Wave Frontier και δορυφόροι

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,467
Γλυφάδα
Έχω μια εγκατάσταση με wave frontier και 4 lnbs. Η εγκατάσταση είχε γίνει πριν 2 χρόνια περίπου. Ο τεχνικός μου έχει εγκαταστήσει τα lnbs (κατόπιν δικής μου επιθυμίας τότε) έτσι ώστε να πιάνει Hotbird, Astra1, Hellas Sat2, Eutelsat w. Ο δέκτης δε που χρησιμοποιώ είναι ο HUMAX 2000, ο οποίος αποκωδικοποιεί High Definition κανάλια.

Μετά από μακρά μη χρήση του δέκτη αποφάσισα να δω τί πιάνει και πώς πιάνει. Επειδή απ´ότι διαπίστωσα ο Eutelsat δεν υφίσταται πλέον, έλεγα να φωνάξε έναν τεχνικό και να μου εγκαταστήσει τα lnbs έτσι ώστε να πιάνω πιο ενδιαφέροντα κανάλια (περισσότερα high definition κλπ).

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε δύο δορυφόρους με μεγαλύτερο ενδιαφέρον (μάλλον θα καταργήσω και τον Hellas Sat) τους οποίους θα μπορεί να πιάσει το πιάτο, έχοντας ως δεδομένους τους Hotbird, Astra1.
Ευχαριστώ

Re: Wave frontier και Δορυφόροι

Εγώ ψηφίζω υπέρ Eurobird 9 (9E) για HD κανάλια και Eurobird1/Astra 2 (28.5E).
Όταν λες ότι ο Eutelsat δεν υφίσταται πλέον σε ποιον αναφέρεσαι και τι εννοείς ακριβώς;

Απάντηση: Wave frontier και Δορυφόροι

Astra 2,eurobird(itv hd)Υπάρχουν αρκετά free to air κανάλια αλλά μοιρασμένα στους δορυφόρους.(1-2 στον καθένα περίπου)Καλύτερα δεν είναι ένα 110-120cm κάτοπτρο με μοτερ;disecq δέν νομίζω να το σηκώνει εάν δεν είναι αλουμινίου.

εννοώ πως δεν ανιχνεύει κανένα κανάλι σε αυτό το lnb και θεώρησα πως είτε έχει μεταφερθεί ο δορυφόρος σε άλλη συχνότητα είτε έχει καταργηθεί εντελώς.

μια μικρη μετατοπιση νομιζω εγινε, απο 16 πηγε 15.8,
ισως θελει λιγο ρυθμισμα το πιατο σου

είτε μικρή είτε μεγάλη μετατ όπιση, φαντάζομαι πως χρειάζεται να έρθει τεχνικός για ρύθμιση. Σωστά?

Υπενθυμίζω πως έχω το wave frontier με 4 lnbs (Hotbird, Astra1, Hellas Sat2, Eutelsat w).

εεε, ενταξει, αν δεν πιανεσαι μ'αυτα, μαλλον θα χρειαστεις τεχνικο,
αλλα δεν θα ναι και τιποτα σπουδαιο, τι να σου παρει, 5 λεπτα δουλεια ειναι για αυτον με ενα πεδιομετρο ;)

αν εχει αξια για σενα o eutelstat, το κανεις, εγω θα το κανα παντως

Last edited by a moderator:

1)Θεωρείς πως οι Hotbird, Astra1, Hellas Sat2, Eutelsat w, είναι καλές επιλογές ή θα μπορούσα να δω κάτι πιο ενδιαφέρον σε άλλους?

2)μήπως θα ήταν προτιμότερο να διαγράψω οτι κανάλια έχει πιάσει ο Humax 2000 και να ξαναπροσπαθήσω να γεμίσω με κανάλια?

3)θα μπορούσα να κάνω τις μικρορυθμίσεις που χρειάζεται το lnb του Eutelsat μόνος μου κουνώντας το κι έχοντας ως βοηθό κάποιον να μου λέει τί ποσοστό σήματος πιάνω?

4)οι κάρτες τύπου trex παίζουν ακόμα με τον κατάλληλο προγραμματισμό όπως παλαιότερα?

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος σε ποιον από όλους τους Eutelsat αναφέρεσαι ; (16Ε, 10Ε, 7Ε, κλπ)

είμαι άσχετος όπως μπορείς να καταλάβεις. Οπότε πώς μπορώ να δω ποιός Eutelsat είναι?

Μέσα από το setup του δέκτη σου φυσικά!
Κάπου στο Installation των δορυφόρων πρέπει να αναφέρονται οι δορυφόροι στους οποίους είναι συντονισμένος ο δέκτης σου....

εχω 2 πιατα ενα wavefrontier με 7 lnb kai κινητο 1,20 χ 1,40 .η διαταξη ειναι ως εξεις : στο wavefrontier εχω εγκατεστημενους hellasat 39 east, astra3b 23.5 east, astra 19 east ,hotbird 13 east, eutelsat 9 east , eutelsat 7 east kai thor 1 west. ληψη ειναι ανετη για ολους τους δορυφορους εκτος απο μερικους αναμεταδοτες του astra 1h στις 19 μοιρες. για τον astra στις 28 μοιρες ανατολικα χρησιμοποιω κατοπτρο 1,20 χ 1,40 οπου λαμβανω σχεδον το συνολο των καναλιων πλην βεβαιως της αγγλικης δεσμης . οι υπολοιποι δορυφοροι δεν ειναι τοσο ενδιαφεροντες για παραδειγμα στις 16 μοιρες ο eutelsat einai γεματος απο βαλκανικα καναλια στις 26 ανατολικα και 7 δυτικα arabsat kai nilesat με ως επι το πλειστον αραβια καναλια στις 42 ανατολικα ο τουρκικος , αν αξιζει καπιος δορυφορος ειναι ο hispasat 30 μοιρες δυτικα με ληψη πιατο 80-100 cm ,υπαρχουν και αλλοι δορυφοροι στο τοξο 68 μοιρες ανατολικα εως 45 μοιρες δυτικα που δεν αξιζουν καποιας αναφορας.

voukefala σε ευχαριστώ πολύ.
Συνεπώς για wave frontier προτείνεις
hellasat 39 east,
astra3b 23.5 east,
astra 19 east ,
hotbird 13 east,
eutelsat 9 east ,
eutelsat 7 east ,
thor 1 west.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, θεωρώ πως είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος μόνο 4 δορυφόρους από τους 10+/- που είναι καλοί και ειδικά για κεραία τύπου Τ90.
Εγώ πχ στην δική μου θέλω οπωσδήποτε τους 6 παρακάτω...

1W THOR
13 HOTBIRD
16 EUTELSAT W2
19 ASTRA1
28 ASTRA2
39 HELLASSAT

Προσωπική γνώμη... σε Τ90 μην βάζετε λιγότερα από 8 LNB, αλλιώς είναι κρίμα το πιάτο.

θα καλέσω κάποιον τεχνικό για να βάλω άλλα 4 και μάλλον τα εξής:
Thor 1W
Badr 26E
και δύο από τους
Eutelsat W2, Eutelsat 9E, Eutelsat 7E, Astra 3B, Astra2 28E.

Ελπίζω να παίζουν αρκετά ελεύθερα κανάλια στους παραπάνω.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

1)Θεωρείς πως οι Hotbird, Astra1, Hellas Sat2, Eutelsat w, είναι καλές επιλογές ή θα μπορούσα να δω κάτι πιο ενδιαφέρον σε άλλους?

2)μήπως θα ήταν προτιμότερο να διαγράψω οτι κανάλια έχει πιάσει ο Humax 2000 και να ξαναπροσπαθήσω να γεμίσω με κανάλια?

3)θα μπορούσα να κάνω τις μικρορυθμίσεις που χρειάζεται το lnb του Eutelsat μόνος μου κουνώντας το κι έχοντας ως βοηθό κάποιον να μου λέει τί ποσοστό σήματος πιάνω?

4)οι κάρτες τύπου trex παίζουν ακόμα με τον κατάλληλο προγραμματισμό όπως παλαιότερα?

Astra 2 είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που νομίζω πρέπει να υπάρχει σε κάθε δορυφορικό σύστημα.

Κυρίως είναι για μουσική και αμέσως μετά για ταινίες (γνωστές και μη) στα Αγγλικά.
Για κάποιον που θέλει να πιάσει ότι μπορεί περισσότερο από ASTRA2, το καλύτερο είναι ένα πιάτο 1.25x1.35.
Και η Τ90 έχει μια χαρά λήψη, απλά κάποιες συχνότητες απαιτούν μεγαλύτερο πιάτο. :2thumb22sup:

Last edited by a moderator:

Kαι εγω εχω Τ 90 wave frontier.
Βγαζω ανετα το τοξο απο thor μεχρι turksat (σε συχνοτητες που λαμβανονται απο πιατο μεχρι 1,20 στην Αθηνα).
αυτη την στιγμη εχω επανω 12 lnb. Υπαρχει (απο τον Δεκεμβριο νομιζω) στην αγορα 16αρακι diseqc οποτε παιρνεις ενα τετοιο και βαζεις οτι τραβαει η ψυχη σου. Δες μια λιστα με τα καναλια ανα δορυφορο και αν δεις εστω και ενα FTA που να σε ενδιαφερει μαρκαρε τον δορυφορο και παει λεγοντας.

Με λιγα λογια ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗΣ.ΚΟΜ!!