Wave Frontier και δορυφόροι

Πάντως το Τ90 κεντραρισμένο στις 28,2 κατεβάζει έλάχιστα κανάλια από εκεί (γύρω στα 100).
Χρειάζεται μεγαλύτερο.
Απο αρχική εμπειρία με Τ90, για 13 - 19,2 - 28,2 - 39.
Τώρα, με την ίδια στόχευση έχω 9 - 13 - 19,2 - 42. (Το πιάτο δε κουνήθηκε, άλλαξαν θέση τα LNB πάνω στο τόξο).
 
Πιο δυτικά και ποιο βόρεια κατεβάζει πολύ περισσότερα. Στην Πάτρα με κέντρο 23,5 κατεβάζει τα πάντα εκτός από τις UK beams και μέρος της Fixed του Eurobird.
 
Το post του diakos ήταν 27/06/2010! Προσέχουμε λίγο όταν κάνουμε quote.

αυτό σημαίνει ότι έχει απαντήσει σχετικά με το τι κατάφερε (ή έχει καταφέρει να κατεβάσει από το sky uk) ή ότι δεν μπορεί να απαντήσει πλέον στο ερώτημα μου?
 
δεν μπορώ να γνωρίζω(εννοώ να "κάθομαι" να ψάχνω) το πότε συνδέθηκε για τελευταία φορά ο καθένας. το γεγονός πως έγραψε εκεί πριν από δύο χρόνια δεν αποκλείει το να έχει συμμετοχή σε άλλο θέμα.τεσπα, όποιος έχει κάνει παρόμοια εγκατάσταση και έχει όρεξη ας μας πει.
 
@hdanca: Αυτό που γράφω δεν είναι γνώμη, είναι αποδεδειγμένο, έχουν γίνει μετρήσεις. Αν ψάξεις το φόρουμ θα βρεις τα σχετικά post.
Στην συνηθισμένη εγκατάσταση όπου στα άκρα υπάρχουν οι 42Ε και 1W, είναι πολύ δυνατοί δορυφόροι και λαμβάνονται με το 60ρη.

Ωπ,sorry,τώρα είδα το post.Αν και έψαξα λίγο στο forum,δε βρήκα κάτι σχετικό.Έχω διαβάσει πάντως αλλού μετρήσεις,παλαιότερα βέβαια,όπως και στο περιοδικό επίσης.Για να το λες έτσι θα είναι.Απλά το δικό μου το έχω σχεδόν 5 χρόνια τοποθετημένο και πριν το βάλω είχα δοκιμάσει με το 60άρι της ΝΟΒΑ τον Thor και τον Intelsat(0.8W και 1W) και είχα καλύτερη λήψη με το Wave,στην εγκατάσταση πάντα που λέω.Από τότε βέβαια έχει δυναμώσει η συγκεκριμένη τροχιακή θέση.Όπως και να έχει πάντως,καλά έκανες και με διόρθωσες,αφού όταν λέμε κάτι πρέπει να είναι και τεκμηριωμένο.
 
Πιο δυτικά και ποιο βόρεια κατεβάζει πολύ περισσότερα. Στην Πάτρα με κέντρο 23,5 κατεβάζει τα πάντα εκτός από τις UK beams και μέρος της Fixed του Eurobird.

Aθήνα με κέντρο 16 κατεβάζει όλη την Steerable 1 ,2A South, τις δυνατές του 2A North και όλο τον 1N (pan-european).
Όλα σε ποιότητα που βλέπονται.
 
Σε Θεσσαλονίκη με Τ90 τι προτείνεται για κέντρο? αν μπει 23.5 θα έχει πρόβλημα ο 28.2; Εύρος απο 9 εώς 28.2.
 
ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!
προσπαθώντας να βελτιώσω την στόχευση στο LNB του wave frontier έγινε κάτι περίεργο..
Πατώντας πίσω από το δαχτυλίδι στήριξης το LNB και ανασηκώντοντας την μούρη του πήρα ξαφνικά 10% πάνω στο σήμα..
ΤΙ ϴφταίει?? λάθος τοποθέτηση του πιάτου γενικώς?? μήπως έβαλα ανπαοδα το δαχτυλίδι? Πρόσεξα ότι κάποια τα έχω αλλιώς (έχουν μπρος πίσω αυτ'α??)

Help πριν βάλω κάνενα χέρι και χαλάσω την κεραία!!
Sorry για το off topic ... απλα´να επισημάνω ότι όταν πάμε να κερδίσουμε 5% από το lnb καλό είναι να είμαστε σίγουροι ότι η κεραία ήδη μας δίνει το 100% της..
 
Last edited by a moderator:
Πιάνει καλύτερα το σήμα έτσι, ανάλογα τον δορυφόρο. Και στροφή προς αριστερά αλλά και προς τα δεξιά μπορείς να κάνεις, και έτσι θα δεις βελτίωση!
Για το ύψος του LNB, πατέντα δική μου είναι ένα μικρό καρφάκι στην μία κάτω μεριά, ώστε να σηκώνει το κεφάλι του LNB πιο ψηλά!
 
Σωστός ο Σάκης..
Ετσι έκανα.. εβαλα βίδα μπροστά.. και επειδή "επαιρνε¨κι άλλο, σφήνωσα δύο μεταλλικά αντικείμενα ανάμεσα στο κάτοπτρο και το πίσω μέρος του lnb..
και έτσι τώρα, μια χαρα!!
Σκέφτομαι να αρχίσω λίγο να πειράζω το πιάτο, γιατί απ ο,τι φαίνεται με λίγη περισσότερη ρύθμιση, κάτι έχει να δώσει...
 
...απ ο,τι φαίνεται με λίγη περισσότερη ρύθμιση, κάτι έχει να δώσει...
Αυτό το θέλει μετά από την εγκατάσταση κυρίως όταν υπάρχουν πολλά LNB και κάποιοι δορυφόροι θέλουν ένα ποσοστό σήματος παραπάνω.
Εκεί θα έρθει ένα ποσοστό από την στιγμή που ο δορυφόρος στην περιοχή μας έχει καλό σήμα και μετά θα κάνουμε ξανά έναν μικροσυντονισμό σε όλα τα LNB.