Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

σε μένα συνδέθηκε σε κάποια φάση απ' το απομακρυσμένο σπίτι, αλλα μετά απλά βλέπω το openwebif interface και δε φορτώνει το κανάλι...
Δεν ξερω, μου χει σπάσει τα νεύρα...
Δειτε λίγο τις ρυθμίσεις που βάζω στο virtual server του router της HOL για το port forward μήπως κάτι βάζω λάθος...
Οι ρυθμίσεις ειναι σωστες. Ασφαλως έχεις ενεργοποιησει το transcoding plugin απο το μενου του δεκτη. Αν προσπαθεις να δεις απο υπολογιστή με transcoding δε θα σου παιξει. πρεπει να κατεβασεις το αρχειο του stream απο το webinterface, να το ανοιξεις με εναν text editor και ή να αφαιρεσεις την γραμμη #EXTVLCOPT: program=ΑΑΑ (ΑΑΑ ειναι το εκαστοτε καναλι), ή να κανεις αντιγραφη το url (http://.. κτλ κτλ) και επικόλληση στο vlc.

p/s: το avatar σου μας εχει βαλει φωτιες...

Πριν αλλαξεις τπτ, δοκιμασε στο open network stream του vlc το: http://XXX.XXX.XXX.XXX:8002/1:0:1:43AC:2CEC:13E:820000:0:0:0: και αλλαξε τα ΧΧΧ με το ip σου. πρεπει να σου παιξει το ert world.

Last edited:
kostikos έχω να δηλώσω ότι είσαι μεγάλη "γατα" ρε φίλε!:worshippy: :afro:
Respect!

Mαλλον είσαι και ο μόνος τελικά που το έχει δοκιμάσει στην πράξη γιατί θα τρελλαινόμουν να μου λένε ότι γίνεται και δε μπορώ να αοίξω πόρτες...

Δούλεψε επομένως με το κόλπο σου με τον VLC και "καρφωτό" το κανάλι, αλλα το θέμα είναι ότι δεν είναι καθόλου εύχρηστο να αλλάζω κανάλια με κωδικούς (τους οποίους δεν ξέρω και πού βρίσκουμε...)

Κάποιος άλλος τρόπος για να βλέπουμε τη λίστα των καναλιών και να επιλέγουμε κανάλι απο υπολογιστή απομακρυσμένο γίνεται?

Δε κανει τπτ. Δοκίμασε αυτό που σου είπα πριν: Πατα στην οθονούλα του καναλιού στο open webinterface για να σου κατεβασει το αρχειο του καναλιού για το stream. ανοιξε το με το notepad και αφαιρεσε τη γραμμη #EXTVLCOPT: program=ΑΑΑ και πατα save. Πλεον το αρχειο που κατεβασες θα σου κανει stream με το vlc. Ο λόγος για τον οποιο δεν σου παιζει ειναι λόγω αβλεψίας στο σχεδιασμό του interface για το transcoding. Στη γραμμη που σου ειπα να αφαιρεσεις, το vlc περιμενει ts πληροφορίες για το εν λόγο κανάλι που εξαιτιας της συμπιεση κατα το encoding δεν υπάρχουν. Γι'αυτο κ ενω δείχνει να συνδέεται στον αποκωδικοποιητή, η εικόνα δε ξεκινά ποτέ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα. Μιλάς για το 3ο εικονιδιάκι με την οθονούλα που γράφει "stream port 8002 και το όνομα του καναλιού"?
Με αριστερό κλικ σε μένα ενεργοποιείται ο windows media player που δεν το ανοίγει ποτε.
Να αλλάξω το association των m3u με notepad ώστε να το φορτώνει το Νotepad?

Ναι αλλα αυτό θα κάνω συνέχεια μετά για 100αδες κανάλια?
Μου φαίνεται περίεργο να τους έχει ξεφύγει κάτι τόσο χοντρό και να μην το διορθώνουν...

Ναι αυτο το εικονιδιο εννοω. Εμενα με firefox σε mac με ρωταει αν θελω να το κατεβασω ή να το ανοιξω. Αυτο είναι θέμα καθαρά του browser σου. Μην αλλαξεις το association, χρησιμοποίησε αλλο browser ή άλλαξε καποιο setting ωστε να σε ρωταει. Δεν ειναι πως τους έχει ξεφύγει, μιας και το transcoding είχε εξ'αρχής σχεδιαστεί για να παιζει σε tablet και σε κινητα, όχι σε υπολογιστες.. Εγώ για να σου πω την αληθεια, για όταν θέλω transcoding, εχω σιγα σιγα αποθηκευσει όλα τα καναλια σε αρχεία και ανοιγω το αναλογο κάθε φορά. Δεν έχω κατι καλύτερο να προτείνω. Ίσως κάποιος άλλος player (media player classic ή κατι άλλο..). Δυστυχώς είμαι σε mac κ δε μπορω να σε βοηθήσω σε αυτό.

