Vodafone προβληματα..

Ούτως ή άλλως έλεγα να ξαναπάω αύριο σε κατάστημα VF.
Με τα πολλά, στις 20 Οκτ με πήραν τηλ, τους τα ξαναείπα, έστειλα αμέσως και κάτι έγγραφα που ήθελαν, αλλά ακόμα τίποτα με την διακοπή (ούτως ή άλλως έληξε το συμβόλαιο στις 25/10).
Ξανάστειλα σήμερα email στην VF.
Φιρί-φιρί το πάνε να στείλω και στην ΕΕΤΤ...

Εδω και ενα μηνα αντιμετωπιζω φοβερο προβλημα με την ταχυτητα 500Mbps οπτικη ινα. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ που αρχιζουν τα αθλητικα γεγονοτα κυριως μετ τις 19:00 η ταχυτητα απο 500Mbps πεφτει ακομα και στα 40Mbps Η μετρησεις γινονται με FAST TEST με ETHERNET συνδεση. Μετα την ληξη των αθλητικων μεταδοσεων επανερχεται παλι σε τελεια ταχυτητα. Δυστυχως δεν εχω βρει ακρη με την τεχνικη υποστηριξη της VODAFONE. Ξερετε κατι;
Καποιοι στη γειτωνια σου streamαρουν :)

Κάθε οπτική ινα σε GPON ως μέσω εχει οριο 2.5G download και 1,25G upload.
Καθε σπλιτ μεσα και εξω απο το κτήριο σημαινει οτι μοιράζεστε αυτο το όριο.

Αν πχ σε μια οικοδομή (ή και κοντινα κτηρια) ειναι 40 διαμερίσματα και κατεβαζουν ολοι ταυτοχρον η μεγιστη ταχυτητα ειναι 2.5G/40=63.5MBps

Το 500 που εχεις ειναι μαχ όχι εγγυημενο

Σε XG-PON πάμε σε 10G/2,5G και σε XGS-PON σε 10G/10G

Ότι μπορείς να πιάσεις την ταχύτητα που θα επιλέξεις.
Στο speedtest δηλαδή :LOL:

Καποιοι στη γειτωνια σου streamαρουν :)

Κάθε οπτική ινα σε GPON ως μέσω εχει οριο 2.5G download και 1,25G upload.
Καθε σπλιτ μεσα και εξω απο το κτήριο σημαινει οτι μοιράζεστε αυτο το όριο.

Αν πχ σε μια οικοδομή (ή και κοντινα κτηρια) ειναι 40 διαμερίσματα και κατεβαζουν ολοι ταυτοχρον η μεγιστη ταχυτητα ειναι 2.5G/40=63.5MBps

Το 500 που εχεις ειναι μαχ όχι εγγυημενο

Σε XG-PON πάμε σε 10G/2,5G και σε XGS-PON σε 10G/10G

Μα κλεινω και το Wifi Απο Ethernet πως μπορουν

Εδω και ενα μηνα αντιμετωπιζω φοβερο προβλημα με την ταχυτητα 500Mbps οπτικη ινα. ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ που αρχιζουν τα αθλητικα γεγονοτα κυριως μετ τις 19:00 η ταχυτητα απο 500Mbps πεφτει ακομα και στα 40Mbps Η μετρησεις γινονται με FAST TEST με ETHERNET συνδεση. Μετα την ληξη των αθλητικων μεταδοσεων επανερχεται παλι σε τελεια ταχυτητα. Δυστυχως δεν εχω βρει ακρη με την τεχνικη υποστηριξη της VODAFONE. Ξερετε κατι;
Δλδ, ενώ βλέπεις αθλητικά στην TV, παράλληλα μετράς την ταχύτητα σύνδεσης?

O TOBi τι βγάζει?

Last edited:
Μα κλεινω και το Wifi Απο Ethernet πως μπορουν
Δεν λέω ότι παίρνουν wifi από εσένα, έτσι ειναι η τεχνολογία gpon των οπτικών. Η κάθε οπτική ίνα μοιράζεται σε περισσότερους συνδρομητές.

Καταγγελία σύμβασης και επίσης στον συνήγορο με screenshots. Στην οπτική δεν υπάρχει μέχρι όπως στις vdsl.
Αυτό ακριβώς γλυτώσαμε με τις οπτικές.
Κάνεις λάθος (αν μιλάς σοβαρά και δεν κάνεις πλακα). Γλιτώσαμε τα προβλήματα συγχρονισμού λόγω θόρυβου.

Αν στην περιοχη εχουν όλοι οπτικη και εχουν κρατησει την αναλογια 1:64 (και δεν πηγαν στο 1:128) τότε εχουμε download για τον κάθε ένα 2.5G/64=39.06Mbps

Οπότε αν όλοι ζητάνε κατι με πάνω απο 40mbps , το QoS θα τους ισορροπήσει εκει.

