Vu+ Ultimo is coming...

Re: Vu+Ultimo is coming ........

Δε κατάλαβες τίποτα απ' αυτά που έγραψα.

H RS232 χρησιμοποιείται για recovery για λόγους απλότητας. Η υποστήριξη USB θέλει πολύ κώδικα, πόσο μάλλον αν πρόκεται να διαβάζει και στικάκι - υποστήριξη για file system κτλ κτλ κτλ.

Η RS232 δε θέλει τίποτα, ελάχιστα bytes από κώδικα για ένα recovery με xmodem transfer.

Προφανώς δεν έχεις προγραμματίσει ποτέ σε hardware level.

H RS232 γι' αυτό ακριβώς το λόγο δεν έπρεπε να καταργηθεί. Έχει χρήσεις πέραν της σύνδεσης ενός modem όπως ίσως φαντάζονται ορισμένοι. Όλα πάντως τα σύγχρονα motherboards έχουν ακόμη RS232, απλώς δε δίνουν το απαραίτητο καλώδιο, το οποίο πάντως μπορείς εύκολα να βρεις αν το χρειάζεσαι (σε ebay κτλ).

Ορθότατος ο Πάνος ... Αν και μερικοί δέκτες έχουν JTAG στις πλακέτες τους γι αυτή τη δουλειά (παλιότερα είχαν και BDM), τίποτε δεν είναι πιο απλό απο το RS232 !!!

Οι περισσότεροι δε κάτοχοι Dreambox κλώνων, ευχαριστούν το Θεό για την ύπαρξή του, γιατί το Dreamup σε LAN ήταν περίεργο (χώρια που μερικές φορές δεν έφτανε καν to booting στο σημείο που ανέβαινε το δικτυακό κομμάτι !!)

H RS232 χρησιμοποιείται για recovery για λόγους απλότητας. Η υποστήριξη USB θέλει πολύ κώδικα, πόσο μάλλον αν πρόκεται να διαβάζει και στικάκι - υποστήριξη για file system κτλ κτλ κτλ.

Η RS232 δε θέλει τίποτα, ελάχιστα bytes από κώδικα για ένα recovery με xmodem transfer.

Προφανώς δεν έχεις προγραμματίσει ποτέ σε hardware level.

H RS232 γι' αυτό ακριβώς το λόγο δεν έπρεπε να καταργηθεί. Έχει χρήσεις πέραν της σύνδεσης ενός modem όπως ίσως φαντάζονται ορισμένοι. Όλα πάντως τα σύγχρονα motherboards έχουν ακόμη RS232, απλώς δε δίνουν το απαραίτητο καλώδιο, το οποίο πάντως μπορείς εύκολα να βρεις αν το χρειάζεσαι (σε ebay κτλ).

Φυσικά κατάλαβα τι έγραψες, μάλλον αυτά που λέω δεν γίνονται κατανοητά. Ας εξηγήσω λοιπόν:
1. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατασκευαστές σε δέκτες 100άδων ευρώ, που ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ είναι κανονικοί
υπολογιστές εξειδικευμένης χρήσης δεν είναι ικανοί/δεν μπορούν να κάνουν port τον κώδικα που αφορά στην
RS232 για τις λειτουργίες support/flash σε USB. Συγνώμη αλλά αυτό δεν
στέκει σαν επιχείρημα. Έχουν κάνει adapt 10άδες χιλιάδες γραμμές κώδικα
(linux) για να κάνουν τα σύγρονα κουτιά παπάδες, αλλά κολλάνε στη σειριακή!!!!
2. Τα στικάκια ήδη τα διαβάζουν και τα κάνουν format, άρα που το πρόβλημα?
3. Ναι δεν έχω προγραμματίσει (ούτε πρόκειται) σε hardware level, ε και????
4. Διευκρινίζω και πάλι ότι η ένστασή μου δεν είναι στο ότι τα σύγχρονα
M/B και laptops είτε δεν έχουν απ' ευθείας σειριακή ή χρειάζεται καλώδιο
ή adapter. Η ένστασή μου είναι ότι αρκετοί δέκτες είναι ιδιότροποι και
ΑΠΑΙΤΟΥΝ συγκεκριμένο chipset στη σειριακή του PC ή του adaptor, και
έτσι κατέληξα να έχω 4 (!) γιατί κατά καιρούς τα χρειάστηκα για τους
διάφορους δέκτες που πέρασαν από τα χέρια μου. Ελπίζω να έγινα σαφής τώρα.

