Vivodi ή Η περιπέτεια μιας σύνδεσης

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Δεν συνηθίζω να ξεμπροστιάζω εταιρίες με αυτόν τον τρόπο αλλά υπάρχουν μερικές που το αξίζουν...Άλλως τε ήδη έχω προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στον ΕΕΤΤ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οπότε και η σοβαρότητα του θέματος είναι αυταπόδεικτη.
Ενημερώνω λοιπόν συνοπτικά του συμφουρμίτες για να λάβουν τα μέτρα τους αλλά για να λάβω κι εγώ τις συμβουλές τους αφού σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που μπλέκω με τη Vivodi.
Στις 31/7 (ναι σωστά Ιούλης) έληξε το προπληρωμένο πακέτο σύνδεσης ADSL που είχα στα 4Μbps οπότε και έκανα αίτηση για μεταφορά στο Telefonet+. Παρότι η εταιρία με ενημέρωσε ότι θα χρειάζονταν 30-45 ημέρες, μου αναφέρθηκε ότι το χρονικό αυτό διάστημα είναι ενδεικτικό και πιθανά να υπήρχαν καθυστερήσεις. Ερωτήθην λοιπόν αν για το ενδιάμεσο αυτό χρόνο ήθελα να μπω σε πρόγραμμα αορίστου χρόνου για ADSL. Σημειώνω εδώ ότι με το προπληρωμένο πακέτο για τα 4Mbps πλήρωνα 239 /χρονο δηλαδή 19,92 /μήνα.
Αφού δέχθηκα προφορικά, στο ίδιο τηλεφώνημα ζήτησα να υπαχθώ σε αντίστοιχης ταχύτητας πρόγραμμα με αντίστοιχο κόστος όπως επίσης και να λάβω γραπτή επιβεβαίωση για αυτό. Παρότι έλαβα καταφατική απάντηση αυτό ουδέποτε συνέβη. Επανέλαβα δε το αίτημά μου γραπτώς χωρίς και πάλι να λάβω απάντηση.
Και εγένετο το θαύμα! Το πρώτο τιμολόγιο που έφθασε το Σεπτέμβριο με καλούσε να πληρώσω 67,59 /μήνα για το πρόγραμμα 2048/640 που ουδέποτε είχα ζητήσει. Δηλαδή τρεις φορές το κόστος για μισή ταχύτητα! Φυσικά κάλεσα την εξυπηρέτηση πελατών όπου σε έντονο ύφος ανέφερα το ζήτημα και πήρα την διαβεβαίωση ότι θα ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα. Ανέφερα το ζήτημα και γραπτώς βέβαια. Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχω λάβει απάντηση αλλά αντίθετα έχω λάβει τρία ακόμα τιμολόγια με την ίδια χρέωση. Φυσικά αρνούμαι να τα πληρώσω ενημερώνοντας την εταιρεία και τους αρμόδιους φορείς. Τέλος να θυμήσω ότι σήμερα κλείνω 4 μήνες (!) από την ώρα που ζήτησα το Telefonet+ το οποίο ακόμα περιμένω...

Τα σχόλια δικά σας...:fahne90:

Λογικό φαίνεται για ελληνική εταιρεία! Κανουμε τον χαζό και οτι αρπάξουμε!

Πολύ καλά κάνει ο Γιάννης καί τό αναφέρει δημόσια...
Οχι τίποτα άλλο,αλλά επειδή πολλοί εναντιώνονται στίς Δημόσιες Επιχειρήσεις και ζητάνε τό ξεπούλημά τους αντί τής βελτιώσεώς τους.....................

Ξέχασα και το καλύτερο...
Ενώ υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια του προπληρωμένου ήμουν στο ιδιόκτητο δίκτυο της Vivodi, τώρα μέρος του λογαριασμού είναι το πάγιο στο ΑΡΥΣ δηλαδή το δίκτυο του ΟΤΕ!
Ακριβώς δε στην ίδια φάση είναι άλλοι δύο φίλοι με τους οποίους έχουμε κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις αιτήσεων.
Επίσης να διορθώσω, δεν πλήρωσα αρχικά 239 αλλά 229 .

Re: Απάντηση: Vivodi ή Η περιπέτεια μιας σύνδεσης

Πολύ καλά κάνει ο Γιάννης καί τό αναφέρει δημόσια...
Οχι τίποτα άλλο,αλλά επειδή πολλοί εναντιώνονται στίς Δημόσιες Επιχειρήσεις και ζητάνε τό ξεπούλημά τους αντί τής βελτιώσεώς τους.....................

Με μία ακόμη διαφορά: Ότι οι ιδιωτικές προσπαθούν να αρπάξουν πλαγίως και όπου τους παίρνει για να επιβιώσουν, ενω οι δημόσιες και μονοπωλιακές τα αρπάζουν "νομίμως" και δεν μπορούμε ούτε καν να διαμαρτυρηθούμε (άλλωστε δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης αφού κατέχουν μονοπώλιο και ακόμη κι αν έχουν χασούρα για πολλούς και διάφορους λόγους...θα πληρώσει ο λαός!)

Και η Tellas δεν ειναι καλυτερη. Εχω καταθεσει απο 30 Μαρτιου αιτηση για διακοπη ολων των υπηρεσιων της και απο τοτε μου στελνουν καθε δυο μηνες λογαριασμο με τελη Tellas Ζisto ενω κατα δηλωση των ιδιων τους των υπαλληλων μου ειπαν την πρωτη φορα οτι δεν χρωσταω τιποτα απολυτως και την δευτερη φορα οτι χρωσταω μονο 10 ευρω τα οποια θα πληρωσω οταν ερθει ο εξοφλητικος λογαριασμος (τον οποιο ακομη περιμενω).

Ειχαν μαλιστα το θρασος να με παρει αλλος υπαλληλος που ασχολειται με τις εισπραξεις απο χρωστουμενα και να μου πει να ξοφλησω τα παγια! Το τι ακουσε βεβαια δεν περιγραφεται! Δηλαδη υπαρχει και εσωτερικο μπαχαλο και δεν ξερουν τι τους γινεται. Ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να συνενοηθουν.

Sorry αλλά εγώ επιμένω στον πΟΤΕ και πείτε με μ@λ@κα..

Αναβαθμίζεται τώρα και στην περιοχή μου και πιάνω κανονικά ονομαστικές ταχύτητες downloading (8άρα έχω).
Τόσο μπορεί να δώσει για την ώρα και το λέει.Ούτε "μέχρι" κ "έως" 24 που λένε μερικοί και που σπάνια ,αν όχι ποτέ, τις πιάνουν..
Μια χαρά είμαι και δεν φεύγω με τίποτα:grandpa:

Αναβαθμίζεται τώρα και στην περιοχή μου και πιάνω κανονικά ονομαστικές ταχύτητες downloading (8άρα έχω).
Τόσο μπορεί να δώσει για την ώρα και το λέει.Ούτε "μέχρι" κ "έως" 24 που λένε μερικοί και που σπάνια ,αν όχι ποτέ, τις πιάνουν..

Μαζί σου.
Καί έχω και σιγουριά.
Ουδέποτε τσίμπησα από διάφορες ´σειρήνες´.Τουλάχιστον αυτός δέν θά κλείσει πΟΤΕ.:flipout::flipout:

Μαζί σου.
Καί έχω και σιγουριά.
Ουδέποτε τσίμπησα από διάφορες ´σειρήνες´.Τουλάχιστον αυτός δέν θά κλείσει πΟΤΕ.:flipout::flipout:

Σπυράκο, η πρώτη μου σύνδεση στο ιντερνετ ήταν στην otenet.Ξεκλινησα από dial-up 56, συνέχισα με isdn 64 και προχώρησα σε adsl.Τόσα χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.Τους έπαιρνα μέσα στη νύχτα για να με βοηθήσουν και καθόντουσαν υπομονετικά να μου εξηγούν βήμα βήμα (καθ ότι ζώον τότε) στις 3 και 4 τα ξημερώματα.
Εντάξει πρόσφατα με τις αναβαθμίσεις έγιναν κουτσουκέλες στην περιοχή αλλά τώρα-χτύπα ξύλο-πάω σφαίρα.

Θυμάμαι όλες εκείνες τις ανθυποεταιρείες πριν λίγα χρόνια που σε απάλλασαν από το πάγιο του ΟΤΕ και σου προσέφεραν φθηνότερες χρεώσεις κλήσεων.Με είχαν πρήξει και ευτυχώς δεν ενέδωσα.Οι περισσότερες δεν υφίστανται πλέον..
Το πολύ πολύ από Conn-X να πάω σε ΟTEnet αργότερα (διότι το 1242 δεν πιάνει πΌΤΕ !!!:flipout:) Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο.