Αυτο συμβαινει παντου. Ο καθε provider δεν εχει γραμμες προς το εξωτερικο που να αντέξουν το full download όλων των χρηστών ταυτόχρονα.

Και το 100% εγγυημένη ταχύτητα που διαφημίζουν, τι είναι ;
Παπατζα. οπως και το οτι τις VDSL 100 & 200 τις ειχαν βαπτίσει Fiber στο ονομα του πακετου.

Δεν εχουν ερθει ακομα σε εμενα απο cosmote και δες τι βγάζει στο ονομα πακετου

1761899201969.png

Κάνεις λάθος (αν μιλάς σοβαρά και δεν κάνεις πλακα). Γλιτώσαμε τα προβλήματα συγχρονισμού λόγω θόρυβου.
Το ξέρω ότι κάνω λάθος. Οταν διαφημίζουν όμως 100% ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ είναι καθαρή εξαπάτηση. Κάποτε πρέπει οι παπάτζες να τιμωρούνται σ' αυτή την χώρα.

Το ξέρω ότι κάνω λάθος. Οταν διαφημίζουν όμως 100% ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ είναι καθαρή εξαπάτηση. Κάποτε πρέπει οι παπάτζες να τιμωρούνται σ' αυτή την χώρα.
ειμαι σιγουρος όμως ότι στο συμβολαιο θα το ξεκαθαριζουν καπου μεσα στο ψιλα γραμματα

Μα στο speedtest poianv mono 35-40 μεχρι την ληξη των αγωνων, μετα 500-530

Για να είμαστε σίγουροι, στο speedtest.net επέλεξε και ένα server εκτός Ελλάδος, κάτι μεταξύ Γερμανίας, Ολλανδίας, ΗΒ.
Ο λόγος που στο γράφω έχει να κάνει με το ότι τις περισσότερες φορές το speedtest.net θα επιλέξει server παρόχου στο GR-IX. Τις ώρες διεξαγωγής αγώνων, περνάνε εκατοντάδες Gbps από το GR-IX unicast κίνησης IPTV. Υπάρχει πιθανότητα το θέμα να μην είναι στο g.pon interface, αλλά πιο μέσα στο δίκτυο.

100% εγγυημένη "ταχύτητα" μέχρι το OLT εννοεί και το ταχύτητα το μεταφράζει σε link speed. Όντως, θεωρητικά, το link speed θα παραμένει μεγαλύτερο/ίσο του ονομαστικού (2.5/1.25Gbit) πάντα στο G.PON.

Από εκεί και ύστερα, οι οικιακές συνδέσεις είναι εξ-ορισμού best effort σε όλα τα μέρη του δικτύου.
Μια DIA που κοστίζει κάποιες χιλιάδες € για συμμετρικό Gbit, δίνει εγγυημένη υπηρεσία στο δίκτυο του παρόχου, συνήθως μέχρι το edge δίκτυο του.

Το "εγγυημένο" link speed που διαφημίζει ένας πάροχος, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει contention ratio στο access κομμάτι του δικτύου, πολλώ δε μάλλον πως η εγγυημένη ταχύτητα θα είναι από/προς την υπηρεσία που ο κάθε χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει.

Δεν εννοείται τίποτα και ούτε μπορεί ο μέσος καταναλωτής να γνωρίζει τα τεχνικά. Από την στιγμή που διαφημίζουν 100% εγγυημένη ταχύτητα (πράγμα που ΔΕΝ διαφήμιζαν με adsl/vdsl γραμμές) ο μέσος καταναλωτής καταλαβαίνει από τα γραφόμενα ότι θα έχει 100% εγγυημένη ταχύτητα ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Κανένα τζιπόν και κανένα λοιπόν.
Ξεκάθαρη μαρκετίστικη εμπορική εξαπάτηση/κοροϊδία.

• Like
Reactions: protrudi
Και επειδή θα μου πείτε για τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο, σας παραθέτω το δικό μου συμβόλαιο με vodafone με 1000άρα. Αποδέχονται ότι το 1000 μπορεί να γίνει μέχρι 900. Μέχρι εκεί. Οχι 35-40 που αναφέρει το μέλος. Αλλιώς γίνεται καταγγελία σύμβασης. και στα πιό ψιλά γράμματα παρακάτω γράφουν ότι απόκλιση θεωρείται πάνω από 30% μείωση.

Attachments

• Capture5.PNG
    Capture5.PNG
    77.4 KB · Views: 6
  • Like
Reactions: protrudi