Wave frontier & Tecatel 1.50 γίνεται ?

Εγώ δεν έχω κινητό... απλά ξέρω πως είναι καλύτερα να είναι στην πρώτη θέση και γι' αυτό και σου το πρότεινα.

Το σωστο ειναι στην στην πρωτη θεση, ο Σακης εχει δικιο.Εγω απο λαθος εγραψα οτι το εχω βαλει στην ογδοη θεση.Το εγραψα ενοοντας οτι εχω εφτα σταθερα και ενα κινητο lnb.
Και εγω στην πρωτη θεση το εχω βαλει ακριβως για τον λογω που εγραψε ο Σακης οτι δηλαδη η πρωτη θεση ειναι και pass through.
Συγνωμη για το λαθος.
Regards dbfan

Και για να τα γραψω ολα γιατι απο οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα σε αυτα που γραψατε εχετε μπερδευτει.
1) συνδεεις το lnb του κινητου πιατου στην θεση 1 του diseqc
2) συνδεεις τα υπολοιπα στις αλλες θεσεις με την σειρα που γουσταρεις
3) συνδεεις το καλωδιο που κατεβαζεις στο σπιτι σου στον δεκτη και δηλωνεις στα settings ολα τα lnb ως 1.1
Τους δορυφορους που εχεις βαλει στο ποζισιονερ στα settings του δεκτη τους δηλωνεις στην θεση 1 του Diseqc.
Δεν ξερω γιατι αλλα εμενα οταν εβαλα το καλωδιο στο ποζισιονερ και μετα συνδεα τον δεκτη μου εκοβε 3 db απο το σημα σε σχεση με οταν το ειχα απ'ευθειας.
Regards dbfan

Απάντηση: Re: Wave frontier & Tecatel 1.50 γίνεται ?

Και για να τα γραψω ολα γιατι απο οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα σε αυτα που γραψατε εχετε μπερδευτει.
1) συνδεεις το lnb του κινητου πιατου στην θεση 1 του diseqc
2) συνδεεις τα υπολοιπα στις αλλες θεσεις με την σειρα που γουσταρεις
3) συνδεεις το καλωδιο που κατεβαζεις στο σπιτι σου στον δεκτη και δηλωνεις στα settings ολα τα lnb ως 1.1
Τους δορυφορους που εχεις βαλει στο ποζισιονερ στα settings του δεκτη τους δηλωνεις στην θεση 1 του Diseqc.
Δεν ξερω γιατι αλλα εμενα οταν εβαλα το καλωδιο στο ποζισιονερ και μετα συνδεα τον δεκτη μου εκοβε 3 db απο το σημα σε σχεση με οταν το ειχα απ'ευθειας.
Regards dbfan
A γειά σου , αρα συνδεουμε στην θέση 1 . Τώρα dbfan είχες δοκιμάσει λες να το πας το καλώδιο στο positioner . Στο δέκτη είχες δηλώσει για την 1 θέση στο κινητό disecq 1.1 και στα υπόλοιπα το ίδιο ? Και αν ναι , να υποθέσω ότι είχες βγάλει τις υπόλοιπες δηλωμένες θέσεις από το positioner για να μην κάνει confict και δει 2 φορές πχ τον hotbird.

Αυτα που γραφω παραπανω ισχυουν οταν συνδεουμε το καλωδιο στον δεκτη και κινουμε το πιατο απο το ποζισιονερ.
Αν συνδεσουμε το καλωδιο στο ποζισιονερ και μετα στον δεκτη τοτε οσους δορυφορους εχουμε στο ποζισιονερ προγραματισμενους στον δεκτη τους δηλωνουμε στην θεση 1 του diseqc και το lnb 1 ως 1.2 .
Απλα εγω σεταρα το συστημα μου με τον πρωτο τροπο γιατι με τον δευτερο ειχα χαμηλοτερο σημα σε ολους τους δορυφορους
Επισης τους σταθερους δορυφορους δεν τους σεταρουμε στο ποζισιονερ σε καμια περιπτωση.
Regards dbfan

Last edited:

Λοιπόν δεδομένης της αργίας είπα να αρχίσω τα κόλπα σας. Η συνδεσμολογία είναι η ακόλουθη

Tecatel σαν κινητό με το καλώδιο LNB να πηγαίνει στη θέση Α του disecq
Σταθερό πιάτο με 3 lnb . Θέση Β (Astra 19) - Θέση C ( Hotbird 13) - Θέση D ( Eurobird 9)

Στον AzBox οι θέσεις των σταθερών δορυφόρων έγιναν 19 LNB 2 - 13 LNB 3 - 9 LNB 4
Ολες οι υπόλοιπες θέσεις του κινητού αλλάξανε σε LNB 1

Στις σταθερές θέσεις όλα οκ και μόνο γι αυτές τις θέσεις το κινώ χειροκίνητα .
Στις κινητές θέσεις στους υπόλοιπους δορυφόρους ή δεν βρίσκει σήμα ή αργεί η εικόνα γιατί όμως ?

Re: Απάντηση: Re: Wave frontier & Tecatel 1.50 γίνεται ?

Λοιπόν δεδομένης της αργίας είπα να αρχίσω τα κόλπα σας. Η συνδεσμολογία είναι η ακόλουθη

Tecatel σαν κινητό με το καλώδιο LNB να πηγαίνει στη θέση Α του disecq
Σταθερό πιάτο με 3 lnb . Θέση Β (Astra 19) - Θέση C ( Hotbird 13) - Θέση D ( Eurobird 9)
Εννοεις οτι εχεις δυο πιατα ετσι????

Στον AzBox οι θέσεις των σταθερών δορυφόρων έγιναν 19 LNB 2 - 13 LNB 3 - 9 LNB 4
Ολες οι υπόλοιπες θέσεις του κινητού αλλάξανε σε LNB 1

Στις σταθερές θέσεις όλα οκ και μόνο γι αυτές τις θέσεις το κινώ χειροκίνητα .
Τι εννοεις με αυτο που γραφεις??????
Στις κινητές θέσεις στους υπόλοιπους δορυφόρους ή δεν βρίσκει σήμα ή αργεί η εικόνα γιατί όμως ?
Γραψε μας πως το δουλευεις το συστημα σου ακριβως????
Regards dbfan

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Wave frontier & Tecatel 1.50 γίνεται ?

Πάμεεεε εννοείται 2 πιάτα

1ο πιάτο Tecatel κινητό με το καλώδιο του LNB να πηγαίνει στη θέση Α του disecq
2ο σταθερό πιάτο με 3 lnb .Στις εξής 3 θέσεις του disecq Θέση Β (Astra 19) - Θέση C ( Hotbird 13) - Θέση D ( Eurobird 9)

Στον AzBox οι θέσεις των σταθερών δορυφόρων στο μενού άλλαξαν και έγιναν 19 LNB 2 - 13 LNB 3 - 9 LNB 4
Ολες οι υπόλοιπες θέσεις που ήταν του κινητού αλλάξανε όλες σε LNB 1

Στις σταθερές θέσεις θέσεις 19-13-9 όλα δουλεύουν οκ και μόνο γι αυτές τις θέσεις (Το καλώδιο που έρχεται από τα πιάτα πάει στο positioner και μετά στο δέκτη)
Στις υπόλοιπες κινητές θέσεις στους υπόλοιπους δορυφόρους όταν επιλέγω κανάλι και στρίβει το κινητό ή δεν βρίσκει σήμα ή αργεί η εικόνα γιατί όμως ?

Αν το ποζισιονερ ειναι σεταρισμενο σωστα και τα σετινγκς στην καρτελα του καθε δορυφορου ειναι σωστα τοτε ειναι θεμα σοφτγουερ.
Στον αζμποξ εχεις το μαμισιο η εισαι με ενιγκμα 2 ??????
Το αζμποξ σοφτγουερ δεν το εχω δουλεψει καθολου με τετοιες ρυθμησεις.
Regards dbfan

Θα δω μηπως μπορεσω να στησω τον αζμποξ αυτες τις μερες με τετοιες ρυθμησεις να δω σε μενα πως δουλευει.
Δεν το υποσχομαι ομως.
regards dbfan

Λοιπον με πορωσες και το εψαξα με τον αζμποξ πριμιουμ πλας που εχω.
Εσυ εχεις τεσσαρι diseqc αρα εχεις βαλει για ολους τους δορυφορους που εχεις στο ποζισιονερ προγραματισμενους στο μενου του αζμποξ στο σημειο diseqc :1.0-lnb 1.
Θα πας παρακατω στο σημειο positioner setup και θα βαλεις diseqc 1.2 σε ολους.
Αν κανεις κλικ πανω του μπαινεις στο μενου του.Στην θεση command mode κανοντας με το βελακι του χειριστηριου δεξια θα βρεις το save απο κατω θα εμφανιστει μια ακομα επιλογη η
positioner storage εκει παλι με το βελακι του χειριστηρου βαζεις για καθε δορυφορο τον αριθμο της μνημης που τον εχεις αποθηκευμενο στο positioner κανεις οκ και ο δεκτης το σωζει στο μενου του.
Οποτε οταν κανεις πια αλλαγες καναλιων θα πηγαινει εκει που θελεις ειτε στο σταθερο ειτε στο κινητο.
Απλα οταν κανεις αλλαγη καναλιου απο σταθερο σε κινητο η απο δορυφορο σε δορυφορο στο κινητο θα καθηστερει ωσπου να παει στο δορυφορο που θες.
Αυτα.
Regards dbfan
οτα

Λοιπον με πορωσες και το εψαξα με τον αζμποξ πριμιουμ πλας που εχω.
Εσυ εχεις τεσσαρι diseqc αρα εχεις βαλει για ολους τους δορυφορους που εχεις στο ποζισιονερ προγραματισμενους στο μενου του αζμποξ στο σημειο diseqc :1.0-lnb 1.
Θα πας παρακατω στο σημειο positioner setup και θα βαλεις diseqc 1.2 σε ολους.
Αν κανεις κλικ πανω του μπαινεις στο μενου του.Στην θεση command mode κανοντας με το βελακι του χειριστηριου δεξια θα βρεις το save απο κατω θα εμφανιστει μια ακομα επιλογη η
positioner storage εκει παλι με το βελακι του χειριστηρου βαζεις για καθε δορυφορο τον αριθμο της μνημης που τον εχεις αποθηκευμενο στο positioner κανεις οκ και ο δεκτης το σωζει στο μενου του.
Οποτε οταν κανεις πια αλλαγες καναλιων θα πηγαινει εκει που θελεις ειτε στο σταθερο ειτε στο κινητο.
Απλα οταν κανεις αλλαγη καναλιου απο σταθερο σε κινητο η απο δορυφορο σε δορυφορο στο κινητο θα καθηστερει ωσπου να παει στο δορυφορο που θες.
Αυτα.
Regards dbfan
οτα
To βράδυ θα έχεις νέα

Λοιπόν έκανα όπως μου είπες και δουλέουν όλα απ ότι είδα . Υπάρχει καθυστέρηση στο όταν γυρίζει το Tecatel σε άλλο δορυφόρο ψιλοαργεί ν ανοίξει το κανάλι.Δεν πειράζει όμως .
Επίσης όταν πάει στα σταθερά lnb τότε μερικές φορές λέει no signal αλλά μετά από 7-8 δευτ έρχεται το σήμα ....

Αυτα ειναι αναμενωμενα δεν γινεται διαφορετικα.
Ωραια ολα καλα λοιπον.
Regards dbfan