Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

@deltaplus...γίνεται μόνο με δυο δέκτες που τρέχουν blackhole image!

@vagos...Δεν έχει καμια σχέση πως θα ρυθμίσεις την κεραία, δουλεύει και χωρίς να έχεις καν κεραία συον δεύτερο δέκτη!

Καλησπερα παιδια
ειμαι νεος στο επαγγελμα...
σκεφτομαι να παρω τον VU+ solo2
αλλου τον βρισκω με android αλλου με linux ξερεται ποιο ειναι το στανταρ λειτουργικο απο την μαμα εταιρια?
ή δεν εχει σημασια τι φοραει γιατι θα το φλασαρουμε κατι αλλο πχ: BH2.
Βρηκα στο alibaba τον δεκτη ή πιστευεται οτι θα την πατησω αν τον παρω απο εκει?
Ευχαριστω προκαταβολικα...

ποσο τον βρηκες στο alibaba?
Να ξερεις οτι εκει πουλανε κλωνους

Καλησπερα παιδια
αλλου τον βρισκω με android αλλου με linux ξερεται ποιο ειναι το στανταρ λειτουργικο απο την μαμα εταιρια?
Βρηκα στο alibaba τον δεκτη ή πιστευεται οτι θα την πατησω αν τον παρω απο εκει?

o solo2 μόνο enigma2 τρέχει,οχι android

τί ειναι πάλι αυτός ο αλιμπαμπάς και οι 7 κλέφτες?
Πού πάτε και τα βρίσκετε ήθελα να ξερα...
Αγοράστε απο ένα καλό μαγαζί λέω εγώ για να μη βρεθείτε με κανα μαιμουδο δέκτη...

Η φτήνια τρώει τον παρά σε αυτή την περίπτωση. Στα κινεζομάγαζα δεν υπάρχει αυθεντικός VU+.

Απάντηση: Re: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλησπερα παιδια

Από Ελλάδα φίλε, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και με υποστήριξη σε ότι κι αν χρειαστείς .

http://www.satrix.gr/Doryforikoi_dektes_linux_HD/365/VU+_Solo_2.htm

Δεν υπάρχει VU+ Solo2 κλώνος. Είναι πολύ νέος για να τον έχουν αντιγράψει. Το πιο πιθανό είναι να βρεθείς με κανέναν VU+ Solo κλώνο στο χέρι.

κι ομως ο κλωνος ειναι ετοιμος σε τιμη 200+μεταφορικα+κατι ψιλα ακομη δολαρια

Last edited by a moderator:
κι ομως ο κλωνος ειναι ετοιμος σε τιμη 200+μεταφορικα+κατι ψιλα ακομη δολαρια

Επειδή έχω επαφή με αρκετά κλωνοκαταστήματα της Κίνας, το αμφισβητώ αυτό που λες. Δεν υπάρχει σε παραγωγή κλώνος VU+ Solo2. Αρκετοί λένε πως "σύντομα" θα έχουν, αλλά αμφισβητώ την αξιοπιστία τους. Άλλωστε και κλώνο Dreambox 7020HD είχαν πει ότι θα έχουν "σύντομα", αλλά δεν έβγαλαν ποτέ.

παιδια τον βρηκα 220 usd μαζι με τα μεταφορικα dhl.
αποτι βλεπω ειναι κλωνος αφου τον κατασκευαζουν στην κινα και οχι στην κορεα που ειναι η μαμα πατριδα του vu+solo2 ( Ceru Company Ltd.)
πιστευεται οτι ο κλωνος του δεν θα κανει την ιδια δουλεια με τον γνησιο?

Το θέμα με τους κλώνους ξεκίνησε από την ακριβή τιμή που είχαν (και έχουν) οι δέκτες της Dream Multimedia. Οι δέκτες όμως της VU+ και άλλων εταιρειών είναι σε λογική τιμή. Για να πέσουν παρακάτω, γίνονται "εκπτώσεις" στην ποιότητα κατασκευής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιμένω πως είναι απίθανο να μπορεί να αγοράσει κάποιος σήμερα κλώνο VU+ Solo2. Δεν είναι διαθέσιμοι από κανέναν. Προσοχή λοιπόν, γιατί κάποιοι λένε πχ Mini Solo 2 και εννοούν κλώνους του VU+ Solo τύπου icloud κτλ.

Ε όχι και λογική τιμή τα 300+ ευρώ για δορυφορικό δέκτη και μόνο! Μιλάμε για ένα μηχάνημα που κάνει μόνο δορυφορική (και επίγεια που είναι άχρηστη για τους περισσότερους που ήδη έχουν τηλεόραση με δέκτη mpeg4) λήψη και έχει και 5 χρήσιμα καλούδια. Έχει μεγάλες ελλείψεις σαν media player και σαν υλικά κατασκευής ζήτημα να έχει κόστος 100 ευρώ. Προς θεού δεν κατακρίνω μόνο το συγκεκριμένο αλλά γενικά όλους τους δέκτες που πουλιούνται σε αυτά τα επίπεδα τιμών και πάνω.

