VU+ Duo HD

Απάντηση: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Και για οποιον αλλον έχει παρομοιο προβλημα κατεβαζει αυτο το αρχειο και το αντιγραφει οπως είναι στο /etc αντικαθιστωντας το παλιο , κανει επανεκκινηση στο δεκτη και λυνεται το προβλημα.

Re: Νέος enigma2 δέκτης: Marusys VU+ Duo HD

Ευχαριστώ πολύ dpapav. :2thumb22sup:
Κατάφερα να βάλω τον Vu+Duo on-line μέσω ενός Devolo Powerline, το οποίο ομολογουμένως λειτουργεί άψογα, σε τριφασικό ρεύμα και σε δωμάτιο με διαφορετικό πίνακα. Off-topic, αλλά χρήσιμο για όποιον θέλει το δέκτη του online και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

VU+DUO :grinning-smiley-043Τον έχω εδώ και 2 μέρες, αλλά επειδή μπαίνω για πρώτη φορά σε enigma2 δεν έχω ακόμη κατασταλαγμένη άποψη.
Αυτό που θέλω να μάθω είναι, σε ένα δικτυακό σκληρό που έκανα mount πολλά αρχεία μου έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες με αποτέλεσμα να εμφανίζονται (?????????) και να μην μπορεί να τα διαβάσει.Το να αλλάξω του τίτλους μάλλον είναι σχεδόν απίθανο.Βεβαία παλαιότερα σε neutrino img αλλάζαμε η φορτώναμε επί πλέον fonts και όλα οκ. Σε enigma αλλάζαμε στο config στην γραμμή language με el_GR.

Έχει και άλλος φίλος το ίδιο πρόβλημα σε black hole??

Last edited:

Φίλοι συμφορουμίστες καλημέρα.

Είμαι κάτοχος ενός 7020 και ψάχνομαι για τον καλύτερο τρόπο να απαλλαγώ από περίπου 450 ευρώ αγοράζοντας ένα VU Duo.
Αν και έχω εκτενώς, αν και ερασιτεχνικώς, ασχοληθεί με χτίσιμο PC στο παρελθόν, δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε γνώστης των linux δορυφορικών δεκτών για αυτό ζητώ την υπομονή σας στις απορίες μου.

1. Θα δουλέψει με Z γνήσια κάρτα Nova χωρίς μοντούλα απροβλημάτιστα ο Vu Duo ?
2. Tο multiboot του 7020 το είχα πάνω σε CF και τα images τα περνούσα με μόνιμη δικτυακή σύνδεση μεταξύ δέκτη-router-notebook. Τώρα διαβάζω για μια έυκολη διαδικασία μέσω usb-stick. Η δικτυακή μέθοδος ισχύει και αν ναι με ποιό πρόγραμμα ?
3. Τρέχουν πράγματι τα images για τον 8000 στον VuDuo χωρίς προβλήματα ?
4. Θα δουλέψει ένας σκληρός solid state όπως ένας κοινός σκληρός ή μπορεί να βγάλει δυσλειτουργίες ?
5. Υπάρχει κάποιο λινκ σε how-to-guide για όλες τις διαδικασίες εγκατάστασης-φλασαρίσματος ή ακόμα-ακόμα και softcam setup ?
6. Υπάρχει κάποιο μέλος που ασχολείται επαγγελματικά και θα είχε χρόνο να δείξει κάποια πράγματα (με το αζημίωτο)? πμ παρακαλώ

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

1. Ναι, κατά προτίμηση με συνδυασμό oscam/mgcam
2. Multiboot κάνεις με χρήση usb stick και meoboot ή barry allen. Περνάς το image με ftp και το εγκαθιστάς από το δέκτη στο multiboot. Όμως το multiboot δεν είναι όπως το ξέρεις στον 7020, στους DM800/8000/VUDUO τα images στο multiboot χρησιμοποιούν τον kernel και τους drivers του image στη flash, και έτσι εξαρτώνται από αυτό.
3. Ο Vu duo έχει δικά του images, δε τρέχει του 8000 παρά μόνο σε multiboot και με διάφορα προβλήματα. Γενικά δεν ενδείκνυται αλλά δεν έχει και νόημα άλλωστε, τα images για τον VU Duo είναι 100% πλήρη.
4. Ανούσιο να μπει SSD σε δορυφορικό δέκτη. Δε κερδίζεις τίποτα.