Και η Tellas δεν ειναι καλυτερη. Εχω καταθεσει απο 30 Μαρτιου αιτηση για διακοπη ολων των υπηρεσιων της και απο τοτε μου στελνουν καθε δυο μηνες λογαριασμο με τελη Tellas Ζisto ενω κατα δηλωση των ιδιων τους των υπαλληλων μου ειπαν την πρωτη φορα οτι δεν χρωσταω τιποτα απολυτως και την δευτερη φορα οτι χρωσταω μονο 10 ευρω τα οποια θα πληρωσω οταν ερθει ο εξοφλητικος λογαριασμος (τον οποιο ακομη περιμενω).

Ειχαν μαλιστα το θρασος να με παρει αλλος υπαλληλος που ασχολειται με τις εισπραξεις απο χρωστουμενα και να μου πει να ξοφλησω τα παγια! Το τι ακουσε βεβαια δεν περιγραφεται! Δηλαδη υπαρχει και εσωτερικο μπαχαλο και δεν ξερουν τι τους γινεται. Ουτε μεταξυ τους δεν μπορουν να συνενοηθουν.
Ακριβώωως το ίδιο και η Forthnet. Ακριβώς.

Σπυράκο, η πρώτη μου σύνδεση στο ιντερνετ ήταν στην otenet.Ξεκλινησα από dial-up 56, συνέχισα με isdn 64 και προχώρησα σε adsl.Τόσα χρόνια δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.Τους έπαιρνα μέσα στη νύχτα για να με βοηθήσουν και καθόντουσαν υπομονετικά να μου εξηγούν βήμα βήμα (καθ ότι ζώον τότε) στις 3 και 4 τα ξημερώματα.
Εντάξει πρόσφατα με τις αναβαθμίσεις έγιναν κουτσουκέλες στην περιοχή αλλά τώρα-χτύπα ξύλο-πάω σφαίρα.

Θυμάμαι όλες εκείνες τις ανθυποεταιρείες πριν λίγα χρόνια που σε απάλλασαν από το πάγιο του ΟΤΕ και σου προσέφεραν φθηνότερες χρεώσεις κλήσεων.Με είχαν πρήξει και ευτυχώς δεν ενέδωσα.Οι περισσότερες δεν υφίστανται πλέον..
Το πολύ πολύ από Conn-X να πάω σε ΟTEnet αργότερα (διότι το 1242 δεν πιάνει πΌΤΕ !!!:flipout:) Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο.

Δημήτρη έχουμε πανομοιότυπη πορεία...
Καί εγώ δέν έχω παράπονο.Καί είχα εξυπηρέτηση όποτε τήν χρειάστηκα.

Κι εγώ ΟΤΕ και έχω το κεφάλι μου (μέχρι στιγμής), ήσυχο!

Είμαι υπέρ των κρατικών μονοπωλίων γιατί είναι τα μόνα που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, εάν και εφόσον όμως υπάρχει η πολιτική βούληση γι αυτό.

Στην πράξη στην Ελλάδα, αφού φτιάχτηκαν με τα λεφτά όλων μας σαν έργα υποδομής της χώρας, έχουν χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο. Βλέπε σκανδαλώδεις προμήθειες, φτηνά βιομηχανικά τιμολόγια κλπ. Τελικά τα ξεπουλάνε φτηνά πάλι στο μεγάλο κεφάλαιο λες και είναι δική τους περιουσία. Λες και δεν φτιάχτηκαν με χρήματα δικά μας.

Κι όταν με χρόνους και καιρούς το μεγάλο κεφάλαιο κρίνει ότι δεν είναι κερδοφόροι πλέον αυτοί οι τομείς ή όταν τους κατακλέψει και τους χρεοκοπήσει, τότε θα τους πουλήσει ξανά, πολύ ακριβά αυτή τη φορά στο κράτος, πίσω σε μας δηλαδή.

Πιάσ´το αυγό και κούρευτο!

Συγνώμη για το οφ τοπικ.

VIVODI εχω κι εγω -cable tv 20Mbps- αλλα σοβαρο προβλημα δεν εχει υπαρξει μεχρι στιγμης. Μια φορα μου χαλασε το router και μου το αλλαξαν. Το μονο αρνητικο ηταν ο χρονος αναμονης μεχρι να γινει η συνδεση. Αντιθετως η αδελφη μου που εβαλε ΟΤΕ ειχε προβλημα με την γραμμη της και κανανε 4 μηνες για να την φτιαξουν. Γενικα νομιζω πως ολες οι εταιριες παρουσιαζουν προβληματα κατα καιρους. Το βασικο ειναι να υπαρχει η διαθεση απο μερους τους για την επιλυση τους.

Πολύ ορθά έπραξες προβαίνοντας στις καταγγελίες στην Ε.Ε.Τ.Τ. Δεν πρέπει να μας περνάνε για κορόιδα!
Κι ο άγιος φοβέρα θέλει!

Μαζί σου.
Καί έχω και σιγουριά.

Κι εγώ ΟΤΕ και έχω το κεφάλι μου (μέχρι στιγμής), ήσυχο!

Ετσι για την κουβέντα, για πείτε και πόσο πληρώνετε... Ειδικά για την 8άρα σύνδεση που αναφέρθηκε, το κόστος κλήσεων, συν ψηφιακές ευκολίες που πιθανόν έχετε (π.χ. αναγνώριση κλήσεων), συν τα πάγια τους...

Για την ιστορία, πληρώνω 37 /μήνα, και έχω 12mbit πραγματικα (download με 1255ΚΒ/sec), 2 αριθμούς τηλεφώνου (με δική μου διαχείρηση ποια θα χτυπάει πότε, που, κλπ, σαν ISDN φανταστείτε) με όλες τις κλασσικές ψηφιακές ευκολίες, και απεριόριστες κλήσεις σε αστικά / υπεραστικά...

Σαφώς η υποστήριξη υποφέρει... θέλει υπομονή, και πολλές φορές είναι κατώτερη των περιστάσεων...

αααα, και μην νομίζετε πως στον ΟΤΕ είναι όλα απροβλημάτιστα... Εχω συναδελφο που ο πατέρας του είναι χωρίς σταθερό εδώ και μια βδομάδα... Και δεν είναι τηλέφωνο σπιτιού, αλλά επαγγελματικό... Τρεις τεχνικοί έχουν περάσει, το φτιάχνουν προσωρινά και μετά ξαναχαλάει...

Καλος και αγιος ο ΠΟΤΕΣ (γιατι αραγε ονομαστηκε ετσι ?) αλλα αν δεν ειχαν μπει οι ιδιωτες στο παιχνιδι ακομα θα πληρωναμε τα μαλλιοκεφαλα μας..και για υπηρεσιες της πλακας...

Οσο για τον απροβληματιστο ΠΟΤΕ..μπορει καποιος να διαβασει θρυλικες ιστοριες απο αγανακτισμενους καταναλωτες..

Αltec εδω...μεχρι στιγμης χωρις προβλημα και με αψογη και ταχυτατη εξυπηρετηση...οποτε εδω μεχρι να παμε σε καποιο ιδιοκτητο (δεν εχουν ερθει ακομα)

Last edited:
Σιγα μην πισωγυρισουμε στο κρατικο μονοπωλιο....ελεος με αυτο το ψευδοπατριωτισμο....καταντησε αηδια..

Απάντηση: Re: Vivodi ή Η περιπέτεια μιας σύνδεσης

Σιγα μην πισωγυρισουμε στο κρατικο μονοπωλιο....ελεος με αυτο το ψευδοπατριωτισμο....καταντησε αηδια..

Πού ακριβώς είδες τον ψευτοπατριωτισμό παραπάνω ,μπορείς να μας πείς ?

Κανείς δεν μίλησε για κρατικό μονοπώλιο.
Προτιμήσεις δηλώσαμε..

Υ.Γ. Το ποιός καταντάει αηδία ας το κρίνουν άλλοι..

Re: Απάντηση: Re: Vivodi ή Η περιπέτεια μιας σύνδεσης

Πού ακριβώς είδες τον ψευτοπατριωτισμό παραπάνω ,μπορείς να μας πείς ?

Κανείς δεν μίλησε για κρατικό μονοπώλιο.
Προτιμήσεις δηλώσαμε..

Υ.Γ. Το ποιός καταντάει αηδία ας το κρίνουν άλλοι..

Τιμές δεν μας είπες όμως για αυτές τις προτιμήσεις... :bigcry: