Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απάντηση: Vu+ Solo2

Ευχαριστώ Κώστα... Ειπα πάντως, ΜΗΠΩΣ....

Συνεχεια θεμάτων για τον δέκτη..
Υπάρχει κάποιος που έχειενεργοποιήσει το plug in video enhancer??
Προσφέρει πράγματι πολλές επιλογές που ίσως (σίγουρα) κάνουν την διαφορά, αλλά δεν μπορω να πω ότι είμαι και σίγουρος για το τι να κάνω και τι να αναβαθμίσω...
Εάν υπάρχει κάποιος, τι ρυθμίσεις έκανε???

παιδια ποιοσ ειναι ο καλυτερος τροπος να κανουμε εγκατασταση plug ins στον δεκτη μας? ειμαι καινουργιος στον χωρο του enigma 2

Μετά από λίγο έως πολύ ψάξιμο έφτασα στην εκγατάσταση του newmenu 4.2.. κάνε μια αναζήτηση στο google και θα το βρεις.. εγκαθιστώντας το από το /tmp σου δίνει αρκετές λύσεις...

Last edited by a moderator:
Re: Vu+ Solo2

Καλά κάνεις και το αποκλείεις......
Και όμως.
Είναι αποδεδειγμένο ότι αν το ρεύμα είναι χάλια , επηρεάζει και την εικόνα που βλέπεις στην τηλεόραση.
Γι αυτό το λόγο, υπάρχουν πολλά προϊόντα (power conditioner) που διορθώνουν το ρεύμα που έρχεται από την πρίζα, για εφαρμογές A/V.
Κάποια είναι σαν φίλτρα, αλλά υπάρχουν και τα τύπου regenerator.

Πάνο δεν παίζει ρόλο σε αυτή τη κατηγορία μηχανημάτων και εννοώ τους δέκτες...

Γεια σας και από μένα και καλή χρονιά. Παιδιά, είναι άλλο πράγμα ο vu+solo2. Ταχύτατος, μέχρι στιγμής ο κορυφαίος δέκτης linux που έχετε δει.

Όχι κεφαλαία γράμματα.

Ναι, αλλα τις τηλεοράσεις;;;
Μπορεί όχι τα δορυφορικά σύστηματα, αλλα τις tv?

Για τις τηλεοράσεις πάμε στην άλλη κατηγορία του φόρουμ !!!!! :flipout:

Για τον δέκτη μόνο έγραψα... αλλά γενικώς και από την εμπειρία μου δεν παίζει ρόλο τόσο ώστε να καταφέρεις να δεις πρόβλημα..

Παίζοντας με τον δεκτή τις τελευταίες μέρες και για κακή έκπληξη βλέπω ότι ένα συμαντικο πρόβλημα των VU συνεχίζει να υπάρχει. Το audio pass through στο HDMI δουλεύει μόνο όταν συνδέσεις τον δεκτη με ένα AV ενισχυτή. Οταν το συνδέσω στην led Samsung tv η οποία κάνει down mix και σε ac3 και σε dts δεν περνάει ο ήχος στην τηλεόραση

To pip πολύ καλό ακόμα και με 2 HD κανάλια.
Υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής των 2 καναλιών, μετακίνησης του μικρού παραθύρου και αλλαγής του μεγέθους του μικρού παραθύρου. Πιστεύω σε επόμενη αναβάθμιση να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ήχου ανάμεσα στα 2 κανάλια (χωρίς εναλλαγή της εικόνας των καναλιών)

Το PAP το βρήκε κανένας πως λειτουργεί? Το πρόσθετο splitscreen που αναφέρει το περιοδικό δεν υπάρχει στα πρόσθετα του δέκτη.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς δουλεύει το PIP... Περίεργο, αλλά ΔΕΝ!! Παρατεταμένο το μπλε και ενεργοποίηση του, αλλά από εκεί και πέρα, πως επιλέις ΤΙ θα δεις στο παράθθρο 1 και στο παράθυρο 2, δεν καταλαβαίνω...
Επίσης, να πω ότι το EPG του είναι ΠΟΛΥ καλό.. στον 800αρι ΔΕΝ είχα τόσο καλό epg... εκτός και εάν ήταν θέμα software... και κάτι δεν ήξερα..
Εξακολουθώ πάντως να πιστεύω ότι κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά.. Γιατί γενικώς σε SD, σε "απλά" κανάλια, ΔΕΝ βλέπω και τόσο καλή εικόνα... μια θολούρα, κατι πιξελιάσματα.. ΤΙ να πω...
Να φταίει η τιβι?? να ενργοποιήσω το auro resolution??? Δεν ξέρω..

