Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

το auto shut down plugin το χρησιμοποιείτε?
Τϊ γίνεται αν βάλω μια εγγραφή στο πρόγραμμα και έχει κλεισει το δέκτη το shutdown?

τελικά απ' ότι είδα μια χαρά κάνει προγραμματισμένες εγγραφές με ενεργοποιημένο το autoshutdown plugin.

Μόλις παρέλαβα και εγώ. Δεν βλέπω την ώρα να αρχίσω το σκάλισμα. Πάω για Blackhole απο οτι φαίνεται. Ευχαριστώ τον φίλο PIATO για τις συμβουλές

Παε και το αποσυμπιέζεις μέσα στο /lib/modules/3.3.6-12/extra Λευτέρη για να αντικαταστήσει τους παλιούς

Afam μια ερώτηση μπορώ να κάνω?
Το ίδιο set των 4 αρχείων των drivers το βρίσκω και στο root directory εκτος απο το φάκελο /lib/modules/3.3.6-12/extra.
Bέβαια έχει πολύ πιο παλιά ημερομηνία 10 ιανουαρίου. Απο τότε όμως έχω φορμάρει 4 φορές.
Τι γίνεται.? Δεν έχει γίνει πλήρης διαγραφή? Τα αφήνω αυτά τα 4? Ή μήπως αντιγράφω και σε αυτό το σημείο τους νέους drivers?

Mόλις χθές είχα περάσει τους beta και αυτά τα 4 αρχεία στο root υπάρχουν ακόμη χωρίς να έχουν αλλάξει ποτέ. Μήπως αυτά φταινε που μερικές φορές δε μου κάνει επανεκκίνηση?
Να τα διαγράψω ?

Έχω blackhole (kalemis) με 1 universe σε στικάκι.

παιδια εγω αντιμετωπιζω ενα περιεργο προβλημα,βαζωντας openpli,vix και μολις σκαναρω τον hotbird καποια καναλια της νοβα οπως το σπορτ1 σινεμα 1 μου βγαζει 0 snr αλλα το πιο περιεργο ειναι πως τα δειχνει πως ειναι στην συχνοτητα 12207 και λογικα δεν εχουνε σημα,
αμα αλλαξω το sattelites.xlm apo vhannibal kai ξανασκαναρω τοτε ειναι ολα οκ,
το προβλημα αυτο γινετε και με αρχειο απο reinhard kai apo sattelites.eu,
καμια ιδεα τι μποει να φταει?

@alexca

FOR NEW 3.1.1 KERNEL

First of all make a backup copy of the current drivers, copy all the files in
/lib/modules/3.1.1/extra

When new drivers comes out, take tar.gz drivers file and unzip all files in
/lib/modules/3.1.1/extra
and replace old drivers.
Than reboot your decoder, that's all.

If image reboots correctly new drivers are compatible with your image, if image doesn't start it means that the drivers are not compatible and you have to wait for an image upgrade.
In this case to go back to old drivers, just connect with ftp and copy the drivers you backup before to:
/lib/modules/3.1.1/extra

Αγαπητέ vafla περα απο το ότι έχουμε το ίδιο Ηοme Cinema setup και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή γεύομαι μια βάφλα με μερέντα πρέπει να σου πώ οτι έκανα αυτό ακριβώς που περιγράφεις (με τη διαφορά ότι ο φάκελος είναι ο /lib/modules/3.3.6-12/extra και όχι ο /lib/modules/3.1.1/extra που μου γράφεις) εγώ ρώτησα τι κάνω με τα ιδια αρχεία που βρίσκονται στο root?
Tα διαγράφω?
Γιατί βρίσκονται εκεί αφου έχω φλασάρει 4 φορές?
Αυτός είναι ο λογος που δεν κάνει reboot και κολά στο : "Vu+Solo2" ?

Last edited by a moderator:
Με το που θα πας να βάλεις εκεί τα καινούργια αρχεία το ftp θα σε ρωτήσει αν θέλεις να φάει τα παλιά....

Αντικατάσταση των αρχείων κάνεις

alexca κατ' αρχήν αφου τρως βάφλα με μερέντα και έχεις και τα ίδια ηχεία με μένα σημαίνει έχεις πολύ καλό γουστο! :grandpa:
Εύγε!

Τώρα στην ερώτησή σου, σου παρέθεσα ακριβώς τις οδηγίες για το πού πρέπει να πάνε οι drivers. Προφανώς στο /lib/modules/3.3.6-12/extra αφού οι οδηγίες είναι σχετικά παλιές.
Πάντως σε μένα δε βλέπω να υπάρχουν και κάπου αλλού στο root τα ίδια αρχεία...

ΟΚ Τα εσβησα. Ο δεκτης ανοιξε κανονικα. Δεν εχω ιδεα πως βρεθηκαν εκει αυτα τα αρχεια. Νομισα οτι εχουν να κανουν με το avalan για αυτο ζητησα τη γνωμη σας. Αυριο θα δοκιμασω το transcoding για να δω αν βελτιωθηκε

Παρέλαβα κι εγώ και έχω αρχίσει το ψάξιμο. Προς το παρόν άνω αναζήτηση με το official image για να δω πως λειτουργεί. Παρατηρώ προς το παρόν το εξής. Στον argus mini είχα setup βάσει του diseqc
lnb1-> 9
lnb2->13
lnb3->19
lnb4->39

Στον solo2 δεν μου έβρισκε κανένα κανάλι και είπα "δε δοκιμάζω να αντοστρέψω τη σειρά;" Και δούλεψε. Το παρατήρησε κανείς άλλος; Θέλει αντίθετη σειρά σε σχέση με αυτή του diseqc...

Στον solo2 δεν μου έβρισκε κανένα κανάλι και είπα "δε δοκιμάζω να αντοστρέψω τη σειρά;" Και δούλεψε. Το παρατήρησε κανείς άλλος; Θέλει αντίθετη σειρά σε σχέση με αυτή του diseqc...

δεν ισχυει κατι τετοιο .

ΟΚ έγινε. Το λάθος ήταν ότι στο 1ο Πεδίο (Κατα τη διαδικασία του mount ) oπου έλεγε "Ενεργοποίηση" νόμιζα ότι έπρεπε να το αλλάξω για να ενεργοποιηθεί.!!!!
Οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν όλα τα points ανενεργά!!!!
Οι Οδηγίες για όποιον ενδιαφέρετε.

Μπλέ > Μπλέ> network browse and mountpoints > lan connection > select your PC > Πάτα green button (mounts management) > add new network mount point ... και μετά:
Active: Ενεργοποίησε
Local share name: movies -----> το όνομα του φακέλου που θέλω να μου δείχνει ο Vu
Mount type: CIFS share
Server IP: 192.168.1.1 ----> η IP address του PC
Server share: cinema -----> το όνομα του φακέλου στο PC
Use as HDD replacement: no
Mount options: rw
Username: admin -------> ο λογαριασμός στα Windows
Password: ... -----> o κωδικός (αν υπάρχει, αλλιώς αφήστε το κενό)

then press ok and your PC files can be accessed using ftp client or movie player

Παιδεύομαι κι εγώ αλλα μέχρι στιγμής δεν!...
Το PC που θέλω να δω λέγεται ας πουμε vafla, έχει IP 192.168.2.2 και θέλω να βλέπω έναν εξωτερικό δίσκο που έχει συνδεδεμένο με το γράμμα G:
Tί βάζω?
Local share name: G:
Mount type: CIFS share
Server IP: 192.168.2.2
Server share: G: ??
Use as HDD replacement: no
Mount options: rw
Username: vafla
Password: ... -----> κενό

Δε δουλεύει... :rifle:

Επεξεργασία:
Δεν ξέρω αν ειναι πραγματικά τόσο περίπλοκο να δεις δισκο απο win7 στον solo2 πάντως μ' αυτό τον τρόπο μόνο τα κατάφερα.

Here's how I mount my Windows 7 drive -

1. create folder on PC - mine is called 'vu'
2. create administrative user on PC, to keep things simple lets call the user 'vu' and the password 'vu'
3. share the folder : properties --> sharing --> advanced sharing --> make sure 'share this folder' is checked and click permissions --> make sure everybody has full control

On your Vu+ box -

1. menu --> setup --> system --> Network --> Mount Manager
2. Add a new network mount point
3. Active - yes, local share name - nas, mount type - CIFS share, server IP - (enter PC IP here), server share - /vu, username - vu, password - vu

Don't select 'use as hdd replacement' as I've seen this do some funny things....manually amend recording paths and recorded files path!

Το μόνο που δεν κατάφερα ακόμα είναι να δω τον εξωτερικό δίσκο πέρα απ' τον βασικό δίσκο C:
Δοκίμασα να φτιάξω ένα folder "vu2" στον δίσκο G: και να βάλω στο server share: /g/vu2 αλλα δεν τον βλέπει...

Μέχρι που με πήρε ο ύπνος πάνω από τον δέκτη, δοκίμασα blackhole και openAAF. Το δεύτερο, παρόλο που ενσωματώνει πιο πολλά plugins και έχει καθημερινή ανανέωση, μου φάνηκε δύσχρηστο. Το blackhole πάλι, έχει μέινει στην αρχική έκδοση (χάλια ελληνική μετάφραση). Σήμερα μετά τη δουλειά θα συνεχίσω το ψάξιμο μέχρι να καταλήξω. Ποιά άλλα μου μένουν;
Το vti και το openvix;

Πάντως με το openAAF δεν κατάφερα να δουλέψω οικιακό.
Επίσης, δεν κατάφερα να δω ελληνικό EPG με το openAAF. Επέλεξα αγγλικό μενού και ελληνική γλώσσα EPG αλλά το εμφάνιζε πάλι στα αγγλικά. Το ιδανικό για εμένα είναι να έχω όλα τα menu στα αγγλικά και το EPG να το έχω στα ελληνικά.

Γενικά, είναι άλλη κλάση ο δέκτης. Η αλλαγή από τον argus mini είναι εντυπωσιακή! :-)

Last edited: