Wave Frontier Τ90 και προβλήματα

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Ανοίγω αυτό το thread για να ενημερώσω (και να ρωτήσω άλλους χρήστες της ίδιας κεραίας), περί προβλημάτων απ' τη χρήση της.
Μετά την εγκατάσταση, όλα οκ. 4 ανατολικοί δορυφόροι στις, 13,0 - 19,2 - 28,2 - 39,0.
Με τη πρώτη κακοκαιρία, απορύθμιση και 0 σήμα.
Έρχεται ο τεχνικός. Το "μπροστινό" πόδι της βάσης είχε χαλαρώσει. Το σφίγγει, ρυθμίζει το προσανατολισμό και όλα οκ.
Μετά τη χθεσινή κακοκαίρία στην Αττική (βροχή κ αέρας), πάλι τα ίδια. Ανεβαίνω στη ταράτσα και βλέπω ότι η βάση (ένα τρίγωνο) της κεραίας, είναι σταθερή και ακλόνητη.
Άρα το πρόβλημα είναι στην ίδια τη κεραία (πιάτο και βάση των LNBs), που μου φαίνεται αρκετά "ελαστική κατασκευή", σε σημείο που να κάνει "ταλάντωση" απ' τον αέρα...
Στο τέλος της ταλάντωσης βέβαια, έχει χάσει τη σκόπευση.
Έχετε παρόμοια εμπειρία και άν ναί, τί κανατε?

Εχω το ίδιο πιάτο με παρόμοιο configuration (με 6 lnb) απο το 2001 και σε 2 διαφορετικά σπίτια. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αέρα & κακοκαιρία παρά το ότι είναι εγκατεστημένο σε ταράτσα με τον βοριά στην πλάτη. Εχει υποστεί πολλες πολλές επεμβάσεις (προσθήκες/αλλαγές lnb) χωρίς ποτέ να έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό. Αντίθετα στην ίδια ακριβώς θέση έχω και 2ο πιάτο 1.20 το οποιο ειναι εγκατεστημένο μόλις 2 χρόνια και 2 φορές έχει απορυθμιστεί λόγο αέρα.

Ρε παιδιά, για πείτε μου...
Υπάρχουν κινέζικα Wave Frontier? Το δικό μου το βλέπω πολύ "σαθρό" και "κουνιστό". Μια συσκευή που πρέπει να έχει ακρίβεια, θα έπρεπε να είναι στιβαρή και ακλόνητη.. Πόσο μάλλον, όταν χρειάζεται ώρες και κόπο για να την υλοποιήσεις/συναρμολογήσεις.
Το δικό μου, άν το πιάσεις, το πας βόλτα. Κουνιέται πολύ εύκολα.
Δείτε φωτογραφίες στο τελευταίο post εδώ

Γιάννη αν είναι Κινέζικο ο εισαγωγέας θέλει κράξιμο, που υπόσχομαι να κάνω...

Σεραφείμ ο τεχνικός δεν παίζεται και αυτό δεν του έχει ξανατύχει !!!! Τον γνωρίζω προσωπικά....

Εχω και γω το ίδιο πιάτο (original) εδώ και 4 χρόνια, εκτεθειμένο σε ανέμους αλλά οχι με την βάση της συσκευασίας χωρίς ποτέ να απορυθμιστεί. Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις βάση γιατί αυτή που έχεις πιστεύω πως δεν είναι οτι καλύτερο ειδικά αν είναι εκτεθειμένη σε ανέμους. Το πιάτο σου μου φαίνεται κανονικό.

Αν αποφασίσεις να αλλάξεις βάση, μήπως θα ήταν καλύτερο να το φέρεις και ένα μέτρο πιο κοντά προς τα εμάς όπως κοιτάζουμε τη φωτογραφία του, στηρίζοντας τη βάση του στον πλαϊνό τοίχο ή σε μία τσιμεντένια βάση πάνω στη ταράτσα;

Στο σημείο που είναι τώρα είναι εκτεθειμένο στους ανέμους από όλες τις κατευθύνσεις και μάλλον θα σου απορρυθμίζεται και στο μέλλον.