Ευτυχής κάτοχος κι εγώ ενός solo2 απο χθες.
Ο δέκτης είναι ταχύτατος!
Το λειτουργικό ίδιο ακριβώς με αυτό του solo1, αλλα τα πάντα γίνονται γρηγορότερα. Νιώθω σα να ξαναέβαλα τα windows σε νέο υπολογιστή.
Ίσως κάτσω να γράψω κανα review κι εγω κάποια στιγμή, αφού τον εξερευνήσω πρώτα.

Καποιος να δοκιμασει και να μας πει ΕΑΝ ΣΤΟ PIP μπορεις να βγαλεις δυο διαφορετικες εικονες σε δυο διαφορετικες tv
Στο xtrend 9000 γινεται αλλα διαρκει μονον 1 λεπτο,μετα μαυρη η μια [νομιζω γινοταν με το πληκτρο 0 η 5 η κατι τετοιο]

Καλησπέρα σε όλους
Υπάρχουν κάποια μέλη που ρωτούν πράγματα σε σχέση με την παρουσίαση του SOLO2. Δυστυχώς όμως εγώ ή οι άλλοι συντάκτες αδυνατούμε προς το παρόν να απαντήσουμε, αφού το τεστ έγινε από τον Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης όμως αδυνατεί να απαντήσει στο φόρουμ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Για αυτό όσοι θέλουν να ρωτήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον VU+ και τις παρουσιάσεις του γενικότερα στο περιοδικό καλό θα είναι να μεταφερθούν στο φόρουμ του Digital TV info, τουλάχιστον μέχρι να λήξει η κατάσταση αυτή.
Εδώ είναι το link για το φόρουμ : http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_kunena&Itemid=93&lang=el
και εδώ το link για τον Solo 2: http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_kunena&Itemid=93&func=view&catid=6&id=8954&lang=el

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω διαφήμιση στο φόρουμ του περιοδικού, ούτε προσπαθώ να αποσπάσουμε μέλη, όπως έυκολα θα βιαστούν να πουν κάποιοι. Απλά προσπαθώ να εξομαλύνω την κατάσταση.

Αγορασα και εγω σημερα το πρωι τον solo 2 μετα τα οσα διαβασα
Προσωπικα δεν με ενθουσιασε.Κανει οτι κανει και ο duo ,et9000
του φορεσα το Black hole.

Η διάφορα όμως,σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του,ειναι πως μελλοντικά θα μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω.
Θα μου πεις πως εγω ΤΩΡΑ το αγορασα,ΤΩΡΑ θέλω να δικαιωθω για την αγορά.
Εγω κανω υπομονή γιατι βλέπω πως η συγκεκριμένη εταιρεία,μέχρι τωρα,εχει βαδίσει σωστά στα βήματα της ανάπτυξης Linux δεικτών οπότε περιμένω να εχει και ο συγκεκριμένος καλή υποστήριξη.

Εγω παιδια θα προτεινα vti image,πολυ καλυτερο απο το vix και το bh και με online updates

Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά σίγουρα θα το κάνω. Μέχρις στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτήν έδώ την backup έκδοση : BacKup Black Hole 1.7.9 Solo2 LSK MOD. Έχει μέσα ότι θα έπρεπε να κατεβάσω εγώ πριν καλά καλά το σκεφτώ.

Ξέρει μήπως κανείς πως κραταμε το ρολοι να μην σβήνει? Μου φαίνετε παράξενο σαν ρυθμιση.

Θέμα image μου κάνει και όχι του δέκτη. Δοκίμασες κάποιο διαφορετικό;

είχα κι εγώ κάποιο πρόβλημα στο Mount του εξωτερικού δίσκου που χρησιμοποιούσα στο VU solo1 και είχα όλες τις εγγραφές και στον solo2 δεν τον κάνει mount.
Δοκίμασα πολλά αλλα ΔΕΝ ! Προφανώς θέλει πρώτα format για να γίνει και πάλι mount. Αναγκαστικά θα μεταφέρω τα αρχεια του μέσω ftp στο νέο εσωτερικό δίσκο που έβαλα στον solo2