VU+ Duo HD

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Συνέχεια στο θέμα με τα irdeto CHID. Φαίνεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε στους τελευταίους οδηγούς ημερομηνίας 25/02/2010. Με τους προηγούμενους οδηγούς δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Οπότε προσωρινά έκανα roll back σε λίγο παλαιότερο image.

Το επίσημο support forum των developers είναι το www.vuplus-support.com

Από images, εκτός του OpenPLI, υπάρχει το επίσημο image (έκδοση 4.0) το οποίο δεν έχει servers με softcams κτλ, υπάρχει το VTI image που είναι όπως το επίσημο αλλά με επιπλέον προσθήκη για online server με plugins/softcams/skins κτλ.
Αναμένεται το image της Dream Elite που θα δίνει και τη δυνατότητα multiboot με τη χρήση του meoboot.

Αν κανείς θέλει μπορεί να δοκιμάσει και άλλα images με χρήση barryallen στην flash (οπότε οι οδηγοί είναι πάντα από το image στη flash) αλλά φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Ο δέκτης είναι πολύ κοντά σε hardware με τον DM800/8000 αλλά δεν είναι 100% ίδιος, οπότε αν το image δεν έχει ελεγχθεί τουλάχιστο για τον VU+ μπορεί να παρουσιάζει προβλήματα.
Φιλε malakudi ηθελα να σε ρωτησω στο ιματζ VTI που βρισκω τα emu που εχω κατεβασει για να τα δουλεψω

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

και εσυ βρε το εχεις..........Καλοριζικος.ο επομενος ξερω ποιος ειναι!!!!!!Ο Λεφα διοτι πρπει να ειναι με τον αλεξ τωρα και τον κανουν τα τεστ.Αμ το αλλο το κακο τωρα ειναι αφου τον εχει ο αλεξ,θα κανει κατηγορια μεσα στο φορουμ και για τον δεκτη αυτον.Ρε φωτιες που αναβουν αυτα τα παιδια,με τετια κριση που εχουμε αυτη αγοραζουν πραματα τα οπια ειναι για τα μπαζα χααχαχαχαχ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Μερικές απορίες !!!!!!!!!!!

malakudi μην τα λες ετσι παχια παχια,οτι και να πειτε δεν θα τον παρω τελεια και παυλα.Ο 8000 ειναι 8000,απο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι μπαζα για μενα.
Και μιας και τον εχετε πειτε μας:
1)παιρνει dvd-rw? τι να το κάνεις ?????
2)ποσες καρτες μπορει να παρει?
3)εχει wi-fi
4)παιρνει CF? και εκεί cf ????
5)παιρνει SD? και εκεί sd ?????
6)ποσα tuner εχει πανω του?
7)παιρνει extra tuner DVB-T? 1 δεν σου φτάνει ????
8)Απο θερμοκρασια δεν μας λετε τι παιζη?
9)ποσες modules παιρνει? δεν το ρώτησες αυτό βρε πιο πάνω ???
και κατσε ακομα,το βραδυ θα πουμε πολλα ακομα...... έχω πιάσει καναπέ (με το κρύωμα που έχω μόνο αυτό μπορώ να κάνω...)

:D:BDGBGDB55:

malakudi μην τα λες ετσι παχια παχια,οτι και να πειτε δεν θα τον παρω τελεια και παυλα.Ο 8000 ειναι 8000,απο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι μπαζα για μενα.
Και μιας και τον εχετε πειτε μας:
1)παιρνει dvd-rw?
2)ποσες καρτες μπορει να παρει?
3)εχει wi-fi
4)παιρνει CF?
5)παιρνει SD?
6)ποσα tuner εχει πανω του?
7)παιρνει extra tuner DVB-T?
8)Απο θερμοκρασια δεν μας λετε τι παιζη?
9)ποσες modules παιρνει?
και κατσε ακομα,το βραδυ θα πουμε πολλα ακομα......

1. Ναι, εξωτερικό usb ή e-sata.
2. Αν εννοείς smartcards, δύο.
3. Παίρνει εξωτερικό usb wifi.
4. Παίρνει εξωτερικό usb card reader
5. Ομοίως με το 4
6. Δύο, DVB-S2. Δε παίρνει άλλο.
7. Όχι, αλλά ευελπιστώ να μπορεί να πάρει usb dvb-t σύντομα. Προς το παρόν κράτα το όχι ως απάντηση.
8. Απολύτως κρύος και αθόρυβος.
9. Δύο CI modules.

Δύο πυρήνες ο επεξεργαστής, δηλαδή διπλάσια ισχύ σε ότι αφορά εκτέλεση python και enigma2 code.
Στριμάρεις 1080i HD με τον DM8000; Ο DM800 πάντως δε τα καταφέρνει.
Και σε κάθε σύγκριση, μη ξεχνάς πως είναι μισή τιμή.

Flawless victory, fatality είπαμε.

τι να αποδειξω ρε γμτ,δεν βλεπεις εσυ........

Εγώ μια χαρά βλέπω ...

Στα μισά λεφτά απο τον DM8000 απλώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ...

Και αν κρίνω απο το Dual Core CPU του, ούτε σε επιδόσεις έχει αντίπαλο (με εξαίρεση ΙΣΩΣ τα PC με Sat DVB Cards) !

Αλλά επειδή "το μάτι του αφέντη παχαίνει τ' άλογο", καταλαβαίνω την προσπάθεια που κάνεις (και πολλοι άλλοι κάνουμε, δεν είσαι μόνος) να δικαιολογήσεις τα λεφτά της αγοράς που είχες κάνει...

Δεν είναι κακό, αλλά θα ήταν πιό ειλικρινές να μας το έλεγες να μην ταλαιπωρούμαστε προσπαθώντας να καταλάβουμε πού το πας...

Φιλικά,

Φίλιππος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

οποτε δεν ειναι ιδιος με τον 8000,ουφφφφ ειπα και εγω ρε γμτ.

αμε στο φουλ κιολας

Σίγουρα δεν είναι ίδιος. Τα παραπάνω όμως που έχει ο 8000 δε δικαιολογούν τη υπερδιπλάσια τιμή. Να πληρώσω 550 ευρώ παραπάνω γιατί; Για να μπορώ να βάλω τρίτο dvb-s2 tuner και dvb-t tuner; Για να έχω 4 αντί για 2 CI; Ή για να έχω CF και SD cardreaders;

Το γεγονός είναι πως ο VU+ έχει πολύ πιο σύγχρονο hardware (dual core cpu, 384MB RAM αντί για 256) που κάνει το "βαρύ" enigma2 να πετάει. Φυσικά έχει ακόμα αρκετά bugs, αλλά μήπως δεν είχε ο DM800 όταν πρωτοβγήκε;

Για κάποιον που θέλει enigma2 δέκτη με dual tuners, ο VU+ είναι απλώς κορυφαίος. Και στα χρήματά του, απλώς εξοντώνει τον DM800.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Σίγουρα δεν είναι ίδιος. Τα παραπάνω όμως που έχει ο 8000 δε δικαιολογούν τη υπερδιπλάσια τιμή. Να πληρώσω 550 ευρώ παραπάνω γιατί; Για να μπορώ να βάλω τρίτο dvb-s2 tuner και dvb-t tuner; Για να έχω 4 αντί για 2 CI; Ή για να έχω CF και SD cardreaders;

Το γεγονός είναι πως ο VU+ έχει πολύ πιο σύγχρονο hardware (dual core cpu, 384MB RAM αντί για 256) που κάνει το "βαρύ" enigma2 να πετάει. Φυσικά έχει ακόμα αρκετά bugs, αλλά μήπως δεν είχε ο DM800 όταν πρωτοβγήκε;

Για κάποιον που θέλει enigma2 δέκτη με dual tuners, ο VU+ είναι απλώς κορυφαίος. Και στα χρήματά του, απλώς εξοντώνει τον DM800.

Με ένα USB Hub των 20 Ευρώ, ένα Card Reader των 15 Ευρώ 2 Smargo στα 35 Ευρώ έκαστο, και 1 DVB-T On A Stick, έρχονται μια η άλλη (αν εξαιρέσεις τη δυνατότητα για 1 ακόμα tuner) και σου μένουν και 400 Ευρώπουλα Παναγιώτη...

Με αυτά μπορείς να κεράσεις πολλές πολλές σόδες (αφού πρώτα κεράσεις τα σχετικά σουβλάκια) τον φίλο fantoma ...

Αλλά αυτά έχει η τεχνολογία. Σε 2 χρόνια αυτά όλα θα τα αγοράζει κανείς με λιγότερα απο τα μισά λεφτά. Αλλά δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς 2 χρόνια γιατι και πάλι σε 2 χρόνια θα ξαναπεί το ίδιο !

Φίλιππος

ψήθηκα με αυτά που διάβασα και εκεί που σκεφτόμουν για dm500hd εκλεισα κι εγώ ένα κομμάτι από το elight και από αύριο - μεθαύριο θα είμαι και εγώ μέλος της παρέας των VU
Τώρα αν έχει card reader η ένα usb λιγότερο, δεν είναι ο βασικός λόγος για εμένα στην επιλογή δορυφορικού δέκτη. Εξάλλου θα είναι και αυτός στο lan μου οπότε θα έχει πρόσβαση σε content από τον σερβερ μου όπως και όλα τα συναφή (egreat, dreambox, κτλ).
O χρόνος θέασης που μπορώ να αφιερώσω στα δορυφορικά κανάλια είναι πολύ λίγος και συνήθως τον κλέβω από τον βραδυνό μου ύπνο, άρα όσο καλός/καλύτερος και να είναι ο dm8000 δεν δικαιολογώ τα χρήματα αυτά σε σχέση με τον χρόνο θέασης.

Last edited:

Αν και κάτοχος του 8000 σε αρκετά προνομιακή τιμή, επ' ουδενί μπορώ να πω ότι τον θεωρώ μια τίμια αγορά. Τον θεωρώ υπερτιμημένο, με αρκετό hype γύρω από το όνομα του, το οποίο οφείλεται στον χρόνο που ξεροσταλιάζαμε γι' αυτόν.

Συγκριτικά (πάντα) με την τιμή του 8000 (την κανονική), φαίνεται λογική αγορά το 800ρι, φυσικά αν το δεις ψύχραιμα δεν είναι και λίγα τα 450 για ένα κουτάκι μισή μερίδα που κάνει τα μισά πράγματα με διπλάσια θερμοκρασία και σε διπλάσιο χρόνο.

Αφήστε δε, που θεωρώ ότι η ποιότητα κατασκευής των DM δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όποιος είχε μηχάνημα AV που του κόστισε πάνω απο 500ρικο θα πεί το ίδιο. Θυμίστε μου ένα μηχανάκι της που να μην είχε "κάποιο" πρόβλημα που να ήθελε ...πατέντα για να δουλέψει όπως θα έπρεπε.
Όμως, είναι η ποτάνα η "υποστήριξη" και το "παραμύθι" που λέμε ο ένας στον άλλο και πάμε και τα ακουμπάμε στην DM.

Αν θα τον αγόραζα (τον VU+); ναι αν είχα που να τον βάλω, έχω φρακάρει απο δέκτες. Νομίζω ότι ότι υπερκαλύπτει όποιον σκέπτεται τον 800ρι, ακόμα και τον 8000 γιατί δεν ξέρω πολλούς με Λίνουξ δέκτη να έχουν 4 μοντούλες και να παρακαλοθούν παραπάνω από ένα κανάλι και άντε να γράφουν άλλο ένα.

Το θέμα που βλέπω να προκύπτει στο μέλλον, είναι πως η DM θα προστατεύσει την επένδυσή της και την παράπλευρη αγορά που δημιούργησε. Αν αληθεύουν οι φήμες ότι χρηματοδοτεί ομάδες για την ανάπτυξη λογισμικού και εμού μήπως θα δούμε κάποιες ασυμβατότητες στο μέλλον (όπως τότε με τους triple dragon κτλ κτλ) οι οποίες θα καταστήσουν το κελεπούρι VU+, όχι άμεσα αλλά πχ σε ένα χρόνο, ένα συνηθισμένο δέκτη;

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε....

Μη ξεχνάς ότι η αγορά θέλει μια ανανέωση και πάντα υπάρχει η πρώτη φορά, αν πίσω από τον δέκτη βρίσκεται εργοστάσιο μεγάλο δεν θα το αφήσει έτσι......

απο software νομιζω εχει αναλαβει η ομαδα του Κathrein αν δεν κανω λαθος και συνχορεστε με αν εχει ειποθει παραπανω

Λόγω του τρομερού ψαξίματος που έχω κάνει 6 μήνες τώρα σε ότι αφορά εργοστάσια παραγωγής δορυφορικών, έχω γνωρίσει μέσω διαδικτύου κόσμο που εργάζεται σε αυτά τα εργοστάσια, είτε pr manager, είτε r&d managers, οι οποίοι λίγο πολύ (ειδικά σε ένα εργοστάσιο το οποίο μάλλον είναι αυτό του νήματος) είναι πολύ μπροστά από τα ονειροκούτια.
Έχουν δεκάδες προγραμματιστές από πίσω να δουλεύουν, το θέμα στο συγκεκριμένο δέκτη είναι ότι γεννήθηκε στη μάμα ρώσια....... (άσχετα αν κατασκευάζεται αλλού)...

Έχει δρόμο ακόμα, το σίγουρο μάλλον είναι ότι άνοιξε ο δρόμος για τον 2ο μεγάλο παίκτη σε αυτούς τους δέκτες.... και φυσικά ο δρόμος για τους κλώνους που θα ακολουθήσουν.
Κάτι παρόμοιο έγινε πρόσφατα και σε μη linux δέκτες....

O Duo μου, τρέχει πλέον multiboot με VTI στην flash, Βarry Αllen 5.1.5 και Pli με Dream Elite (Nabilo στην ουσία) στο στικ.
Η συμπεριφορά του είναι πολύ καλή.
Οι δοκιμές συνεχίζονται..