WD my cloud 4 tb

Τι του λες του ανθρώπου για servers τώρα;

Ενα NAS θελει ο ανθρωπος, μην τον μπλέκεις με ιστορίες γι αγρίους...

Παρε ενα διπλό Synology, βαλε εναν δισκο γι αρχη, αν δεν σε παίρνει για 2, μάθε το (θα γλυκαθείς από αυτα που μπορεί να κάνει και κυρίως με την ευκολία που τα κάνει) και μετα βάζεις και 2ο δισκο.
+100

για home/multimedia να προτιμησεις synology και οχι qnap.. δες ενα απο αυτα
μετα και αφου εχεις εξοικειωθεί με nas, βλεπεις και για ενα hp με δικο σου στησιμο/λειτουργικο.

Last edited:
δηλαδή με το dsm του synology θα μπορώ από οποιοδήποτε pc οπουδήποτε να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου , σωστά? και για να βλέπω μία ταινία πχ στο εξοχικό θα πρέπει να την κατεβάσω πρώτα στο pc που έχω εκεί?

Ναι οποτε περιοριζεσαι απο το upload της γραμμής που έχεις σπίτι. Αλλη λύση για το εξοχικό είναι 1.plex server στο σπίτι ώστε να μειώσεις το μέγεθος των ταινιών, 2. Transcoding των ταινιων που θέλεις να δεις στο εξοχικό σε ένα μικρότερο bitrate,3. Vdslb σπίτι ώστε να έχεις καλύτερο upload και..... Drumroll 4..USB stick στην τσέπη οπότε πας εξοχικό.

Η επιλογή σου αναμρσα στα 4 αποκαλύπτει ποσο μεγάλος geek είσαι :)

206.90 προσφορά ο mycloud 4TB στο κίτρινο μαγαζί... όχι ότι θα τον έπαιρνα εγώ προσωπικά, απλά το αναφέρω...

Να σας ρωτήσω κάτι;
Με τον WD θα μπορώ να βλέπω απομακρυσμένα τα αρχεία μου... οκ.
Εγώ που θέλω να έχω μόνο μουσική.. θα μπορώ να κάνω drag n drop τα αρχεία στον εκάστοτε πλειερ και να παίζει στριμινγκ ή θα πρέπει τα αρχεία αυτά να τα κάνω κάθε φορά download από το σύννεφο;

Τα synology έχουν το dsaudio που είναι εφαρμογή για να stream αρεις μουσική. Το WD έχει κάτι τέτοιο; αν όχι υπάρχει αλλη λύση φτανει ο WD να σηκώνει ftp server. Υπάρχει ένα πρόγραμμα, το net drive το οποίο σου επιτρέπει να κανείς mount έναν ftp σαν local drive. Εκεί θα μπορείς να κανείς drag drop.

Απάντηση: Re: WD my cloud 4 tb

Διόρθωση απλα οτι στα τελευταία DSM υποστηριζει σκληρούς 4 τέρα. Το γράφει και το site για επιβεβαίωση.

Σωστός το είχα διαβάσει αν θυμάμαι καλά εδώ στο avclub αλλά με αποπλάνησε το βίντεο!

Αν θελεις γραψε μας για ποιον λογο το θελεις ακριβως το μηχανακι, ωστε και εμεις να σου πουμε ποια ειναι η καλυτερη λυση κοστος/αποδοση. Αν πχ θελεις αποκλειστικα fileserver τοτε το hp ειναι η καλυτερη λυση. Αν θελεις ευκολια και να εκμεταλλευτεις συγκεκριμενες εφαρμογες των αλλων nas OS τοτε βλεπεις πιο συστημα σε καλυπτει απο τις γνωστες μαρκες. Αν θελεις να streamαρεις και μεσω ιντερνετ τοτε θα πρεπει να δεις σοβαρα το 214play ή να στησεις κατι δικο σου βασισμενο σε i3.

Για παραδειγμα, εγω κατεληξα στο 212j (τοτε δεν υπηρχαν τα 213, 214 κτλπ) γιατι ηθελα το cloudstation (γινεται και με εναν hp micro μεσω εφαρμογων) και το Photo station για να βλεπει φωτο οικογενεια που ειναι μακρια (και αυτο γινεται με τον hp, αλλα δεν ειχα ορεξη να μπλεξω φτιαχνοντας ιστοσελιδες κτλπ).

