Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Να ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση εάν ανακαλυφθούν "παιδικές" ασθένειες του solo2 να αλλάξει κάτι στο hardware το εργοστάσιο σε επόμενες παραγωγές κομματιών;
Αξίζει δηλαδή να περιμένει κάποιος να στρώσει η πρώτη φουρνιά πριν αγοράσει ή αγοράζει τώρα και όποια ασθένεια διαγνωστεί διορθώνεται με drivers;

Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να έχει κάποιο θέμα ο δέκτης. Αν ήταν θα είχε βγει στη φόρα...

Να ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση εάν ανακαλυφθούν "παιδικές" ασθένειες του solo2 να αλλάξει κάτι στο hardware το εργοστάσιο σε επόμενες παραγωγές κομματιών;
Αξίζει δηλαδή να περιμένει κάποιος να στρώσει η πρώτη φουρνιά πριν αγοράσει ή αγοράζει τώρα και όποια ασθένεια διαγνωστεί διορθώνεται με drivers;

Τα προβλήματα που έχει ως τώρα ο δέκτης και δεν είναι σαφές αν είναι θέμα οδηγών ή hardware, είναι τα εξής:
- Δε μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά σε symbol rate, κάτω από 2000.
- Δε μπορεί να αναπαράγει την εγγραφή ενώ αυτή συνεχίζει να γράφεται (πχ γράφεις κάτι αλλά αποφασίζεις να ξεκινήσεις να το δεις πριν τελειώσει η εγγραφή - δε γίνεται).
- Δε μπορεί να κάνει κρυπτογραφημένη εγγραφή και να κάνει την αποκωδικοποίηση αργότερα - πολύ χρήσιμη δυνατότητα με τις κάρτες surf lock - το κάνουν μόνο οι Xtrend αλλά δε φαίνεται να είναι hardware περιορισμός.
- Δε μπορεί να κάνει loop από το Α στο Β αλλά μόνο από το Β στο Α, δημιουργώντας ασυμβατότητα με κάποια λογισμικά.

Καλώς ήρθες Παναγιώτη στο φόρουμ. Να σε ρωτήσω κάτι που νομίζω δεν είχε αναφερθεί στο περιοδικό. Μοντούλες CI+ θα παίζει;

Το ότι δε μπορεί να κάνει loop από το Α στο Β αλλά μόνο από το Β στο Α το πρόσεξα και εγώ.
Σε μένα μου έκανε επίσης το εξής:
Σε blachole μου κάνει μερικές φορές οχι πάντα όμως κόλλημα (stuck on reboot) στην επανεκκίνηση όταν είμαι σε avalon. Δοκίμασα να ξαναφορμαρω, πέρασα το blackhole του Καλέμη αλλά πάλι μου το κάνει μερικές φορές. Δε ξέρω τι μπορεί να φταιέι. Το μόνο που έχω κατεβάσει εγώ είναι epg's και picons. Οι εκδόσεις που του έβαλα είναι οι αρχικές που έχουν βγαλει oi ΒLackhole & Kalemis

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Καλώς ήρθες Παναγιώτη στο φόρουμ. Να σε ρωτήσω κάτι που νομίζω δεν είχε αναφερθεί στο περιοδικό. Μοντούλες CI+ θα παίζει;

Όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει άδεια από το CI+ Linux δέκτης.

Υπέκυψα τελικά... Παρήγγειλα και περιμένω παραλαβή (ελέω Π.Ν.Ο.). Θα έχει ψάξιμο αυτό το Σαβ/κο! :BDGBGDB55:

Για να προετοιμάζομαι κι εγώ, ποιό είναι το πιο πλήρες image ώστε να αρχίσω να ψάχνομαι με αυτό μέχρι να παραλάβω τον δέκτη;

regbulk δοκιμάζεις και κρίνεις φίλε. Δεν υπάρχει πιο πλήρες και πιο όμορφο.
Ίσως λιγότερο buggy να είναι προς το παρόν της blackhole και εγώ τουλάχιστον αυτό προτιμώ.

Σε μένα κάνει πάντως κάποια κολλήματα το blackhole σε ανύποπτο χρόνο. Παγώνει η εικόνα και θέλει να το κλείσεις απ' το κουμπάκι πίσω. Τίποτα άλλο δε λειτουργεί και ούτε πράσινη οθόνη μου βγάζει.
Εβαλα τώρα και τους τελευταίους drivers της blackhole και να δούμε. Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει άλλος.

