vsx-lx60

ηχεια Mirage 260 92 db 8ομα
ενισχυτης rotel rmb 1090 2x 380 dual mono
σε εντασεις που εκαναν τον τοιχο τζελ ο ροτελ τραβαγε απο το exact 780 βατ

ενισχυτης rotel 1090
ηχεια jamo d7 4μα 88 db
απο το exact με το ζορι να τραβηξει 500 βατ
τα δηλωμενα μεγαλα μιραζ με τους κωνους τους να τραβανε ρευμα
εκαναν τον 1090 να δινει περιοτερο ρευμα
το μεγαλο και ευκολο ηχειο τραβα περισοτερο ρευμα απο ενα μικρο και αναισθητο

Για ταινίες, όπως είπε και ο argi, μάλλον earthquake άκου πρώτα, και μάλλον σε αυτόν θα καταλήξεις (για ταινίες). Για μουσική δεν ξέρω. Eγώ έχω το PV1 και τον LX70. Όσο και να ανεβάσω την ένταση και στον ενισχυτή και στο SUB, δεν μπουκώνει το SUB, ο ήχος βγαίνει καθαρός. Τώρα από ένταση: μια φορά τα ανέβασα σχεδόν τέρμα, και έβαλα ένα τραγούδι house. To άφησα να παίξει για λίγα δευτερόλεπτα γιατί φοβήθηκα μην πάθει κάτι το SUB. Τα γούφερ σαν να ήταν έτοιμα να εκραγούν έκαναν. Αλλά ο ήχος καθαρός ακόμη και σε τόσο μεγάλη ένταση (για λίγο είχα την αίσθηση ότι ήμουν σε club). Πάντως Μ1 είναι τα ηχεία (σετ ΜΤ30) και παίζουν κι αυτά πολύ δυνατά, αν και συνήθως βλέπω τις ταινίες στα -25db πάνω κάτω όταν θέλω να είναι λίγο δυνατά. Σε κάποιες ταινίες που ο ήχος έχει χαμηλή ένταση (πως γίνεται αυτό δεν ξέρω)
, μπορεί να ανεβάσω την ένταση και στα -10db ή και -5db. Έχω πάντως περιθώριο και για παραπάνω, δεν είναι ότι ο ενισχυτής δεν είναι αρκετός. Αν πάρω ηχεία L+R όπως τα B&W 683, μπορεί να μην είναι αρκετός ο ενισχυτής πλέον, αν είναι πολύ πιο απαιτητικά (Έτσι κατάλαβα).

εγώ πάντως το έχω ρυθμίσει με μουσική και ας χάνω λίγο βαμπούμ στις ταινίες

To PV1 έχει έναν διακόπτη με με 3 επιλογές: ΕQ1, EQ2 και EQ3. Σε ένα review αντιστοίχησαν το ΕQ1 ως επιλογή για ταινίες, το EQ2 για μουσική και το EQ3 ως ουδέτερο. Επίσης εκτός από το crossover έχει και έναν διακόπτη για αλλαγή του phase.

Επίσης εκτός από το crossover έχει και έναν διακόπτη για αλλαγή του phase.

Ε και?

Ε δεν ξέρω :-) lol

Αλλά για να το έχει, μπορεί να βοηθάει σε κάτι. Νομίζω ότι ανάλογα τον χώρο, μπορεί να βελτιώσει τον ήχο η αλλαγή του phase.