Volume control

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
Έχω ένα προβληματάκι με το volume.Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;Κάνει χρατς κ ακούγεται πότε χαμηλά κ πότε λίγο πιο πάνω.
 
H διαδικασία καθαρισμού - επαναφοράς (αν βέβαια γίνεται ) σε 5 ΒΗΜΑΤΑ είναι ώς εξής :

1) Αρχικά με μπλέ σπρέϋ Phillips ή άλλο ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ-ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ κάνουμε ένα καλό πολύ καλό πλύσιμο τοποθετόντας το πλαστικό μπεκ του σπρέϋ στίς κατάλληλες εσοχες -τρύπες του pot και πεναλαμβανουμε αρκετές φορές κάνοντας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μπάνιο στο pot

2) Το επομενο βήμα είναι καθώς θα στεγώνει το σπρέϋ να δουλέψουμε μερικές φορές ΟΛΗ τήν διαδρομή

3) Μετα έχουμε ανα χείρας είτε ένα σπρέϋ αέρα είτε αν δέν υπάρχει το πιστολάκι μαλλιών (στο ψυχρό) και φυσάμε εσωτερικά (οσο γίνεται) για να στεγνώσει οσο καλύτερα γίνεται

4) Τελευταίο βήμα είναι ενα πολύ μικρός ψεκασμός (2-3 πολύ σύντομα φστ) εσωτερικά βέβαια ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΠΡΕΫ της Phillips ή άλλο παρόμοιο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ομως αυτή τή φορά λάδι- λιπαντικό

5) Κάνουμε τή προσευχή μας , αυτη η διαδικασία να είναι ...επιτυχής :flipout:
 
Αν θέλεις κάτι αξιόλογο και φθηνό :
http://store.caig.com/s.nl/it.A/id.1538/.f?sc=2&category=292
media.nl


Το δοκίμασα σε alps blue velvet και πλέον και τα δύο κανάλια μετράν ακριβώς την ίδια αντίσταση!!! (πριν είχαν μια μικροδιαφορά)



YΓ. Τώρα που κοίταξα λίγο το site τους έχουν και πιο εξειδικευμένο προιόν!
http://store.caig.com/s.nl/sc.2/category.293/.f
 
Last edited:
Προχθέ πήγα να 'γοράσω φίλιπς και με είπανε ότι σταμάτησε η παραγωγή τους.
Κρίμας μιας και ήτανε καλά προϊόντα.
Τελικά πήρα βιρθ.
 
Ευχαριστώ πολύ!Θα το δοκιμάσω,απλό είναι και δεν χρειάζεται να έχεις κ ιδιαίτερες γνώσεις.Μπάς και γλιτώσω το service...(μεταχειρισμένο MF A1 είναι)
Από που να τα πάρω τα σπρέι;Δεν υπάρχουν Αθήνα;
 
Δοκίμασα ένα σπρέι,το tuner της cramolin,και δεν έγινε κάτι...τελικά θα πάει αντιπροσωπεία...ελπίζω να δείξουν έλεος...(στην τιμή :confused:)
 
Προσπάθησα να βγάλω το καπάκι του και δεν μπόρεσα γιατί νομίζω είναι κολλημένο με κάτι σαν ψύχτρα που έχει.Είδα ένα άσπρο υλικό ανάμεσα στο αλουμίνιο(που νομίζω ότι είναι ψύχτρα και το καπάκι)
 
Επειδή είδα σε άλλο νήμα ότι έχεις MF, να ξέρεις ότι σε όλους τους MF αυτής της σχεδίασης μεταξύ ψύκτρας εξωτερικής και εσωτερικού αλουμινένιου "Π" παρεμβάλεται θερμοαγώγιμη πάστα (είναι αυτό το άσπρο που βλέπεις). Επειδή αυτό έχει "βεντουζάρει", ομοιάζει σαν μια μεγάλη βεντούζα σε τζάμι.

Για να το ξεκολλήσεις θα πρέπει να σηκώσεις με δύναμη (εννοείται ότι έχεις πρώτα ξεβιδώσει οποιαδήποτε βίδα συγκρατεί τα δύο μέρη), τραβώντας με το ένα χέρι το καπάκι-ψύκτρα και με το άλλο να συγκρατείς το αλουμινένιο "Π", κάποια στιγμή θα ανασηκωθεί λίγο και ο εισερχόμενος αέρας θα κάνει το θαύμα του ως "παπ"...και θα ανοίξει.

