WD my cloud 4 tb

metoxos76

Senior Member
3 October 2010
340
thessaloniki
καλησπέρα , θέλω να ρωτήσω την άποψη σας για το συγκεκριμένο προϊόν. σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του. υπάρχει κάποιο αρνητικό που δεν βλέπω στα διάφορα βιντεάκια στο internet?

Να εστιάσεις πάνω στο λογισμικό του NAS αν σε καλύπτει τωρινά και μελλοντικά προχωράς αν όχι πας σε κάτι τύπου Synology.

έχω δει και το synology ds 214 αλλά με σταματάει το κόστος. μπορώ να το πάρω αρχικά με ένα σκληρό και να προσθέσω τον δεύτερο αργότερα?

Ναι ο δεύτερος μπορεί να προστεθεί αργότερα κανένα πρόβλημα.
Διάβασε προσεκτικά τις δυνατότητες των διπλών γιατί προσφέρει αρκετά μοντέλα με περιορισμούς στις δυνατότητες από πλευράς hardware πχ. μέγιστη χωρητικότητα σκληρού 3tb στο ds212

Synology DS212J NAS in-depth Review

που παρεμπιπτόντως είναι και φθηνότερο από το ds 214.

Υπάρχουν και δόσεις εκεί που τα μετρητά δεν φθάνουν αρκεί να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες σοφά.

Last edited:
Διόρθωση απλα οτι στα τελευταία DSM υποστηριζει σκληρούς 4 τέρα. Το γράφει και το site για επιβεβαίωση.

Σαφεστατα ειναι καλυτερη λυση ενα qnap/synology nas.
Αν σου χαλασει ο WD κλαίς και τον δίσκο , και το nas και τα δεδομένα σου ...
Μενω μακριά απο τέτοιες λύσεις.

Ενα microserver με εναν δισκο στην αρχή και εισαι cream of the crop !

Αν θελεις γραψε μας για ποιον λογο το θελεις ακριβως το μηχανακι, ωστε και εμεις να σου πουμε ποια ειναι η καλυτερη λυση κοστος/αποδοση. Αν πχ θελεις αποκλειστικα fileserver τοτε το hp ειναι η καλυτερη λυση. Αν θελεις ευκολια και να εκμεταλλευτεις συγκεκριμενες εφαρμογες των αλλων nas OS τοτε βλεπεις πιο συστημα σε καλυπτει απο τις γνωστες μαρκες. Αν θελεις να streamαρεις και μεσω ιντερνετ τοτε θα πρεπει να δεις σοβαρα το 214play ή να στησεις κατι δικο σου βασισμενο σε i3.

Για παραδειγμα, εγω κατεληξα στο 212j (τοτε δεν υπηρχαν τα 213, 214 κτλπ) γιατι ηθελα το cloudstation (γινεται και με εναν hp micro μεσω εφαρμογων) και το Photo station για να βλεπει φωτο οικογενεια που ειναι μακρια (και αυτο γινεται με τον hp, αλλα δεν ειχα ορεξη να μπλεξω φτιαχνοντας ιστοσελιδες κτλπ).

Το λεω απλα, ωστε να μην αγορασεις ο,τι αποφασισεις και μετα απο 2-3 μηνες καταλαβεις οτι δεν σε καλυπτει.

καλησπέρα..θελω να συνδυάσω αποθηκευτικό χώρο που χρειάζομαι , να παρακολουθώ ταινίες - σειρές - ακούω μουσική από pop corn a300 χωρίς να έχω ενεργοποιημένο το pc , να έχω πρόσβαση από οποιοδήποτε pc oπουδήποτε βρίσκομαι στα mkv και iso και mp3 - flac - photos.

ολα αυτα τα κανεις σιγουρα με το wd ή με οποιοδηποτε αλλο ψευτο-nas, δηλαδη εξωτερικο σκληρο δισκο με ethernet. Στη θεση σου παντως θα επαιρνα ενα hp και ενα σκληρο 2 τερα και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο, πως οποια αναγκη μου εμφανιζονταν στο μελλον θα μπορουσα να την καλυψω. Απο την αλλη 250ευρω για 4 τερα ειναι δελαστικο. Εγω παντως ξεκινησα με ενα lacie networkspace 1tera (παρομοιο πραγμα με το wd) και στην πορεια αγορασα το synology 212j.

Οι απαιτήσεις σου ειναι νορμαλ και ευκολες απο κάθε nas σχεδόν.
Το θεμα ειναι οτι μαλλον θα παρασυρθείς απο το κοστος και την χωρητικότητα , κατι που μάλλον ειναι λάθος σε nas περιπτώσεις all in one...Πόσο μάλλον απο consumer προιοντα.
Επιμένω να κοιταξεις το hp microserver.Μικρο , οχι ενεργοβορο , 5 υποδοχες για δισκους ,κορυφαιες επιδοσεις και φοβερη ποιοτητα κατασκευης δινοντας σου το πλεονεκτημα να βαλεις οτι λειτουργικο θελεις και να το δουλευεις οπως θες.
Εναλλακτικα σε qnap/synology που ομως κοστιζουν πιο πολύ.

βέβαια διαβάζοντας περισσότερο και βλέποντας βιντεάκια νομίζω ότι το synology ds 214 μου αρέσει πολύ αφού εξασφαλίζω και μελλοντικό χώρο στα 8 tb χωρίς να χρειάζεται κάποιο λειτουργικό και προφανώς πιο γρήγορο από το wd στις μεταφορές αρχείων.

Τι του λες του ανθρώπου για servers τώρα;

Ενα NAS θελει ο ανθρωπος, μην τον μπλέκεις με ιστορίες γι αγρίους...

Παρε ενα διπλό Synology, βαλε εναν δισκο γι αρχη, αν δεν σε παίρνει για 2, μάθε το (θα γλυκαθείς από αυτα που μπορεί να κάνει και κυρίως με την ευκολία που τα κάνει) και μετα βάζεις και 2ο δισκο.

Μια ερώτηση σχετικά με Synology & Qnap

Φαίνεται να είναι ισοδύναμα σε δυνατότητες λογισμικού υποστήριξη and so on... υπάρχει κάποια διαφορά που ένας άπειρος υποψήφιος αγοραστής θα έπρεπε να γνωρίζει.

βλέπω ότι υπάρχει και το ds214play το οποίο έχει επιπλέον θύρες (e sata , sd card) και επιπλέον μνήμη και τιμή.. τι παραπάνω κάνει εκείνο? σημαίνει το "play" κάτι παραπάνω σε δυνατότητες?

πιο δυνατο cpu και μπορει να κανει real time transcoding ωστε να βλεπεις βιντεο μεσω ιντερνετ ή/και σε συσκευες που δεν υποστηριζουν φορματ που θελεις να παιξεις. πχ τα apple προϊοντα ειναι μερικες φορες περιορισμενα απο codecs που μπορουν να παιξουν. Το μεσω ιντερνετ θεμα εχει την πλακα του, αλλα μπορεις να το κανεις και με καποιο pc που τρεχει plex media server, ασε που τα 320+ ευρω που το βλεπω στο σκρουτζ πλησιαζουν πολυ την τιμη ενος κανονικου η/υ

αν τα καταφέρω τελικά και παραγγείλω ds214 με δύο σκληρούς θα περάσω μέσα τη μουσική μου (750gb) περίπου , παιδικά και mkv - iso. ποια είναι περίπου η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων?