WD TV LIVE, Xtreamer, κάτι άλλο;

Status
Not open for further replies.
σχεδον ολα πλεον κανουν dts downmixing.
Αν ομως καποιος παιζει bd iso/rip/backups ψαξτε να βρειτε ποια players κανουν hd audio downmixing και ποια απλα ειναι βουβα.
Το θεμα ειναι να ξερει ο αγοραστης ακριβως τι θελει και να αγορασει το καταλληλο player για αυτον.

Re: Απάντηση: Re: WD TV LIVE, Xtreamer, κάτι άλλο;

Το 99% των ταινιών που κυκλοφορούν έχουν ήχο dts και όχι hd audio, μπορεί το wdtv live να τα κάνει downmix σε stereo και να ακούς από την tv σου χωρίς καν av receiver .

Δηλαδή ακόμα και αν ήχος είναι DTS HD στην χειρότερη περίπτωση άντε να υποβαθμιστεί (downmix) η ποιότητα του ήχου αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχω κάποιο ήχο στην ταινία και δεν θα είναι βουβός κινηματογράφος όπως τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WD TV LIVE, Xtreamer, κάτι άλλο;

Δηλαδή ακόμα και αν ήχος είναι DTS HD στην χειρότερη περίπτωση άντε να υποβαθμιστεί (downmix) η ποιότητα του ήχου αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχω κάποιο ήχο στην ταινία και δεν θα είναι βουβός κινηματογράφος όπως τώρα.

Έγραψα για dts και όχι hd audio . Στα αρχεία .mkv συνήθως συναντάς dts .

Παιδιά πείτε μου λίγο. Το ρώτησα και σε άλλη θεματική συζήτηση εδώ μέσα. Εγώ που θέλω να πάρω ένα τέτοιο μηχάνημα για να το συνδέσω με την τηλεόρασή μου και α aβλέπω και να ακούω απο εκεί τις ταινίες και όταν θέλω να το συνδέω με το στερεοφωνικό ποιο θα είναι καλό σαν μηχάνημα να πάρω; Θέλω ένα μηχάνημα να μπορεί να παίξει τα αρχεία που ερχόμαστε πιο συχνά σε "επαφή" (.mp3, .mp4, .mkv, .avi, .ogg ) και ίσως κάποια πιο εξηζητημένα που μπορεί να τύχει να τα βρείς. Θέλω να μπορώ να βλέπω τους δικτυκαούς μέσα απο το μηχάνημα αυτό και να μπορώ να παίξω αρχεία μέσα απο εκεί χωρίς να χρειάζεται να έχω τον υπολογιστή είτε ανοιχτό είτε δίπλα απο την τηλεόραση και να μπορώ να ακούσω όποιον ραδιοφωνικό σταθμό απο το ίντερνετ θέλω. Κατ'επέκταση των παραπάνω να μπορεί να συνδεθεί και στο ίντερνετ. Η λύση σύνδεσης και δικτύωσης που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι τα power plugs.

Σ'ευχαριστώ vadergr. Τελικά το πήρα απο το Πλαίσιο και το επέστρεψα. Το ανεμηστηράκι έκανε τρελή φασαρία. Και κολούσε. Το επέστρεψα και παρήγγειλα άλλο απο τη σελίδα της εταιρείας, αυτό με την κεραία που δίνουν και μαζί και τις ψύκτρες και μου βγήκαν όλα αυτά μαζί με τα μεταφορικά 10 περισσότερα απο όσα εδωσα στο πλαίσιο για το μηχάνημα μόνο.

για να μην ανοιγω νεο thread..
θελω ενα media player...θα συνδεθει πανω του ενας εξ.σκληρος 2,5" κ στην lcd στο σαλονι με hdmi για αναπαραγωγη μονο ξενων σειρων σε .mkv(ελπιζω να μην αφορουν κ τις σειρες αυτες οι "ιδιοτροπες" κωδικοποιησεις που βλεπω να αναφερονται) με ηχο ac3-dts...απο το audio out της TV στην αναλογικη εισοδο ενος παλιου all-in-one ηχοσυστηματος για στερεο ακροαση
να υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους
να υποστηριζει flac
να εχει αναλογικες εξοδους ηχου(l/r) ωστε να συνδεθει απευθειας (χωρις την παρεμβαση της tv )στο all-in-one για ακροαση μουσικης
να μπορω να κανω πλοηγηση σε αλλους φακελους κ.τ.λ ,κατα την ακροαση ενος τραγουδιου..