Γενικά πιστεύω όλα τα images είναι σε πρώιμο στάδιο και θέλουν δουλειά ακόμα. Απορώ πώς και η blackhole άργησε τόσο να βγάλει νέα version... Αυτοί κάθε μήνα βγάζουν.

Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με το PIP και PAP.
Έβαλα το καλώδιο στο 2ο tunner και το 1ο tunner το έκανα loopthrough στο 2ο.
Όταν λέμε ότι μπορώ να βλέπω διαφορετικά κανάλια στον ίδιο transpoder τί εννοούμε? Πρακτικά τί μπορεί να δει κάποιος με το 2ο tunner έχοντας μονά lnbs και ένα καλώδιο να κατεβαίνει απ' το πιάτο?
Αυτό που κατάφερα εγώ είναι να βλέπω πχ το Rai2 έχοντας το Rai1 στο PIP. Αυτή είναι η χρήση του 2ου tunner ή μήπως χρησιμοποιώ μόνο το 1 tunner?

Με το PAP πάλι τί γίνεται? Τιποτα προς το παρόν?

Last edited:
Όταν "παγώνει" η εικόνα δείχνει το spinner (το εικονίδιο στο OSD που δείχνει ότι ο δέκτης εκτελεί κάποια λειτουργία) να γυρίζει; Αν ναι, δοκίμασε να δώσεις εντολή init 6 μέσω telnet για να κάνει επανεκκίνηση ο δέκτης. Πιο ασφαλής μέθοδος από το να τον κλείσεις άμεσα από τον κεντρικό διακόπτη.

δε μπορώ να κάνω τίποτα φίλε soto. ´Δε δείχνει spinner.
Παγώνει η εικόνα , σταματάει ο ήχος και το μονο που μπορώ να κάνω είναι switch off απο πίσω.
Σε ανύποπτο χρόνο και εκεί που παρακολουθώ κάποιο πρόγραμμα χωρίς να παίζω με το remote control.
To ανέφερα και στο forum της blackhole και με έγραψαν κανονικά οι coders...

Tους είχα ρωτήσει και για ποιο λόγο να μη μπορούμε να κάνουμε loopthrough το B tunner στο Α και επίσης δεν μου απάντησαν... Μηπως την έχουν δει κάπως ή δεν ξέρουν κι αυτοί τί γίνεται?

Δοκίμασε το init 6 ακόμα και έτσι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δουλεύει. Διαφορετικά τον κλείνεις από τον διακόπτη, έτσι κι αλλιώς.

Προσωπικά είχα συναντήσει αρκετά κολλήματα με διάφορες εκδόσεις του Blackhole στον Uno (που έχω ακόμα).

Last edited:
Η εικόνα απο την Vix Team δεν ηταν η καλύτερη όταν πρωτοβγηκε τον Δεκέμβριο, αλλα τώρα με τα καθημερινά updates ειναι κλασεις ανωτερη απο BlackHole. Τη χρησιμοποιω εδω κ πολύ καιρό χωρίς το παραμικρο παγωμα ή πρασινη οθόνη. Δες εδώ.

Εγω με BH δεν εχω κανενα θεμα παντως παιδια κ η εικονα ειναι σουπερ ιδιος στα sd μπορει να παιζει βεβαια κ η τν ρολο.Εχω ενα προβλημα κ μαλλον μπορει καποιος αν τα εχει καταφερει να με βοηθησει
Βαζω εξωτερικο σκληρο κ ενω κανει εγγραφες κανονικα το timeshift εχει μουλαρωσει κ μου βγαζει μυνημα οτι δεν ειναι εφαρφοσιμο.Τα εκανα ολα σωστα με βαση τον οδηγο εδω.

Πως μπορώ να κρατήσω ένα backup του original image με το οποίο πωλείται ο δέκτης, πρίν αρχίσω να πειραματίζομαι με τα άλλα;

Πως μπορώ να κρατήσω ένα backup του original image με το οποίο πωλείται ο δέκτης, πρίν αρχίσω να πειραματίζομαι με τα άλλα;

Τo original μπορεις να το βρεις εδω. Το φλασαρεις με usb κανονικα, οπότε ξεκινα αμέσως με τα πειρα(γ)ματα χωρις να κανεις backup. Μη νομιζεις πως θα το ξαναβαλεις κ ποτε... ;)