Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Λύσαξαν όλοι να τα δημοσιευσουν σήμερα... Νομιζω πως το blackhole δεν ειναι τόσο βλακhole πλεον. Πολύ παραμετροποιήσιμο, καλό default skin με καλες και ευαναγνωστες πληροφορίες, γρήγορο και αρκετα σταθερό, τουλάχιστον τις τελευταιες 5 ωρες.. Αν μόνο είχε και το γραφικό EPG στο αντίστοιχο κουμπί του χειριστηρίου οπως το Vix.. αν καποιος εχει ιδεα πως να το κανει είναι πολυ ευπροσδεκτος

Επεξεργασία:
Τώρα που κοιμήθηκαν όλοι μπορεσα να ασχοληθώ λίγο με το BlackHole. Κάποια θεματάκια τα έχει. Μου έδωσε 2-3 πράσινες οθόνες, μια όταν πάτησα factory reset, μία όταν έκανα ρυθμίσεις στο δίκτυο και άλλη μια όταν πηγα να κανω backup ta settings μου. Επίσης τυχαία χάνεται ο ήχος και πρεπει να κανεις επανεκκίνηση για να επανέλθει. Επίσης λείπει (ή ίσως δε βρίσκω εγω... μιλάμε για πολλά settings...) το text support στο τηλεκοντρολ για να βρίσκεις πιο ευκολα κανάλια σε μακριές λίστες. To crossepg δείχνει να μη δουλεύει όπως θα έπρεπε μιας και άλλες φορες κολλάει σε παλιά προγράμματα και άλλες δεν εμφανίζει καθόλου πρόγραμμα (ισως να είναι και τυχαίο.. χρειάζεται περισσότερη χρήση). Παρόλα αυτά, συνδεσα ένα wifi usb doggle (wna1100) το οποίο αναγνωρίστηκε άμεσα και μπόρεσα να συνδεθώ ασύρματα με μεγάλη ευκολία.

Last edited:
Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Με το openpli ρε παιδιά τι γίνεται; Το δουλεύει κανένας να μας πει εντυπώσεις;

Φωτιές πας να βάλεις! :argue: Ο malakudi θα σου πει λεπτομερειες, αλλα αν έχεις χρησιμοποιήσει ποτε Pli στο παρελθον, ειναι το ιδιο UI. Δε το ειχα πει πριν στον malakudi για να μη του δωσω θαρρος ( :P ) αλλα μονο Pli ειχα στον DM800HD. Έχει τεχνολογικη καινοτομία αλλά όχι κάτι που θα δει ο χρήστης. Είναι πολυ βασικό image, είναι σαν τα καινουργια Volvo, απλο, αξιόπιστο, σχεδόν όλα ειναι optional extra και η όποια αλλαγή θέλεις να κανεις όχι τόσο ευκολη (θυμαμαι στο 2.1 τον μπελα του να κανεις mount και να αλλαξεις path στον σκληρο.. Ελπιζω να το εφτιαξαν στο 3..). το Vix ειναι βασισμένο στο PLi αλλά είναι εχει προεγκατεστημένα αξιολογα skin, plugin και hotfixes που σου κανουν τη ζωή σου ευκολότερο και τον δεκτη πολυ πιο παραμετροποιησιμο. OpenPLI εχω βάλει στον πατερα μου που ειναι σχεδον 70 χρονών για την απλοτητα του..

Last edited:
Αν εξαιρέσεις το θέμα του κοντρόλ που είναι πρόβλημα της VU και όχι της pli όπως θέλουν κάποιοι να λένε δεν έχει προβλήματα. Δεν έχω φάει ούτε μία πράσινη οθόνη.

Στο feed υπάρχουν τα πάντα από έξτρα που θέλει και ο kostikos.....δεν βλέπω το λόγο να τα έχει προεγκατεστημένα. Για πολλούς πολλά από αυτά είναι αδιάφορα...

Re: Απάντηση: Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Με το openpli ρε παιδιά τι γίνεται; Το δουλεύει κανένας να μας πει εντυπώσεις;

Το OpenPLI είναι σπαρτιάτικο. Δεν έχει τίποτα προεγκατεστημένο, αφήνει το χρήστη να παραμετροποιήσει το image όπως αυτός θέλει. Ειδικά για τον Solo2, έχει αυτή τη στιγμή 3 προβλήματα που δεν είναι σαφές αν θα διορθωθούν γιατί η ομάδα ανάπτυξης επιμένει πως πρέπει να διορθωθούν από την VU+ στους οδηγούς.
1. Δεν δουλεύει το internal loop through.
2. Δεν δουλεύει η αναζήτηση καναλιών με γράμματα (πατώντας τα αριθμητικά πλήκτρα).
3. Βγάζει πράσινη οθόνη το Hbbtv plugin όταν το κανάλι δεν έχει Hbbtv περιεχόμενο.
4. Στην αναζήτηση του Hotbird με NIT βρίσκει λανθασμένα τα κανάλια της 11823 σαν 12207. Αυτό το ψάχνω ακόμα γιατί γίνεται, νόμιζα πως φταίει το satellites.xml αλλά τελικά δεν είναι από αυτό.