vaflas & nocarder

a) Κάτ' αρχήν κάνουμε port forwarding τις 3 θύρες (80, 8001, 8002) για tcp/udp. Vaflas: 1.δεν υπάρχει πουθενά default η 8099 και 2. Κακώς μετονόμασες στις ρυθμίσεις transcoding την 8001 σε 8002.
b) Mπαίνουμε στο webinterface με ip:80 εντός οικιακού δικτύου και με noip:80 εκτός οικιακού δικτύου.
c) Σε ταμπλέτα android και το dreamdroid και το VuPlayer δουλευουν άψογα. Απλά το vuplayer αν του κάνεις (αναγκαστικά όπως και στο dreamdroid δύο προφίλ έναν για όταν είσαι εντός οικιακού δικτύου με port 8001 και ένα άλλο όταν θα είσαι ΕΚΤΟΣ σπιτιού με port 8002) σου βγάζει μύνημα ότι δεν είναι συνδεδεμένο παρόλο που εχεις επιλέξεις το σωστό προφίλ αλλά συνδέετε κανονικά. Για player λειτουργούν άψογα ο bsplayer , VLC και ο wonderplayer.
d) Στο PC δε μου δούλεψε ο windows media player (νομίζω δεν υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει) αλλά δουλεύει άψογα ο Mediaplayer Homecinema και ο VLC. Βάζεις να ανοιγουν αυτοί το αρχείο m3u.

alex την 8002 πόρτα του transcoding δεν την άλλαξα τελικά.
Με το :80 σε μένα δεν έμπαινε καθολου στο webif interfaceενώ με σκέτη την IP έμπαινε.

Τον VLC τον είχα δοκιμάσει αν και σε παλιότερη έκδοσή του οφειλω να ομολογήσω και δε δούλευε. Θα το ξαναδοκιμάσω σήμερα με την τελευταία του έκδοση όπως και με τον homecinema και θα ποστάρω.
Σίγουρα με τον default windows media player καθώς και με κάποιους άλλους (bsplayer) ΔΕ δουλευε επίσης.

Αντίθετα στο android κινητό και με σύνδεση κινητής τηλεφωνίας και VU+ player τα πάντα δούλευαν οκ.
Σ' ευχαριστώ

Επεξεργασία:
Δοκιμάστηκε πριν λίγο και με τον τελευταίο VLC ως association των m3u αλλα και πάλι δεν ανοίγουν μέσω απ' το webif.
Θα δοκιμάσω το μεσημέρι και με τον homecinema αλλα δεν ελπίζω να δουλέψει.
Πιστευω φταίει αυτο που είπε ο kostikos και ηταν η λύση του μόνο που μου δουλεψε έως τωρα. (έστω και δυσχρηστη).
To θεμα είναι γιατί να δουλεύει σε σένα alexca... Κάτι φταίει σε μένα επομένως.

Last edited by a moderator:
Στο 714 μυνημα σου γραφεις οτι αλλαξες τη θυρα transcoding σε 8001.
Στο 716 o malakudi εξηγεί ότι οταν έχεις default θυρα την 80 και εισαι εντός δικτυου ΔΕ χρειαζεται να τη γραφεις. Εγω που την έχω αλλάξει σε 33333 την γραφω πάντα.
Στο 720 γραφεις οτι ανοιξες πορτ αντι για 8001 την 8099.

Ξεκίνα με ηρεμία το σεταρισμα σε webif , και στον vuplayer απο την αρχή. Μην κάνεις αλλες εγκαταστασεις στο pc.

Η λογική λέει οτι ανοιγουμε 2 πορτες. Μια την 8001 για οταν ειμαστε στο σπίτι μας , και μια την 8002 οταν ειμαστε στο γραφείο. ΑΡΑ θελεις 2 προφιλ στον vuplayer και τα αλλάζεις

ναι το είχα δοκιμάσει να το αλλάξω για λίγο αλλα το ξαναγύρισα στο 8002. Δε νομίζω ότι φταίει η θύρα όμως του transcoding. Αλλωστε αν δημιουργούσε πρόβλημα δε θα σε άφηνε να το αλλάξεις ούτε το image σε κάτι άλλο πέρα απ' το 8002.
Την 8099 την άνοιξα κι αυτή μπας και έφταιγε αυτή, βασιζόμενος στον παρακάτω οδηγό στον οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί χρησιμοποίησε αυτή τη θύρα. (ίσως για μεγαλύτερη ασφάλεια).
http://linux-tv.com/vu-solo2-transcoding-router-setup/

Στο κινητό με τον VUplayer παίζει κανονικά. Απλά θέλω να δίνω πρόσβαση και στο PC του αδερφού μου σε άλλη πόλη που δεν έχει δορυφορική κεραία. ΓΙ' αυτο μ' ενδιαφέρει τόσο να παίξει σε PC εκτός σπιτιού.

Αυτό το προβληματάκι με το vlc υπάρχει. Προσωπικά θα πρότεινα τη χρήση xbmc με το vu+ pvr plugin στον απομακρυσμένο Η/Υ.

ουτε το media player classic homecinema δουλεψε όπως το φανταζομουν.
Μουλάρωσαν όλα. Οπότε πάμε στη νεα λύση malakudi με τον XBMC που μολις εγκατέστησα και φαινεται ωραιος.
Εκανα install και το VU plugin, έβαλα και τις ρυθμισεις αλλα δε βλέπω κάποια επιλογη για LiveTV.
Πώς στο λύκο παίζουν τα κανάλια τώρα απ' τον δέκτη? Θέλει κάποια άλλη ιδιαιτερη ρυθμιση?

Δεν ηταν enabled. Το τικαρα τώρα και μου βγάζει VU connection lost...
Αρχίσαμε πάλι... μια φορά να πάει κάτι σωστά...
Στο 8001 ή στο 8002 να το βάλω?

edit. Δεν ειχε παρει το passwd σωστά.
Τωρα μου βγάζει No PVRs have been started yet.
Πρόοδος!

του βαζω 8002 πόρτα γιατί ειμαι εκτος σπιτιού, passwd, ΙP τοσο με τη μορφη αριθμών όσο και με no-ip, με ή χωρίς :80 και κολλάει στο loading channels. (δεν προχωράει καθολου η μπαρα...)
Απο το webif βλέπω κανονικά τη λίστα.
Να κολλησε ο δεκτης στο σπίτι? Δεν το αποκλειω...

Οι ρυθμίσεις σου στο router ήταν σωστες όταν σου απαντησα στο πρωτο μήνυμα, γι'αυτο και έπαιξε το ert world. Τωρα:Ειναι σχετικά απίθανο να κανεις upload stream εκτος σπιτιου με 5-6mbps. Μόνο εντος σπιτιού θα το κανεις οπότε δε χρειάζεται να κανεις port forward το 8001. Οπότε ξέχνα το 8001 απο παντου. Μόνο το 8002 πρεπει να προωθηθεί. Το πορτ 80 ειναι to default port για http, οποτε αν στο url δε βαζεις http://yourpublicorlocalip: port, και αναφερομαι στο : port, χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ το 80. Οπότε, αν δεν το έχεις αλλάξει, επίσης ξέχνα το κ μη το βάλεις πουθενά, εκτός αν σου ζητηθεί στο app.
Τέλος, ούτε ο media player, ουτε ο vlc ουτε οποιοσδήποτε player που υποστηρίζει πληροφορίες ts δε προκειται να σου παίξει, αν δεν αφαιρεθεί η γραμμή κωδικα που σου ειπα χθες.

Edit: Αν δε σου φορτώνουν τα κανάλια χρησιμοποιώντας καποιον browser, με τις όσες αλλαγές έχεις κάνει μάλλον θα έχεις κανει corrupt την cache. Κάνε μια εκκαθάρηση στον browser σου ή χρησιμοποίησε άλλον.

Last edited:
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση kostikos
Έχω κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις ?
crgps.jpg

29m3wp5.jpg

Αν ρυθμιζα και https πώς θα έπρεπε να βάλω τις ρυθμίσεις στον απομακρυσμένο υπολογιστή? https://publicip:443 ??
(τώρα θα μου πεις εδώ δε σου παίζει με το απλό http θες και https...)
Εχω σκυλιάσει γιατί δεν παίζει ούτε ο XBMC...

Last edited:
Βρε αγορι μου, αφου σου επαιξε το ert world, τo streaming port ειναι μια χαρα ρυθμισμενo. Αφου έβλεπες το webinterface και το 80 ηταν ρυθμισμενο. Μια χαρα ειναι οι ρυθμισεις σου, εφόσον δεν βάζεις λάθος password. Δε πρεπει να πειράξεις τπτ αλλο. Δε χρησιμοποιω XBMC και την αντιστοιχη επιλογή στα smart services εγώ την έχω στο όχι (μηπως αυτό δε του αρεσει; ). Δε χρειάζεσαι secure socket, οπότε μην καν ασχοληθείς με https.

@vaflas: Στις ρυθμίσεις του VU+ /enigma2 plugin για το XBMC, κάτω από το hostname, έχει μία κενή επιλογή που όμως είναι τσεκαρισμένη. Ξετσέκαρέ την. Επίσης βοηθάει να ρυθμίσεις το plugin να τραβάει μόνο ένα μπουκέτο και όχι όλα, ειδικά αν έχεις πάρα πολλά μπουκέτα όπως έχουν κάποια έτοιμα settings (πχ vhannibal).

Εισαι σιγουρος για την ΜΗ αναγκαιότητα του 8001?. Εμένα με wind και upload 2mb κλείνοντας τα torrents ειμαι μια χαρά εξω απο το σπίτι.

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Εισαι σιγουρος για την ΜΗ αναγκαιότητα του 8001?. Εμένα με wind και upload 2mb κλείνοντας τα torrents ειμαι μια χαρά εξω απο το σπίτι.

Ένα τυχαίο SD κανάλι, uncompressed σου κάνει stream με ενα bitrate 4-4.5mb/s. Αν έχεις μια σύνδεση στο σπίτι που μπορεί να σου κάνει καθαρό upload τουλάχιστον 550ΚΒ/sec τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 8001. H συζήτηση με τον vafla αφορά χαμηλές συνδέσεις όπου το transcoding ειναι μονοδρομος.

Last edited: