VortexBox

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
VortexBox

0

Πρόκειται για μια ακόμα διανομή Linux
Προσανατολισμένη σε audio server χρήση

Περιστασιακά την έχουμε αναφέρει σε διπλανά θέματα, αλλά βλέπω ότι όλο και πιο γνωστή γίνεται λόγο και της κυκλοφορίας μικρών έτοιμων συστημάτων.

Η κύρια διαφορά του με τα mpdPup και Voyage MPD, είναι ότι έρχεται έτοιμο και για ripping, αν και όχι με το αγαπημένα EAC/XLD.

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε hardware με προεγκατεστημένο το λειτουργικό

Από το μικρό πανέμορφο οικονομικό:
http://www.vortexbox.co.uk/VortexBox_MiniCube/p317978_7993971.aspx
images

Έως το πανάκριβο:
http://www.sotm.sonore.us/SOtM2.html#2

SOtM-SMS-1000.jpg

Φυσικά για όποιον θέλει να κάνει μια δοκιμή, υπάρχει πάντα διαθέσιμο το ISO image για εγκατάσταση. Οι απαιτήσεις είμαι πολύ μικρές, και μπορείτε να το δοκιμάσετε σε όποιο παλιό σας PC σας περισσεύει. Μόλις κυκλοφόρησε και η έκδοση 2.2 με kernel 3.6
http://vortexbox.org/content/123-downloads

Last edited:
Το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η λειτουργία του είναι "for dummies" και τα αποτελέσματα εξαιρετικά.

Αν θυμάμαι καλά, γίνεται εύκολα και Squeezebox Server... ;)

Αν σας περισσεύει ένα παλιό PC, ρίξτε το πάνω και δοκιμάστε το..

VortexBox

Φυσικά για όποιον θέλει να κάνει μια δοκιμή, υπάρχει πάντα διαθέσιμο το ISO image για εγκατάσταση. Οι απαιτήσεις είμαι πολύ μικρές, και μπορείτε να το δοκιμάσετε σε όποιο παλιό σας PC σας περισσεύει. Μόλις κυκλοφόρησε και η έκδοση 2.2 με kernel 3.6
http://vortexbox.org/content/123-downloads

Το iso, περιέχει το λειτουργικό σύστημα, μετατρέποντας το pc μας σε music server?

Παιδιά γίνεται διπλόμπουτάρισμα με win7 ή να παίξει αυτόνομα απο εξωτερικό δίσκο ?

Δημήτρη γιατί το κατάργησες? εντυπώσεις?

(Πως ξέφυγε αυτό το νήμα. Πολύ ενδιαφέρον!)

Παιδιά γίνεται διπλόμπουτάρισμα με win7 ή να παίξει αυτόνομα απο εξωτερικό δίσκο ?

Ένα Linux είναι στην ουσία – δε διαφέρει ουσιαστικά από άλλες εγκαταστάσεις αντίστοιχων λειτουργικών - οπότε φυσικά και γίνεται dual boot :)

η βαση δεδομενων του ειναι αρκετα καλη αλλα θελει κανονικα παρακολουθηση απο την κονσολα γιατι καποιες φορες τα κανει λιγο μανταρα...
εχει drivers για firewire και δουλευει καλα με καρτες με dice ii chipset οπως weiss και tc konnect impact twin κλπ

thanx Τάσο

μπουτ απο εξωτερικό σκληρό/στικάκι, όπως το XBMC?

Ανοίγοντας το pc μπαίνεις στο περιβάλλον του player (τύπου ΧBMC) ή έχει κι άλλες διαδικασίες - σεταρίσματα ήχου?
Μπορείς σε linux να έχεις τηλεχειρισμό κανονικά? ...απο rc ή ασύρματο πληκτρολόγιο φαντάζομαι σωστά?

(δεν έχω ιδέα και μπορεί να είναι "κάπως" οι ερωτήσεις μου)

:ernaehrung004:

thanx Τάσο

μπουτ απο εξωτερικό σκληρό/στικάκι, όπως το XBMC?

Ανοίγοντας το pc μπαίνεις στο περιβάλλον του player (τύπου ΧBMC) ή έχει κι άλλες διαδικασίες - σεταρίσματα ήχου?
Μπορείς σε linux να έχεις τηλεχειρισμό κανονικά? ...απο rc ή ασύρματο πληκτρολόγιο φαντάζομαι σωστά?

(δεν έχω ιδέα και μπορεί να είναι "κάπως" οι ερωτήσεις μου)

Ψιτ, φέρε κάνα γνωστό σου που ξέρει από αυτά να στο περάσει, ή αξιοποίησε ένα παλιό άχρηστο pc, ή αποσύνδεσε τους άλλους δίσκους και κάνε μια αυτόνομη εγκατάσταση – είναι το πιο εύκολο.
Βρες τον πιο παλιό σου δίσκο και βάλε πάνω. Δε χρειάζεσαι ούτε πολύ χώρο ούτε δυνατό pc etc…

Γιατί σου προτείνω το παραπάνω εύκολο τρικ?
Γιατί όλα γίνονται – αλλά μπορεί να μην έχεις τον απαραίτητο χρόνο και όρεξη για διάβασμα ή αντίστοιχες διαδικασίες http://info.vortexbox.org/tiki-index.php?page=usbinstall

Re: Απάντηση: VortexBox

Δεν το κατάργησα γιατί δεν είχα σκοπό να το κρατήσω.. απλά το δούλεψα λίγο για να δω τι λέει.

Τις δουλειές που κάνει εγώ τις κάνω σε άλλα μηχανήματα που παίζουν και άλλους ρόλους (π.χ. Microserver με windows).

Αν ήθελα όμως να "χτίσω" ένα μηχάνημα αφιερωμένο σε ripping και media serving, ίσως και audio media player μέσω USB, σε τέτοιο θα πήγαινα..

:offtopic:
Ειδικά για το τελευταίο (audio media player με έξοδο USB) μετά τις τελευταίες εξελίξεις του βουβαλιού μου ψήνομαι άσχημα.. Αλλά ακόμα το ψάχνω..

Στο ripping εγώ πάντως θα μείνω παραδοσιακός EAC και ξερό ψωμί. (XLD για τους μακάδες)
Αλλά να δεις που ένα σορό hiend μηχανάκια το ίδιο linux – ripper χρησιμοποιούν

Eμένα μου άρεσε η ιδέα για ένα μινι pc που έχω στο ρακ... να το μετατρέψω σε audio transport (αποκλειστικά bitstream από οπτική στο dac προς το παρόν... για usb βλέπουμε...) αλλά να μπαίνει "με τη μία" σε περιβάλλον player, να γίνεται χρήση με ασύρματο πληκτρολόγιο, όπως τώρα και να διατηρήσω τα win7 για άλλες εφαρμογές.
Για ριπινγκ δεν εχω drive και για σερβερ ακόμα είμαι μικρός... όταν μεγαλώσω... :p

Απλά επειδή το pc έχει ssd (μικρό 30άρι) και δεν παίρνει άλλον δίσκο (real mini...) το διπλο μπουτ ή ακόμα καλύτερα εξωτερικό μπουτ απο στικάκι θα το ήθελα τουλάχιστον στη φάση των δοκιμών.

Με απλά λόγια (γιατί σας χάνω...) και πριν ξεκινήσω μελέτη,
1) μπουτάρει απο στικάκι (όπως το xbmc), να μπαίνει άμεσα στον player?
2) βλέπει τα flacks απο εξωτερικό δίσκο?

Εννοείται ότι θα έχω αναπαραγωγή flac/wav, έως 24/192 και bit perfect χωρίς πολλές ρυθμίσεις έτσι?
(αν είχε και ευκολίες play list, searching, ισοστάθμιση κτλ θα ήταν απίθανο για μένα)

Μήπως για τόσο απλή υπόθεση είναι βαρύ (όχι σε απαιτήσεις αλλά σε χρήση) και το βαρύ χαρτί του τελικά είναι το ripping & serving? (είπαμε δεν τα πιάνω με τη μία :smash:)

Κάποιοι φίλοι το έβαλαν σκοπό, το έριξαν στο διάβασμα (και πολύ πείραμα) και προχώρησαν.
Γιατί τα πάντα γίνονται
Αλλά διάβασμα και κόπο θα χρειαστείς.

Δεν είναι βαρύ πάντως

Αλλά υπάρχουν και πιο ελαφριά / πιο εύκολα στην εγκατάσταση / πιο εύκολα στη διαχείριση / and the bit goes on

Ρίξε μια ματιά και στα mpdPuppy και VoyageMPD εδώ δίπλα ;-)

Καταλαβαίνω τι λες για το διάβασμα και έχεις δίκιο Τάσο, απλά δεν υπάρχει χρόνος.
αν δεν σιγουράρω ότι κάνει αυτά που θέλω πολύ δύσκολα θα ρισκάρω με "βαθύ" ψάξιμο.

Το να μην μου κάνει τα κέφια στα αυτιά μπορώ να το δεχτώ, αλλά για τα υπόλοιπα θα προτιμούσα να ξέρω on the spot.
(τώρα είμαι με boom - δοκιμάζω όμως και άλλα - για να καταλάβεις...)

thanx πάντως θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα

Καταλαβαίνω τι λες για το διάβασμα και έχεις δίκιο Τάσο, απλά δεν υπάρχει χρόνος.
αν δεν σιγουράρω ότι κάνει αυτά που θέλω πολύ δύσκολα θα ρισκάρω με "βαθύ" ψάξιμο.

Το να μην μου κάνει τα κέφια στα αυτιά μπορώ να το δεχτώ, αλλά για τα υπόλοιπα θα προτιμούσα να ξέρω on the spot.
(τώρα είμαι με boom - δοκιμάζω όμως και άλλα - για να καταλάβεις...)

thanx πάντως θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα

Γενικά από όποια αντίστοιχη έκδοση Linux ξεκινήσεις
Με τον καιρό
Θα φτάσεις-φτιάξεις στη δική σου έκδοση
Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου

Το πιο γρήγορο τεστ όπως σου είπα -> βαλε ένα παλιό σκληρό και κάνε τη δοκιμή σου χωρίς φόβο.