αναφερθει πλειστακις κανει ελαχιστα πραγματα για να μην πω οτι σε μερικα βινυλια τα κανε λιγο χειροτερα. αφηνει καταλοιπα επανω με αποτελεσμα η βελονα να μαζευει μακα και να θες δευτερη ακροαση για να παιξει καλυτερα, εφοσον σε ενα περασμα σαρωσε την βρωμια μετα παιζει πιο ηςυχα ας πουμε. μετριο αποτελεσμα προσφερει πιστευω....

Σήμερα ήρθε ένας συνεργάτης στην επιχείρηση.
Τον ξέρω χρόνια αλλά ποτέ δεν έτυχε για μια πιο φιλική κουβέντα.
Ξαφνικά όμως με την κουβέντα, κυρίως για τα τέκνα μας, βρέθηκε ότι είναι και μουσικός και "δικός μας"!
Έχει 4,5Κ βινύλια.
Ούτε ένα σιντί...

Και μου είπε το εξής απλό.
Αγοράζει μόνο βινύλια.
Και απο ψηφιακά μόνο κατεβάζει.
Μου φάνηκε καλό το σκεπτικό.

Παίζει με κάτι climo, vpi, triangle κ.τ.λ.
Τα φόρα τα γνωρίζει αλλά ποτέ δεν έτυχε να μπει.

Last edited by a moderator:
Όχι υπάρχουν και κάτι απευθείας εγγραφές σε βινύλιο που χαίρεσαι να τις ακούς και κυρίως είναι σχεδόν δίχως σκρατς και σκρουτς.
Οι υπόλοιπες παραγωγές με καλούπια και πρέσα όπως και να το κάνουμε πάσχουν είτε από Know- how είτε είναι φτηνές μαζικής παραγωγής μεταφορές. Τώρα αν το 3% μπορεί να είναι και 5% δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια.

Αγαπώ και εγώ το βινύλιο αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Νομίζω ότι γενικεύεις υπερβολικά. Αυτό που λες ίσως να ισχύει για τις ελληνικές εκδόσεις σε ποπ, ροκ λαϊκή και λοιπή μουσική μεγάλης κατανάλωσης ( δε γνωρίζω, υποθέτω γιατί πολλοί φίλοι έχουν γράψει τα χειρότερα) αλλά δε μπορείς με τίποτα να το γενικεύσεις σε ΟΛΑ τα βινύλια. Τα στάνταρ σε άλλες χώρες ήταν πολύ υψηλότερα. Και στην Ελλάδα ακόμα, υπήρχε η δυνατότητα για παραγωγή εξαιρετικών εγγραφών. Έχω στη συλλογή μου μερικά βινύλια της δεκαετίας του '70, έντεχνης ελληνικής μουσικής, που είναι εξαιρετικά.

Για του λόγου το αληθές δες και αυτό το νήμα από το ταπεινό μας φόρουμ

http://avclub.gr/forum/showthread.php/19591-ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ-υψηλής-ποιότητος-Ελληνικές-ηχογραφήσεις

Πέραν τούτου μου φαίνεται λίγο περίεργο να καταδικάζεις το σύστημα καλουπιού/πρέσας με το οποίο έχουν κατασκευαστεί δισεκατομμύρια δίσκοι, η συντριπτική πλειοψηφία των βινυλίων. Η απευθείας εγγραφή έχει χρησιμοποιηθεί για ελάχιστους δίσκους (εγώ έχω μόνο δύο σε μιά συλλογή που μετράει αισίως 1500 κομμάτια). Άμα ήταν τόσο χάλια δε θα μιλούσαμε σήμερα για βινύλιο

Λοιπον ας έρθουμε στον βόμβο που λες...Μιλάς για "τζιτζικια" οποτε ειναι μαλλον σοβαρό εκτος αν υπερβάλεις λίγο σκεπτόμενος την απόλυτη σιγή.
Αν υπάρχει τέτοιος βόμβος και τον εχεις διακρίνει όταν κουνας την βελόνα (τον βραχίονα) ειναι πολυ πιθανό σχετικός με κάποια μικροσύνδεση στην κεφαλή (τα μικρά καλωδιάκια) η κάτι στην ανάρτηση του βραχίονα.
Εκτός αν εχεις κάποια δυνατή ηλεκτρομαγνητική interferance για κάποιο λόγο στον εκει χώρο (Θυμησου αν έχεις δει σε κονσερτα Ροκ οταν ο κιθαρίστας πλησιάζει το ηχειο και κκουνάει την κιθάρα του μπροστα...) Αυτο σκέφτομαι απο συλλογισμο αιίας αποτελέσματος οπως το διηγηθηκες.

