VU+ Duo HD

Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Πρέπει να το κάνεις format σε PC (όχι από τον Vu+) σε FAT32. Κανονικά πρέπει να το κάνεις mount σαν usb. Αν σου δημιουργεί προβλήματα και δε σου το αναγνωρίζει πάντα, μάλλον υπάρχει θέμα με τους drivers και πρέπει να δοκιμάσεις άλλο stick.
Δηλαδή κάποιος που έχει κάνει κάνει διαμόρφωση μέσω του δέκτη, σε εξωτερικό USB-HDD, σε Linux... είναι λάθος?
Μου έφεραν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που είναι σε Linux-format, για να τον διαβάσω και να πάρω τις εγγραφές βίντεο.
Mount τον έκανα, φακέλους είδα, αλλά δεν είδα πουθενά αρχεία. Ο δίσκος μπήκε ξανά στον δέκτη και όλα εμφανίστηκαν κανονικά.

Επίσης μια απορία που δεν βρήκα άκρη. VU+ DUO που έχει εσωτερικό HDD. Προσπαθούμε να κάνουμε μεταφορά των αρχείων βίντεο
στο PC με το DCC (αλλά και με άλλα SW), και όταν μεταφέρει 500~600 megabyte πέφτει η ταχύτητα μεταφοράς έως που φτάνει στο μηδέν.
Φυσικά το αρχείο δεν έρχεται ποτέ ολόκληρο. Ο FileZilla έκανε την διαφορά και πέρασε 2GB+ αλλά και εκεί κάποια στιγμή έκοψε ταχύτητα.
Εχουν γίνει πολλές δοκιμές και με HUB, και απευθείας, και με άλλη κάρτα δικτύου... αλλά τίποτα.

Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα παραπάνω?
Δεν τον ξέρω καθόλου τον δέκτη και αν υπάρχει κάποια απάντηση θα μπορώ και εγώ να εξυπηρετήσω τον φίλο που μου τα έχει ρωτήσει.:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

αν κανεις φορματ σε win32 τότε θα τον βλέπεις το δίσκο και από pc και από το δέκτη οπότε θα έχεις ένα πλεονέκτημα και θα μεταφέρεις άνετα αρχεία χωρίς να έχεις το πρόβλημα που έχεις παρακάτω, αλλά δε νομίζω ότι είναι λάθος να τον φορμάρεις όπου και όπως θέλεις.

τώρα στο Mount που έκανες και έβλεπες μόνο φακέλους και όχι αρχεία είμαι σίγουρος ότι κάτι έκανες στραβά σίγουρα γίνεται...

τέλος σε μικρά αρχεία που μεταφέρω δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά και σε μεγαλύτερα για ftp χρησιμοποιώ τον ενσωματωμένο του windows explorer, αν και σπάνια κάνω ftp απλά κάνω χρήση του samba share...

Δηλαδή κάποιος που έχει κάνει κάνει διαμόρφωση μέσω του δέκτη, σε εξωτερικό USB-HDD, σε Linux... είναι λάθος?
Μου έφεραν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που είναι σε Linux-format, για να τον διαβάσω και να πάρω τις εγγραφές βίντεο.
Mount τον έκανα, φακέλους είδα, αλλά δεν είδα πουθενά αρχεία. Ο δίσκος μπήκε ξανά στον δέκτη και όλα εμφανίστηκαν κανονικά.

Επίσης μια απορία που δεν βρήκα άκρη. VU+ DUO που έχει εσωτερικό HDD. Προσπαθούμε να κάνουμε μεταφορά των αρχείων βίντεο
στο PC με το DCC (αλλά και με άλλα SW), και όταν μεταφέρει 500~600 megabyte πέφτει η ταχύτητα μεταφοράς έως που φτάνει στο μηδέν.
Φυσικά το αρχείο δεν έρχεται ποτέ ολόκληρο. Ο FileZilla έκανε την διαφορά και πέρασε 2GB+ αλλά και εκεί κάποια στιγμή έκοψε ταχύτητα.
Εχουν γίνει πολλές δοκιμές και με HUB, και απευθείας, και με άλλη κάρτα δικτύου... αλλά τίποτα.