Last edited:
Τσέκαρα τη βάση όπως είπα πιό πάνω και δεν κουνιέται καθόλου.
Αυτά που παραμορφώνονται αν τα σπρώξεις λίγο, είναι το πιάτο, η "λάμα" με τα LNB και ο ανακλαστήρας. Πολύ θα ήθελα να δώ ένα όμοιο για σύγκριση.

Last edited:
Γιάννη σου παραθέτω φωτό με την δική μου παλιά εγκατάσταση όταν ήταν στερεωμένη στον τοίχο. Αυτή την στιγμή είναι στερεωμένη με βάση δαπέδου με 16 LNB , και στις δυο περιπτώσεις ήταν και είναι εκτεθειμένες σε ανέμους χωρίς ποτέ να απορυθμιστεί. Κάνε έναν έλεγχο μήπως κάποιες βίδες έχουν λασκάρει.
IMG_4861.jpg

ΓŽβ€™ΓŽΒ¬ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽβ€ΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓŽΒ΄ΓŽΒΏΓβ€¦.jpg

Τσέκαρα τη βάση όπως είπα πιό πάνω και δεν κουνιέται καθόλου.
Αυτά που παραμορφώνονται αν τα σπρώξεις λίγο, είναι το πιάτο, η "λάμα" με τα LNB και ο ανακλαστήρας. Πολύ θα ήθελα να δώ ένα όμοιο για σύγκριση.

Θα κοιτάξω να σου βγάλω και εγω μια φωτο.

Re: Απάντηση: Wave Frontier Τ90 και προβλήματα

Γιάννη σου παραθέτω φωτό με την δική μου παλιά εγκατάσταση όταν ήταν στερεωμένη στον τοίχο. Αυτή την στιγμή είναι στερεωμένη με βάση δαπέδου με 16 LNB , και στις δυο περιπτώσεις ήταν και είναι εκτεθειμένες σε ανέμους χωρίς ποτέ να απορυθμιστεί. Κάνε έναν έλεγχο μήπως κάποιες βίδες έχουν λασκάρει.
View attachment 58310

View attachment 58311

Είναι ιδέα μου, ή τα LNB σου είναι πιό ψηλά απ' ότι τα δικά μου? Πχ το ακριανό φαίνεται να είναι σχεδόν μέσα στο πιάτο. Στη δική μου, όλα είναι από κάτω απ' το πιάτο. Παραθέτω 2 ακόμα φωτό.

Attachments

• 2010-07-24_11-07-13DSC_2389.jpg
    2010-07-24_11-07-13DSC_2389.jpg
    79 KB · Views: 97
  • 2010-07-24_11-08-13DSC_2391.jpg
    2010-07-24_11-08-13DSC_2391.jpg
    61.9 KB · Views: 84
Γιάννη αν είναι Κινέζικο ο εισαγωγέας θέλει κράξιμο, που υπόσχομαι να κάνω...

Σεραφείμ ο τεχνικός δεν παίζεται και αυτό δεν του έχει ξανατύχει !!!! Τον γνωρίζω προσωπικά....

Και εγώ συμφωνώ. Ημουν εκέι όλες τις ώρες (κάπου 7) που διήρκεσε η αρχική εγκατάσταση, μαζί με τη συναρμολόγηση της καιραίας, που είναι σαν MECANO (για τους παλιούς).
Ο Νίκος είναι μαμούνι. Το ψάχνει μέχρι να βρεί το τέλειο.
Στη κεραία το πρόβλημα.

Στο πλακάκι είναι το πρόβλημα ....... γλιστράει !!!!!!:D

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το σπορ !!!!!

θα μπουν δύο καλές κόντρες και πάπαλα....

Re: Απάντηση: Wave Frontier Τ90 και προβλήματα

Είναι ιδέα μου, ή τα LNB σου είναι πιό ψηλά απ' ότι τα δικά μου? Πχ το ακριανό φαίνεται να είναι σχεδόν μέσα στο πιάτο. Στη δική μου, όλα είναι από κάτω απ' το πιάτο. Παραθέτω 2 ακόμα φωτό.

η διαφορα με το δικο μου msg original με 10 lnb quad και 4 διακοπτες 1χ10 ειναι οτι τα καλωδια ειναι με προσοχη περασμενα και δεμενα απο πισω στη πλατη του κατοπτρου σαν ενα σωμα με το πιατο οπως μου ειπαν οι τεχνικοι δεν ειναι μονο για ομορφια αλλα και για προστασια του πιατου απο τον αερα αυτο που βλεπω στη φωτο ειναι χυμα τα καλωδια με το βαρος της μπαρας και τα 16 καλωδια αντισταση / στο πατωμα απο τα LNB αντι να περαστουν απο κατω και πισω .... το εχω 4 χρονια και δεν εχει χασει παρα τις αλλαγες ουτε μισο db

Δεν φταίνε τα καλώδια danos, δεν έχουν φύγει από τη θέση τους και δεν τραβάνε το πιάτο όπως νομίζεις.

Το πρόβλημα τελικά εντοπίστηκε, όσο και παράξενο να φαίνεται ο φταίχτης είναι το πλακάκι που ακουμπάει η βάση η οποία έχει βιδωθεί με τα μεταλλικά ούπατ που έχει μέσα η συσκευασία του msg ορίτζιναλ πιάτου.
Αν και μπήκε ρητίνη στην τρύπα που μπήκαν τα ούπατ, η βάση (με τα 7 μποφόρ που είχε και τις δύο φορές) γλιστράει κατά 2 χιλιοστά. Όσοι γνωρίζετε από στόχευση ξέρετε τι πάει να πει δύο χιλιοστά κίνηση μπροστά το πιάτο....

Η λύση πάντως βρέθηκε....

Άτιμο πλακάκι !!!!:D

Δεν φταίνε τα καλώδια danos, δεν έχουν φύγει από τη θέση τους και δεν τραβάνε το πιάτο όπως νομίζεις.

Το πρόβλημα τελικά εντοπίστηκε, όσο και παράξενο να φαίνεται ο φταίχτης είναι το πλακάκι που ακουμπάει η βάση η οποία έχει βιδωθεί με τα μεταλλικά ούπατ που έχει μέσα η συσκευασία του msg ορίτζιναλ πιάτου.
Αν και μπήκε ρητίνη στην τρύπα που μπήκαν τα ούπατ, η βάση (με τα 7 μποφόρ που είχε και τις δύο φορές) γλιστράει κατά 2 χιλιοστά. Όσοι γνωρίζετε από στόχευση ξέρετε τι πάει να πει δύο χιλιοστά κίνηση μπροστά το πιάτο....

Η λύση πάντως βρέθηκε....

Άτιμο πλακάκι !!!!:D

οκ αν και το πιατο αντεχει 9 μπωφορ 170 χιλιομετρα αερα λεει στις τεχνικες οδηγιες του αν δεν κανω λαθος καπου εκει ειναι τα 9 μπωφορ και αυτο που παρατηρω οτι αν και εχει αερα και κουνάει λιγο δεν μενει απο σημα κουφο εεε

Καθόλου κουφό, παρατήρησε στη φώτο την μπροστινή μονή βάση.... από κάτω έχει ρητίνη.

Και όμως κουνήθηκε.....

Εκεί που είναι ο Γιάννης από όσο είδα κατεβάζει πολύ περισσότερο από 8 σε αέρα...

Το πιάτο αντέχει και 10 μποφόρ αλλά κανείς δεν λέει που πάει η στόχευση με τόσο αέρα !!!:D

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Θα δούμε όταν ξαναέρθει ο τεχνικός.
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πώς μπορεί να γλυστράει με τόσο σφίξιμο...