VU+ Uno HD

Ψάχνω να τον αγοράσω και μου είπαν από την αντιπροσωπεία ότι καταργήθηκε σαν μοντέλο!

Το βρίσκω μόνο σε amazon.fr και amazon.de αλλα δεν ξέρω αν θα έχω την εγγύηση μετα εδώ.

Last edited by a moderator:
Χτες αργά το βράδυ ακούγοντας μουσική από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς πρόσεξα πως κάποιοι γερμανικοί σταθμοί εκπέμπαν και radio data system στο δέκτη, όπως τηλέφωνα εκπομπής, τίτλος και καλλιτέχνης τραγουδιού κ.α :smile:

Attachments

• _ΓŽβ€”_Îő_ΓŽβ€’+¬+¦_ΓŽβ€™+-_ΓŽβ€”+ψ+- 1.JPG
    _ΓŽβ€”_Îő_ΓŽβ€’+¬+¦_ΓŽβ€™+-_ΓŽβ€”+ψ+- 1.JPG
    79.3 KB · Views: 139
Θέλω να κάνω streaming απο το δέκτη στο κινητό και κολλάει συνέχεια και κάνει πιξελαρίσματα τι φταίει
1. Το Ίντερνετ;
2. Ο δέκτης;
3. Το σήμα από το ρούτερ;
4. Το κανάλι και η ανάλυση του;
5. Όλα τα παραπάνω;

Αν το streaming γίνεται σε τοπικό δίκτυο, η σύνδεση στο internet δεν παίζει ρόλο (διαφορετικά πρέπει να γίνει συμπίεση του βίντεο, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία των συνδέσεων - που είναι adsl - η ταχύτητα του upload είναι πολύ χαμηλή). Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η σύνδεση του δέκτη με το ρούτερ (αν είναι ασύρματη ή ενσύρματη), το ίδιο το ρούτερ και η εμβέλεια του, και το κανάλι (αν είναι HD πρέπει να έχεις καλύτερο σήμα wifi για να διατηρηθεί η απαραίτητη ταχύτητα streaming). Παίζει ρόλο όμως και το ίδιο το κινητό και η εφαρμογή που χρησιμοποιείς.

Ωραία για να συνοψίσω..
To δίκτυο είναι τοπικό. ν
To Internet (wind) έχει πρόβλημα η γραμμή δεν έχει upload είπαν μετά πσκ θα το φτιάξουν. χ
Η σύνδεση του δέκτη ενσύρματη. ν
Ρούτερ είναι το zte της πλάκας δηλαδή χ
Εμβέλεια είναι καλή. ν

Το κανάλι είναι το Νεριτ και το κινητό iPhone 4s και εφαρμογή vu+ Player η οποία εφαρμογή παίζει αν το πάω σε κανάλια με χαμηλή ανάλυση.
Από το κινητό και μέσω browser με το openWebif υπάρχει πιθανότητα να δω εικόνα?

Με το vu+ player (δουλεύει μόνο για sd κανάλια) δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με τη νεριτ στο τοπικό δίκτυο. Σε ipad air πάντως παίζει μια χαρά, και δε νομίζω να έχει πρόβλημα στο 4s. Το zte ίσως παίζει το ρόλο του...

Το openwebif δεν ξέρω αν δουλεύει σε κινητό, δεν το έχω δοκιμάσει.

Last edited:
1. Σε Ipad2, Iphone4 και Iphone5 παίζει μια χαρά το VU+ Player σε SD κανάλια. Σε HD θέλει πολύ ισχυρό σήμα στο αύρματο για να παίζει ικανοποιητικά.

2. Υπάρχει και η HD version του VU+ Player, αλλά το αποτέλεσμα είναι οικτρό, αφού αυτό που κάνει είναι να υποβιβάζει την εικόνα για να μπορεί να αναπαραχθεί.

3. Το openwebif δουλεύει στα κινητά αλλά...η mobile version δεν δίνει τις πλήρεις επιλογές που δίνει η πλήρης. Αν στο αρχείο ρυθμίσεων του plugin αλλάξεις τις ρυθμίσεις τότε βλέπεις την πλήρη version και μπορείς κανονικά να πατήσεις στο αντίστοιχο εικονίδιο και να έχεις εικόνα με airplay. Κάπου εκεί αρχίζουν μερικά κουλά, καθώς σε κάποιους συνδυασμούς ios/openwebif version, δουλεύουν και το τοπικό streaming και το transcoding, στα περισσότερα δουλεύει μόνο το transcoding! Υποθέτω ότι είναι "κλείδωμα" της apple για να μην μπορέις με το airplay να έχεις την εικόνα σε άλλες συσκευές.

