Vodafone αύξηση στον 1 χρόνο σε 2ετές συμβόλαιο λόγω πληθωρισμού.

17 June 2006
25,318
Αθήνα
Εχετε πάρει χαμπάρι την αύξηση που έχουμε φάει στο κεφάλι και δεν μιλάει κανένας; (για ακόμα μια φορά)
Μια ζωή γνωρίζαμε ότι όταν κάνουμε συμβόλαιο π.χ. 2 χρόνια, το πάγιο θα είναι το ίδιο από τον πρωτο μήνα μέχρι τον 24ο. Σωστά; Σωστά.
Οταν είχαμε πληθωρισμό πριν κανά δυό χρόνια 8%+ η Vodafone εφάρμοσε μια μικρή αύξηση ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ μετά τον 12ο μήνα ανα γραμμή. Αν π.χ. εχεις 5 νούμερα (όπως εγώ) η αύξηση θα είναι πενταπλή.
Τώρα που ο πληθωρισμός έπεσε στο 3% μαντέψτε ; Η αύξηση παραμένει !
Αν πάτε σήμερα να κάνετε ανανέωση συμβολαίου θα σας ενημερώσει ότι στον πρώτο χρόνο θα αυξηθεί το πάγιο ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ. Ναι η αύξηση είναι μικρή αλλά γιατί;

Αυτή την αλητεία την κάνουν και άλλες εταιρείες;

Όχι στην Cosmote είναι σταθερή η τιμή και στη Nova το ίδιο. Τις έχω δοκιμάσει και τις 2, αυτό που γράφεις ήταν η αιτία που ποτέ δεν ασχολήθηκα με τη Vodafone.

Εχετε πάρει χαμπάρι την αύξηση που έχουμε φάει στο κεφάλι και δεν μιλάει κανένας; (για ακόμα μια φορά)
Μια ζωή γνωρίζαμε ότι όταν κάνουμε συμβόλαιο π.χ. 2 χρόνια, το πάγιο θα είναι το ίδιο από τον πρωτο μήνα μέχρι τον 24ο. Σωστά; Σωστά.
Οταν είχαμε πληθωρισμό πριν κανά δυό χρόνια 8%+ η Vodafone εφάρμοσε μια μικρή αύξηση ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ μετά τον 12ο μήνα ανα γραμμή. Αν π.χ. εχεις 5 νούμερα (όπως εγώ) η αύξηση θα είναι πενταπλή.
Τώρα που ο πληθωρισμός έπεσε στο 3% μαντέψτε ; Η αύξηση παραμένει !
Αν πάτε σήμερα να κάνετε ανανέωση συμβολαίου θα σας ενημερώσει ότι στον πρώτο χρόνο θα αυξηθεί το πάγιο ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ. Ναι η αύξηση είναι μικρή αλλά γιατί;

Αυτή την αλητεία την κάνουν και άλλες εταιρείες;
ναι μου το ανέφεραν και εμένα. Έχω εκεί ένα συμβόλαιο και στην ερώτηση γιατί γίνεται αυτό η βασική απάντηση (αυτή που πραγματικά άκουσα) γιατί μπορούμε!

Ακόμα και με την μικρή αύξηση, η προσφορές της Vodafone ήταν πολύ καλύτερες όταν ανανέωσα πέρσι τέτοιο καιρό. Κέρδιζα όχι μόνο σε λεφτά (€30-€40 λιγότερο περίπου), αλλά έχω και απεριόριστα σε όλα, ακόμα και κινητά και σταθερά εξωτερικού. Και με Disney+ δωρεάν στην 200άρα.
Και όπως είπατε, τουλάχιστον δεν είναι κρυφή χρέωση, στο λένε από την αρχή. Εάν λοιπόν δεν σου κάνει, πας αλλού. Για τι ακριβώς τους κατηγορούμε?

Ακόμα και με την μικρή αύξηση, η προσφορές της Vodafone ήταν πολύ καλύτερες όταν ανανέωσα πέρσι τέτοιο καιρό. Κέρδιζα όχι μόνο σε λεφτά (€30-€40 λιγότερο περίπου), αλλά έχω και απεριόριστα σε όλα, ακόμα και κινητά και σταθερά εξωτερικού. Και με Disney+ δωρεάν στην 200άρα.
Και όπως είπατε, τουλάχιστον δεν είναι κρυφή χρέωση, στο λένε από την αρχή. Εάν λοιπόν δεν σου κάνει, πας αλλού. Για τι ακριβώς τους κατηγορούμε?
Τους κατηγορούμε γιατί με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τον πληθωρισμό αλλάζουν τιμές κατα την διάρκεια του συμβολαίου. Και συνεχίζουν να το κάνουν, πάλι με πρόσχημα τον πληθωρισμό !
Ακριβώς με την ίδια λογική θα μπορούν να πουν μεθαύριο, αύξηση στο εξάμηνο.
Θα ήταν πιό τίμιο, να έκαναν ετήσιο συμβόλαιο. Σαφώς όποιος το θεωρεί εμπαιγμό, αλλάζει εταιρεία και τελειώνει.

Τους κατηγορούμε γιατί με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τον πληθωρισμό αλλάζουν τιμές κατα την διάρκεια του συμβολαίου. Και συνεχίζουν να το κάνουν, πάλι με πρόσχημα τον πληθωρισμό !
Ακριβώς με την ίδια λογική θα μπορούν να πουν μεθαύριο, αύξηση στο εξάμηνο.
Θα ήταν πιό τίμιο, να έκαναν ετήσιο συμβόλαιο. Σαφώς όποιος το θεωρεί εμπαιγμό, αλλάζει εταιρεία και τελειώνει.
Για τα 2 χρόνια συμβόλαιο, συμφωνώ μαζί σου, ανεξαρτήτως. Δυστυχώς πια εφαρμόζεται και στο εξωτερικό. Από την άλλη, αντί να μαλώνω κάθε χρόνο για να έχω την ίδια τουλάχιστον προσφορά, το κάνω κάθε 2 χρόνια πια.
Τα άλλα όμως που λες, δεν τα καταλαβαίνω. Η αύξηση είναι ένα δικαίωμα που τους έδωσε η ΕΕΤΤ από το 2023 (https://www.naftemporiki.gr/busines...ai-ayxiseis-vasei-plithorismoy-sta-symvolaia/) και είμαι σίγουρος ότι το έχουν κάνει και οι άλλοι, με άλλους κρυφούς τρόπους.
Η Vodafone τουλάχιστον, στο λέει πριν καν υπογράψεις και δεσμευτείς. Δεν έχει να κάνει με το να αλλάξεις εταιρία. Εάν είσαι ήδη voda και βρεις αλλού φτηνότερα ή καλύτερα, τι σημασία έχει ένας φανερός όρος στο συμβόλαιο? Άσε που με λίγη φασαρία ή απειλή ότι φεύγεις, μπορεί να πάρεις και κάνα μήνα δωρεάν και βγαίνεις και κερδισμένος.

Εγώ έχω πολύ χειρότερη εμπειρία από Wind (πριν γίνει Nova και καταστραφεί τελείως) και Cosmote. Είτε εταιρικά, είτε σπίτι. Με την vodafone, βρήκα την άγια χαρά μου και σε λογικότατο κόστος. Για πρώτη φορά, πληρώνω λιγότερο στην Ελλάδα για 2 απεριόριστα κινητά και 200άρα με VodaTV και Disney+ από ότι στην Γαλλία για ένα κινητό (150GB data, απεριόριστα τα υπόλοιπα) και 1GB στο σπίτι.

