Vu+ Duo2

Re: Απάντηση: Vu+ Duo2

Μετα απο μερικα τεστ στο transcoding στην ιδια γραμμη, με τον vu+duo2 το μονο που μπορω να πω ειναι οτι προκειται για slingbox killer !

για πες,για πες...
τι upload ειχες?
σε σχεση με slingbox,μεγαλη διαφορα στην εικονα?

HTML:
Η συγκριση εγινε στην ιδια γραμμη, 5αρα upload απο γερμανια σε ελλαδα, αναμεσα σε vu+duo2 και slingbox pro-hd.
Η διαφορα στην εικονα οχι τοσο μεγαλη αλλα η κινηση υπερ του vu φανερα καλυτερη.
Χρηστο για θερμοκρασιες δεν ξερω να σου πω, θα ρωτησω ομως τον φιλο μου.

Λευτερη, αν σου ειναι ευκολο μπορεις να δεις bitrate, resolution, fps? ειναι flat ιδιο για ενα hd και ενα sd καναλι;

η μεγαλη διαφορα ειναι πως με το slingbox ο remote χρηστης που χειριζεται τον δεκτη απομακρυσμενα ,επηρεαζει αμεσα (με το infrared controller) εαν κανει εναλλαγη στο καναλι παρακολουθησης στην tv του home based χρηστη με αποτελεσμα ο 2ος να χρειαστει την βοηθεια του web inteface στο pc gia να βλεπει την ιδια στιγμη αλλο καναλι.
πραγμα το οποιο ηταν πολυ σημαντικο να το αποφυγεις με την βοηθεια του transcoding.
μου φαινεται δυσκολο να δει καποιος απομακρυσμενα καλη εικονα με 1mbps upload οποτε δεν εχει εχει νοημα να κανω αναβαθμιση απο τον solo2 στον duo2.

Kostikos δεν εχω τεχνικες λεπτομεριες σχετικα με αυτα που ζητας, οσο για το φιλο gllaffas δεν νομιζω να εχεις προβλημα στους vu με τα διπλα τιουνερ( αντε ισως ενα στιγμιαιο μαυρισμο εικονας).
Το 1 mbit ειναι παντως παραγοντας αποφυγης.

Λευτερη αναρωτιεμαι αν συγκεντρωθουμε μονο στο κομματι του transcoding αν μια εξειδηκευμενη συσκευη, λεγε την Slingbox x, Vulkano y, .. z θα μπορουσε να κανει καλυτερη δουλεια απ' οτι ο Duo² παντα βεβαια εχοντας αρκετο upload bandwidth. Δυσκολη ερωτηση αφου θελει αμεση συγκριση οπως το εκανες ο δικος σου απο Γερμανια με 5Mbps. Εδω σιγα σιγα ανεβαινει το upload με τις καλωδιακες κυριως αλλα προσωπικα πιστευω πως πρεπει να φτασουμε τα 10Mbps τουλαχιστον ωστε στους απομακρυσμενους μπορουμε να δεινουμε περιπου την εικονα που βλεπουμε εδω. Περισσοτερα δεν τολμω να πω αφου δεν μπορω να δω ο ιδιος.

Αλλη ερωτηση:
Ο δικος σου εχει κινητη κεραια; Θα μπορουσε να τσεκαρει καποια χαμηλα/υψηλα symbolrates; Εχω λιστα ετοιμη αν ενδιαφερεται.

Έχω το δέκτη για το review του περιοδικού, αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο να δοκιμάσω, πείτε το γιατί δε θα τον έχω για πολύ ακόμα.

Ειχε γραφτει, δεν θυμαμαι αν εδω η σε αλλο φορουμ, πως απο πλευρας ευαισθησιας τα Tuner του Duo² υστερουν λιγο σε συγκριση με του Solo². Μπορεις να το επαληθευσεις Παναγιωτη;

Επισης ειχε ειπωθει απο αρκετους κατοχους του πως το VFDisplay ειναι υπερφωτισμενο και πασχει πολυ απο ευκρινεια, επισης πως ζεστενεται πολυ οπως και τα Tuner του. Διαπιστωνεις τα ιδια;

Γενικως μια χονδρικη συγκριση με τον Solo² θα μ' ενδιεφερε εαν ειναι εφικτο απο πλευρας σου μιας και δεν εχω προσβαση σε κανενα περιοδικο.

Αυτο που θα ενδιεφερε ειναι οχι τόσο οθονη κ ταχυτητα, αλλα οι διαφοροποιές λεπτομερειες με τον solo2, όπως η ευαισθησια στους δεκτες, κυριως στα mpeg4 και το transcoding. Αμα δεις παραπανω (post #43) εγω γραψει στο Λευτερη 2 ερωτησεις.

Στον Duo2 στο transcoding μπορείς να ρυθμίσεις ανάλυση, aspect ratio, bitrate και framerate. Το bitrate μπορεί να φτάσει τα 5 Mbps.

Τα tuner είναι Avalink και άρα απαιτούν λίγο παραπάνω σήμα να κλειδώσουν απ' ότι αυτά του Solo2.

απιθανη εικονα
αν και δεν εχω τον δεκτη ουτε το αναφερομενο upload βγαζω το καπελο στην εταιρεια που παραγει το vuduo

Last edited by a moderator:
Ισως θα πρεπει να σκεφτουμε κανενα power buy. Οσοι εχουν την εμπειρια και γνωση ας κανουν τις ενεργειες για να δουμε και καταρχην ποσοι εδιαφερονται....

πολλά τα λεφτά ρε γαμωτο
εαν πασαρα το σολο2 και είχα γραμμη 30/5 σίγουρα θα τον χτυπαγα

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Vu+ Duo2

Παρακαλώ μπορεί να μου δώσει οδηγίες κάποιος κάτοχος του δέκτη πώς λειτουργεί το airplay γιατί δεν μπορώ να το βρω πουθενα
Ευχαριστω εκ των προτέρων

Ισως θα πρεπει να σκεφτουμε κανενα power buy. Οσοι εχουν την εμπειρια και γνωση ας κανουν τις ενεργειες για να δουμε και καταρχην ποσοι εδιαφερονται....
Εχοντας κάνει το power buy του Μe και επειδή μιλάω με 5-6 φίλους να παρουμε αυτόν μπορώ να βοηθήσω .

Οποιος θέλει μπορουμε να το ψαξουμε ολοι μαζί για να βρούμε την καλύτερη τιμή .Τονίζω ότι δεν συμμετέχω στο power buy αν δεν εχει εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπίας για να εχουμε το κεφάλι μας ησυχο.

Nαι, για 20-30 δεν εχει νοημα να το διακινδυνεψουμε...
Ποσοι λοιπον μαζευομαστε?