VU+ Duo HD

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Ο DM800 το κάνει στον ίδιο TP. Ο VU+ με ένα καλώδιο το κάνει και σε διαφορετικούς TP, αρκεί να είναι στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος. Αυτή είναι η διαφορά.

ευχαριστώ για την πληροφορία.
έτσι κι αλλιώς πάντως δεν τον θεωρώ λύση. αυτο που θέλω να δω εγώ με αυτό που θέλει η σύζυγος συνήθως απέχουν πολλές μοίρες...

ευχαριστώ για την πληροφορία.
έτσι κι αλλιώς πάντως δεν τον θεωρώ λύση. αυτο που θέλω να δω εγώ με αυτό που θέλει η σύζυγος συνήθως απέχουν πολλές μοίρες...

Για διαφορετικούς TP από διαφορετικούς δορυφόρους θες ξεχωριστά καλώδια για τα δύο tuner.

Για διαφορετικούς TP από διαφορετικούς δορυφόρους θες ξεχωριστά καλώδια για τα δύο tuner.

μάλλον δεν το πρόσεξες στο πρώτο post που λέω ότι πλέον έχω κατεβάσει δευτερο καλώδιο και είμαι έτοιμος. η απόφαση για τον vu+ έχει μέινει μόνο...

μάλλον δεν το πρόσεξες στο πρώτο post που λέω ότι πλέον έχω κατεβάσει δευτερο καλώδιο και είμαι έτοιμος. η απόφαση για τον vu+ έχει μέινει μόνο...

Το πρόσεξα, απλώς δεν απαντάω μόνο σε σένα αλλά και στο φίλο που έχει μόνο ένα καλώδιο. Συνοψίζοντας:

1. Δέκτης με ένα tuner και ένα καλώδιο: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια του ίδιου transponder.
2. Δέκτης με δύο tuner και ένα καλώδιο: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια από δύο διαφορετικούς transponders που όμως βρίσκονται στον ίδιο δορυφόρο και στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος.
3. Δέκτης με δύο tuner και δύο καλώδια: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια από δύο διαφορετικούς transponders χωρίς κανένα περιορισμό.

Συνοψίζοντας:

1. Δέκτης με ένα tuner και ένα καλώδιο: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια του ίδιου transponder.
2. Δέκτης με δύο tuner και ένα καλώδιο: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια από δύο διαφορετικούς transponders που όμως βρίσκονται στον ίδιο δορυφόρο και στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος.
3. Δέκτης με δύο tuner και δύο καλώδια: Μπορείς να βλέπεις και να γράφεις κανάλια από δύο διαφορετικούς transponders χωρίς κανένα περιορισμό.

Αυτό πρέπει να γίνει sticky !! :SFGSFGSF: Απλό λιτό κατανοητό, Αν τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου (όπως εγώ) το χρειάζεσαι για να βγάλεις 100% άκρη.

Πανο,αξιζει να βαλω δυο διπλα lnb και 2 καλωδια σε κινητο πιατο (κεντρο 19 και παρακεντρα 13,μιας και αυτες τις θεσεις χρησιμοποιω περισσοτερο) και πως μπορει να ρυθμιστει με το vu+ κατι τετοιο,ωστε να μπορω να γυρναω το πιατο αλλα οταν ειμαι -κεντρο- στις 19,να γραφω και απο τις 13.ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, φυσικα -bye-
Υ.Γ Με 2 διπλα lnb,2 disecq και δυο καλωδια ειμαι o.k ή ειναι λαθος η σκεψη μου ;

Last edited:

Πανο,αξιζει να βαλω δυο διπλα lnb και 2 καλωδια σε κινητο πιατο (κεντρο 19 και παρακεντρα 13,μιας και αυτες τις θεσεις χρησιμοποιω περισσοτερο) και πως μπορει να ρυθμιστει με το vu+ κατι τετοιο,ωστε να μπορω να γυρναω το πιατο αλλα οταν ειμαι -κεντρο- στις 19,να γραφω και απο τις 13.ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, φυσικα -bye-

Θα πρότεινα σταθερό πιάτο για astra/hotbird, και το κινητό για τις υπόλοιπες θέσεις. Αυτό που λες γίνεται υπό συνθήκες, δηλαδή θα δηλώσεις τους δορυφόρους σε advanced configuration, τον hotbird θα τον έχεις lnb2 με diseqc 1.0 θέση 2. ενώ τους υπόλοιπους θα τους έχεις LNB1 με diseqc 1.0 θέση 1 + usals ή diseqc 1.2 (ανάλογα τι κινητό πιάτο έχεις). Όμως για να δεις hotbird, θα πρέπει πρώτα να "περνάς" από ένα κανάλι του astra, ώστε να κινηθεί το πιάτο στη θέση που το παράκεντρο του hotbird θα πιάνει πράγματι hotbird. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Νέο επίσημο image (με νέους οδηγούς)

