W1070+ σκόνη (dust blob)

tomeye

New member
1 May 2007
16
Πρόσφατα (1-2 μήνες) απέκτησα τον W1070+ ο οποίος εμφάνισε σκόνη η οποία ενοχλεί στην θέαση και δεν είναι στο εξωτερικό του φακού. Παίζοντας με zoom-focus φάνηκε πως πρόκειται για χνουδάκι κι επίσης φάνηκαν κάποια στίγματα σαν αστεράκια τα οποία δεν εμφανίζονται σε ταινίες κλπ.
Διαβάζοντας στο φόρουμ και γενικότερα έχω μπερδευτεί σχετικά με τι να κάνω :(
1. Πάω για αντικατάσταση; Η αγορά έχει γίνει από amazon.de
2. Χρησιμοποιώ σκούπες κλπ; Εδώ με ενοχλεί το γεγονός ότι αν έγινε σε 1-2 μήνες τι θα συμβεί σε περισσότερο χρόνο;;;

Ευχαριστώ!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των φτηνών benq, παρεισφρύει σκόνη στο οπτικό τους εύκολα και γρήγορα. Εγώ προσωπικά θα τον άλλαζα (αν είχα αυτή τη δυνατότητα) και θα έπαιρνα κάτι καλύτερο (από "προβολέα του χιλιάρικου" που λέει και ο ilzals). Αν δεν προβείς σε αντικατάσταση πάρε τηλέφωνο την cpi (το εξουσιοδοτημένο σέρβις των μπενκ στην ελλάδα) να δεις αν καλύπτουν αγορές από αμαζον, αλλά προετοιμάσου για μια χρονοβόρα και αβέβαιου τελικού αποτελέσματος επισκευή. Σου μιλάω εκ πείρας.

Δηλαδή και σε περίπτωση αντικατάστασης είναι πολύ πιθανό να ξανασυμβεί; Έχει συμβεί σε πολλούς;

Επίσης αν είναι όντως συχνό λυπάμαι που δεν το είχα διαβάσει κάπου ώστε να πάρω κάποιον άλλο.

Μίλησα με αντιπροσωπεία σήμερα (CPI) και μου είπαν πως θα το διορθώσουν αλλά χρειάζεται 10 μέρες περίπου. Θα τον πάω μετά τις γιορτές και θα ενημερώσω τι γίνεται. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα που η αγορά είναι από amazon.de καλύπτεται ευρωπαϊκά.

Γιατι μόνο το θέμα της σκόνης υπαρχει ;οι πλακέτες δεν υπάρχουν ;το θέμα δεν ειναι οι benq αλλα ολες οη εταιρίες .τα πραγματα ειναι ξεκάθαρα και όταν τα είπα παρεξηγήθηκα .Οι προβολείς δεν ειναι για χρήση τηλεορασης ειναι για 1-2 ταινίες την εβδομάδα .Αν τον έχεις για καθε μέρα θα έχεις προβληματα .Οπως Επισης όσα και να σκάσεις χρήματα δεν θα πάρεις το αποτέλεσμα μιας τηλεορασης σε ποιότητα εικονας αλλα και αντοχής σε βάθος χρόνου .Αυτα τα λίγα απόψε απο ενα ταπεινό άσχετο που εχει και προβολεα και τηλεοραση

Δηλαδή αν βλέπεις 1-2 φορες την εβδομάδα δε θα έχεις φθορά σε βάθος χρόνου; Ή δε θα μπει η σκόνη μεσα;

Με 196 ώρες σε κάτι λιγότερο από 3 μήνες πάντως, dust blobs δεν έχω ακόμα...

Νομίζω πως όσο κατεβαίνει η τιμή στα προϊόντα ανάλογα πέφτει ο ποιοτικός έλεγχος οπότε συναντάμε τυχαία προβλήματα με σκόνες κλπ. Πάντως για μένα ο προβολέας δε συγκρίνεται στην απόδοση με την τηλεόραση, κερδίζει στο μέγεθος με εφάμιλλη ποιότητα.
Προσωπικά πάντως θα τον πάω στην αντιπροσωπεία με το νέο έτος και βλέπουμε.

Πάντως για μένα ο προβολέας δε συγκρίνεται στην απόδοση με την τηλεόραση, κερδίζει στο μέγεθος με εφάμιλλη ποιότητα.

Ναι βλέπω καλύτερη εικόνα και είπα επίσης πως συγκρίνω ολοκληρωμένα τα setups. Δηλαδή από προβολέα παίρνω εικόνα ~170'' όπου με ανάλογη ποιότητα δεν πιστεύω πως επιτυγχάνεται σε τηλεόραση.
Βέβαια όλα αυτά είναι υποκειμενικά για τον καθένα μας :)

Απάντηση: Re: W1070+ σκόνη (dust blob)

Ναι βλέπω καλύτερη εικόνα και είπα επίσης πως συγκρίνω ολοκληρωμένα τα setups. Δηλαδή από προβολέα παίρνω εικόνα ~170'' όπου με ανάλογη ποιότητα δεν πιστεύω πως επιτυγχάνεται σε τηλεόραση.
Βέβαια όλα αυτά είναι υποκειμενικά για τον καθένα μας :)

160" ιντζες ........ καμια 370 ωρες χωρις ιχνος σκονης ! εικονα ουαου ! !!!!!!!

.......ακομα και τωρα μετα απο καιρο που μου εφυγε ο ενθουσιασμος της πρωτης μερας μπορω να πω οτι η εικονα ειναι οπως την ηθελα !!!!!

την εικονα την εφερα εγω εκει που ηθελα οχι απο το κουτι και στην πριζα ....