Προσωπικά τον παίρνω και τον πάω δίπλα στο pc και κάνω τη δουλειά μου...σιγά το πράγμα!

Κι εγώ θέλω την rs232 στο δέκτη, σαν ύστατη λύση όταν όλα τα άλλα αποτύχουν! Γενικά είναι γνωστό ότι όπου ανακτεύεται το usb...τα κάνει μαντάρα!

Δεν γίνεται να ξηλώνουμε/μεταφέρουμε το δέκτη ή το PC κάθε φορά που κολλάει
ο δέκτης, έλεος. Ούτε γίνεται να είναι το σαλόνι εργαστήριο.

Last edited:

Ορθότατος ο Πάνος ... Αν και μερικοί δέκτες έχουν JTAG στις πλακέτες τους γι αυτή τη δουλειά (παλιότερα είχαν και BDM), τίποτε δεν είναι πιο απλό απο το RS232 !!!

Οι περισσότεροι δε κάτοχοι Dreambox κλώνων, ευχαριστούν το Θεό για την ύπαρξή του, γιατί το Dreamup σε LAN ήταν περίεργο (χώρια που μερικές φορές δεν έφτανε καν to booting στο σημείο που ανέβαινε το δικτυακό κομμάτι !!)

OK με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ τίποτα να εξελιχθεί. Μιλάμε
για εξοπλισμό καθαρά τεχνολογικό (και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας).
Να υποθέσω ότι σε αρκετούς το HDMI και η full HD ανάλυση δεν είναι
αρεστά γιατί τους αρέσει το scart?????

2. Τα στικάκια ήδη τα διαβάζουν και τα κάνουν format, άρα που το πρόβλημα?
3. Ναι δεν έχω προγραμματίσει (ούτε πρόκειται) σε hardware level, ε και????
4. Διευκρινίζω και πάλι ότι η ένστασή μου δεν είναι στο ότι τα σύγχρονα
M/B και laptops είτε δεν έχουν απ' ευθείας σειριακή ή χρειάζεται καλώδιο
ή adapter. Η ένστασή μου είναι ότι αρκετοί δέκτες είναι ιδιότροποι και
ΑΠΑΙΤΟΥΝ συγκεκριμένο chipset στη σειριακή του PC ή του adaptor, και
έτσι κατέληξα να έχω 4 (!) γιατί κατά καιρούς τα χρειάστηκα για τους
διάφορους δέκτες που πέρασαν από τα χέρια μου. Ελπίζω να έγινα σαφής τώρα.

2+3: Επειδή λοιπόν ισχύει το 3, γι' αυτό δε κατανοείς το 2. Το στικάκι το διαβάζουν κανονικά και φορμάτ και τα πάντα, όταν το σύστημα δουλεύει πλήρως. Όταν όμως αποτύχει ένα φλασάρισμα ή γίνει corrupt η flash memory από κάποια απότομη διακύμανση της τάσης, τότε αυτά δεν είναι διαθέσιμα. Είναι διαθέσιμος μόνο ο βασικός bootloader. Και ο βασικός bootloader είναι μικρός, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Ή αν έχει (όπως πχ το uBoot), δεν είναι πλήρεις. Επιπλέον, αν γίνει corrupt και ο βασικός bootloader που μπορεί πχ να έχει limited usb support, συνήθως υπάρχει ο rescue bootloader που το μόνο που υποστηρίζει είναι ένα tftp update ή ένα απλό rs232 xmodem transfer. Αν βέβαια είχες σχέση με προγραμματισμό σε hardware level, αυτά θα τα ήξερες και δε θα έκανες αυτές τις ερωτήσεις. Συνοψίζοντας, η χρήση σειραϊκής είναι απαραίτητη, όχι για το βασικό φλασάρισμα αλλά για περιπτώσεις που τα πράγματα πάνε άσχημα.

4. Όλα δουλεύουν με FTDI. Αν έχεις FTDI, δεν υπάρχει δέκτης που να μη δουλεύει. Είναι το πιο συμβατό USB2serial chipset.

2+3: Επειδή λοιπόν ισχύει το 3, γι' αυτό δε κατανοείς το 2. Το στικάκι το διαβάζουν κανονικά και φορμάτ και τα πάντα, όταν το σύστημα δουλεύει πλήρως. Όταν όμως αποτύχει ένα φλασάρισμα ή γίνει corrupt η flash memory από κάποια απότομη διακύμανση της τάσης, τότε αυτά δεν είναι διαθέσιμα. Είναι διαθέσιμος μόνο ο βασικός bootloader. Και ο βασικός bootloader είναι μικρός, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Ή αν έχει (όπως πχ το uBoot), δεν είναι πλήρεις. Επιπλέον, αν γίνει corrupt και ο βασικός bootloader που μπορεί πχ να έχει limited usb support, συνήθως υπάρχει ο rescue bootloader που το μόνο που υποστηρίζει είναι ένα tftp update ή ένα απλό rs232 xmodem transfer. Αν βέβαια είχες σχέση με προγραμματισμό σε hardware level, αυτά θα τα ήξερες και δε θα έκανες αυτές τις ερωτήσεις. Συνοψίζοντας, η χρήση σειραϊκής είναι απαραίτητη, όχι για το βασικό φλασάρισμα αλλά για περιπτώσεις που τα πράγματα πάνε άσχημα.

4. Όλα δουλεύουν με FTDI. Αν έχεις FTDI, δεν υπάρχει δέκτης που να μη δουλεύει. Είναι το πιο συμβατό USB2serial chipset.

OK, προφανώς ασπάζομαι τα τεχνικά που αναλύεις :grinning-smiley-043
Πάντως - και sorry αν είναι πατάτα αυτό που λέω - από τη στιγμή που ένα
κανονικό PC πλέον μπορεί να bootάρει κανονικά και αποκλειστικά από USB
χωρίς να χρειάζεται δίσκος κλπ, τότε ας ελπίσουμε πως αυτό μπορεί να
"περάσει" και στους δέκτες στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, είναι πολύ σημαντική πληροφορία το 4. Προφανώς σε κάποιο
παλιότερο δέκτη που είχα αυτό δεν ισχύε και με παίδεψε μέχρι να βρω
σωστό adaptor, ελπίζω στο μέλλον να μην έχω το ανάλογο πρόβλημα!

Last edited:

...

Ενω τα λες ωραία, ο τρόπος σου είναι πολύ εριστικός.
Αύτά
Μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις ανάλογα ποστς απο άλλους που ενώ ξέρουν πραγματικά πολλά σου δείνουν να καταλάβεις αμέσως χωρίς κράξιμο ότι εσύ δεν ξέρεις μπλα μπλα μπλα.

Ενω τα λες ωραία, ο τρόπος σου είναι πολύ εριστικός.
Αύτά
Μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις ανάλογα ποστς απο άλλους που ενώ ξέρουν πραγματικά πολλά σου δείνουν να καταλάβεις αμέσως χωρίς κράξιμο ότι εσύ δεν ξέρεις μπλα μπλα μπλα.

Αφού δε κατάλαβε τι εννοούσα, πως ακριβώς να το έγραφα; Για το ότι δε κατάλαβε στο πρώτο post προφανώς φταίω εγώ, αφού με την μετέπειτα ανάλυση κατάλαβε.

Δεν είμαι εριστικός, αλλά δε θα στρογγυλεύω τα γραφόμενά μου για να είμαι politically correct. Έτσι γράφω, όποιος θέλει διαβάζει, όποιος θέλει δε διαβάζει.

edit: έχουμε βγει και off-topic, το θέμα είναι ο VU+ Ultimo που πολλοί αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

Last edited:

OK με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ τίποτα να εξελιχθεί. Μιλάμε
για εξοπλισμό καθαρά τεχνολογικό (και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας).
Να υποθέσω ότι σε αρκετούς το HDMI και η full HD ανάλυση δεν είναι
αρεστά γιατί τους αρέσει το scart?????

Χμμμμμ ....

Τελικά μάλλον ούτε εγώ έγινα κατανοητός.
Το RS232 δεν είναι για καθημερινή χρήση. Βρίσκεται εκεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους ! Και ο κυριότερος είναι η "ανάσταση" του δέκτη όταν όλα (σχεδόν) έχουν πάει στραβά !

Σε τέτοια περίπτωση είναι αναγκαίο το interface να είναι όσο πιό απλό γίνεται. Και ο λόγος είναι ευνόητος : όσο πιό απλό το interface, τόσο πιο απλός ο κώδικας που θα το υποστηρίξει και τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να μην μπορεί να φορτωθεί. Αν ο δέκτης δεν μπορεί να φορτώσει ουτε καν την υποστήριξη του RS232 τότε το πρόβλημα δεν λύνεται απο τον ιδιοκτήτη του ούτως ή άλλως !

Η εξελιγμένη τεχνολογία είναι τέλεια όταν όλα πάνε ρολόι. Οταν ΔΕΝ πάνε, τότε χρειάζεσαι ό,τι πιο απλό υπάρχει για να υπάρχει περίπτωση να δουλέψει !

Edit : Τέλος του off topic κι απο μένα ...

Last edited:

Αφού δε κατάλαβε τι εννοούσα, πως ακριβώς να το έγραφα; Για το ότι δε κατάλαβε στο πρώτο post προφανώς φταίω εγώ, αφού με την μετέπειτα ανάλυση κατάλαβε.

Δεν είμαι εριστικός, αλλά δε θα στρογγυλεύω τα γραφόμενά μου για να είμαι politically correct. Έτσι γράφω, όποιος θέλει διαβάζει, όποιος θέλει δε διαβάζει.

edit: έχουμε βγει και off-topic, το θέμα είναι ο VU+ Ultimo που πολλοί αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

Εγω απο τη μερια θα ηθελα να ευχαριστησω τον φιλο malakudi για τις πολυαριθμες συμβουλες και τις τεχνικες του γνωσεις του και τις οποιες μοιραζεται μαζι μας.(εκει που νομιζω πως γνωριζω αρκετα πραγματα για τα δορυφορικα, αντιλαμβανομαι πως αυτα ειναι ελαχιστα)
Sorry για το off-topic

Ο αγαπητός "ποντικομικρούλης" προσπαθεί να καταλάβει πως δουλεύει το τηλεκοντρόλ.... φήμες αναφέρουν ότι πατώντας το κουμπί "power" ανάβει το τζάκι !!!!!!! :D

Λίγο υπομονή, θα σας τα μαρτυρήσω εγώ αύριο....

Ο αγαπητός "ποντικομικρούλης" προσπαθεί να καταλάβει πως δουλεύει το τηλεκοντρόλ.... φήμες αναφέρουν ότι πατώντας το κουμπί "power" ανάβει το τζάκι !!!!!!! :D

:rofl::rofl::rofl::rofl:

(Καλώς σε βρίσκω και πάλι Αντώνη !)

Απλά φήμες.... δεν ανάβει το τζάκι....

Βάζει όμως πλυντήριο....... :FSGSFGS4: