VU+ Duo HD

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,846
Πάτρα
Αγόρασα ενα πυκνωτη 330 μF 16V και το έβαλα αντικαθιστώντας το άλλο,ακριβώς όπως αναφέρει στην φώτο ο gkpapad....αλλά τίποτα ....καμία αλλαγή...δεν ξέρω

τα +- τα έχεις συνδέσει σωστά?δες και το ποστ #1603

olindo

New member
28 March 2010
45
Διάβασα αυτό (οι ηλεκτρολυτικοί έχουν πολικότητα με ακροδέκτες + και -. Πρέπει να μπει ακριβώς όπως ο παλιός, το "ποδαράκι" + στο + και το - στη αντίστοιχη θέση - )
Άλλαξα την πολικότητα όταν δεν έδωσε αποτέλεσμα την πρώτη φορά. ..Εάν δεν είχα βάλει σωστά την πολικότητα την πρώτη φορά,τι συμβαίνει.? ...χαλάει ο πυκνωτης και να αλλάξεις την πολικότητα μετά, ειναι καμένο και δεν κάνει?

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,846
Πάτρα
Διάβασα αυτό (οι ηλεκτρολυτικοί έχουν πολικότητα με ακροδέκτες + και -. Πρέπει να μπει ακριβώς όπως ο παλιός, το "ποδαράκι" + στο + και το - στη αντίστοιχη θέση - )
Άλλαξα την πολικότητα όταν δεν έδωσε αποτέλεσμα την πρώτη φορά. ..Εάν δεν είχα βάλει σωστά την πολικότητα την πρώτη φορά,τι συμβαίνει.? ...χαλάει ο πυκνωτης και να αλλάξεις την πολικότητα μετά, ειναι καμένο και δεν κάνει?

δεν ξέρω, το ποστ #1603 το είδες? μήπως είναι εκεί η ζημιά?

olindo

New member
28 March 2010
45
Τότε,που θα ξέρω που είναι το πρόβλημα? Ο ίδιος είχε αλλάξει για το ίδιο πρόβλημα δύο φορές πυκνωτές?

olindo

New member
28 March 2010
45
για το προτο χρειάζεται πυκνωτη 330 μF 16V, για το δεύτερο χρειάζονται 3 πυκνωτές. ...τι αξίας όμως και που πάει ο καθένας?

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Από προσωπική εμπειρία, δεν είναι συγκεκριμένοι πυκνωτές που παρουσιάζουν το πρόβλημα αλλά μπορεί να φταίνε και άλλοι.
Κάποιες φορές από χαλασμένο πυκνωτή προκαλεί και βλάβη σε ολοκληρωμένο.
Προτείνω για να μην τον βραχυκυκλώσεις, να τον πας σε κάποιον που επισκευάζει ηλεκτρονικά να σου μετρήσει τις πλακέτες αν περνάει ρεύμα.

olindo

New member
28 March 2010
45
Το εχω παει σε ηλεκτρονικό και μου είπε ότι το πρόβλημα ειναι ενα micro chip Ζ1021Ai (ολοκληρωμένο τροφοδοτικό) Ξέρει κανείς που μπορώ να τον βρώ?

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Στο ebay to βρήκα, αν πατήσεις το λινκ θα το δεις ,αλλά βλέπω πως έχει εξαντληθεί.
Ο ηλεκτρονικός που κοιταξε το δέκτη σου μήπως γνωρίζει, από κάπου προμηθεύετε υλικά, θέλει λίγο ψάξιμο.

olindo

New member
28 March 2010
45
το έψαξε αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν θα είναι δυνατό να το βρει...οπότε μένει μόνο μέσο eBay

olindo

New member
28 March 2010
45
Γειά σάς..το micro chip Ζ1021Ai ήρθε πρίν δύο μέρες και το πήγα στο τεχνικό....
Πήγα σήμερα σε αυτον κ' μου είπε ότι το άλλαξα αλλά εκτός αυτό κάπου αλλού έχει πρόβλημα που δεν μπορώ να το συνεχίζω...
Μήπως ξέρει κανείς ρε παιδιά που μπορώ να το πάω αυτό τον δέκτη να μού το φτιάξουν ??
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που πέρασε το ίδιο πρόβλημα ??

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
To chip ήρθε μόνο του ή με δύο πυκνωτές μαζί?
Ο τεχνικός μέτρησε αν περνάει ρεύμα από την πλακέτα τροφοδοσίας στην κεντρική πλακέτα? Διότι αν δε περνάει θα εστιάσει στους πυκνωτές της πρώτης.
Οι άλλοι όλοι οι πυκνωτές είναι εντάξει?
Αυτά μου έρχοντε πρώτα στο μυαλό...

olindo

New member
28 March 2010
45
Το chip ήρθε με 3 πυκνωτές. Μού είπε ότι άλλαξε και το πυκνωτη πού είναι δίπλα τού.Από το chip περνάει το ρεύμα και πάει σε πολλές κατευθύνσεις που δεν ξέρω τι πρέπει να αλλαχτεί...Θέλει κάποιο τεχνικό,μου ειπε,που ξέρει τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση. ...
Περιμένω βοήθεια από εσάς

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Τι άλλο περιμένεις απο ένα φόρουμ?
& αν κατάλαβα καλά δεν είναι τεχνικός αυτός που κάνει τις μετρήσεις στους πυκνωτές της πλακέτας? Τις κολλήσεις τις έκανε σωστά?
Ή θα τον πας σε ένα τεχνικό ή εδώ, για να μη παιδεύεσαι.

olindo

New member
28 March 2010
45
Ε αυτό λέω σε ποιόν τεχνικό να το πάω που ξέρει. ...όσο για το Majar άστο μόνο να πουλήσουν θέλουν...τούςρώτησα δεν μπορούν,είπαν ......κανα τεχνικό ξέρει κανεις?