Βοήθεια για επιλογή projector

gogospap

New member
29 May 2012
6
λαρισα
το πανι που εχω ειναι ηλεκτρικο 2μ x 1.5μ αν δεν κανω λαθος,η αποσταση πανιου προβολεα 3.5 με 4 μ για μεσα,εξω δεν μας περιοριζει κατι.λιγο φως κατα την προβολη μεσα,λιγο περισσοτερο εξω διοτι ειναι μπροστα στο δρομο.αυτα που βλεπω με 350 και 400 ευρω αξιζουν κατι?δεν θελω να ξεφυγω πολυ γιατι ηδη εχω πληρωσει αρκετα χρηματα και η κριση ειναι στο κατωφλι μας.ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου γιαννη

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Στη θέση σου αν μπορούσα θα έκανα την υπέρβαση για λίγο πιο ακριβούς, στα 600 με 700 θα πάρεις προβόλι με καλύτερη ανάλυση γιατί είναι κρίμα τώρα που οι περισσότεροι αγώνες μεταδίδονται σε υψηλή ευκρίνεια, να μην την εκμεταλλεύεσαι. Κοίτα αυτούς που προτείνει ο Γιάννης στο 19 ποστ.

gogospap

New member
29 May 2012
6
λαρισα
συμφωνω μαζι σου και σ'ευχαριστω για τις συμβουλες.πραγματικα θα ηθελα ενα καλο μηχανακι ακομα και για να βλεπω ταινιες υψηλης αναλυσης και 3d.προσωπικα μ'αρεσει πολυ η μεγαλη οθονη αλλα στην καφετερια δεν θελουμε και τρελη ποιοτητα.η αναλυση του benq που προαναφερα ειναι 10.000:1.ισχυει αυτο?και στοιχιζει μονο 359.εχω ηδη 2 τηλεορασεις και ισως ο προβολεας μεινει μονο για τα καλοκαιρια.αυτο με συγκρατει περισσοτερο για να μη δωσω περισσοτερα λεφτα.ειμαι περιεργη περιπτωση τελικα.

19 June 2006
35,670
Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή projector

καλησπερα παιδια,θα ηθελα να σας ρωτησω αν αξιζει ο benq ms 513p για προβολη αγωνων.εχω ηδη τον nec vt48 ο οποιος χρειαζεται λαμπα και θεωρω πως δεν αξιζει γιατι με το ιδιο ποσο αγοραζω καινουριο.ειναι καλη σαν οικονομικη λυση?δεν θα ηθελα να ξοδεψω πολλα γιατι εχω και 2 τηλεορασεις.προοριζεται για καφετερια.ευχαριστω προκαταβολικα και μπραβο σας για το καταπληκτικο forum!

Συζητάμε γι' αυτόν?

http://www.projectorcentral.com/BenQ-MS513-projection-calculator-pro.htm

Αν ναι, θα σου έλεγα κατηγορηματικά, όχι. 800χ600 ανάλυση δεν είναι πλέον αποδεκτή, εκτός αν τον χρησιμοποιήσεις μόνο για παρουσιάσεις.

Νομίζω ότι καλύτερη περίπτωση είναι αυτός:

http://www.skroutz.gr/s/381780/BenQ-W700.html

Αν δεν είναι για σένα τόσο δυσβάστακτη η διαφορά των 100 ευρώ, θεωρώ ότι θα τον ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο. Είναι προσανατολισμένος στο Home Cinema με αρκετό φως.

Είναι λιγάκι ζόρικος στο στήσιμο λόγω όφσετ, αλλά, κατά τα άλλα δεν έχει σχέση με τον 513.

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W700-projection-calculator-pro.htm

Τα νουμεράκια κόντραστ που ανακοινώνουν οι εταιρείες μην τα λαμβάνεις καν υπόψιν.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ανάλυση 10.000:1 δεν υπάρχει, εννοείς αντίθεση, μην κολλάς με τα νούμερα, στην περίπτωσή σου θέλεις κάτι αξιοπρεπέστατο για τον κόσμο. Κοίτα η αλήθεια είναι ότι έχω δει ποδόσφαιρο σε 800χ600 που θες εσύ κι ήταν αξιοπρεπέστατη η εικόνα, βοηθάει σ αυτό όμως κι η απόσταση θέασης όπως σε μια καφετέρια όπου έχεις μεγάλο κι ανοιχτό κοινό. Απ την άλλη η εικόνα ενός προτζέκτορα με μεγαλύτερη ανάλυση, κυρίως σε υψηλής ευκρίνειας εκπομπή θα αφήσει άφωνους κι εσένα και τους πελάτες σου. Αφού όμως όπως είπες έχεις περιορισμένο μπάτζετ χτύπα αυτό που νομίζεις αρκεί να έχει φωτεινότητα πάνω απ τα 2500 lumens, ρίξε μια ματιά σε Πλαίσιο και τέτοιου είδους μαγαζιά, θα βρεις εύκολα αυτό που ζητάς.

gogospap

New member
29 May 2012
6
λαρισα
παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ!νομιζω με ψησατε να πληρωσω κατι παραπανω!ο w700 θα παιξει υψηλη αναλυση δηλαδη?και με το 3d τι γινεται?αξιζει ο συγκεκριμενος?(για μελλοντικη χρηση)εχω διαβασει τοσα πολλα εδω μεσα που δεν ξερω που να πρωτοκοιταξω!εχω χασει τον υπνο μου 3 μερες τωρα που ανακαλυψα το avclub!ευχαριστω ειλικρινα που μοιραζεστε τις γνωσεις σας μαζι μου

19 June 2006
35,670

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ!νομιζω με ψησατε να πληρωσω κατι παραπανω!ο w700 θα παιξει υψηλη αναλυση δηλαδη?και με το 3d τι γινεται?αξιζει ο συγκεκριμενος?(για μελλοντικη χρηση)εχω διαβασει τοσα πολλα εδω μεσα που δεν ξερω που να πρωτοκοιταξω!εχω χασει τον υπνο μου 3 μερες τωρα που ανακαλυψα το avclub!ευχαριστω ειλικρινα που μοιραζεστε τις γνωσεις σας μαζι μου

Ναι, ο 700άρης είναι προβολέας υψηλής ευκρίνειας (1280χ720).

Με το 3D, δεν μπορώ να βοηθήσω διότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Με τον 3D που βάζει καλάθια, έχω ασχοληθεί πολύ. Ρώτα ό,τι θέλεις!!!:D:D

gogospap

New member
29 May 2012
6
λαρισα
χαχαχα!!!σ'ευχαριστω πολυ οπως και να'χει!μαλλον θα τον αγορασω.θα επανελθω για ερωτησεις(αν υπαρχουν αποριες) μετα την αγορα.καλο βραδι

gogospap

New member
29 May 2012
6
λαρισα
φιλοι μου σας ευχαριστω πολυ!ο benq w700 ειναι καταπληκτικος για την τιμη του.εμεινα απολυτα ικανοποιημενος και ακουσα τα καλυτερα απ'ολους!και στις ταινιες ειναι φοβερος και στους αγωνες που τον χρειαζομαι περισσοτερο.βεβαια τον τοποθετησα σε αρκετα σκοτεινο σημειο και τον συνδεσα με τον hd του οτε.η εικονα του ειναι τελεια για τα δικα μου ματια.ευχαριστω για τη βοηθεια σας και τις πολυτιμες συμβουλες σας

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή projector

Επέλεξα τον Βenq 1060 που πρότεινες και τον αναμένω.
Με προβληματίζουν μόνο λίγο τα 2000 lumens του. Θα χρησιμοποιηθεί σε πυλωτή βραδινές ώρες, γιατί υπο το φως της ημέρες δεν έχω καμία ελπίδα πιστεύω. Ακόμα και Epson με 2600 lumens που δοκίμασα ήταν ανεπαρκής για μέρα.

Πιστεύεις ότι τα 2000lumens του Benq είναι ικανοποιητικά υπό χαμηλό φωτισμό ?

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
δεν ξέρω πώς μπορώ να το υπολογίσω. Θα προβάλλει σε έναν τοίχο επιφάνειας: μήκος 2,80 m και πλάτος γύρω στα 2,40m. Δεν ξέρω πώς μπορώ να υπολογίσω τις ίντσες εύκολα, αλλα πιστεύω είναι πολλές.

H απόσταση του projectorα πρέπει να είναι γύρω στα 5m απ' τον τοίχο.

Last edited:

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Ωραία, σ' ευχαριστώ πολυ. Με ανακούφισε!
Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να του δίνεις διαστάσεις και απόσταση και να σου γράφει τις ίντσες?

Σε πανί μπορείς να μου προτείνεις κάτι σ' αυτές τις διαστάσεις?
Πόση διαφορά θα έχει πιστεύεις απ' το να προβάλλω σε έναν λείο τοίχο?

19 June 2006
35,670

Ωραία, σ' ευχαριστώ πολυ. Με ανακούφισε!
Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να του δίνεις διαστάσεις και απόσταση και να σου γράφει τις ίντσες?

Σε πανί μπορείς να μου προτείνεις κάτι σ' αυτές τις διαστάσεις?
Πόση διαφορά θα έχει πιστεύεις απ' το να προβάλλω σε έναν λείο τοίχο?

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1060-projection-calculator-pro.htm

Προσωπική άποψη:

Η διαφορά με έναν καλά σπατουλαρισμένο και βαμμένο τοίχο (ή άλλη επιφάνεια π.χ. γυψοσανίδα) είναι ελάχιστη.

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
και να προσθέσω οτι δεν έχει τις ενδεχόμενες ζάρες του πανιού που πολλές φορές ειναι ενοχλητικές στη θέαση.

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Ευχαριστώ και πάλι.
Τo contrast πόσο ρόλο παίζει?
πχ βλέπω ότι ο Benq 1060 έχει 2000lumens και 5000:1 contrast ενώ ο optoma 230X έχει 2300lumens αλλα 4000:1 contrast.
Υπάρχει όντως κάποια ορατή διαφορά?

19 June 2006
35,670

Ευχαριστώ και πάλι.
Τo contrast πόσο ρόλο παίζει?
πχ βλέπω ότι ο Benq 1060 έχει 2000lumens και 5000:1 contrast ενώ ο optoma 230X έχει 2300lumens αλλα 4000:1 contrast.
Υπάρχει όντως κάποια ορατή διαφορά?

Το κόντραστ στην εικόνα είναι το Α και το Ω.

Μην μένεις στα νούμερα των εταιρειών, είναι κουκουρούκου (ειδικά στο κόντραστ έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ βλακείας).