Πρόσεχε όμως μη σου φύγει το καπάκι και σου πέσει κάτω! Επίσης να θυμάσαι ότι λερώνει και δεν βγαίνει εύκολα!
Να θυμάσαι επίσης ότι μετά θα πρέπει να αντικαταστήσεις αυτή τη θερμοαγώγιμη πάστα με καινούργια (στα ηλεκτρονικά θα βρεις σωληνάρια σιλικόνης και μακριά από καταστήματα υπολογιστών για τέτοια πάστα...).

Τη μέθοδο καθαρισμού του alps που σου έχουν περιγράψει τα λοιπά μέλη, θα την επαναλάβεις στις διάφορες οπές που έχει το alps και εάν δεν έχει καταστραφεί από την υψηλή εσωτερική θερμοκρασία, θα επανέλθει.
Διαφορετικά χρειάζεσαι αλλαγή του alps.
 
Last edited:
Προσπάθησα να το σηκώσω το καπάκι κ δεν γίνεται τίποτα!Δεν κάνω κάτι άλλο γιατί φοβάμαι μην κάνω καμιά ζημιά.
 
Δεν είνα απαραίτητο ότι φταίει το Αλπς!
Είχα κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με μικρά χρατς χρουτς που και που, κουνούσα τα balance έφευγε! Ε λέω φταίει το balance, αγοράζω δύο αντιστάσεις, όλα οκ, για λίγο όμως... άλλαξα το αλπς τα ίδια.... μέχρι που τα φτύσε η άτιμη αντίσταση που ενεργοποιούσε το ρελέ ασφαλείας των ηχείων, πλέον δεν βγάζει κιχ!
 
Πρέπει να είναι το ποτενσιόμετρο, γιατί στο πρώτο μήνυμά του αναφέρει ότι εκτός από χρατσ-χρουτς έχει και διαφορές στάθμης.

Το ποτενσιόμετρο που έχει ο Α100 είναι κοινό με του Α1 και είναι διπλό Alps Blue Velvet - οπότε το πιθανότερο είναι να είναι πρόβλημα του Alps - άλλωστε είναι σύνηθες πρόβλημα αυτής της σχεδίασης, εξαιτίας υψηλών εσωτερικών θερμοκρασιών.

Φίλε μου, εάν έχει ξεβιδώσει όλες τις βίδες που συγκρατούν τη ψύκτρα, ζημιά δεν κάνεις, αλλά θα παιδευτείς για να ξεκολλήσει. Και σε μένα τη πρώτη φορά που το προσπάθησα μου είχε φανεί "βουνό" και νόμιζα ότι θα το έσπαγα.

Θέλει ένα συνεχόμενο τράβηγμα, ολοένα και πιο δυνατό με καλή κόντρα στο Π πλαίσιο που βιδώνει η πάνω ψύκτρα - εάν θυμάμαι καλά πρέπει να έχει την ίδια διάταξη με τον Α1, έτσι; Υποθέτω ότι έχεις βγάλει τα πλαινά για να πιάσεις το Π...

Εναλλακτικά για να σε βοηθήσουμε καλύτερα μπορείς να βγάλεις μια φώτο από τα πλάγια;
 
Last edited:
Μισό λεπτό μόλις κοίταξα στον ιστότοπο του Ιαπωνέζου.
Επαλήθευσε σε παρακαλώ.

Έχεις τον Α1000 ή τον Α100;

Να μία φώτο από τον Α1000
a1000-2-2.jpg
 
Τότε ισχύουν τα όσα σου έγραψα.
Εάν έχεις την έκδοση όπου η πάνω ψύκτρα είναι ενιαία και όχι δύο κομμάτια ενωμένα στη μέση, ξεβιδώνεις τις 3 βίδες allen (στο μέσο) που συγκρατούν την πάνω ψύκτρα στο Π που στερεώνονται τα τρανζίστορ εξόδου και εν συνεχεία τις δύο βίδες της ψύκτρας (στο πίσω μέρος της ψύκτρας) που σταθεροποιούν τη ψύκτρα στο σασί.

Για ευκολία σου ξεβίδωσε και το δεξί πλαινό καπάκι, όπου θα μπορέσεις να πιάσεις με το χέρι σου το αλουνένιο Π.

Τράβα και μη το φοβάσαι...

Εάν υπάρχουν δυσκολίες κατανόησης της διαδικασίας να σου βγάλω μερικές φώτο...(υπόψη κοίτα στην 5η-6η σελίδα του DIY τις τροποποιήσεις σε Α1)