Αλλα θα σου πω εμένα τι μου συνέβη με ενα project που έχω.

Στην αρχη ακουγα μουσική χωρις πρόβλημα...αλλα μετα απο ένα διαστημα αρχισα να ακουω ενα βόμβο...λέω θα ειναι τιποτα κραδασμοι αλλα δεν ειχα πολλα περιθώρια διόρθωσης (χωρου)
Σε κάποια φάση αφου άκουγα ενα δισκο και μισό περίπου, αρχιζε ο βόμβος δυνατά (ένα Γρρρρ) που ακουγόταν και μέσα απο τη μουσική.
Τα λέω με ένα φιλο βινυλά (αυτον με Πινκ ) οποτε βρηκε την ευκαιρία να καταραστει την Project και να λέει στα έλεγα μην πάρεις πικαπ με 300 ευρω... Μα του έλεγα ειναι Hi Fi Choice και Best Buy...
Τιποτα, μου έλεγε ειναι τελέιωμένο το μοτερ και θα καει και τέτοια...ψάξε για μεταχειρισμένο.
Περίμενα ποτε να καει το μοτέρ λοιπον...
Αλλα ειχα την ιδέα μιά μέρα να σηκωσω το πλατώ και να σκύψω στον μηχανισμό κάτω απο το ροτειτορ...και τι παρατηρω;!...

Εκει που ειναι αναρτημένος ο μηχανισμός του ροτεϊτορ ηταν σθυνδεδεμένος με δυο μικρές βιδες κάθετα ... αλλα υπηρχαν 2 τρυπες οριζοντια (σχετικά με τη θεση παρατήρησης μου) που ηταν άδειες...δεν υπηρχαν βίδες. Λέω έτσι θα ειναι αλλα απο περιέργεια εβαλα χερι να δω την αντοχή του και τότε ειδα οτι κουνιώταν κανονικά, μάλιστα αν το έσπρωχνες μετακινουταν...
Επαθα πλάκα...Ψάχνω μικρές σε διάμετρο βίδες και βιδώνω την ανάρτηση στην θέση που προέκυπτε απο τις τρυπες.

Βάζω την φωτό θα δεις οι άσπρες βίδες στην ανάρτηση ειναι αυτες που έβαλα. Φαντάσου οτι μπορει να νόμιζα οτι το πικαπ ηταν χαλασμένο....
Απο τότε μπορει να παίζει ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

IMG_4399.JPG

Το μόνο που ψάχνω τώρα για αυτο το πικαπ ειναι μία Ορτοφον OM S 40 και καθάρισα.
Πριν ειχα Thorens και Dual και Γιαπωνέζικο Direct Drive (Kenwwod), Με το Project ειμαι πιο ικανοποιημένος και ειναι πιο ευχριστο (εκτός απο εκείνη την αρχική περιπέτεια).

αν διαθέσω 1Κ για την αναβάθμιση του αναλογικού εσείς που θα το ρίχνατε;
(phono ή πικαπ και ποια).
Βλέπω ένα μεταχ. LINN δίπλα που προτάθηκε και εδώ σαν καλύτερο αλλά αφενός είναι τσιμπημένο τιμολογιακά, αφετέρου υπάρχουν δεκάδες που πωλούνται online. Αυτό το μίσος/πάθος πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω: είναι καλό (για να έχει μοσχοπουλήσει) και κακό (για να το μισούν όλοι μετά από την αγορά του)? Αναξιόπιστο; Δύσκολο στο σετάρισμα;

Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

αν διαθέσω 1Κ για την αναβάθμιση του αναλογικού εσείς που θα το ρίχνατε;
(phono ή πικαπ και ποια).
Βλέπω ένα μεταχ. LINN δίπλα που προτάθηκε και εδώ σαν καλύτερο αλλά αφενός είναι τσιμπημένο τιμολογιακά, αφετέρου υπάρχουν δεκάδες που πωλούνται online. Αυτό το μίσος/πάθος πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω: είναι καλό (για να έχει μοσχοπουλήσει) και κακό (για να το μισούν όλοι μετά από την αγορά του)? Αναξιόπιστο; Δύσκολο στο σετάρισμα;

Ta LInn έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς οπαδούς. Ότι είναι ένα εξαιρετικό πικάπ είναι αναμφίβολο. Επίσης αναμφίβολο είναι ότι υπάρχουν και καλύτερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία έχει φοβερά κολλήματα σε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα ότι η ρύθμιση της ανάρτησης γίνεται με βίδες στο κάτω μέρος του πικάπ. Καθώς και ότι κάποιες αναβαθμίσεις του πλατώ είναι πολύ ακριβές. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα εκεί έξω οφείλεται απλά στο ότι το πικάπ αυτό ήταν best-seller, κατασκευάζεται χωρίς διακοπή για πάνω από 40 χρόνια, σε διάφορες εκδοχές.

Re: Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Ta LInn έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς οπαδούς. Ότι είναι ένα εξαιρετικό πικάπ είναι αναμφίβολο. Επίσης αναμφίβολο είναι ότι υπάρχουν και καλύτερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η εταιρεία έχει φοβερά κολλήματα σε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα ότι η ρύθμιση της ανάρτησης γίνεται με βίδες στο κάτω μέρος του πικάπ. Καθώς και ότι κάποιες αναβαθμίσεις του πλατώ είναι πολύ ακριβές. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα εκεί έξω οφείλεται απλά στο ότι το πικάπ αυτό ήταν best-seller, κατασκευάζεται χωρίς διακοπή για πάνω από 40 χρόνια, σε διάφορες εκδοχές.

Προσπάθησα να απαντήσω και το μεσημέρι, αλλά λόγω δουλειάς δεν τα κατάφερα...

Ναι ακριβώς έτσι είναι, είχα το Linn μου για 15 χρόνια και μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά.

Συμφωνώ με τον Κώστα.

Το λεγόμενο πρόβλημα με την ανάρτηση δεν είναι έτσι που το παρουσιάζουν πάντως, με αρρύθμιστη ανάρτηση παίζει πολύ καλά και με ρυθμισμένη ακόμα καλύτερα. Ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να το ρυθμίσω τέλεια (πιστονική κίνηση χωρίς πλάγιες κινήσεις επί πολλά λεπτά με σταδιακή απόσβεση) διότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί (το επιτυγχάνουν μόνο κάποιοι αντιπρόσωποι Linn που έχουν στην διάθεση τους πολλά ελατήρια και πολύ χρόνο και χρεώνουν πολλά) και στην Ελλαδίτσα δεν τους ένοιαζε και πολύ στην αντιπροσωπεία να επιτύχουν κάτι τέτοιο.

Ναι λοιπόν στο Linn, αν δεν έχεις σκοπό τις αναβαθμίσεις και φυσικά αν βρεις ένα πολύ καλό κομμάτι.

Οι αναβαθμίσεις θα σου φάνε λεφτά και χρόνο και δεν ξέρω αν είναι πράγματι ενδεδειγμένες μετά από ένα σημείο.

Δες το πολύ καλό νήμα για Linn Sοndek που έχουμε εδώ κάπου έχει πολλές πληροφορίες.

Καλό είναι να άκουγες ένα τέτοιο πικάπ πρώτα βέβαια πριν κάποια αγορά, έχει ιδιαίτερο ήχο, που θα χαρακτήριζα μουσικό και ρυθμικό, αλλά προσωπικά το έχω ξεπεράσει αυτό.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπροσωπεία και δεν χαίρει γενικά εκτίμησης πολύ αυτό το πικάπ, οπότε προσοχή αν χρειαστεί να το πουλήσεις και να μην το δώσεις κοψοχρονιά μόνο e-bay ή τράμπα σε αντιπρόσωπο (άλλης μάρκας) εδώ για κάτι καινούργιο.

Εν αντιθέσει με τις μάρκες που όλοι έχουν και αγαπάνε εδώ στην Ελλάδα και σε ετούτο το φόρουμ (πχ Clearaudio) που ότι και να έχεις ή να θέλεις να βρεις το βρίσκεις και το πουλάς...

Εγώ θα έλεγα ναι σε Linn (Sondek), από αυτό που έχεις είναι έτη φωτός καλύτερο (προτιμότερο Cirkus/trampolinII/AkitoII και με καινούργια Valhala/Hercules{με Lingo i/ii πας ακριβά}) .

Το νήμα καθαρίστηκε από άσχετα ποστ.

634mbxli7x65u4zmyvjj.jpg

Η συζήτηση σχετικά με προβλήματα βόμβου και θορύβου σε αναλογικές πηγές μπορεί να συνεχιστεί εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/140501-Προβλημα-με-γειωση-και-θορυβο-πικαπ