Ύστερα από πολύ καιρό χρήσης του δέκτη μου με BlackHole θα βάλω OpenPLi (θυμάμαι που το συνιστούσε και ο malakudi).

Επίσης, κάτι άλλο:

Έχω στο σαλόνι 1 - δυστυχώς - καλώδιο που έρχεται από το multiswitch. Και έχω και τον δέκτη της Nova. Θέλω με κάποιον τρόπο να βλέπω VuUno ή Nova HD831 χωρίς να πηγαίνω να αλλάζω καλώδια κάθε φορά που θέλω να κάνω switch από τα HDMI της TV μου...

Όταν έβαζα το καλώδιο από το multiswitch στον VuUno στο SAT-In και μετά με ένα δεύτερο καλώδιο από το SAT-Out του VuUno στο SAT-In του HD831, δεν έκανα καμία πρόοδο.

Είτε off, είτε standby, είτε on στο VuUno, το HD831 πάντα παίρνει σήμα του προηγούμενου συνδυασμού (High-Vertical πχ) που είχα στο VuUno ή και καθόλου με αποτέλεσμα να βλέπω μόνο τα κανάλια High-Vertical στη Nova είτε καθόλου αντιστοίχως...

Έχει κάποιο setting το VuUno που πρέπει να πειράξω για να δουλέψει σωστά το SAT-Out ; Ή είμαι καταδικασμένος να περάσω και δεύτερο καλώδιο;

Last edited:
παίρνεις διακόπτη προτεραιότητας SPAUN στα 25 περίπου και μοιράζεσαι το καλώδιο και στους δύο δέκτες (όχι ταυτόχρονη χρήση) χωρίς να αλλάζεις καλώδια...

Οκ θα πάρω διακότη προτεραιότητας.

Σχετικά με το openpli 4 που του έβαλα, τι πακέτο πρέπει να εγκαταστήσω με το opkg (γιατί από την TV δεν έβγαλα άκρη πιό plugin πρέπει να κατεβάσω) για να μπορέσω να τρέξω blindscan; Και αφού το εγκαταστήσω πώς κάνω μετά το blindscan;

Έβαλα αυτά τα 2: vuplus-blindscan-dvbc-utils-vuuno enigma2-plugin-systemplugins-blindscan

Αλλά και πάλι δεν μου βγάζει κάποια επιλογή στο plugin menu :/

Last edited:
Είχα κάνει βλακεία, είχα εγκαταστήσει το blindscan για DVB-C

Έβαλα και το πακέτο vuplus-blindscan-dvbs-utils-vuuno και όλα οκ τώρα :ρ

Σε uno μπορώ να βάλω tuner δορυφορικό από solo2 για να βελτιώσω τη ποιότητα από το σήμα?

Σε uno μπορώ να βάλω tuner δορυφορικό από solo2 για να βελτιώσω τη ποιότητα από το σήμα?

Εχεις προβλημα με το σημα???? Γιατι αρχιζω να πιστευω οτι το tuner του δεν εχει και μεγαλη ευαισθησια

Έχει και πολύ καλό, αλλά μη ξεχνάς πως είναι και χόμπι για κάποιους οι δορυφορική.

Έχει και πολύ καλό, αλλά μη ξεχνάς πως είναι και χόμπι για κάποιους οι δορυφορική.
Άν ρωτησες για το χόμπι τοτε πάω πάσο.
Πάντως δεν είναι και το πολύ καλό .

Ας παίξουμε (πάλι)

Έχοντας το satdream αυτή τη φορά, έκανα zapping στα ραδιόφωνα και βλέπω οι πληροφορίες στα γερμανικά ραδιόφωνα είναι περισσότερες του rds, σε μορφή τηλεφημερίδας.
Ίσως, λόγω του hddtv αλλά εγώ το έχω απενεργοποιημένο.
Χρειάζεται λίγο χρόνο να φορτώσει τις πληροφορίες,
και πατώντας το κουμπί ttx, εμφανίζεται ο πίνακας με το πληκτρολόγιο.
Κάθε νούμερο και μία πληροφορία..

Attachments

• 1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0ASSASA.jpg
    1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0ASSASA.jpg
    143.8 KB · Views: 67
  • 1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0EW.jpg
    1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0EW.jpg
    142 KB · Views: 64
  • 1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0OKOKOK.jpg
    1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0OKOKOK.jpg
    40.6 KB · Views: 64
  • 1_0_2_6F37_445_1_C00000_0_0_0.jpg