Wave Frontier vs Kινητού πιάτου

Re: Wave Frontier vs Kινητου πιατου

Έχω ένα σταθερό πιάτο Tecatel 1220 Χ 1370mm το οποίο είναι κεντραρισμένο στις 28. Με αυτό το κεντράρισμα είανι δύσκολο να κατέβει ο 13 και σκεύτομαι να βάλω ένα πιάτο για 13 και 9. Όμως με ενδιαφέρει και οι 7 δυτικά για ταινίες. Συμφαίρει να πάρω το wave frontier ή να κάνω κινητό το μεγάλο το Tecatel. Με ενδιαφέρει βέβαια και να μην ενοχλώ τους γείτονες από πιθανούς θορύβους από το μοτέρ το βράδυ.

Από θέμα κόστους τι με συμφαίρει καλύτερα και ευκολίας. Με vbox ΙΙ θα χρειάζεται να έχω δέυτερο τηλεκοντρόλ;

7 δυτικα δεν κατεβαινει πια τιποτα.
Το μοτερ ακουγεται απο γειτονες που καθονται
στο μπαλκονι σε αποσταση λιγοτερο απο 4 μετρα.

Απάντηση: Re: Wave Frontier vs Kινητου πιατου

Έχω ένα σταθερό πιάτο Tecatel 1220 Χ 1370mm το οποίο είναι κεντραρισμένο στις 28. Με αυτό το κεντράρισμα είανι δύσκολο να κατέβει ο 13
Είσαι Αθήνα? Αν ναι, έχεις δοκιμάσει "καλά"?
Από Αθήνα, κανένα πρόβλημα σε Gibertini 1.25x1.35 με το ίδιο στήσιμο.

Αθήνα μένω αλλά δεν ξέρω αν ενοχλούν οι αντιρίδες που ειναι ψηλά στο Tecatel. Ποιους δορυφόρους πιάνεις εσύ με το gilbertini;

για ταινίες ποιοι δορυφόροι αξίζουν πέρα από 28 19 13 και 9 ;

28 κέντρο και παράκεντρα 26, 19, 13.

Ταινίες, οι Άραβες στις 26Ε και 7W με πολλά FTA κανάλια και υπότιτλους στα Αραβικά, οπότε ακούμε τον γνήσιο Αγγλικό ήχο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν βάλω στο Tecatel 28 26 23 19 και μετά ένα πίατο για 16 13 και 9 και ακόμα ένα για τις 7 W συμφαίρει ή καλύτερα να κάνω κινιτό το υπάρχον και να βάλω απλά ένα πιάτο για 13;

Εδώ θα πάρεις 50% απαντήσεις για το σταθερό και 50% για το κινητό. Είναι εσύ τι θέλεις.
Εγώ πχ δεν πρόκειται να δουλέψω κινητό ποτέ μου. Όχι γιατί έχει "κάτι", εμένα δεν μου αρέσει. Οπότε εγώ θα έκανα αυτό που λες.

Προσωπικά έχω κινητό πιάτο αλλά δεν το κουνώ πια. Ενώ στην αρχή μου φάνηκε καλή επιλογή, οι ταχύτητες για το zapping είναι μεγάλες και κουραστικές. Έχω βάλει 3 lnb και βολεύομαι με αυτά, ενώ σκέφτομαι μήπως βάλω και άλλα.

Εγω παλι, ειχα για χρονια 4 LNB , και συνεχως ολο κατι με ετρωγε,
και τα αλλαζα θεση στους διάφορους δορυφορους.
Ειχα ξεροσταλιασει διπλα στο πιατο να ψαχνω συνεχως.
Οπως καταλαβαινεται με το κινητο σωθηκα.

Έχω πολύ πάνω από 2 δεκαετίες κινητό , έχω αποθηκευμένους στους δέκτες πάνω από 60 δορυφόρους (ορισμένοι δεν μπορούν να φορτώσουν πολλούς) , δεν μπορώ καν να φανταστώ τον ευατό μου με ένα σταθερό κάτοπτρο να κατεβάζω ένα δορυφόρο .

Απλά εναπόκειται στον καθένα να επιλέξει τι τον ευχαριστεί περισσότερο .

Απάντηση: Re: Wave Frontier vs Kινητού πιάτου

Απλά εναπόκειται στον καθένα να επιλέξει τι τον ευχαριστεί περισσότερο.
Αυτό περικλείει όλη την αλήθεια. Από το 2004 που ασχολούμαι με το "άθλημα", ανήκω στην ομάδα των παράκεντρων και δε σκοπεύω να αλλάξω στρατόπεδο! Πιστεύω όμως ότι για να απολαύσεις το κινητό κάτοπτρο, δεν πρέπει η μικρή του διάμετρος να είναι μικρότερη από 1,5 μ. και φυσικά η εγκατάσταση να είναι τέλεια για να αποδίδει το μέγιστο.

το κινητό σπάνια το κουνώ πλέον. έχω επικεντρωθεί σε κάποια κανάλια τα οποία και λαμβάνω παράκεντρα ! + κάποια LNB είναι TWIN ώστε να κάνω και εγγραφές παράλληλα !

Στο δίλημμα κινητό ή παράκεντρες λήψεις, η απάντηση είναι προφανής:

kai_ta_dio.jpg

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

@malakudi
Μήπως να έριχνες το καλώδιο στο πάτωμα; Πολύ επικίνδυνο μου φαίνεται έτσι όπως το έχεις (ειδικά για βράδυ είναι τέλεια παγίδα)

Στο πάτωμα μάζευε νερά και βρωμιές. Δεν ανεβαίνει κανείς στην ταράτσα τη νύχτα.

Stella είναι αυτή ακουμπησμένη πίσω στον τοίχο?

Ε όχι και Stella! Pacific Wireless 24 dBi. Ήμουν node του Patras Wireless παλαιότερα. Τώρα το έχω εγκαταλείψει το σπορ.

Οι Stella τότε κάνανε θραύση λόγω τιμής, γι' αυτό ρώτησα!

Βέβαια από απόδοση....άστα να πάνε!!! Τα παράτησα κι εγώ, αλλά με τις τιμές που είχε τότε ο ΟΤΕ για 384kbs, όλη μέρα στις ταράτσες ήμασταν!!!

Οι Stella τότε κάνανε θραύση λόγω τιμής, γι' αυτό ρώτησα!

Βέβαια από απόδοση....άστα να πάνε!!! Τα παράτησα κι εγώ, αλλά με τις τιμές που είχε τότε ο ΟΤΕ για 384kbs, όλη μέρα στις ταράτσες ήμασταν!!!

Τι μου θύμισες τώρα ... Μοιραζόμουν μία DSL 384 μηνιαίας χρέωσης 60+ ευρώ με ένα φίλο μου 1500 μέτρα μακριά, με 2 wireless bridge στα 5,5 GHz, όταν κανείς δεν είχε 5GHz εξοπλισμό.

Re: Απάντηση: Re: Wave Frontier vs Kινητού πιάτου

για να σας επαναφέρω.
Συμφωνώ, το κινητό για σερφ και λήψη ξωτικών και δύσκολων καναλιών είναι πιο χόμπι φάση και το κινητό για ατελείωτο ζάπινγκ σε πολλά και από διαφορετικούς δορυφόρους ποιοτικά κανάλια. Ακόμη και με 8 ΜΟΝΟ δορυφόρους σε σταθερή λήψη μπορείς να έχεις πάμπολλα ποιοτικά κανάλια, ελεύθερα ή συνδρομητικά.
Από την άλλη η ικανοποίηση όταν λαμβάνεις ένα feed από ένα δορυφόρο που δεν αξίζει να τον βάλεις στην σταθερή συστοιχία σου... είναι όλα τα λεφτά!
Τελευταίως ζηλεύω τον Φίλιππο που κάθε μήνα βρίσκει κάτι απίθανα κανάλια στην μπάντα C (μου τα στέλνει μέσω της στήλης SAT&ZAP) και κάθε φορά που τα διαβάζω νιώθω… κάπως που δεν μπορώ να τα πιάσω.

Για αυτό τον τελευταίο καιρό πιστεύω και τα 2 + C band.

Τελικα η καθε λυση εχει τα συν και πλην, μπερδευμα η ολη ιστορια............