WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

Λοιπόν, σχετικά με τις πληροφορίες που αναζητά για κάθε ταινία : αν στις ρυθμίσεις του έχεις βάλει να τις αναζητά αυτόματα, τότε μόλις συνδέσεις δίσκο με ανάλογο περιεχόμενο αρχίζει αμέσως να ψάχνει (σου εμφανίζει και ανάλογο μήνυμα στην κορυφή της οθόνης). Όταν τελειώσει την αυτόματη αναζήτηση, μπορείς να δεις τα αποτελέσματα κατά την περιήγησή σου στα αρχεία με τις ταινίες.
Κατά 99% είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν ταινίες ή βίντεο από τηλεοπτικές σειρές όπου δεν θα έχει βρει τις ανάλογες πληροφορίες (κυρίως λόγω λάθους αναγραφής του τίτλου ή λόγω του ότι έχουν γυριστεί πάνω από 2 ταινίες με τον ίδιο τίτλο).
Εκεί έχεις την επιλογή, όταν έχεις επιλέξει το αντίστοιχο αρχείο, πατώντας το πλήκτρο Options, να κάνεις αναζήτηση πληροφοριών για την ταινία. Αν έστω και κάποια στοιχεία του τίτλου είναι σωστά, θα σου εμφανίσει μια λίστα με ταινίες και πληροφορίες γύρω από αυτές (έτος παραγωγής, συντελεστές, εξώφυλλο, υπόθεση), οπότε μπορείς να επιλέξεις την σωστή ταινία και να κατεβάσει τα δεδομένα.
Για παράδειγμα, συνδέοντας τον πρώτο μου δίσκο με περίπου 200 ταινίες HD (χύμα στο root του δίσκου), έκανε 6-7 λεπτά να ολοκληρώσει την αναζήτηση. Στο τέλος είχε προσθέσει, για κάθε ταινία που εντόπισε, το εξώφυλλό της δίπλα στο αντίστοιχο αρχείο βίντεο με κατάληξη αρχείου .metathumb ενώ έφτιαξε και από ένα φάκελλο για κάθε ταινία, όπου μέσα υπάρχουν σκηνές (φωτογραφίες) από την ταινία.
Έτσι καθώς είσαι στην διαδικασία να επιλέξεις ταινία, πέρα από τις πληροφορίες σε μορφή moviesheet που βλέπεις, στο background εναλλάσσονται και σχετικές φωτογραφίες από σκηνές της ταινίας με διαφορετικά εφέ εμφάνισης. Αρκετά εντυπωσιακό θα έλεγα.

Όπως είχα γράψει, πληροφορίες παίρνει εξ' ορισμού από το TMDB το οποίο δεν είναι πλήρες όπως το IMDB. Έχει την δυνατότητα προσθήκης άλλης πηγής για κατέβασμα πληροφοριών αλλά δεν βρήκα τρόπο για το πως γίνεται και ψάχνοντας σε σχετικά forum είδα ότι και άλλοι χρήστες δεν έχουν βρει τρόπο (βασικά πρέπει να φτιάξεις ένα .xml αρχείο όπου θα το κατευθύνεις να πάρει ότι θέλεις από το IMDB).
Μειονέκτημα είναι ότι μαζί με τις πληροφορίες δεν κατεβάζει αξιολόγηση (βαθμολογία) για κάθε ταινία που βρίσκει. Από την άλλη σου δίνει το δικαίωμα να βαθμολογήσεις εσύ την κάθε ταινία (με αστεράκια από 1 έως 5).

Αν και ακόμα είμαι στο ψάξιμο σε ότι αφορά τις δυνατότητές του, αν έχετε κάποια συγκεκριμένη απορία, εδώ είμαστε ...