Δεν τον ξέρω καθόλου τον δέκτη και αν υπάρχει κάποια απάντηση θα μπορώ και εγώ να εξυπηρετήσω τον φίλο που μου τα έχει ρωτήσει.:ernaehrung004:

Πρόβλημα απόδοσης ΙP στον δέκτη και σύνδεση με το διαδίκτυο

Γεια χαρά στην παρέα και Χρόνια Πολλά.

Είμαι κάτοχος του uno και εδώ και μέρες προσπαθώ να του αποδώσω IP από το ρούτερ τόσο DHCP όσο και καρφωτή αλλά και στις δύο περιπτώσεις επί της ουσίας δεν γίνεται τπτ. Έχω αλλάξει image στο blackhole 1.6.6 και στο plugin του youtube δεν μπορεί να συνδεθεί. Έχω αποδώσει exception στο router με την mac address του και συγκεκριμένη IP και στο Network test δείχνει ότι όλα είναι ok εκτός από το DHCP που το 'χω κάνει manual αλλά και πάλι δεν συνδέεται με το διαδίκτυο στο youtube. Όταν το θέτω με DHCP μου βγάζει unconfirmed IP και στις πληροφορίες δικτύου αναγράφει N/A. Επανεκινήσεις έχω κάνει τόσο στο ρούτερ όσο και στον δέκτη αλλά δεν έχει αλλάξει τπτ. Το ρούτερ βλέπει τον δέκτη αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά να συνδεθεί. Τι δεν κάνω σωστά;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν η εγγύηση χάνεται με την τοποθέτηση άλλου image.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλή Χρονιά με υγεία.

Re: Απάντηση: Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Με DCC πολλές φορές δεν μπορώ ούτε μικρά αρχειά να μεταφέρω. Έχω μεταφέρει πολλά giga όμως με CuteFTP που χρησιμοποιώ κυρίως αλλά ακόμα και με το FireFTP plugin του Firefox.

Re: Πρόβλημα απόδοσης ΙP στον δέκτη και σύνδεση με το διαδίκτυο

Γεια χαρά στην παρέα και Χρόνια Πολλά.

Είμαι κάτοχος του uno και εδώ και μέρες προσπαθώ να του αποδώσω IP από το ρούτερ τόσο DHCP όσο και καρφωτή αλλά και στις δύο περιπτώσεις επί της ουσίας δεν γίνεται τπτ. Έχω αλλάξει image στο blackhole 1.6.6 και στο plugin του youtube δεν μπορεί να συνδεθεί. Έχω αποδώσει exception στο router με την mac address του και συγκεκριμένη IP και στο Network test δείχνει ότι όλα είναι ok εκτός από το DHCP που το 'χω κάνει manual αλλά και πάλι δεν συνδέεται με το διαδίκτυο στο youtube. Όταν το θέτω με DHCP μου βγάζει unconfirmed IP και στις πληροφορίες δικτύου αναγράφει N/A. Επανεκινήσεις έχω κάνει τόσο στο ρούτερ όσο και στον δέκτη αλλά δεν έχει αλλάξει τπτ. Το ρούτερ βλέπει τον δέκτη αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά να συνδεθεί. Τι δεν κάνω σωστά;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν η εγγύηση χάνεται με την τοποθέτηση άλλου image.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλή Χρονιά με υγεία.

Δοκίμασες με άλλο image? Με το "μαμίσιο"?
Από το PC σου μπορείς να συνδεθείς με ftp και telnet με το δέκτη και να δεις το web interface του?
Από τις επιλογές για online κατέβασμα, μπορείς να κατεβάσεις (plugins, settings, κλπ)?

Αν τα παραπάνω σου δουλεύουν κανονικά, μάλλον φταίει το Youtube plugin που χρησιμοποιείς.

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Δοκιμάσαμε και με το CuteFTP και με το addon FireFTP και με Chrome και με MAXTHON... αλλά τίποτα.
Κάπου υπάρχει κάποια ασυμβατότητα(?) και ενώ μεταφέρεται το αρχείο, ξαφνικά πέφτει η ταχύτητα και δεν γίνεται τίποτα.
O Firefox κολλάει στο τέλος, το ίδιο και ο Maxthnon ή και ο Chrome.

Για το Linux format στον σκληρό, ξέχασα να ρωτήσω γιατί δεν είναι σε WinFormat.
Ο δέκτης υποστηρίζει και NTFS?

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

to αρχειο που προσπαθεις να μεταφερεις ποσο μεγαλο ειναι ?? μηπως ξεπερνα τα 2GB και ο σκληρος σου ειναι σε win32 ?? και NTFS υποστηριζει αν δε κανω λαθος με module

Οι εγγραφές είναι από 1GB και πάνε και 5GB+. Σε όλες υπάρχει το πρόβλημα εκτός από τις πολύ μικρές, πχ 300MB, που τις περνάει κανονικά.
Όλοι οι HDD του υπολογιστή είναι σε NTFS.

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

αν μπορεις δοκιμασε και με εναν αλλο υπολογιστη, πχ σε μενα δεν υπαρχει προβλημα και κατι αλλο πρεπει να συμβαινει...

Το PC που δοκιμάστηκε, έχει και ξεχωριστή κάρτα δικτύου. Και σε αυτή κάνει τα ίδια.
Στο μέλλον θα δοκιμαστεί και με Laptop.

Επίσης ρώτησα γιατί ο εξωτερικός είναι φορμαρισμένος σε Linux, και μου είπαν πως είχε δοκιμαστεί σε NTFS ή FAT32 και δεν τον έβλεπε.
Θα ξαναγίνουν δοκιμές μήπως και είχε γίνει κάτι λάθος.

Επίσης ρώτησα γιατί ο εξωτερικός είναι φορμαρισμένος σε Linux, και μου είπαν πως είχε δοκιμαστεί σε NTFS ή FAT32 και δεν τον έβλεπε.
Θα ξαναγίνουν δοκιμές μήπως και είχε γίνει κάτι λάθος.
Χε χε... γινόταν λάθος η διαδικασία και ξαναέκαναν format τον δίσκο μόλις τον έβαζαν στον δέκτη.
Πλέον σε NTFS και όλα καλά!

Επίσης τα αρχεία βίντεο "εμφανίστηκαν" μετά από εκκίνηση του υπολογιστή σε Ubuntu.
Έγιναν Copy σε ένα σημείο στο PC και μετά έγινε επαννεκίνηση σε Win. Όλα καλά και εδώ.

Φυσικά και θα γίνουν περαιτέρω δοκιμές για να βρεθεί τι φταίει και δεν γίνεται σωστή μεταφορά μέσω FTP.

Αυτά!
Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά!
Φιλικά... Σάκης!

Παντως πρεπει να "βγαλω το καπελο" στον Vu,με το καινουργιο blackhole ,bootαρει σχεδον στον μισο χρονο και γενικα παει "σφαιρα".Καθολου ασχημα για "παλιο" μοντελο :a0210:

Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Παντως πρεπει να "βγαλω το καπελο" στον Vu,με το καινουργιο blackhole ,bootαρει σχεδον στον μισο χρονο και γενικα παει "σφαιρα".Καθολου ασχημα για "παλιο" μοντελο :a0210:

Αυτό οφείλεται στο νέο kernel και το UBIFS που αντικατέστησε το JFFS2.

Να τα βλέπουν αυτά οι Dreambox fans που είναι ακόμα στον παλαιολιθικό 2.6.18

Λοιπον επανερχομαι στο θεμα με το συνεχες boot του δεκτη. αφου δοκιμασα τα ιματζ ολα και ετρωγα τα μουτρα μου συνεχως αρχισα να την ψαχνω καθε μου κινηση σε αντιστοιχια μ'εκεινες που εκανα στον παλιο μου 7020dm και διαπιστωσα οτι μια κινηση επεκτασεως μνημης που εκανα εκει στην αρχη τωρα δεν την εβρισκα να την κανω, και ανετρεξα στην δορυφορικη βιβλιογραφια που ειναι τα ειδικα περιοδικα και επεσε το ματι μου σ'ενα που εγραφε για χειροκινητη τοποθετηση plugin και συγκεκριμενα στην εγκατασταση του persian prince και εκει διαβασα οτι υπαρχει plugin που μιλαει για swap enable & disable και πραγματι μολις το ενεργοποιησα και αφου του φορτωσα τον πατερα μου και την μαννα μου και του βαλα και σως για να γλυστραει το πλακωσα με epg και διπλες εγγραφες και δεν μασησε το εχω στο ζορι εδω και μια εβδομαδα και κανενα προβλημα επιτελους.αφου το αφησω κανα δυο βδομαδες ετσι για να ξεπερασω το κομπλεξ του συνεχους μπουταρισματος που μου αφησε θα σας παρακαλεσω οπως εαν σας ειναι ευκολο να γραψει καποιος αναλυτικα τα βηματα για την εγκατασταση του duo cfe 3,00 για την εγκατασταση των νεων ιματζ που απαιτουν μεγαλυτερη μνημη.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΥΓ Και μολις το καταφερω θα τον πουλησω και θα παω να παρω τον dm7020hd που εχει μεγαλυτερη μνημη.

Last edited:

μόλις είναι να τον πουλήσεις στείλε ένα pm please !!

Λοιπον επανερχομαι στο θεμα με το συνεχες boot του δεκτη. αφου δοκιμασα τα ιματζ ολα και ετρωγα τα μουτρα μου συνεχως αρχισα να την ψαχνω καθε μου κινηση σε αντιστοιχια μ'εκεινες που εκανα στον παλιο μου 7020dm και διαπιστωσα οτι μια κινηση επεκτασεως μνημης που εκανα εκει στην αρχη τωρα δεν την εβρισκα να την κανω, και ανετρεξα στην δορυφορικη βιβλιογραφια που ειναι τα ειδικα περιοδικα και επεσε το ματι μου σ'ενα που εγραφε για χειροκινητη τοποθετηση plugin και συγκεκριμενα στην εγκατασταση του persian prince και εκει διαβασα οτι υπαρχει plugin που μιλαει για swap enable & disable και πραγματι μολις το ενεργοποιησα και αφου του φορτωσα τον πατερα μου και την μαννα μου και του βαλα και σως για να γλυστραει το πλακωσα με epg και διπλες εγγραφες και δεν μασησε το εχω στο ζορι εδω και μια εβδομαδα και κανενα προβλημα επιτελους.αφου το αφησω κανα δυο βδομαδες ετσι για να ξεπερασω το κομπλεξ του συνεχους μπουταρισματος που μου αφησε θα σας παρακαλεσω οπως εαν σας ειναι ευκολο να γραψει καποιος αναλυτικα τα βηματα για την εγκατασταση του duo cfe 3,00 για την εγκατασταση των νεων ιματζ που απαιτουν μεγαλυτερη μνημη.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΥΓ Και μολις το καταφερω θα τον πουλησω και θα παω να παρω τον dm7020hd που εχει μεγαλυτερη μνημη.

Τωρα ξαναρχισε τα τρελα του μπουταρε και πεταξε εξω το swap.please help. και δευτερον μηπως κανενας απο το φορουμ ξερει που μπορει να βρεθει το dvr studio αλλα να μην ειναι δοκιμαστικο???βοηθεια παιδια.ευχαριστω.

Last edited: