Vodafone Access Gateway: φουλ 3G σε κλειστούς χώρους!

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
www.vodafone.gr/gateway

vag_signal.jpg

Στα γρήγορα, με αυτή την συσκευή συνδεδεμένη στην adsl μας, έχουμε πλήρη κάλυψη 3G σε εσωτερικούς χώρους που ίσως να μην είχαμε καν δίκτυο (θέλετε κινητό στο υπόγειο? Γίνεται). Είναι ένα femtocell, και είναι "δεμένο" με το δίκτυο της vodafone. Δουλεύει με πολύ μικρή ισχύ εκπομπής, και καλύπτει εσωτερικούς χώρους.

Θεωρώ ότι έχει μόνο πλεονεκτήματα: το κινητό δουλεύει με πολύ μικρή ισχύ αφού είναι μόνιμα σε πλήρη / φουλ κάλυψη, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ανεξάρτητο από τις ορέξεις των... δημάρχων κλπ.

Οι προϋποθέσεις είναι 3G τηλέφωνο, ενεργή adsl, ρεύμα, και γραμμή που να μην την έχετε τιγκάρει στο d/l - u/l. Π.χ. με torrent χωρίς limits, θα υπάρχει θέμα, φαντάζομαι δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί.

Last edited by a moderator:
Συγγνώμη ρε παιδιά,θέλω να κάνω ένα συλλογισμό.
Στο 99% των περιπτώσεων:

adsl=wifi=ασύρματο internet στο τηλέφωνο.
Οπότε ποιος ο λόγος να κάνουμε μετρήσεις της εν λόγω συσκευής όσον αφορά την ταχύτητα του internet???

To μόνο που μας προσφέρει η συσκευή είναι κάλυψη gsm για την οποία το 99% των χρηστών
έχει προβλέψει να επιλέξει την εταιρία κινητής που πιάνει στο σπίτι του.

Οπότε που χρειάζεται η συσκευή αυτή;

Σε σημεία που δεν πιάνει καμιά κεραία κινητής αλλά υπάρχει adsl(0,000001% στο πανελλήνιο).
Σε υπόγεια.
Σε σημεία που πρέπει απαραίτητα να πιάνει μια συγκεκριμένη εταιρία (π.χ. vodafone store)

Συμπέρασμα: Δεν νομίζω να τύχει ιδιαίτερης υποδοχής.....

δεν έχουν όλα τα κινητά wifi. Επίσης σε συνθήκες πλήρους σήματος, είναι ταχύτερο το browsing. Τέλος κάποιες υπηρεσίες δεν βγαίνουν από wifi, όπως το liveTV, βιντεοκλήσεις κλπ.

Δεν δίνει GSM, αλλά 3G (φυσικά όμως όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνο data, αλλά φωνή, SMS, MMS κλπ).

Το "πιάνει" είναι μια ολόκληρη κουβέντα. Πιάνει κάποιος με 1 μπάρα, πιάνει και κάποιος με 5. Αλλη ακτινοβολία και ποιότητα ομιλίας ο ένας, άλλη ο άλλος. Μέχρι και άλλη διάρκεια μπαταρίας. Αλλοι πάλι έχουν εταιρικά, τα οποία τους τα δώσανε χωρίς επιλογή εταιρίας.

Από περιέργεια, αν περνάς από κανά στενάκι πυκνοκατοικημένης περιοχής, δες πόσοι μιλάνε στα μπαλκόνια στο κινητό (ανεξαρτήτως εταιρίας). Φυσικά και στα υπόγεια. Προσωπικά δεν είμαι σε υπόγειο, αλλά δεν πιάνει καμία εταιρία καλά σε όλο το σπίτι μου, τόσο ώστε να μπορώ να μιλήσω χωρίς πρόβλημα. Το μηχανάκι αυτό θα δώσει λύσεις... -bye-

για την φωνή το καταλαβαίνω...δεν έχεις σήμα,δεν μιλάς...

για τα data ,εννοείται οτι θα χρησιμοποιείσεις το WiFi σου έαν έχεις ADSL...οι ταχύτητες έιναι μακράν καλύτερες του 3G...

Δεν έχεις σήμα: δεν έχεις καμία υπηρεσία κινητής (όποια και αν είναι αυτή, φωνή, sms, mms, οτιδήποτε...)
Κακό σήμα: μειωμένη απόδοση, κακή ποιότητα επικοινωνίας, δυσκολίες στην αποστολή και λήψη, κλπ.

Ολα αυτά τα λύνει το μαραφέτι.

Το καθαρό data κομμάτι, είναι δευτερεύον θέμα στο συγκεκριμένο προιόν... Παρότι και εκεί έχεις φουλ HSDPA, πιθανότατα (αν έχεις κινητό με wifi) θα έχεις γρηγορότερη (και φτηνότερη -> δωρεάν) πρόσβαση... Τώρα αν δεν έχεις κινητό με wifi... ΟΚ και εκεί θα είσαι 3G full speed.

Ανυπομονώ (και ελπίζω) για το αντίστοιχο της Cosmote... Για χρήση φωνής, όχι data, κάτοικος Ραφήνας, όπου εντός του σπιτιού (και εκτός συνήθως) το κινητό μου είναι άχρηστο.

Απάντηση: Re: Vodafone Access Gateway: φουλ 3G σε κλειστούς χώρους!

Ανυπομονώ (και ελπίζω) για το αντίστοιχο της Cosmote... Για χρήση φωνής, όχι data, κάτοικος Ραφήνας, όπου εντός του σπιτιού (και εκτός συνήθως) το κινητό μου είναι άχρηστο.

Δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι για την ώρα για τους άλλους ...

Εχεις τις ερωτήσεις, έχεις και τις απαντήσεις... :grinning-smiley-043

πάντως παλιότερα που δοκιμάστηκε και χωρίς την access list, δεν είδα ιδιαίτερη επίπτωση στην adsl... Βέβαια τώρα πια δεν τίθεται τέτοιο θέμα, είναι κλειδωμένα στα 16 νουμεράκια που τους δηλώνει ο κάτοχος...

τι εμβέλεια έχει αυτό το πραματάκι ρε παιδιά?
γιατί, για γραφείο ή σπίτι υποθέτω θα είναι καλό..
για εργοστάσιο όμως?

για εργοστάσιο όμως?

Αν δεις στο αρθράκι που έχω γράψει εγώ, γράφω νούμερα αλλά και εντυπώσεις. Θεωρητικά 150τ.μ. Ναι για σπίτι και γραφείο είναι σούπερ (για τέτοια χρήση προορίζεται άλλωστε). Και εγώ είμαι σε αυτούς που λέω ότι "σώθηκα"... :a0210:

Για μεγαλύτερα περιβάλλοντα γνωρίζω ότι υπάρχει μια πιο heavy duty συσκευή, αλλά δεν ξέρω αν και πότε θα βγει εμπορικά (ίσως και να έχει βγει, αλλά όπως είπα δεν ξέρω καθόλου). Αν θες όμως να δοκιμάσω να ρωτήσω και να σου πω...

Συντομα (σχετικά) θα βγει και μοντελακι που θα ενσωματώνει και Wireless Router ADSL+ ωστε εαν καποιος θελει να τα εχει σε ενα

Re: Απάντηση: Vodafone Access Gateway: φουλ 3G σε κλειστούς χώρους!

για εργοστάσιο όμως?

υπάρχουν λύσεις και για μεγάλους χώρους που απαιτούν αλλου είδους εγκατάσταση.