Αγορασα και εγω το εν λογο μηχανακι χτες και επαιξα λιγο μαζι του. Καταρχην δεν εχει καμία σχεση με το προηγουμενο TVLIVE. Ειναι πολυ γρηγορο, ποιοτητα εικονας αψογη, πολυ καλος ο ηχος, το τηλεκοντρολ πιανει οπου και και να γυρισεις και το πιο σημαντικο το movie library. Επεξα λιγο με τα themes και το καλυτερο που βρηκα ηταν το Mojo. Το εβαλα να σκαναρει 1500 ταινιες περιπου και σε μια ωρα τελειωσε φερνοντας ολες τις πληροφοριες καθοτι τα ονοματα ηταν ακριβως γραμμενα μαζι με την ημερομηνια της καθε ταινιας. Δυο ειναι τα προβληματα που πιστευω οτι ισως λυθουν σε μελοντικα firmware: Δεν φερνει τα flags απο τις ταινιες που σημαινει δεν εχει καποιο mediainfo και δεν εχεις πληροφορια σε folder view. Το δευτερο λυνεται με αλλαγη του καθε directory σε folder.mvk η folder.iso η οτι αλλο τυπο αρχειου εχουμε. Υπαρχει και συγκεκριμενο batch που το κανει αυτοματα αλλα εγω δεν το εκανα γιατι εχω και HTPC με XBMC οποτε θα υπηρχε προβλημα. Σε view all ειναι ολα οκ. Αν υπαρχει υπομονη και χρονος μπορει καποιος με το Thumbgen να κανει παπαδες. Εδω για καποιον που θελει να ασχοληθει: http://community.wdc.com/t5/WD-TV-L...Mojo-for-the-SMP-Updated-11-09-11/td-p/287022 .
Τα themes τα παιρναμε ως εξης: Κατεβαζουμε το theme σε μορφη zip στον υπολογιστη μας, το κανουμε save καπου στο σκληρο, ανοιγουμε ενα browzer και γραφουμε http://ip του wd και στο password δινουμε admin το οποιο μπορουμε να το αλλαξουμε μεσα απο το σελιδα. Παμε μετα στο Appearance και κανουμε upload το zip. Υποψη οτι για να χωρεσει στο μηχανημα θα πρεπει στο local theme να υπαρχει μονο το default. Αν εχεται κατεβασει καποιο αλλο με το option το σβηνουμε αρκει βεβαια να μη χρησιμοποιηται. Αυτα για την ωρα. Το ΣΑΒ/ΚΟ θα ασχοληθω και με το Thumbgen και θα προσπαθησω να ανεβασω και καποια screenshots. Οποιαδηποτε απορια στη διαθεση σας.

Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

κάνει scan και αρχεία που είναι σε δίκτυο, ξεχωρίζει ταινίες με σειρές?

Re: Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

scan παντα απο δικτυο και συγκεκριμενα απο ενα seagate blackarmor 440 12TB που εχω. Το δευτερο δεν το κανει μονο του εκτος και το φτιαξεις με το thumbgen.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

scan παντα απο δικτυο και συγκεκριμενα απο ενα seagate blackarmor 440 12TB που εχω. Το δευτερο δεν το κανει μονο του εκτος και το φτιαξεις με το thumbgen.
οκ, ευχαριστώ

καλησπερα στην παρεα
αγορασα κ εγω σημερα το συγκεκριμενο μηχανημα
επειδη ειμαι λιγο ασχετος θα μπορουσε καποιος να μου πει
την διαδικασια για να βλεπει το μηχανιμα τον σκληρο απο το πισι
μου.
τισ ταινιεσ τι μουσικι κτλ που εχω αποθηκευμενα στο πισι.
τι κανω ακριβως
ευχαριστω.

καλησπερα στην παρεα
μου.
τι κανω ακριβως
ευχαριστω.

εχω windows xp και δεν βγαζω ακρη με τιποτα
please help

εχω windows xp και δεν βγαζω ακρη με τιποτα

τα εχεις συνδεσει με καποιο τροπο? για να επικοινωνησει το wdtv με τον υπολογιστη σου πρεπει η να τα συνδεσεις με καλωδιο ethernet ή ασυρματα μεσω καποιου ρουτερ.Τι ακριβως εχεις κανει εσυ? Εχω το wdtv 2 και με καλωδιο ethernet το συνδεω στο ρουτερ στο οποιο ειναι συνδεμενο και το pc και το βλεπει μια χαρα.Το δικο σου που ειναι και ασυρματο δεν θα χρειαζεται καλωδιο αν εχεις ασυρματο ρουτερ.Δεν ξερω ομως αν εχεις με τα xp καποιο θεματακι.

Last edited:

καλησπερα στην παρεα
μου.
τι κανω ακριβως
ευχαριστω.

Θα πας εδώ http://www.wdc.com/wdproducts/library/UM/GRE/4779-705062.pdf
όπου από την σελίδα 24 και μετά, αναλύεται η διαδικασία εγκατάστασης δικτύου, ενώ στην σελίδα 48 εξηγεί τον τρόπο που κάνεις κοινόχρηστους φακέλους στα Windows XP.
Διάβασε το προσεκτικά και σίγουρα θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς.

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Ναι αλλά δυστυχώς ΜΟΝΟ την ταινία όχι όλο το μενού του bd-iso file και αυτό καθαρά λόγο δικαιωμάτων όχι δυνατοτήτων.

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Αν ειχε και BD live και dts-ma θα μιλαγαμε για φαινομενο. Χτες το βαλαμε σε εναν Optoma HD82 ενος φιλου και νομιζαμε οτι βλεπαμε σε αλλο προβολεα!! Το μηχανημα απλα ξυριζε!

το αγόρασα σήμερα απο το MediaM. To plaισιο και το multirama είχαν ξεπουλήσει. Στο MediaM είχε δεκάδες μηχανήματα.
Να ρωτήσω μια απορία. Κάρφωσα επάνω ένα 2,5 σκληρο 500 GB και κάνει πάνω απο 2 ώρες τη διαδικασία του πρώτου διαβάσματος. Να ανησυχώ ή είναι φυσιολογικό. Σημειωτέων ότι στο δίσκο αυτό έχω και τη μουσική εκτός απο τις ταινίες.

Απάντηση: Re: WDTV LIVE gen3

το αγόρασα σήμερα απο το MediaM. To plaισιο και το multirama είχαν ξεπουλήσει. Στο MediaM είχε δεκάδες μηχανήματα.
Να ρωτήσω μια απορία. Κάρφωσα επάνω ένα 2,5 σκληρο 500 GB και κάνει πάνω απο 2 ώρες τη διαδικασία του πρώτου διαβάσματος. Να ανησυχώ ή είναι φυσιολογικό. Σημειωτέων ότι στο δίσκο αυτό έχω και τη μουσική εκτός απο τις ταινίες.
Και εγώ το σύνδεσα με 2,5 σκληρο 500 GB και έκανε πολύ ώρα να το διαβάσει.
Δυο ώρες βέβαια δεν έκανε ,η μουσική που έχεις στο δίσκο ίσως να το έκανε να αργήσει να το "διαβάσει" το δίσκο.
Κοίταξε το ξανά .

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Καποιος που το εχει παρει οι υποτιτλοι ειναι ακριβως οπως και στο προηγουμενο;
Μια φωτο θα βοηθουσε να δουμε αν εχουν αλλαξει κατι οσον αφορα την γραμματοσειρα αλλα και το
κενο που ειχε μεταξυ της 1ης και της 2ης σειρας.

παιδια πηρα κ εγω το μηχανιμα απο pixmania. ειχα το πρωτης γενιας μεχρι προτεινος κ ειμουν ευχαριστημενος.
Τωρα με το συγκεκριμενο εχω ενα θεμα δεν μπορω να δω το pc με δυκτιο. μηπως εχει να κανει με τα linux ????? δεν μπορει να τα δει????

Τα παντα βλεπει μεσω δικτυου απο NAS μεχρι WHS. Κοιταξε αν εχεις φτιαξει σωστα τα share στο PC σου και δοκιμασε να τα δεις απο το menu files του WD.