Walkie - Talkie

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Χρειαζομαι ενα ζευγαρι απο αυτα.

Απαραιτητη προυποθεση να μην ειναι "ζευγαρι" (να μην εχουν δλδ κοινη βαση φορτισης, πχ οχι σαν αυτα )

Δεν με ενδιαφερη η πολυ μεγαλη εμβελια, αλλα με ενδιαφερει να μπορουν να επικοινωνησουν οταν τα χωριζουν 2-3 τοιχοι, εντος σπιτιου ας πουμε...

Ευχαριστω

πάνε στα ηλεκτρονικάδικα και πάρε ένα ζεύγος που σε βολεύει στα λεφτά που θες.
Επικοινωνούν άνετα.

πάνε στα ηλεκτρονικάδικα και πάρε ένα ζεύγος που σε βολεύει στα λεφτά που θες.
Επικοινωνούν άνετα.

Θα με ενδιεφερε να μαθω μερικα πραγματα σχετικα με την εμβελεια και τι την εμποδιζει/επηρεαζει, την διαφορα στην ποιοτητα σε ακουστικο / μικροφωνο, τον χρονο πληρους φορτισης, την διαρκεια της μπαρατιας, την ακτινοβολια που εκπεμπουν, τους κανονες ασφαλειας για αυτη, τα βατ, τις μπαντες, και σιγουρα την οποια σχετικη εμπειρια εχουν καποιοι συμφορουμιτες που επιθυμουν να με ενημερωσουν.

Το να παω στο ΜΜ πχ, αμφιβαλλω κατα ποσο ή χ πωλητρια θα ξερει, εκτος του οτι λεει το κουτι, τα χαρακτηριστηκα του περιεχομενου.

όλα στο ίδιο καζάνι βράζουν (αυτά που κάνουν 50-100 ευρώ).
Αν θες μηχάνημα θα δώσεις λεφτά και θα πάρεις ακριβές μάρκες (παραπαίδια των αμιγώς επίσημων ραδιοερασιτεχνικών walkies kenwood, alinco, yaesu, icom κλπ).
Η ακτινοβολία τους είναι πρακτικά αντίστοιχη ενός φορητού τηλεφώνου, ελάχιστα μιλιβατ εκπέμπουν έτσι ώστε να μπορούν να πωλούνται χωρίς άδεια.
εμβέλεια είναι πρακτικά η οπτική γραμμή. Δηλαδή αν βλέπεις κάποιον στα 500-1000 μέτρα ακόμα που λεει ο λόγος μιλάς.
Και μέσα από 2-3 τοίχους επίσης.
Αλλά πίσω από ένα λόφο όχι ούτε από την Κυψέλη στο Φάληρο (αν και από τις ταράτσες τους μάλλον ναι)
αγοράζω κάθε δυό τρία χρόνια κανα δυό ζεύγη για τη δουλειά μου και τα τρώει η χρήση (βαρύτατη και όχι από μένα, από προσωπικό).
Αγοράζω ό,τι βρω μπροστά μου.
νομίζω πιό βολικά είναι αυτά που παίρνουν μπαταρίες που τις φορτίζεις έξω και όχι με δικές τους και δικούς τους φορτιστές που συνήθως τελειώνουν πρώτα οι μπαταρίες και μετά τα μηχανάκια.

Απάντηση: Re: Walkie - Talkie

Θα με ενδιεφερε να μαθω μερικα πραγματα σχετικα με την εμβελεια και τι την εμποδιζει/επηρεαζει, την διαφορα στην ποιοτητα σε ακουστικο / μικροφωνο, τον χρονο πληρους φορτισης, την διαρκεια της μπαρατιας, την ακτινοβολια που εκπεμπουν, τους κανονες ασφαλειας για αυτη, τα βατ, τις μπαντες, και σιγουρα την οποια σχετικη εμπειρια εχουν καποιοι συμφορουμιτες που επιθυμουν να με ενημερωσουν.

Το να παω στο ΜΜ πχ, αμφιβαλλω κατα ποσο ή χ πωλητρια θα ξερει, εκτος του οτι λεει το κουτι, τα χαρακτηριστηκα του περιεχομενου.

για μπαρατια δεν ξερω να σου πω:earmuffs:,απο ακτινοβολια παντως,μονο οταν πατας το κουμπι να μιλησεις,δεχεσαι.
Δεν ειναι σαν τα κινητα που στελνουν και δεχονται διαρκως σημα.

Re: Απάντηση: Re: Walkie - Talkie

για μπαρατια δεν ξερω να σου πω:earmuffs:,απο ακτινοβολια παντως,μονο οταν πατας το κουμπι να μιλησεις,δεχεσαι.
Δεν ειναι σαν τα κινητα που στελνουν και δεχονται διαρκως σημα.

Καλο αυτο, μπορω δλδ να το εχω διπλα μου χωρις αγχη και για την ακτινοβολια...

Ωραια, αρχιζω να καταλαβαινω

Αν παρω ενα "ζευγαρι", μπορω αργοτερα να προσθεσω ενα ακομη, ή επικοινωνουν μονο μεταξυ τους ?

Κατι τετοιο πχ: http://www.antoniou24.gr/p.Asyrmatoi-pompodektes-PMR-COBRA-MT-600C.375160.html
όλα αυτά έχουν κάποια κανάλια που επιλέγεις για επικοινωνία.
Τα βάζεις όλα στο 7 και μιλάνε και ακούνε.
τα βάζεις στο 10 κοκ.

Εφ όσον έχουν τα ίδια κανάλια και είναι ίδιας μάρκας τύπου (υπάρχει μικρό ενδεχόμενο κάποια να έχουν περισσότερα ή λιγότερα κανάλια) πάρε όσα θες. 2, 3 10.
Ολα θα μιλάνε με όλα.

Επίσης λειτουργούν με την λογική ptt (Push to talk).
Δηλαδή πατάς το κουμπί και τότε μιλάς (και παύεις εκείνη την ώρα να ακούς).
Αν πατήσετε δυό μαζί την ίδια ώρα σε δυό από αυτά ο ένας θα πατήσει τον άλλον και κάποιος τρίτος δεν θα ακούσει μάλλον τίποτα ή θα ακούσει αυτόν που είναι πιό κοντά του πάλι με παράσιτο.
Συνεπώς όσο δεν πατάς λειτουργεί σαν ραδιόφωνο. Όταν πατάς λειτουργεί ως πομπός.
Συνεπώς ως ράδιο και στο βρακί σου όλη μέρα να το έχεις δεν κινδυνεύεις (πχ άλλοι το έχουν στην κωλοτσεπη).

Γνωριζω πως λειτουργει. Ειχα καποτε ενα ζευγαρι.

Αν εχω 4 κοματια της ιδιας μαρκας / τυπου και ολα στο καναλι (λχ) 7, μπορει καποιος αλλος (εκτος των τεσσαρων) να ακουει τι λεμε ?

Με κανα 80αρι - 100σταρι παιρνω 2 της προκοπης ?

Γνωριζω πως λειτουργει. Ειχα καποτε ενα ζευγαρι.

Αν εχω 4 κοματια της ιδιας μαρκας / τυπου και ολα στο καναλι (λχ) 7, μπορει καποιος αλλος (εκτος των τεσσαρων) να ακουει τι λεμε ?

Με κανα 80αρι - 100σταρι παιρνω 2 της προκοπης ?

προφανώς (και στα δυό)

Να ξερεις οτι νομιμα μπορεις να εχεις τετοια ματζουνια μεχρι 0.5watt ισχυ.

Εχω ενα ζευγαρι midland που καθονται. Αμα θες να στα δωσω. Το κακο ειναι οτι εχουν τη διπλη βαση αν θυμαμαι καλα,που δεν θες ......

Ευχαριστω Χρηστο για την προσφορα. Ειναι απαραιτητο ομως να εχουν διαφορετικες βασεις φορτισης.

Θαρρω πως θα κανουν για την χρηση που τα θελω τα 0.5watts.
Τα βατς "ευθύνονται" για την εμβελεια ?

προφανώς (και στα δυό)

Με τι τροπο (αν γινεται) μπορω να διασφαλισω να μην μπορει να μας ακουει αλλος, στην χειροτερη να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες ?
Αν παρω καποιο που να εχει παμπολα καναλια ας πουμε ?

Ευχαριστω Χρηστο για την προσφορα. Ειναι απαραιτητο ομως να εχουν διαφορετικες βασεις φορτισης.

Ναι, ειναι υπεραρκετα.

Κανουν.
σε συνάρτηση με τη συχνότητα εκπομπής είναι υπερ αρκετά.

Με τι τροπο (αν γινεται) μπορω να διασφαλισω να μην μπορει να μας ακουει αλλος, στην χειροτερη να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες ?
Αν παρω καποιο που να εχει παμπολα καναλια ας πουμε ?

Τα περισσοτερα εχουν και subchannels. Δηλαδη καναλι 8 υποκαναλι 54.

Δεν ξερω εαν μπορεις να το διασφαλισεις και νομιζω πως οχι. Το μονο που μπορει εμεσα να το διασφαλισει ειναι να εχεις περιεργο νουμερο σε καναλι και υποκαναλι (αυτο μπορει να ειναι και κωδικοποιηση, δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι υποκαναλι που το λεω εγω)

εδω δεν μπορει να διασφαλισθει,αστυνομια,στρατος,πυρ/κη κ.τ.λ.,οι ερασιτεχνες θα μπορουσαν;
Αν εχεις καλο εξοπλισμο και κεραια,ακους και Καιρο αμα θες.

Όλα τα PMR (Private Mobile Radio) είναι ελέυθερης χρήσης και έχουν 8 κανάλια απο 446.00625 έως 446.09375 Mhz.
Εχουν χαμηλή ισχύ 0,5W και καλή εμβέλεια.
Εχω κάμποσα απο δαύτα για επικοινωνία σε ένα χωριό 180 κατοίκων χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Ντίνε δες τα BRONDI, έχουν πολύ καλό και καθαρό ήχο.