Ver 4.7 Release note

Vuplus Duo

1. Fix booting problem when there is no rtc at the front board

2. Fix video freezing problem in AC3 pass-through playback

3. Fix lagging problem when no satellite signal

4. Support 2 virtual tuners(vtuner0/vtuner1)

5. Support generic linux input device

6. Modify the frondend header for easy backporting of usb driver

Vuplus Solo

1. Enhance zapping speed

Δεν υπάρχει ακόμα στο επίσημο site (www.vuplus.com), υπάρχει στο site της VTI (vuplus-support.com)

4. Support 2 virtual tuners(vtuner0/vtuner1) ????????

Είναι "διευκόλυνση" για τη χρήση με USB DVB-T tuners. Είναι κάτι που λογικά ζήτησε η Dream Elite από τους προγραμματιστές του VU+, ώστε να μπορούν με ευκολότερο τρόπο να υποστηρίξουν usb tuners. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα 5 και 6. Το 5 μπήκε γιατί κάποια usb tuners υποστηρίζουν τα δικά τους remote control, και ο VU+ δεν έκανε export τις κλήσεις για αυτό. Αποτέλεσμα ήταν να μην κάνουν link τα modules που έκανε κάποιος compile για usb tuners. Εγώ για να καταφέρω να κάνω compile το Hauppauge DVB-T, είχα ξηλώσει όλες τις αναφορές για το remote control του από το source. Μόνο τότε δούλεψε. Συνεπώς να αναμένουμε πως το επόμενο Dream Elite θα έχει ενσωματωμένη υποστήριξη usb DVB-T και για τους VU+/

Για χαρα σε ολους!!!
Εχω αγορασει εδω και μια εβδομαδα περιπου εναν Vu+duo.Εχω ομως ενα προβλημα με τις εγγραφες.Μολις παταω το κουμπι record και κανω για παραδειγμα instand record,κανει την εγγραφη κανονικα.Μολις ομως παταω το R κουμπι ή ανοιγω τον media player για να παιξω την εγγραφη μου συμβενει το εξης:Στα πρωτα 1-2 ή ακομα και 3 δευτερολεπτα, η εγγραφη παιζει γρηγορα σαν fast forwarding και αφου περασουν αυτα τα δευτερολεπτα παιζει μια χαρα.Εχω δοκιμασει ολα τα images και 3 σκληρους:2 wd black 500ρηδες και 1 wd blue επισεις 500η(Εσωτερικους).Τι μπορει να φταιει?Κατα τα αλλα ο δεκτης λειτουργει αψογα!
Το ψαχνω αυτες τις μερες αλλα δεν εχω βρει ακρη!Πιστευω οτι κατι με την λειτουργια record φταιει αλλα δεν ξερω τι ακριβως.
Αν μπορειτε να με βοηθεισετε!!!!
Ευχαριστω πολυ!!!

Last edited:

Για χαρα σε ολους!!!
Εχω αγορασει εδω και μια εβδομαδα περιπου εναν Vu+duo.Εχω ομως ενα προβλημα με τις εγγραφες.Μολις παταω το κουμπι record και κανω για παραδειγμα instand record,κανει την εγγραφη κανονικα.Μολις ομως παταω το R κουμπι ή ανοιγω τον media player για να παιξω την εγγραφη μου συμβενει το εξης:Στα πρωτα 1-2 ή ακομα και 3 δευτερολεπτα, η εγγραφη παιζει γρηγορα σαν fast forwarding και αφου περασουν αυτα τα δευτερολεπτα παιζει μια χαρα.Εχω δοκιμασει ολα τα images και 3 σκληρους:2 wd black 500ρηδες και 1 wd blue επισεις 500η(Εσωτερικους).Τι μπορει να φταιει?Κατα τα αλλα ο δεκτης λειτουργει αψογα!
Το ψαχνω αυτες τις μερες αλλα δεν εχω βρει ακρη!Πιστευω οτι κατι με την λειτουργια record φταιει αλλα δεν ξερω τι ακριβως.
Αν μπορειτε να με βοηθεισετε!!!!
Ευχαριστω πολυ!!!

