Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Απλά παραξενεύτηκα γιατί δεν είχα ακούσει τιποτα να ζεσταίνεται ο Gigablue!

Last edited by a moderator:
Μηπως καποιος ξερει να μας πει τι συμβαινει με τους υποτιτλους του D DAMIR?

γεια σας παιδια.
θελω να ρωτησω για εναν vu plus solo ,τι Image να βαλω για να μπορω να προσθεσω τους κωδικους και με ποιο προγραμμα να λειτουργησω τα softcam keys για την digea?
σας ευχαριστω.

Καλησπερα παιδια μια βοηθεια γιατι δεν μου δουλευει το D DAMIR για τους υποτιτλους? μπορει καποιος να δωσει οδηγιες? και κατι αλλο σημερα περασα την νεα αναβαθμιση Β.Η. του Καλεμι αλλα δεν μου δουλευει το GREEK-STREAM.TV και το YouTube μπορει καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω πολυ.

υπαρχει καποιο τηλεκοντρολ φτηνο οπως απο τα λιντλ να δουλεωει με vu+ solo 2 ,εχει καποιος αν ναι θα ηθελα να μου πει .

Καλημερα σε ολη την κοινοτητα του δεκτη VU+SOLO2...μολις ξυπνησα και σας γραφω γιατι ειμαι σε απογνωση...χθες και μετα απο παρακαλια ηρθε ο τεχνικος και συνδεσαμε ενα πιατο wave frontier toroidal t90...3 ωρες πανω στη ταρατσα για να βρουμε τους δορυφορους με το πεδιομετρο...βρηκαμε λοιπον τους δορυφορους και συνδεσε τα καλωδια απο τα LNB στο diseq (ΜΑΡΚΑ OPTICUM DSG 10/1 OUT).Σας γραφω αναλυτικα τους δορυφορους και τις θεσεις στο diseq:
HOTBIRD 13-->1
ASTRA 19-->2
EUROBIRD 9 -->3
TURKSAT 42-->4
EUTELSAT 3.1-->5
HELLAS SAT-->6
ASTRA 28-->7
EUTELSAT 25.5 -->8
Και ενω ημουν μεσ στη τρελη χαρα που τα βρηκαμε πανω στη ταρατσα οταν κκατεβηκαμε και καθησαμε στο σαλονι μπροστα στο δεκτη και την τηλεοραση επαθα shock!
Ο τεχνικος να προσπαθει να συντονισει τον δεκτη για να βλεπουμε ολους τους δορυφορους που βαλαμε και να μην μπορει!!!!!υποτιθεται οτι και αυτος στο σπιτι του ειχε ενα vu+solo και ηξερε τι να κανει....
εδω θα σας πω οτι πριν απο 10 μερες ειχε ξαναερθει ο τεχνικος και ειχε βρει μονο τον hotbird 13 ετσι για να εχω προσωρινα εναν δορυφορο(συνδεσε τοτε μονο ενα lnb βρηκε τον hotbird και κατεβασε περιπου 2100 καναλια και ραδιοφωνα....)....χθες που εβαλε 8 lnb ο hotbird μου κατεβαζει μονο 600!παρα πολλες συχνοτητες ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΝ!!!!!
και το μεγαλο το show ηταν οταν αρχισε να μου λεει οτι ισως να μη συνεργαζεται ο δεκτης με το diseq....και οτι το συγκεκριμενο μοντελο OPTICUM DSG 10/1 ειναι παρα πολυ φθηνο και οτι λιγο απιθανο να κανει αυτα που υποσχεται...
εν τω μεταξυ αυτο που εγω καταλαβα ηταν οτι ο τεχνικος δεν πρεπει να ειχε και πολυ μεγαλη εμπειρια απο τοποθετηση toroidal t90...και αυτο φανηκε οταν πηγε να κανει τις ρυθμισεις απο το μενου του δεκτη(του εχω blackhole το τελευταιο)....και σας ρωταω τωρα και περιμενω καρτερικα να μου απαντησετε στα εξης ερωτηματα:
1)γιατι μειωθηκαν τα καναλα του hotbbird απο 2100 σε 600?
2)ξερει κανενας να μου πει (ιδιαιτερα αν εχει toroidal t90 να μου πει ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για να βαλω στο δεκτη για να κατεβουν και οι αλλοι δορυφοροι και να εχω σημα
3)υπαρχει δυνατοτητα ενα diseq να ειναι χαλασμενο ή να μη συνεργαζεται με τον δεκτη???
4)αγορασα το πιατο απο τον Καλεμη (τηλεφωνικη παραγγελια)...
5)εχει κανενας αυτο το diseq και αν ναι ειναι ευχαριστημενος?δουλευει σε αυτον?
Να σας πω οτι ειναι ο πρωτος μου δεκτης linux και δεν εχω εμπειρια απο ρυθμισεις...ψαχνω και εγω βεβαια ολη μερα αλλα γενικα ψαχνομαι!!!
Δεν εχω ιντερνετ ακομα...περιμενω απο μερα σε μερα να συνδεθω με τη cyta...
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΩ ΣΤΙΣ ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ ας μου πει τι νακαω και ποιες πρεπει να ειναι οι σωστες οι ρυθμισεις που πρεπει να κανω...δινω ακομα και τηλεφωνο αν χρειαστει για αμεση επικοινωνια!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!
HELP...SOS....

Αυτό το switch είναι λίγο περίεργο. Είναι προγραμματιζόμενο και υποστηρίζει τόσο diseqc 1.1 uncommitted όσο και diseqc 1.2. Το θέμα είναι σε τι mode λειτουργίας είναι προγραμματιζμένο όταν το αγοράζεις. Για να το προγραμματίσεις σε άλλο mode νομίζω δε μπορείς μόνος σου, χρειάζεται ένα έξτρα εξάρτημα.

Ανέβασέ μας το screenshot των ρυθμίσεων που σου έχει κάνει για κάποιο δορυφόρο που δεν πιάνεις και για τον Hotbird. Λογικά πρέπει να σου τα έχει βάλει σε advanced mode.

αλλάζεις input ανάλογα σε ποιες θέσεις έχεις τους δορυφόρους

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    150.7 KB · Views: 166
  • screenshot (1).jpg
    screenshot (1).jpg
    155.4 KB · Views: 168
Πιστευω οτι μου πηρε τζαμπα λεφτα...μπορει να μου συναρμολογησε το πιατο..μπορει να μου βρηκε τους δορυφορους με το πεδιομετρο αλλα δεν ειχε ιδεα πως να μου σεταρει τον δεκτη με τις σωστες ρυθμισεις

σου ανέβασα screenshot για το πως πρέπει να είναι

edit:στο δεύτερο που ανέβασες ειναι λάθος

Malakudi kai leo06 σας ευχαριστω πολυ...εβαλα τις ρυθμισεις και ηδη κατεβασα astra 19 και eutelsat 9 !! ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ(οπως ελεγαν και στον σουλειμαν...χαχαχα) ΦΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

Επεξεργασία:
Ενω εβαλα τις ρυθμισεις ετσι που καθε αριθμος Lnb να αντιστοιχει στον ιδιο αριθμο input και κατεβασα hitbird astra kai eutelsat οταν πηγα να κανω την ιδια διαδικασια με τον turksat 42 και να βαλω τον αριθμο 4 στο lnb και τον αριθμο 4 sto input ΔΕΝ μου κατεβαζει ΤΙΠΟΤΑ!το ιδιο υσχυει και για τον eutelsat 3.1...τι μπορει να φταιει...?

Ενω εβαλα τις ρυθμισεις ετσι που καθε αριθμος Lnb να αντιστοιχει στον ιδιο αριθμο input και κατεβασα hitbird astra kai eutelsat οταν πηγα να κανω την ιδια διαδικασια με τον turksat 42 και να βαλω τον αριθμο 4 στο lnb και τον αριθμο 4 sto input ΔΕΝ μου κατεβαζει ΤΙΠΟΤΑ!το ιδιο υσχυει και για τον eutelsat 3.1...τι μπορει να φταιει...?

μήπως δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ή δεν είναι σε αυτή τη θέση?

Αυτο δεν μπορω να το ξερω...οταν συνεδεε τα καλωδια απο τα lnb στο diseq μου ελεγε να τα γραφω σε ενα χαρτι με τη σειρα που μου τα ελεγε: hotbird13-1 astra19.2-2 eurobird9-3 turksat42-4 eutelsat3.1-5 hellassat39-6 astra28.2-7 eutelsat 25.5-8 Για τους πρωτους 3 δορυφορους εβαζα το ιδιο νουμερο lnb και ιδιο νουμερο input και ολα δουλεψανε αψογα!κατςβηκαν και οι 3 δορυφοροι...οι υπολοιποι ΠΑΠΑΛΑ! τιποτα!