Eυχαριστώ τον malakudi για τις απαντήσεις του. Καθώς διάβασα όλο αυτό το νήμα, είναι σίγουρα ο Νέστωρας του νήματος αυτού, και όχι μόνο :a0210:
Για την ιστορία και σε σχέση με τον SSD θα προσθέσω ότι απλά κάθεται στο ράφι μου μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω τις επιδόσεις του desktop μου. Πράγματι τα XP φορτώνανε σε χρόνο dt, πιο γρήγορα από ότι τώρα φορτώνουν τα 7αρια από raid 0+1 με raptor, αλλά κατά τη λειτουργία του λειτουργικού μου έκανε απίστευτα κολλήματα πχ. για να εκκινήσει o Firefox με 15 αρχικά tabs, έκανε περίπου 90 δεύτερα ! Τα SSD είναι ακόμα ανώριμα να υποστηρίξουν bootαρισμα...
Από εκέι και πέρα, οι απαιτήσεις τους σε ρεύμα είναι ακόμα μικρότερες από τους 5400ρηδες σκληρούς, ενώ τριγμοί, δονήσεις και συντονισμοί πρακτικά δεν υφίστανται.
Κάποιος με feedback για την ερώτηση 5& 6 ??:grandpa:

Νομίζω συνειδητά ο φίλος malakudi δεν απάντησε στα 5 και 6 καθώς άπτονται ευαίσθητων...χορδών!

5. Δεν υπάρχει ένα μαγικό λινκ που να τα περιέχει όλα. Δε μπορεί κάποιος να διαβάσει κάποια πράγματα σε μια σελίδα και να είναι "έτοιμος" να αρχίζει να "σκαλίζει" το δέκτη του. Υπάρχουν μεν όλα, αλλά πρέπει να αρχίσεις με τα βασικά, να ψαχτείς λίγο μόνος σου και όπου κολλάς ή δεν ξέρεις πως να κάνεις κάτι (πέρα των τετριμένων), μια ερώτηση στο φόρουμ θα σου λύσει τις όποιες απορίες.

6. Μια σχετική πρόταση από κάποιον θα μπορούσε εύκολα να παρεξηγηθεί ως "διαφήμιση" ή προσπάθεια κάποιων να βγάλουν χρήματα μέσω μιας "ερασιτεχνικής" προσπάθειας που είναι το φόρουμ. Καλώς η κακώς είναι ευαίσθητες οι ισορροπίες που πρέπει να τηρούν οι επαγγελματίες μέσα στα φορουμς. Πάντως σίγουρα καποια μέλη θα μπορούν να σε παραπέμψουν με κάποιο πμ. Γνώμη μου πάντως να ξεκινήσεις μόνος.

Φιλικά πάντα

@gllafas... Σε ευχαριστώ. Πλούσια sites με αρκετό υλικό για διάβασμα:worshippy:
@nocarder...για το 5, συμφωνώ θελει πολύ διάβασμα. Για το 6, σεβαστό αν και ανέφερα "επικοινωνία με πμ" από το πρώτο ποστ. -bye-

Εδώ θα βρείτε ένα πακετάκι που έφτιαξα, με απλά picons για τα Ελληνικά DVB-T κανάλια. Δανείστηκα τα αντίστοιχα του Lyngsat (για τα ιδιωτικά κυρίως) και έφτιαξα στα γρήγορα τα υπόλοιπα. Παρατηρήσεις/διορθώσεις, δεκτές!
Code:
http://www.rapidshare.com/files/432280303/Greece-DVB-T_Picons.rar

@gllafas... Σε ευχαριστώ. Πλούσια sites με αρκετό υλικό για διάβασμα:worshippy:
@nocarder...για το 5, συμφωνώ θελει πολύ διάβασμα. Για το 6, σεβαστό αν και ανέφερα "επικοινωνία με πμ" από το πρώτο ποστ. -bye-

Για το 5 δεν έγραψα κάτι γιατί θεωρώ πως δεν υπάρχει το μαγικό site που τα εξηγεί όλα. Εδώ είμαστε, ρωτάς και απαντάει όποιος μπορεί.

Για το 6, προσωπικά βρίσκομαι στην Πάτρα. Αν είσαι από Πάτρα ευχαρίστως να κεράσεις ένα καφέ και να σου δείξω ότι θέλεις. Άλλη αμοιβή (πέραν του καφέ) δε χρειάζεται!

Τελικά βρήκα τα πάντα για το συγκεκριμένο δέκτη και το enigma 2 , πάντα σύμφωνα με τα δικά μου θέλω και μπορώ να πω είμαι πολύ ευχαριστημένος.Το ψαξιμο βεβαια συνεχίζεται..............

το tuxbox commander δε μου δουλεύει, αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η έλλειψη του PiP. Κατά τα άλλα όλα καλά !

Τελικά βρήκα τα πάντα για το συγκεκριμένο δέκτη και το enigma 2 , πάντα σύμφωνα με τα δικά μου θέλω και μπορώ να πω είμαι πολύ ευχαριστημένος.Το ψαξιμο βεβαια συνεχίζεται..............

είσαι o γνωστός παλιός yango ??

το tuxbox commander δε μου δουλεύει, αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η έλλειψη του PiP. Κατά τα άλλα όλα καλά !

είσαι o γνωστός παλιός yango ??

Τι γινεται φιλε μου? Όλα καλά? Ναι εγώ είμαι...........-bye-

PiP/PaP δεν κάνει ο VU Duo, αυτό το έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό σε αυτό το νήμα. Δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει ποτέ, γιατί δεν έχει δύο video decoders αλλά μόνο ένα.

PiP/PaP δεν κάνει ο VU Duo, αυτό το έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό σε αυτό το νήμα. Δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει ποτέ, γιατί δεν έχει δύο video decoders αλλά μόνο ένα.

ναι σωστά αυτό λέω και γω, και ουσιαστικά μειώνει κατά πολύ την χρησιμότητα του 2ου tuner. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις streaming στο pc και έτσι να ισοφαρήσεις την απώλεια, δηλ άλλο δορυφόρο να βλέπεις στη tv και άλλον στο pc !! (καλό ε?)

ναι σωστά αυτό λέω και γω, και ουσιαστικά μειώνει κατά πολύ την χρησιμότητα του 2ου tuner. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις streaming στο pc και έτσι να ισοφαρήσεις την απώλεια, δηλ άλλο δορυφόρο να βλέπεις στη tv και άλλον στο pc !! (καλό ε?)

Το δεύτερο tuner είναι για την πλήρη ανεξαρτησία στον προγραμματισμό εγγραφών και στην ταυτόχρονη θέαση και όχι για PiP και PaP. Κάθε σωστός PVR δέκτης πρέπει να έχει twin tuners, διαφορετικά περιορίζεσαι στις εγγραφές.

PiP έχει ο DM8000 και κάποιοι με SH4 chipset (πχ IPBOX 9000HD)

Έχω ένα USB stick στην πίσω υποδοχή για τα picons (mount σε media/usb), λειτουργεί συνήθως κανονικά. 4 στις 10 φορές όμως, εξαφανίζονται τα picons, γιατί εξαφανίζεται και το stick, απλά δεν το βλέπει ο δέκτης, αλλά βλεπει μόνο τον σκληρό. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Υπάρχει θέμα συμβατότητας με κάποια sticks; Είναι 1GB/FAT32. Συνήθως βγάζοντας/βάζοντας το βλέπει ξανά.

Από χτες υποστηρίζονται από το BlackHole 1.3.9.2 και τα πολύ διαδεδομένα usb dvb-t stick με chipset AF9015 (Avermedia AverTV Volar Black HD , Crypto Redi PC 50 κτλ)