Η λογική που δίδαξε η apple έχει βρει πολλούς μιμητές σε όλες τις κατηγορίες όμως τουλάχιστον η apple πουλάει πακέτο και προηγμένο software , αυτοί τι πουλάνε από τη στιγμή που από ότι έχω καταλάβει οι περισσότεροι βάζουν custom firmware;

Παιδιά, έβαλα το blackhole image και έβγαλα του kalemis γιατί με είχε κουράσει με κάτι κουφές επανεκκινήσεις που έκανε και το βασικότερο ήταν ότι ήθελε δύο με τρία λεπτά για να ανοίξει ο δέκτης.
Ολα είναι μια χαρά με αυτό το image.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής και δε μπορώ να το εξηγήσω.
Τον δέκτη τον έχω συνδεδεμένο σε ένα πιάτο με μοτέρ moteck.
Οταν είχα τον dreambox μου δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα με το πιάτο. Χανόταν συχνά όταν άλλαζα κάποιον δορυφόρο, με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνω στην ταράτσα για να βλέπω που βρίσκεται και να το φτιάχνω. Θυμάμαι όμως και αυτό είναι που μου κάνει τρομερή εντύπωση, ότι για να βρω δορυφόρους με τον dreambox, έπρεπε να πηγαίνω με τα πλήκτρα του δέκτη δεξιά αριστερά (ανατολικά δυτικά) για να τους πιάσω. Θυμάμαι έναν γνωστό μου ο οποίος είχε μοτέρ usals και έβρισκε αυτόματα τους δορυφόρους, εν αντιθέσει με το δικό μου μοτέρ. Αυτός μου έλεγε ότι είναι θέμα μοτέρ και ότι το δικό μου είναι παλιό μοντέλο.
Από τότε που έβαλα τον VU βρίσκει μόνο του όποιον δορυφόρο του βάλω, χωρίς να έχω κάνει ΚΑΜΙΑ ενέργεια πριν. Απλά έβαλα το πιάτο στις 13Ε και από εκεί και πέρα, βρίσκει τους δορυφόρους μόνο του, χωρίς να πηγαίνω με τα πλήκτρα να το ρυθμίζω.
Αυτό γιατί συμβαίνει;
Είναι θέμα του δέκτη ή επειδή κατά τις ρυθμίσεις του δέκτη αρχικά, έβαλα τις συντεταγμένες της περιοχής μου, πράγμα που δε θυμάμαι να το είχα κάνει με τον dreambox.

(Αυτό με τους δορυφόρους το ανακάλυψε κατά λάθος ο πιτσιρικάς, ο οποίος προχθές μου φωνάζει και μου λέει: "Κοίτα πόσα παιδικά κανάλια βρήκα!!!" κοιτάζω και τι να δω. Είχε μπει στον Astra 28.2E χωρίς να το ξέρει. Επαθα πλάκα, γιατί πίστευα ότι για να ξαναπάω το πιάτο στις 13Ε, θα τράβαγα μεγάλο ζόρι. Και τελικά πήγε μόνο του και αμέσως μάλιστα. Πειραματίστηκα λοιπόν και είδα ότι δουλεύει άψογα!!!)

Δε ξέρω αν έχει να κάνει με το μοτερ σου, αν έχει αποθηκεύσει δηλαδή τις θέσεις των δορυφόρων με το προηγούμενο δέκτη, εσύ κράτα για απάντηση τις συντεταγμένες που έβαλες. Αυτό έχω κάνει και εγώ και τους βρίσκει όλους τους δορυφόρους. Απλά πράγματα.
(αν βάλεις στο γουγλη το μοντέλο απτο μοτέρ soy και το βρεις θα δεις αν έχει usals)

μια χαρά δουλεύει το TECHNAXX DVB-T STICK S4 που πρότεινα με προέκταση καλωδίου.

Ξέρει κανείς το στικάκι αυτό αν συνεργάζεται με VIX?

Ευχαριστώ

Λογικά με όλα δουλεύει jiannisk. Βέβαια επειδή σε μένα δεν αναγνωρίζονταν στο blackhole μίλησα με τους coders και μου έγραψαν drivers.
Πλέον τους έχουν ενσωματώσει στις τελευταίες versions τους.
Δεν ξέρω αν θα ασχολούνταν κανένας μαζί σου απ' τους δημιουργούς των άλλων images.
Πιθανόν αν περάσεις μόνος σου χειροκίνητα τους drivers που μου έγραψαν οι μαυροτρύπηδες να δουλεύει και στα άλλα images. Aπλά δεν το εχω δοκιμάσει.

Εγώ παραμένω πιστός στο blackhole μιας και δεν πιστεύω ότι θα είχα αμεσότερη υποστήριξη σε άλλο image.