το ίδιο ακριβός κάνει και σε μένα αλλά δεν έχει να κάνει με την λειτουργία record γιατί είχα κάποιες εγγραφές από τον 800αρι και το κάνει και σε αυτές

Σε ευχαριστω για την απαντηση!!
Μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο?Να το φτιαξουμε?
Μηπως ξερουμε τι το προκαλει αυτο?image?σκληρος?προβλημα στο hardware?
Μηπως πρεπει να περιμενουμε καποιο image update στο μελλον?

Re: Neues VTi "Vu+ Team Image" - V1.1-27.05.2010 Master

Enigma 21.05.2010
Plugins 27.05.2010
Skins 27.05.2010

Changes: VTi Bootlogos and new Radiomode Logo.
Multiple fixes at Imagesources and diffs, link from /usr/keys to /var/keys created and different litlle things in the image.

NEW* Vuplus Duo

1. Fix booting problem when there is no rtc at the front board

2. Fix video freezing problem in AC3 pass-through playback

3. Fix lagging problem when no satellite signal

4. Support 2 virtual tuners(vtuner0/vtuner1) -> still untested

5. Support generic linux input device

6. Modify the frondend header for easy backporting of usb driver

fixed or changed by VTi TEAM

NEW* VTi Panel (Blue Button)
- supported languages are Englisch, German, Dutch
- short press on blue button opens VTi Panel, longer press opens Pluginmenu
- multiple new tools, have a look at the screenshots

- Support for USB-Inputdevices like Keyboard/Mouse for several applications which support it, like Webbrowser, external IR-Receiver, (untested!)
- Support for Cronjobs (fully supports Cronmanager Plugin from our Feed)

Bugfixes:

- Generic Enigma2 Unicable Support
- Simple Enigma2 EPG-Caching

http://www.vuplus-support.com/wbb2/database.php

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

καλημερα σε ολους

παρελαβα την προηγούμενη εβδομάδα τον Vu+duo αλλα δεν πρόλαβα να τον ψαξω πολύ. δεν άλλαξα κατι ούτε έκανα αναβάθμιση.
Εχω 1 πιάτο με 2 lnb στις 19.2 και 13.
Είναι δυνατόν να κανω σάρωση και να βρεί μόνο τα ελέυθερα κανάλια ;
Υπαρχει 1 μόνο λιστα με αγαπημένα .οταν τοποθετώ ενα καναλι στα αγαπημένα το βάζει στο τέλος της λίστας .υπάρχουν άλλες δυνατότητες που τις αγνοώ;

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Είναι δυνατόν να κανω σάρωση και να βρεί μόνο τα ελέυθερα κανάλια ;
μενού-εγκατάσταση-αναζήτηση υπηρεσιών-χειροκίνητη ανίχνευση-τύπος ανίχνευσης(ένας δορυφόρος) επιλέγεις το δορυφόρο και στην τελευταία επιλογή (μόνο τα ελευθέρα) επέλεξε ναι
Υπαρχει 1 μόνο λιστα με αγαπημένα .οταν τοποθετώ ενα καναλι στα αγαπημένα το βάζει στο τέλος της λίστας .υπάρχουν άλλες δυνατότητες που τις αγνοώ;
όταν βλέπεις ένα κανάλι πατάς channel up (+) μετά πατάς το μπλε μετά το μενού και επιλέγεις προσθήκη μπουκέτου γράφεις το όνομα του μπουκέτου και είσαι έτοιμος,αν θέλεις να μετακινήσεις τα κανάλια που προσθετεις πατάς channel up (+) μετά μενού και επιλέγεις ενεργοποίησή λειτουργίας μεταφοράς με τα κουμπιά up/down πας στο κανάλι που θέλεις και πατάς οκ ξανά με τα up/down επιλέγεις τι νέα θέση του καναλιού και ξαναπατάς οκ
όλα τα παραπάνω γίνονται και με το dreamboxedit απο το pc

Έψαχνα για αντικαταστάτη του 5400 κ με πείσατε γι' αυτόν.:smile1:

Οι δέκτες που κυκλοφορούν πλέον είναι το νεότερο hardware revision, που αναφέρθηκε σε παλιότερα posts, ή μπορεί και όχι;

Έψαχνα για αντικαταστάτη του 5400 κ με πείσατε γι' αυτόν.:smile1:

Οι δέκτες που κυκλοφορούν πλέον είναι το νεότερο hardware revision, που αναφέρθηκε σε παλιότερα posts, ή μπορεί και όχι;
Νομιζω και να θες να βρεις παλιο,δεν μπορεις πλεον.

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

ευχαριστω leo06 για την απαντηση