• Like
Reactions: Simos.I
Βασικά διαλέγεις και παίρνεις.
Η Vodafone δεν εφαρμόζει τον κόφτη περιαγωγής, όπου μετά από 4 μήνες μόνιμης διαμονής σε EU χώρα, πρέπει να πληρώνεις για να δέχεσαι κλήσεις από Ελλάδα, καθώς και το συμβόλαιο που έχεις κάνει (ο τιμοκατάλογος) παύει στην ουσία να ισχύει.
9 χρόνια στο εξωτερικό καμία ενόχληση από τη Vodafone. Κάναμε πέρσι το λάθος να πάμε cosmote, στο τετράμηνο ξεκίνησαν τα μηνύματα και οι κλήσεις από το call center τους ότι δεν θα ισχύουν τα συμβόλαια μας κλπ.

Η Vodafone δεν εφαρμόζει τον κόφτη περιαγωγής, όπου μετά από 4 μήνες μόνιμης διαμονής σε EU χώρα, πρέπει να πληρώνεις για να δέχεσαι κλήσεις από Ελλάδα, καθώς και το συμβόλαιο που έχεις κάνει (ο τιμοκατάλογος) παύει στην ουσία να ισχύει.
9 χρόνια στο εξωτερικό καμία ενόχληση από τη Vodafone. Κάναμε πέρσι το λάθος να πάμε cosmote, στο τετράμηνο ξεκίνησαν τα μηνύματα και οι κλήσεις από το call center τους ότι δεν θα ισχύουν τα συμβόλαια μας κλπ.
Ναι αλλά κατάργησε (Vodafone) τα απεριόριστα data (όταν έχεις πρόγραμμα με απεριόριστα data) όταν είσαι στο εξωτερικό. Πλέον το όριο είναι 76GB τον μήνα. Λίγο λίγο αρχίζουν οι κόφτες.

Ναι αλλά κατάργησε (Vodafone) τα απεριόριστα data (όταν έχεις πρόγραμμα με απεριόριστα data) όταν είσαι στο εξωτερικό. Πλέον το όριο είναι 76GB τον μήνα. Λίγο λίγο αρχίζουν οι κόφτες.
Κοίτα από που ξεκίνησε η κουβέντα και που τελικά έφθασε, όντως σε ενημερώνουν ότι λόγω αναβαθμίσεων δικτύου και πληθωρισμού, στον 13ο μήνα θα υπάρξει αύξηση παγίου κατά 1,50 του ευρώ.

Ούτε που το γνώριζα αυτό, ευχαριστώ. Αλλά βλέπωντας τις καταναλώσεις μας, 7-10gb/ μήνα, θα αργήσουμε σχετικά να έχουμε πρόβλημα. (y)

Κοίτα από που ξεκίνησε η κουβέντα και που τελικά έφθασε, όντως σε ενημερώνουν ότι λόγω αναβαθμίσεων δικτύου και πληθωρισμού, στον 13ο μήνα θα υπάρξει αύξηση παγίου κατά 1,50 του ευρώ.
Δεν θα μπορούσαν να το κρατήσουν κρυφό γιατί θα ήταν καραμπινάτος λόγος να κάνεις καταγγελία σύμβασης.
Θες αύξηση; ΟΚ. Βάλε την αύξηση αναλογικά στο πάγιο του 24μηνου. Αλλά μετά πως θα διαφημίσεις με κεφαλαία γράμματα το χαμηλό πάγιο για τσιμπήσεις πελατάκια;

10 χρόνια τώρα Γαλλία, πάω 11ο. Η κόρη από πέρσι το καλοκαίρι Λονδίνο. Για το data δεν το ήξερα, αλλά δεν θα περίμενα ποτέ απεριόριστα σε περιαγωγή. Η Γαλλική μου sim, έχει 150GB Γαλλία και μόνο 40GB περιαγωγή. Θέλω το Ελληνικό νούμερο για να με παίρνουν και να μην χρεώνονται, αλλά δεν χρειάζομαι τα data του. Και η κόρη μου το ίδιο, έχει και WiFi αλλά και Αγγλική SIM. 75GB για κινητό είναι παραπάνω από αρκετά.

• Like
Reactions: Βασίλης Α.