Αν εξαιρέσεις το θέμα του κοντρόλ που είναι πρόβλημα της VU και όχι της pli όπως θέλουν κάποιοι να λένε δεν έχει προβλήματα. Δεν έχω φάει ούτε μία πράσινη οθόνη.
Για πολλούς πολλά από αυτά είναι αδιάφορα...

Για την πλειοψηφια όμως οχι..

Εγώ παιδιά φοράω 4 μήνες τώρα την 2.1 στον 800se και πράσινη οθόνη έχω δει μόνο μια φορά. Λείπουν κανά δυο πραγματάκια που έιχε το newnigma αλλά όχι κάτι που να μην αναπληρώνεται. Ρωτάω για το openpli στο solo2 γιατί δεν έχω εικόνα για τις άλλες ομάδες και κοιτάω να ξεκινήσω με κάτι που ξέρω και εμπιστεύομαι. Αυτά που λέει ο malakudi πλην του hbbtv plugin για μένα είναι αμελητέα.

μπραβο παναγιωτη,
επιτελους καποιος επιβεβαιωνει αυτο που λεω και εγω απο την πρωτη μερα που τον πηρα εχει προβλημα στην συχνοτητα 11823 που την βλεπει 12207,γιατι ολοι μου λενε οτι τους δουλευει κανονικα και λεω καποιο θεμα εχει ο δικος μου δεκτης.

εγω απο οσο το εχω ψαξει,φταιει το sattelites.xml , me toy reinhard,lyngsat,kingofsat,sattelites.xml.eu εχει προβλημα ο δεκτης στην συχνοτητα,
με του vhannibal einai ok με το αρχειο που εχει μεσα το vti,blackhole kai to official einai ok.

ειναι πολυ περιεργο αυτο που γινεται παντως,στου vhaniball εχω παρατηρησει οτι περιλαμβανει και to rolloff,στα αλλα δεν εχει τετοια πληροφορια.

@redribo: Δε το είχα παρατηρήσει γιατί πάντα βάζω έτοιμα settings, ποτέ δεν κάνω scan στον Hotbird (σε άλλους μη δημοφιλείς δορυφόρους κάνω). Αλλά μετά την "κόντρα" μας με τον kostikos είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω και βρήκα αυτή τη συχνότητα να έχει πρόβλημα. Δε ξέρω αν υπάρχουν κι άλλες - ας αναφέρει ο kostikos αν ήταν αυτή στην οποία είχε το tune failed μετά το scan ή κάποια άλλη.

Επειδή δεν έχω χρόνο τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις να σκανάρεις με απενεργοποιημένη την επιλογή "Network Scan"; Τότε χρησιμοποιεί μόνο ότι λέει το satellites.xml και όχι το NIT.

Λοιπον σε manual scan tou hotbird με αρχειο απο sattelites.xml.eu και απενεργοποιημενο το network scan δουλευει μια χαρα,
Αρα το προβλημα το δημιουργει το network scan ,εχεις δικιο.

Σχετικά με τους drivers, αυτοί λογικά ενσωματώνονται και στα νεώτερα images οπότε και δεν υφίσταται ανάγκη να τους περάσουμε manual ή όπως και να έχει πρέπει να περαστούν manual;

Επίσης, κάποιος να δώσει τα φώτα του σχετικά με τον ορισμό password για τη σύνδεση μέσω ftp. Με ποιόν τρόπο μπορώ να ορίσω κωδικό ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση ελεύθερη με το dcc;

@redribo: Δε το είχα παρατηρήσει γιατί πάντα βάζω έτοιμα settings, ποτέ δεν κάνω scan στον Hotbird (σε άλλους μη δημοφιλείς δορυφόρους κάνω). Αλλά μετά την "κόντρα" μας με τον kostikos είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω και βρήκα αυτή τη συχνότητα να έχει πρόβλημα. Δε ξέρω αν υπάρχουν κι άλλες - ας αναφέρει ο kostikos αν ήταν αυτή στην οποία είχε το tune failed μετά το scan ή κάποια άλλη.

Επειδή δεν έχω χρόνο τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις να σκανάρεις με απενεργοποιημένη την επιλογή "Network Scan"; Τότε χρησιμοποιεί μόνο ότι λέει το satellites.xml και όχι το NIT.

Ναι η 11823 ηταν. Για άλλες δεν ειμαι σιγουρος. Θυμηθηκα ένα καναλι που μου το έβγαζε.

Last edited:
Εγω μονο στην 11823 το εχω συναντησει,
Αλλα απορω πως σε καποια παιδια απο εδω ,ειχα γραψει το προβλημα αυτο και ολοι απαντησαν πως δεν τους το κανει σε κανεναν.
Ισως δεν αλλαξαν το sattelites.xml και δοκιμαζαν με το υπαρχον σε BH,VTI.
Σε vix,openaaf kai openpli το κανει αμεσως και χωρις να αλλαξεις το αρχειο.

Έχεις ένα θέμα με το ύφος..... καλό θα είναι να δέχεσαι και κάποιες άλλες απόψεις...

Ποιός μπορεί να μου εξηγήσει τι σημαίνει το ΟΕ 1.6 και ΟΕ 2.0 που αναφέρετε στα images και τα plugins;