Vista Media Center και Album Art

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,157
ΑΘΗΝΑ
Τελικά έχει βρεθεί καμιά λύση σ' αυτό το πρόβλημα?
Για όσους δεν κατάλαβαν, εννοώ ότι το Media Center (aka Windows Media Player), έχει τη κακή συνήθεια να αντικαθιστά τα Album Art που έχουμε βάλει στο ίδιο folder με το ριπαρισμένο CD, με δύο hidden (κρυμμένα) αρχεία, τα οποία ονομάζει Albumart.jpg (200x200pixels) και AlbumartSmall.jpg (75x75pixels) τα οποία είναι άκρως συμπιεσμένα (κατά jpeg). Και μάλιστα, πολλές φορές, κατεβάζει και βάζει λάθος εξώφυλλο για το CD που έχουμε ριπάρει.
Καταλαβαίνετε πως φαίνονται τα εξώφυλλα των CD σε TV 1080p!
Ευχαριστούμε:violent-smiley-030: Microsoft, που μας αχρηστεύεις ώρες δουλειάς για να σκανάρουμε σε high resolution τα εξώφυλα των CD μας!
Πριν αγοράσω το J River Media Center (το οποίο ήδη χρησιμοποιώ περίπου ένα μήνα), έχουμε καμιά λύση γι' αυτό το πρόβλημα του Windows Media Center?

Last edited:
...με δύο hidden (κρυμμένα) αρχεία, τα οποία ονομάζει Albumart.jpg (200x200pixels) και AlbumartSmall.jpg (75x75pixels) τα οποία είναι άκρως συμπιεσμένα (κατά jpeg). Και μάλιστα...

Διόρθωση:
Το 200x200pixels αρχείο που αναφέρω πιό πάνω, ονομάζεται folder.jpg

Εγω ειχα άλλο θεμα προ καιρου - μου αντικαθιστουσε ενα μαυρο τετραγωνο JPEG πανω απο το ηδη υπαρχον...

Τες πα, ολα λυθηκαν οταν επελεξα στα

Tools > Options > Library

του Windows Media Player να μην τραβαει τιποτα απο το internet (Κατω κατω τα κουτακια ξε-τσεκαρισμα ολα). Απο τοτε σταματησε να μου αλλαζει τα εξωφυλλα. ψαξε και αλλα settings που σχετιζονται με internet και κλεισε τα. Θα εισαι οκ (ελπιζω, γιατι microsoft ειναι αυτη).

Οσον αφορα το Folder.jpg αυτο ισχυει γενικοτερα στα windows - οταν υπαρχει τετοιο JPEG το δειχνουν σαν "ταπετσαρια" στο folder view.

Θεωρω λιγο λαθος πρακτικη να σκαναρετε πολυ υψηλη αναλυση τα εξωφυλλα, μιας και το Media centre φτιαχνει μια βαση δεδομενων με τα thumbnails - οταν αυτα ειναι τεραστια, η βαση γιγαντωνεται και φορτωνει το pc. Ουτως ή αλλως η αναλυση της οθονης μπορει να ειναι max 1920x1080 - που πρακτικα σημαινει οτι ενα τετραγωνο JPEG εξωφυλλο αντε να ειναι max 800χ800 pixels (αν αναλογιστουμε το μπλε χωρο πανω και κατω), παντα στα 72 dpi (αναλυση οθονης).

Αυτο που προτεινω ειναι να φτιαχνετε ενα αλλο folder διπλα απο τα mp3, flac με το artwork - εαν καποια στιγμη επιθυμειτε εκτυπωση ή θεαση...