VOX (Mac Only)

Μιχάλη... η έκδοση 1.1.1 βγάζει ένδειξη του στυλ FLAC HQ*, FLAC HD*, MP3 HQ* κλπ... και δίπλα ακριβώς το sample rate...
Όπως στο παρακάτω screenshot:

image.png
[/QUOTE]

Ακόμα και η προηγούμενη έκδοση όμως έγραφε 16/24 και το sample rate του εκάστοτε κομματιού...
Κάπου, κάτι γίνεται...

* Έστειλα eMail στην εταιρία να μου πούν αν το HD αντιστοιχεί σε 24 και το HQ σε 16 ή αν όχι, σε τί ακριβώς αντιστοιχεί...

Πάντως, πέραν αυτού του "κολλήματος"... πώς το βρίσκεις?

Ναι οκ γράφει FLAC HD κλπ αλλά δίπλα έχει τα kbps όχι το sample rate.
Στον DAC πάντως στέλνει 16/44,1.
Όμορφα παίζει δεν λέω. Κάπως πιο "μαλακά" από τα άλλα που έχω συνηθίσει... Χωρίς αυτό να είναι σε όλες τις περιπτώσεις καλό ε...
Αφού εντόπισα το πιο πάνω θέμα, από κει κ πέρα, δεν έκανα κ πολλές συγκρίσεις... προσπαθούσα να βρω λύση.

Η απάντησή τους στο eMail που τους έστειλα ρωτώντας για τα FLAC HQ, FLAC HD κλπ...

Dear Gojakla,

Thank you for your e-mail.

We are define the music as HD if it is more than 16bit per sample resolution.

Low quality is anything less than 128kbps.

High quality is anything over LQ and between HD.

Let me know if you need any further assistance.

Best Regards,
Support Team
Coppertino Inc.

Άματσουρς... :flipout:

image.png

Έχοντας φτάσει στην έκδοση 2.0.3, επανέρχομαι στο νήμα του Vox διότι όντας fun του, δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός πως πλέον έχει όλα τα "καλούδια" των υπολοίπων.
Τα περί ηχητικής ταυτότητας και τα περί αναπαραγωγής δεν θα τα αναλύσω. Είναι και θέμα γούστου.
Εμένα μου αρέσει ο ήχος του.
Μπορεί να μην είναι ο φλαταδούρας/στουντιακός ή όπως αλλιώς θέτε να το πείτε, αλλά μου αρέσει το προγραμματάκι δαύτο, δεδομένου πως μιλάμε και για κάτι εντελώς τζαμπέ.

Συνεχίζω με screenshots και πολύ μικρές περιγραφές των σημαντικών σημείων...

image.png

Όπως βλέπουμε πάνω πάνω στο παράθυρο του player, αναγράφονται πλέον πλήρως τα στοιχεία του track.
Είδος αρχείου, bitrate, kHz, mono/stereo.

Όσοι έχετε διαβάσει τα προηγούμενα posts, ίσως θυμάστε πως οι παλαιότερες εκδόσεις τα είχανε λίγο αχταρμά αυτά τα στοιχεία και δίνανε ότι να' ναι.
Άρα, η εταιρία άκουσε και διόρθωσε. Θετικότατο.

image.png

Ρυθμισούλες, χωρίς να υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς.

image.png

Εδώ έχουμε ζουμάκι... "Load music files fully into memory"
Ωραιότατα... :2thumb22sup:

image.png

Πολύ σημαντική καρτελίτσα... το Vox δίνει δυνατότητα Exclusive Access (Hog Mode)

Yγ. Έχετε τσεκαρισμένο το "Synchronize sample rate with player"

image.png

Manual ρύθμιση του buffer size... ναϊς!!!

Δεν θα επεκταθώ περσότερο... νομίζω πως μόνο εγώ το δουλεύω το Vox, οπότε μόνος μου τα λέω -> μόνος μου τα χαίρομαι... :flipout:
Πιστεύω πως είναι ένα πέραν του αξιοπρεπούς, ΔΩΡΕΑΝ, software που αν μη τι άλλο, αξίζει δοκιμής.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω σ' εσάς... :ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μειονέκτημά του παραμένει πως δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή .iso αρχείων.
Δυστυχώς.

Του έβαλα όμως για δοκιμή, wav αρχείο 24/352.8 (dsd) και το έπαιξε νεράκι.

DSD.png

Απάντηση: Re: VOX (Mac Only)

image.png

Manual ρύθμιση του buffer size... ναϊς!!!
Το μέγεθος δεν πιστεύω να το έχεις τόσο πολύ.

Κατά τα άλλα απλό και καλό,δεν βλέπω να του λείπει κάτι.
Κι εφ´όσον δωρεάν,επιβεβλημένη η δοκιμή κατά την γνώμη μου,κάλλιστα μπορεί να έχει στοιχεία που να αρέσουν.

Re: Απάντηση: Re: VOX (Mac Only)

Το μέγεθος δεν πιστεύω να το έχεις τόσο πολύ.

Γιατί?
Νεράκι παίζει...

ΥΓ. Τα screenshots είναι από το "τούμπανο" macmini, της δουλειάς.
Σηκώνει τ' αντέρια του. :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VOX (Mac Only)

Γιατί?
Νεράκι παίζει...

Με το πολύ όλα παίζουν νεράκι,το λίγο ψάχνουμε,πολύ το βάζουμε όταν έχουμε προβλήματα.
Ξεκίνα από το πιο λίγο (200ms; ) και ανέβασε αν σου κάνει κοψίματα και κόλπα.

Μειώνοντας το buffer,μειώνουμε και τo latency.
Βεβαίως όλα αυτά μας έχουν έρθει από την επαγγελματική πρακτική.

Ο ιδανικός συνδυασμός πάντως έχει επικρατήσει να είναι:
-Πολύ γρήγορος επεξεργαστής (γρήγορος,οι πυρήνες δεν μας ενδιαφέρουν τόσο) ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα σε πολύ μικρό χρόνο
-Ram με πολύ σφιχτά timings (όχι απαραίτητα πολύ γρήγορη,αυτό είναι δευτερεύον).
-Γρήγορος σκληρός (SSD μοιραία )

Φαντάσου πως στο hydrogen audio υπάρχει κόσμος που παρακαλάει τους εκδότες του foobar να βάλουν ως επιλογή στο buffer τιμές μικρότερες των 50ms.
Το Jriver έχει 100ms recommended.

Last edited:
Μαιστα...

Ερώτηξης:
Αυτό αφορά ακουστά/αντιληπτά αποτελέσματα κατά την αναπαραγωγή ή αφορά την πρόληψη προβλημάτων κατά την αναπαραγωγή;

Τί εννοώ;
Θα ακούσω καλύτερα ή απλώς αποφεύγω τα σπασίματα, τα τσίκι-τσίκι-μπουμ ή όποιο άλλο πρόβλημα;;;
Αν μιλάμε για το δεύτερο σκέλος -> αν ήδη δεν έχω προβλήματα αναπαραγωγής, γιατί να σκάσω;

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός... :furious3:

Γενικά αφορά προβλήματα,ναι.
Λύνονται ανεβάζοντας το,δίνοντας του περισσότερο χρόνο και αέρα για επεξεργασία.

Κατεβάζοντας το όμως,έχεις και περισσότερο overhead.
Και κόβει πολύ μικρότερα κομμάτια σε μικρότερους χρόνους που βολεύουν τους επεξεργαστές και την μνήμη.
Γι´αυτό σου είπα να ξεκινήσεις από το ελάχιστο και να μείνεις εκεί που δεν θα έχεις προβλήματα.

Ακουστικά τώρα (υποκειμενικά δηλαδή),πολλοί ορκίζονται πως υπάρχει και ακουστή διαφορά υπέρ του μικρού.
Η δική μου ερμηνεία είναι πως μάλλον το καλό μηχάνημα που μπορεί και λειτουργεί με μικρό χωρίς πρόβλημα κάνει την διαφορά κι αυτό ακούνε.
Αλλά όρκο δεν παίρνω.

Re: Απάντηση: VOX (Mac Only)

Γενικά αφορά προβλήματα,ναι.
Λύνονται ανεβάζοντας το,δίνοντας του περισσότερο χρόνο και αέρα για επεξεργασία.

Κατεβάζοντας το όμως,έχεις και περισσότερο overhead.
Και κόβει πολύ μικρότερα κομμάτια σε μικρότερους χρόνους που βολεύουν τους επεξεργαστές και την μνήμη.
Γι´αυτό σου είπα να ξεκινήσεις από το ελάχιστο και να μείνεις εκεί που δεν θα έχεις προβλήματα.

Ακουστικά τώρα (υποκειμενικά δηλαδή),πολλοί ορκίζονται πως υπάρχει και ακουστή διαφορά υπέρ του μικρού.
Η δική μου ερμηνεία είναι πως μάλλον το καλό μηχάνημα που μπορεί και λειτουργεί με μικρό χωρίς πρόβλημα κάνει την διαφορά κι αυτό ακούνε.
Αλλά όρκο δεν παίρνω.

IMHO, το πολύ χαμηλό latency είναι μονο για επαγκελματικά, οπου θελουμε realtime στην ουσία.
Δεν υπάρχει λογος να πηγένουμε σε τόσο χαμηλό latency
Φυσικά καθένας ας κάνει τις δοκιμές του
Και ας αφήσει τους αλλους να ορκίζονται

Θενκ γιου!!!!

Πα ντε κουά μεσιέ,ένιτάιμ.

(Δοκίμασε να μας πεις αν ακούσεις διαφορά.Αν είναι τόσο τούμπανο όσο λες το μακ,φυσιολογικά δεν θα ακούσεις.)

Από το πρώτο σου post που μου υπέδειξες περί χαμηλού buffer μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν ακούω διαφορές.
Με 3 διαφορετικά ακουστικά... τίποτα. Ίδια παίζει.
Γι' αυτό και σε ρώτησα αν μιλάμε για ακουστές ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις που αφορούν πρόληψη προβλημάτων αναπαραγωγής.

Χαπι ας ολγουεϊς :ernaehrung004:

Από το πρώτο σου post που μου υπέδειξες περί χαμηλού buffer μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν ακούω διαφορές.
Με 3 διαφορετικά ακουστικά... τίποτα. Ίδια παίζει.
Γι' αυτό και σε ρώτησα αν μιλάμε για ακουστές ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις που αφορούν πρόληψη προβλημάτων αναπαραγωγής.

Χαπι ας ολγουεϊς :ernaehrung004:

:a0210::ernaehrung004:

Ευχαριστούμε Αντωνη... Θα το τσεκάρω ξανά μόλις επιστρέψω Αθήνα! Το είχα περάσει όταν άνοιξες το νήμα αλλά αν θυμάμαι καλά τότε δεν άλλαζε από μόνο του την δειγματοληψία στο midi οπότε δεν το κράτησα.. Προφανώς μετά από τόσες βελτιώσεις έχει φτιάξει και αυτό ναι;;