Το λεω απλα, ωστε να μην αγορασεις ο,τι αποφασισεις και μετα απο 2-3 μηνες καταλαβεις οτι δεν σε καλυπτει.

1. Αν έκανες σήμερα αγορά με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει ποιο Synology θα επέλεγες για file server κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά (VPN, Surveillance, bit torrent sync etc.)
με ορίζοντα πενταετίας γύρω στα 4tb;
2. Με την ασφάλεια των αρχείων τι θα έκανες back-up σε εξωτερικό δίσκο επιπλέον ή το raid καλύπτει;
3. Θα έτρεχε το Synology πάνω σε UPS φαντάζομαι;

http://www.pcworld.com/article/2051347/wd-my-cloud-review-a-better-more-secure-alternative-to-cloud-storage.html

"WD doesn’t provide BitTorrent support, either."
!!!!!!

μηπως να το ξανασκεφτεις και να απομακρυνθεις απο το συγκεκριμενο προιον;;;;;
ελεος.. το lacie 4ετιας μου, εχει torrent client.

5. Σε blog review διάβασα ότι είναι δυνατή η εκτέλεση torrent αλλά ήταν λίγο geeky η επεξήγηση δηλαδή too geeky, δυστυχώς δεν συγκράτησα την ιστοσελίδα να την παραθέσω.

Ξεκιναω με τις πιο γρήγορες απαντήσεις.
Είναι πανω σε APC ups το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα και κανει ασφαλές shutdown οποτε κοπεί το ρεύμα και ξεκινάει μονο του όταν ερθει. Επίσης μπορεί να δουλέψει ως NTP server και να στείλει το νας σήμα σε PC να κλείσει και αυτό.

Το raid θεωρώ οτι δεν είναι backup και για αυτό δεν το χρησιμοποιω. Εχω πάνω στο νας εναν εξωτερικό σκληρό και κάθε βράδυ με το app time backup του DSM παιρνει backup συγκεκριμενα folders που θέλω να σωθούν αν κάτι παει στραβά.

Ιδανικά θα ήθελα εκτός απο το synology να είχα και ενα HP micro ώστε να αλληλο συμπκηρωνονται. Το syno με τα φανταστικά mobile apps του και το HP για όταν θες κάτι παράξενο που χρειάζεται φουλ λειτουργικό συστημα για να τρέξει. Πχ belvedere, crash plan, drop box, bittorent sync κτλπ. Ποιο θα έπαιρνα; το πιο γρηγορο που αντέχει η τσέπη, αλλά σίγουρα 2 bay, καθώς το raid δεν με ενδιαφέρει.

Σχετικα με το backup, αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος βρίσκεις εναν φιλο σου που έχει νας και κάνετε rsync ο ένας στον άλλον...... Ή νοικιαζεις τραπεζική θυρίδα και εχεις εναν εξωτερικο σκληρό που τον εναλλασεις με τον εξωτερικο που εχεις πανω στο νας ανα 3μηνο ή εξάμηνο 😀

λοιπον το θεμα λυθηκε . πηρα το wd my cloud 4tb. το έστησα , έκανα κάτι ψιλορυθμίσεις. αύριο η συνέχεια γιατί δεν πάει άλλο σήμερα. και φυσικά μια ερώτηση. το βγάζω από το ρεύμα το βράδυ? η γενικά όταν λείπω? η το αφήνω μόνιμα στο ρεύμα?
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

καλημέρα και χρόνα πολλά και καλά!! τσουνάμι εξελίξεων με το wd my cloud. δεν μπορούσα να τον δω εκτόσ σπιτιού και τoυ έχω κάνει ήδη factory restore (διάρκεια 17 ώρες) για να τον ξανασετάρω. έχω αλλάξει ρουτερ γιατι το προηγουμενο δεν ηταν συμβατό με windows 7 και δεν μπορούσα να το δω (wd) σωστά στο δίκτυο. σε λίγο τελειώνω με κάποια backup και θα ξαναπροσπαθήσω.