160 ίντσες και εικώνα ουάου?. Μάλλον σε εικώνα αούουου πρέπει να μοιάζει! Όσον αφορά τα dust blobs στους w1070 μια βόλτα στο ιντερνετ πείθει. Βεβαίως μπορεί στους plus το προβλημα να λύθηκε!

160 ίντσες και εικώνα ουάου?. Μάλλον σε εικώνα αούουου πρέπει να μοιάζει! Όσον αφορά τα dust blobs στους w1070 μια βόλτα στο ιντερνετ πείθει. Βεβαίως μπορεί στους plus το προβλημα να λύθηκε!

Θα σου λεγα να ρθεις να δεεις αλλα ειμαι λιγο μακρυα ..........

Γιατι μόνο το θέμα της σκόνης υπαρχει ;οι πλακέτες δεν υπάρχουν ;το θέμα δεν ειναι οι benq αλλα ολες οη εταιρίες .τα πραγματα ειναι ξεκάθαρα και όταν τα είπα παρεξηγήθηκα .Οι προβολείς δεν ειναι για χρήση τηλεορασης ειναι για 1-2 ταινίες την εβδομάδα .Αν τον έχεις για καθε μέρα θα έχεις προβληματα .Οπως Επισης όσα και να σκάσεις χρήματα δεν θα πάρεις το αποτέλεσμα μιας τηλεορασης σε ποιότητα εικονας αλλα και αντοχής σε βάθος χρόνου .Αυτα τα λίγα απόψε απο ενα ταπεινό άσχετο που εχει και προβολεα και τηλεοραση

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα ξερετε ποσα κομματια 1070 και 1070+ εχουν αγοραστει εδω μεσα και στο διπλανο φορουμ ?
Ειναι ενα προβολακι που πουλαει πολυ .
Ε λοιπον στα τοσα κομματια ακουστηκαν και μερικα παραπονα στατιστικα να το δεις ειναι λογικο ειναι αλλωστε η ποιοτητα κατασκευης του δεν ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει .
οτι πληρωνεις περνεις ....
Σε οτι αφορα τις τηλεορασεις εχουν και αυτες τις ζημιες και τα προβληματα τους γεματα ειναι τα νηματα απο παραπονα ...
Εγω αλλαξα τρεις Samsung σε 15 μερες μεχρι να βρω την σωστη .....
Αλλα οπως ειπες και μονος σου εισαι ασχετος .....
Τωρα γιατι αφου το λες επιμενεις να δινεις συμβουλες ειναι αποριας αξιο...

Όταν λέω άσχετος ΕΣΥ σχετικέ εννοώ οτι δεν ασχολούμαι όλη τη μέρα με προβολείς και τηλεορασεις .Το λέω αυτο γιατι εδω μερικοί εδω μέσα και καλα κάνουν το εχουν κάνει επιστήμη .Αν μπεις σε ξένα forum θα διαβάσεις καλυτερα σε αμερικανικά αγγλικά γερμανικά κτλ κτλ .Οσο αφορά τις βλάβες υπάρχουν αρκετές απλά όσοι εχουν benq δεν σημαίνει οτι ειναι υποχρεωμένοι να ειναι γραμμένοι σε κάποιο forum.Οποτε πολλα δεν λέγονται .Οσο αφορά τις τηλεορασεις ειναι σχεδιασμένες να παίζουν όλη μέρα σε καθε περιβάλλον δεν υπαρχει καμία τηλεοραση να λεει απαγορεύεται το κάπνισμα .Τωρα αν ειχες ΕΣΥ θέμα με μια τηλεοραση αποτελεί ατυχία τη να πω .Εχω αλλάξει πολλες τηλεορασεις αν εξαιρέσεις μια toshiba όταν είχαν βγει το 2004 πι πρώτες δεν ξαναείδα θέμα.Αυτα που λέω μπορει ν τα πει και κος Μητσος απο το χωριό

Και όταν έψαχνα για προβολείς τα καταστήματα μου είχαν πει οτι σε καμία περίπτωση δεν μπορει να αντικαταστήσει την τηλεοραση να πάρεις το βαθύ μαυρο που θες γιατι δεν ειναι τηλεοραση .Οπως οτι ειναι ευπαθείς σε καπνό και αυτα που λενε τα εργοστάσια για διάρκεια λάμπας ειναι μόνο σε ιδανικές θερμοκρασίες δωμάτιου και υγρασίας .Δεν θύμαμε μου είχαν πει δις τιμές κι τις είχα δει παράλογες .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμβουλές δεν δίνω απλά ειναι εντελώς αντικειμενικός και εκφράζω προσωπικές απόψεις που νομίζω οτι εχω το καθε δικαίωμα .Το θέμα δεν ειναι μόνο οι Benq αλλα ολες οι εταιρίες .Οποιος διαβαςει τα forum οχι μόνο εδω αλλα και του εξωτερικού θα το καταλάβει μέσα σε μια μέρα .

Εγώ πάλι εμπιστεύομαι τα μάτια μου όσον αφορά το ποιοτικό αποτέλεσμα και ο προβολέας έχει ξεπεράσει την τηλεόρασή μου. Από την άλλη οι προσωπικές απόψεις είναι όποιες είναι και δε χωρά αντιπαράθεση στο γούστο.
Σχετικά με το πρόβλημα που έβγαλε ο φρέσκος προβολέας δεν είμαι χαρούμενος αλλά πιστεύω συμβαίνουν αυτά, θυμάμαι μια Samsung τηλεόραση που εμφάνισε καμένο πίξελ τις πρώτες εβδομάδες και μετά την επισκευή είναι μια χαρά. Το ίδιο ελπίζω και για τον Benq, γράφω εδώ περισσότερο για τους επίδοξους αγοραστές να γνωρίζουν γιατί εγώ προσωπικά δεν είχα διαβάσει παρόμοια και πιστεύω το έψαξα αρκετά.