αν "παιρνει" κ καποιο απο τα διαφορα "skin"-προγραμματα για πιο ομορφο μενου,εξωφυλλα, κατηγοριες κ.τ.λ που βλεπω σε αλλα thread, ακομα καλυτερα

υπαρχει αρκετος ελευθερος χωρος γυρω απο την τοποθετηση του στο rack, οποτε δεν θα υπαρχει προβλημα υπερθερμανσης..(η ελλειψη ανεμιστηρα δηλ. δεν νομιζω να μου δημιουργησει προβλημα..μαλλον θα ηταν κ καλυτερα ενα fanless για οσο πιο αθορυβο συστημα..)

θεωρω οτι θελω τα πολυ "βασικα" οπότε θα μπορω να κανω την δουλεια μου με κατι αρκετα οικονομικο...στα συν οτι δεν επειγομαι οπότε εχω την ευχαιρεια κ για κατι μεταχειρισμενο..

λοιπον,τι προτεινετε?

Last edited:
Παμε δηλ. στα 139 μιας κ δεν το πολυβλεπω στα μεταχειρισμενα..
Ειχα την ελπιδα οτι θα πληρουσε τα παραπανω ενα wd hd ή εστω live...
Αληθεια τι δεν κανει απο αυτα που θελω το wd?

Απάντηση: Re: WD TV LIVE, Xtreamer, κάτι άλλο;

Αν το πάρεις από το site τους, στοιχίζει 119.

ενα 20αρικο κατω δεν ειναι ασχημα!!
αλλα απο εγγυηση-υποστηριξη τι παιζει?
Έχει κανονικά, αλλά πρέπει να το στείλεις σ' αυτούς.
Πιο αναλυτικά τα γράφει στο site τους.

Επειδή έχω και εγώ την απορία το WD Live tv σε τι υπολείπεται από το Xtreamer;

Επειδή έχω και εγώ την απορία το WD Live tv σε τι υπολείπεται από το Xtreamer;

Υπολείπεται ?
Τουλάχιστον σε ποιότητα κατασκευής είναι μέρα με τη νύχτα .
Το xtreamer μόνο τα καπάκια του να πιάσεις και να τα τραβήξεις λίγο προς τα έξω και σου δίνει την εντύπωση πως θα ανοίξει στα δύο .
Ήμουν έτοιμος να το πάρω και να δώσω το wd live , γιατί δεν παίζει αρχεία .ifo και δεν μεγαλώνουν αρκετά οι υπότιτλοι (όχι πως έχω δει πόσο μεγάλους έχει το Xtreamer) . Μόλις το έπιασα στα χέρια μου αποφάσισα να κρατήσω το live .
Νομίζω πως 139 είναι πολλά για τέτοια ποιότητα . Παραπέμπει σε φθηνά κινέζικα (και λέω φθηνά διότι υπάρχουν και καλά προιόντα προερχόμενα από εκεί) παιχνίδια .

Τι το κάνεις το μηχάνημα, του βάζεις βάρη να δεις αν αντέχει; Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική, από τι είναι φτιαγμένο, κλπ. Πέντε μήνες περίπου έχω το xtreamer, στο ίδιο σημείο βρίσκεται το 95% του χρόνου, μου έπεσε και 2-3 φορές αλλά δεν έπαθε τίποτα. Παρεμπιπτόντως, το WD Live δεν παίρνει εσωτερικό δίσκο (αν είναι να πούμε κάτι που διαφέρουν).

Re: Απάντηση: Re: WD TV LIVE, Xtreamer, κάτι άλλο;

Υπολείπεται ?
Τουλάχιστον σε ποιότητα κατασκευής είναι μέρα με τη νύχτα .
Το xtreamer μόνο τα καπάκια του να πιάσεις και να τα τραβήξεις λίγο προς τα έξω και σου δίνει την εντύπωση πως θα ανοίξει στα δύο .
Ήμουν έτοιμος να το πάρω και να δώσω το wd live , γιατί δεν παίζει αρχεία .ifo και δεν μεγαλώνουν αρκετά οι υπότιτλοι (όχι πως έχω δει πόσο μεγάλους έχει το Xtreamer) . Μόλις το έπιασα στα χέρια μου αποφάσισα να κρατήσω το live .
Νομίζω πως 139 είναι πολλά για τέτοια ποιότητα . Παραπέμπει σε φθηνά κινέζικα (και λέω φθηνά διότι υπάρχουν και καλά προιόντα προερχόμενα από εκεί) παιχνίδια .

Η ποιότητα κατασκευής είναι μια χαρά που στο κάτω κάτω δεν θα το κρεμάσεις και στο λαιμό σου να πας για γαμπρός άλλα θα το βάλεις στην TV σου και να το ευχαριστηθείς κάτι που συμβαίνει.Το μόνο (ελάττωμα) του είναι το ότι δεν έχει HD AUDIO.Αν είχε θα χτύπαγε το C-200 στα μούτρα που με αυτό έχω ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ το Xtreamer και το wd tv live και κράτησα το Xtreamer :firstprize:.

για να μην ανοιγω νεο thread..
θελω ενα media player...θα συνδεθει πανω του ενας εξ.σκληρος 2,5" κ στην lcd στο σαλονι με hdmi για αναπαραγωγη μονο ξενων σειρων σε .mkv(ελπιζω να μην αφορουν κ τις σειρες αυτες οι "ιδιοτροπες" κωδικοποιησεις που βλεπω να αναφερονται) με ηχο ac3-dts...απο το audio out της TV στην αναλογικη εισοδο ενος παλιου all-in-one ηχοσυστηματος για στερεο ακροαση
να υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους
να υποστηριζει flac
να εχει αναλογικες εξοδους ηχου(l/r) ωστε να συνδεθει απευθειας (χωρις την παρεμβαση της tv )στο all-in-one για ακροαση μουσικης
να μπορω να κανω πλοηγηση σε αλλους φακελους κ.τ.λ ,κατα την ακροαση ενος τραγουδιου..

αν "παιρνει" κ καποιο απο τα διαφορα "skin"-προγραμματα για πιο ομορφο μενου,εξωφυλλα, κατηγοριες κ.τ.λ που βλεπω σε αλλα thread, ακομα καλυτερα

υπαρχει αρκετος ελευθερος χωρος γυρω απο την τοποθετηση του στο rack, οποτε δεν θα υπαρχει προβλημα υπερθερμανσης..(η ελλειψη ανεμιστηρα δηλ. δεν νομιζω να μου δημιουργησει προβλημα..μαλλον θα ηταν κ καλυτερα ενα fanless για οσο πιο αθορυβο συστημα..)

θεωρω οτι θελω τα πολυ "βασικα" οπότε θα μπορω να κανω την δουλεια μου με κατι αρκετα οικονομικο...στα συν οτι δεν επειγομαι οπότε εχω την ευχαιρεια κ για κατι μεταχειρισμενο..

λοιπον,τι προτεινετε?

με βαση τις παραπανω απαιτησεις μου ο @vadergr μου προτεινε το xtreamer..τι απο τα παραπανω δεν κανει το wdlive?(το οποιο παιζει μτχ. γυρω στα 85ευρω) για να αποφασισω αν δωσω τα επιπλεον χρηματα για το xtreamer...(ας αφησουμε εξω την ποιοτητα κατασκευης κ.τ.λ..)

με βαση τις παραπανω απαιτησεις μου ο @vadergr μου προτεινε το xtreamer..τι απο τα παραπανω δεν κανει το wdlive?(το οποιο παιζει μτχ. γυρω στα 85ευρω) για να αποφασισω αν δωσω τα επιπλεον χρηματα για το xtreamer...(ας αφησουμε εξω την ποιοτητα κατασκευης κ.τ.λ..)

Αφού σου το προτείνει και ο vadergr που τυχαίνει να είναι και συντονιστείς κατηγορίας τη άλλο θες.Με το συμπάθιο κιόλας άλλα σιγά και τα επιπλέον χρήματα που θα δόσεις.

Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά εδώ μέσα για να δεις τη κάνει το καθένα και είδη υπόθικαν πολλές γνώμες.

Δεν θα πάρεις αεροπλάνο:flipout:

Αφού σου το προτείνει και ο vadergr που τυχαίνει να είναι και συντονιστείς κατηγορίας τη άλλο θες.Με το συμπάθιο κιόλας άλλα σιγά και τα επιπλέον χρήματα που θα δόσεις.

Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά εδώ μέσα για να δεις τη κάνει το καθένα και είδη υπόθικαν πολλές γνώμες.

Δεν θα πάρεις αεροπλάνο:flipout:

Φιλε μου,σαφως κ λαμβανω σοβαρα υποψη μου την προταση του @vadergr μιας κ απο οτι καταλαβαινω εχει master στο θεμα των media players:worshippy: ,απτην αλλη δεν ειναι κακο να ακουσω κ μια "δευτερη γνωμη" οπως επισης, επετρεψε μου να κρινω εγω αν θεωρω λιγα ή πολλα τα 60 επιπλεον ευρω που θα δωσω για το xtreamer..(σε σχεση με μτχ. wd live)...
γιαυτο ρωτησα τον @vadergr ή όποιον αλλο γνωριζει,να μου πει τι απο τα 4-5 συγκεκριμενα πραγματα που ζηταω δεν τα κανει το wd live ωστε να αξιολογησω αν θα δωσω τα επιπλεον ευρω..

το βλεπω οτι υπαρχουν αρκετα thread για καθε media player κ εχω ριξει μια ματια σε αρκετα απο αυτα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να "ζηταμε" προτασεις απο τους πιο εμπειρους εδω ιδιαιτερα οταν εχουμε συγκεκριμενες απαιτησεις απο το υποψηφιο media player...:ernaehrung004:

Φιλε μου,σαφως κ λαμβανω σοβαρα υποψη μου την προταση του @vadergr μιας κ απο οτι καταλαβαινω εχει master στο θεμα των media players:worshippy: ,απτην αλλη δεν ειναι κακο να ακουσω κ μια "δευτερη γνωμη" οπως επισης, επετρεψε μου να κρινω εγω αν θεωρω λιγα ή πολλα τα 60 επιπλεον ευρω που θα δωσω για το xtreamer..(σε σχεση με μτχ. wd live)...
γιαυτο ρωτησα τον @vadergr ή όποιον αλλο γνωριζει,να μου πει τι απο τα 4-5 συγκεκριμενα πραγματα που ζηταω δεν τα κανει το wd live ωστε να αξιολογησω αν θα δωσω τα επιπλεον ευρω..

το βλεπω οτι υπαρχουν αρκετα thread για καθε media player κ εχω ριξει μια ματια σε αρκετα απο αυτα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να "ζηταμε" προτασεις απο τους πιο εμπειρους εδω ιδιαιτερα οταν εχουμε συγκεκριμενες απαιτησεις απο το υποψηφιο media player...:ernaehrung004:

Aγαπητέ φίλε νομίζω πως η απάντηση στο ερώτημά σου έχει δωθεί ήδη και μάλιστα πολλές φορές μέσα από διάφορα threads!
Βέβαια κανένας δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στην τσέπη σου και άρα εσύ κρίνεις ποιό είναι "ακριβό" και πιο "φτηνό".
Σε αυτά που ζητάς το WD μπορεί να ανταποκριθεί (σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις) αλλά το Χtreamer είναι ένα "κλικ" μπροστά στην συμβατότητα αρχείων (κυρίως mkv). Είναι και κανα δύο ακόμα θεματάκια που το Xtreamer προτιμάται από τους αγοραστές media player (εσ.δίσκος, wifi στην ίδια τιμή) αλλά όπως λές μάλλον στην περίπτωσή σου δεν παίζουν ρόλο!

Η αξία προς τιμή αγοράς είναι λοιπόν ένα θέμα που έχει μεγάλο υποκειμενισμό και δεν θα επεκταθώ παραπάνω!

Στη θέση σου πάντως (αν μπορούσα να μπω) θα αγόραζα το WD αν δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα τις συμβατότητας με τα mkv και με "χάλαγαν" τα 20 παραπάνω ευρώ του Xtreamer (σε σχέση με καινούργιο ένα WD) και βέβαια αν δεν με πείραζε το ότι θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο έναντι ενός καινούργιου!

Status
Not open for further replies.