Απάντηση: Re: WD my cloud 4 tb

καλημέρα και χρόνα πολλά και καλά!! τσουνάμι εξελίξεων με το wd my cloud. δεν μπορούσα να τον δω εκτόσ σπιτιού και τoυ έχω κάνει ήδη factory restore (διάρκεια 17 ώρες) για να τον ξανασετάρω. έχω αλλάξει ρουτερ γιατι το προηγουμενο δεν ηταν συμβατό με windows 7 και δεν μπορούσα να το δω (wd) σωστά στο δίκτυο. σε λίγο τελειώνω με κάποια backup και θα ξαναπροσπαθήσω.

.
Καλή χρονιά.

Σε πρώτη ανάγνωση λίγο μπερδεμένα μας τα γράφεις ή σχημάτισα λάθος εντύπωση,

1. είναι αναγκαία μια τέτοια διαδικασία όπως το factory restore στο NAS τόσο νωρίς;
2. η αλλαγή του router ένεκα ασυμβατότητας για ποιο λόγο και πως δούλευε πριν τη νέα συσκευή αν υπήρχε ο συνδυασμός αυτός βεβαίως;

Το cloud είναι πριν το internet φθάσει στο router σου, οτιδήποτε υπάρχει μετά ανήκει στο τοπικό σου δίκτυο.
Για να επιτρέψεις την πρόσβαση από το σύννεφο πρέπει να το ορίσεις (cloud access, cloud devices) αλλιώς δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η δίοδος φαντάζομαι.

Δες και το παρακάτω βίντεο ίσως βοηθήσει λίγο:

http://www.youtube.com/watch?v=078xdmH1DiM

Σχετικά με το router ένα 1000αρη ethernet είναι ότι πρέπει φαντάζομαι για οικιακή διασύνδεση.

Καλορίζικο το νέο μέλος!

Καλή χρονιά και πάλι σε όλους.

το πρώτο πρόβλημα ήταν και είναι το εξής : κατά την πρώτη ανάγνωση του δίσκου από το πρόγραμμα εγκατάστασης εμφανιζεται το μνμ ότι μπορεί να μη φαίνεται το wdmycloud στο δίκτυο μου. εάν το αγνοήσω (που τι άλλω να κάνω?) συνεχίζω και το βλέπω μετά κανονικά. προχθές δεν μπορούσα να το δω από άλλα δίκτυα internet σε άλλα σπίτια. ( remote access) .

Διάβασε το pdf δηλαδή σου βγάζει το πρόβλημα που αναφέρει η σελίδα 14 αρχικά σχετικά με το δίκτυο.
Διαβάζοντας το λύνονται οι περισσότερες απόρροιες βήμα βήμα.

Καλό είναι να ασχοληθείς με το τοπικό σου δίκτυο πρωταρχικά (laptop, desktop, tv, tablet, smartphone) και αφού το κατανοήσεις προχωράς στη πρόσβαση από το internet.

Ασφαλώς και δεν μπορείς έτσι απλά να δεις το NAS από άλλο σπίτι όλα θέλουν τις ρυθμίσεις τους!

Μη βάζεις μονομιάς όλους τους στόχους.

Δεν διαθέτω το NAS.

στο τοπικο δικτυο τον βλεπω και τα βλεπω ολα τα περιεχομενα του. πως γινεται να τον βλεπω εδω και όχι από αλλού? "unable to access device (0)" είναι το μνμ που παίρνω. κάτι προφανώς που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα από απόσταση είναι το πρόβλημα μου. Σημ : έχω κάνει το setup με βάση το manual από το wd support. τώρα πρέπει να διαβάσω αναλυτικά το pdf να δω τι παίζει. στο μεταξύ αν κάτι σκεφτεί κάποιος είμαι σε αναμονή...

ειναι απολυτως λογικό να μην τον βλέπει.
Αφου δεν εισαι συνδεδεμένος στο τοπικο δικτυο του σπιτιου σου οταν βρίσκεσαι εκτός αυτο.
Θα πρεπει να κανεις remote access (λογικά εκτος wd) εκτος αν το nas σου υποστηρίζει καποιο δικο του cloud...
Ετσι ειναι παντού ...

Άσε το router κατά μέρος και πιάσε τις ρυθμίσεις του wd όπως πχ. στη σελίδα 76 στο Cloud Access κάτι τέτοιο πρέπει να είναι σε αντίθετη επιλογή.
Κάνε σάρωση σε όλες τις επιλογές από το μενού των ρυθμίσεων του NAS για να βεβαιωθείς.