WDTV Live gen3

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Καλησπέρα! Χθες αγόρασα και εγώ το Live.. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει...
1) Σε κάποιες ταινίες mkv μου εμφανίζει πάνω και κάτω μαύρες μπάρες... Περίμενα να τις κάνει όλες full screen όπως ένας δέκτης που έχω... Αλλά μόνο το widescreen και το normal έχει σαν επιλογές... Υπάρχει κάποια επιλογή που να μου επιτρέπει να το κάνω full screen (όχι το zoom που μου κόβει πληροφορίες από την εικόνα) ή τσάμπα ελπίζω;;
2)Ενώ η τηλεορασή μου είναι 1080 και 24p παρατήρησα ότι σε κάποια πλάνα από τις ταινίες που έχουν γρήγορο panάρισμα (γρήγορο κάδρο από δεξιά προς τα αριστερά ή και αντίθετα) τις πάει ελάχιστα σπαστά... Υπάρχει και για αυτό κάποια επιλογή που να το εξαλείφει αυτό το θέμα...;

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Καλησπέρα! Χθες αγόρασα και εγώ το Live.. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει...
1) Σε κάποιες ταινίες mkv μου εμφανίζει πάνω και κάτω μαύρες μπάρες... Περίμενα να τις κάνει όλες full screen όπως ένας δέκτης που έχω... Αλλά μόνο το widescreen και το normal έχει σαν επιλογές... Υπάρχει κάποια επιλογή που να μου επιτρέπει να το κάνω full screen (όχι το zoom που μου κόβει πληροφορίες από την εικόνα) ή τσάμπα ελπίζω;;

Όχι, επιλογή παραμόρφωσης δεν υπάρχει. Μόνο τα 4/3 μπορείς να "ξεχειλώσεις", αν επιλέξεις normal αντί για widescreen...

2)Ενώ η τηλεορασή μου είναι 1080 και 24p παρατήρησα ότι σε κάποια πλάνα από τις ταινίες που έχουν γρήγορο panάρισμα (γρήγορο κάδρο από δεξιά προς τα αριστερά ή και αντίθετα) τις πάει ελάχιστα σπαστά... Υπάρχει και για αυτό κάποια επιλογή που να το εξαλείφει αυτό το θέμα...;

Για ποιά τηλεόραση μιλάμε;

Re: WDTV LIVE gen3

Ειχα αρκετο καιρο να χρησιμοποιησω το media player και μολις το ανοιξα βρηκε καποιο update και το εκανα κανονικα.Πλεων ομως δεν αναγνωριζει τον εξωτερικο μου δισκο Western Digital My Passport 1TB USB 3.0...

Δηλαδή το Western Digital δεν αναγνωρίζει το Western Digital;;; :smash:

Αποσύνδεσε τον σκληρό, κανε επαναφορά εργοστασιακές ρυθμίσεις (θα χρειαστεί μετά να ξανασεταρείς το δίκτυο κτλ), βγάλε από την πρίζα τον WDTV LIVE gen3 και ξανασύνδεσε!
Με λίγα λόγια κανε κάτι!
Αν δεν βοηθήσει τίποτα από αυτά μένει το
1eveque.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Όχι, επιλογή παραμόρφωσης δεν υπάρχει. Μόνο τα 4/3 μπορείς να "ξεχειλώσεις", αν επιλέξεις normal αντί για widescreen...

Κρίμα... Γιατί ακόμα και ένα παλιό media player που μου είχαν δώσει από ΟΤΕ το έκανε αυτό...

Για ποιά τηλεόραση μιλάμε;

Για την Toshiba 42X3030DG http://www.techradar.com/reviews/au...a-and-lcd-tvs/toshiba-42x3030dg-121953/review
Και από το PS3 και από το παλιό media player δεν το είχα προσέξει ποτέ αυτό! Πριν λίγο καιρό αγόρασα το δέκτη Ferquson Ariva T65 για τα κανάλια και ενω με ικανοποιούσε και σαν media player (ήχος DTS, επιλογή παραμόρφωσης, αρκετά καλό media player για να γλιτώσω τα λεφτά), μου την έδινε αυτό το ελάχιστο σπάσιμο στην κίνηση και είπα να πάρω το WD για να μην το έχω... Και στο πρώτο test μου ήρθε κάπως άσχημα ότι το κάνει ελάχιστα... Υπάρχει καμιά ρύθμιση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Για την Toshiba 42X3030DG http://www.techradar.com/reviews/au...a-and-lcd-tvs/toshiba-42x3030dg-121953/review
Και από το PS3 και από το παλιό media player δεν το είχα προσέξει ποτέ αυτό! Πριν λίγο καιρό αγόρασα το δέκτη Ferquson Ariva T65 για τα κανάλια και ενω με ικανοποιούσε και σαν media player (ήχος DTS, επιλογή παραμόρφωσης, αρκετά καλό media player για να γλιτώσω τα λεφτά), μου την έδινε αυτό το ελάχιστο σπάσιμο στην κίνηση και είπα να πάρω το WD για να μην το έχω... Και στο πρώτο test μου ήρθε κάπως άσχημα ότι το κάνει ελάχιστα... Υπάρχει καμιά ρύθμιση;

Με το firmware 1.09.10 που το δοκίμασα, η αναπαραγωγή αρχείων 23,976Hz ήταν άψογη... Το έχεις ρυθμίσει να δίνει έξοδο 24p;

Aπ' ό,τι βλέπω όμως, η τηλεόρασή σου δεν φαίνεται να υποστηρίζει σωστά τα 24p...

http://www.prad.de/en/news/shownews_tv984.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Με το firmware 1.09.10 που το δοκίμασα, η αναπαραγωγή αρχείων 23,976Hz ήταν άψογη... Το έχεις ρυθμίσει να δίνει έξοδο 24p;

Aπ' ό,τι βλέπω όμως, η τηλεόρασή σου δεν φαίνεται να υποστηρίζει σωστά τα 24p...

http://www.prad.de/en/news/shownews_tv984.html

Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια!
Προβληματίστηκα μιας και στο PS3 δεν το είχα παρατηρήσει... Ίσως τελικά να παίζει ρόλο αυτό με την τηλεόραση...
Κάθε φορά που πάω να το ρυθμίσω να δίνει έξοδο 24p ή σε κάτι άλλο με το που πατάω το ok και βγαίνω, μετά μου έχει ακόμα την επιλογή HDMI (auto) και δεν γράφει αυτό που έχω επιλέξει... Δηλαδή γράφει ακόμα HDMI auto. Είναι σωστό αυτο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια!
Προβληματίστηκα μιας και στο PS3 δεν το είχα παρατηρήσει... Ίσως τελικά να παίζει ρόλο αυτό με την τηλεόραση...
Κάθε φορά που πάω να το ρυθμίσω να δίνει έξοδο 24p ή σε κάτι άλλο με το που πατάω το ok και βγαίνω, μετά μου έχει ακόμα την επιλογή HDMI (auto) και δεν γράφει αυτό που έχω επιλέξει... Δηλαδή γράφει ακόμα HDMI auto. Είναι σωστό αυτο;

Όχι, δεν είναι σωστό αυτό, μετά την χειροκίνητη επιλογή ανάλυσης/συχνότητας πρέπει αυτή να φαίνεται στο σχετικό πλαίσιο...

Για να διαπιστώσεις αν παίζουν σωστά ή όχι τα 24p στην τηλεόρασή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το AVClub Motion Test 3...

Αν θέλω να δω κάποιο έργο HD από τον υπολογιστή μου μέσω wi-fi, θα μπορέσω ή θα πρέπει να πάρω κάτι τέτοιο, ή στην τελική να ενώσω ενσύρματα το rooter με το WD;

Αν θέλω να δω κάποιο έργο HD από τον υπολογιστή μου μέσω wi-fi, θα μπορέσω ή θα πρέπει να πάρω κάτι τέτοιο, ή στην τελική να ενώσω ενσύρματα το rooter με το WD;

Τα home plugs είναι "λαχείο", δε μπορείς να βασιστείς σε αυτά. Χρησιμοποιώ το αντίστοιχο σετ της D-Link, η μέγιστη ταχύτητα που έχω πιάσει είναι κοντά στα 80 mbps αλλά έχω δει την ταχύτητα να πέφτει χωρίς προφανή λόγο στα 30mbps. Σε avi και σε μικρά mkv δεν έχω θέμα, με πιο βαριά αρχεία έχω απογοητευτεί. Αν έχεις τη δυνατότητα να βάλεις καλώδιο, να το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θα συμφωνήσω με τον spyrakos. Κι εγώ έχω της D-Link. Σε μια πρίζα πιάνω 480mbps (με τα 500άρια της D-Link), στη πρίζα της TV, η ταχύτητα είναι 120mbps. Αν ανοίξω τα φώτα στο δωμάτιο, η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 100mbps και αν βάλω και το A/C, κάτω από τα 50. Αν κάποιος παρόλα αυτά θέλει να δοκιμάσει, καλό είναι να αγοράσει μέσω amazon.de το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιστροφών για 30 ημέρες. Αν κάποιος δει ότι δεν του κάνουν, απλά τα στέλνει πίσω. Προσοχή όμως, μόνο από amazon.de και όχι από συνεργαζόμενα με το amazon καταστήματα καθώς έχουν άλλη πολιτική επιστροφών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Όχι, δεν είναι σωστό αυτό, μετά την χειροκίνητη επιλογή ανάλυσης/συχνότητας πρέπει αυτή να φαίνεται στο σχετικό πλαίσιο...

Για να διαπιστώσεις αν παίζουν σωστά ή όχι τα 24p στην τηλεόρασή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το AVClub Motion Test 3...

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις επισημάνσεις! Με βοήθησες πολύ. Τελικά το έβαλα στα 1080p 60Hz και όλα καλά! Με την πρώτη θα δω και το test για να δω πως τα πάει. Ευχαριστώ!

Για να μπορέσω να δω 3D υπότιτλους, αφού έχω δημιουργήσει τα αρχεία .idx .sub, τους αφήνω σαν εξωτερικούς,ή πρέπει να τους ενσωματώσω με το mkvtoolnix;

Δεν χρειάζεται ενσωμάτωση, τους βλέπει και ως εξωτερικούς...

Δηλαδή το Western Digital δεν αναγνωρίζει το Western Digital;;; :smash:

Αποσύνδεσε τον σκληρό, κανε επαναφορά εργοστασιακές ρυθμίσεις (θα χρειαστεί μετά να ξανασεταρείς το δίκτυο κτλ), βγάλε από την πρίζα τον WDTV LIVE gen3 και ξανασύνδεσε!
Με λίγα λόγια κανε κάτι!
Αν δεν βοηθήσει τίποτα από αυτά μένει το
1eveque.gif

Ξεχασα να αναφερω οτι εχω κανει ολα τα παραπανω και επισης εκανα και format στο δισκο και checkdisk και συνεχιζει να ειναι ανενδοτος!

Γειά χαρά,

Οπτική πάνω σε ένα παλιό ενισχυτή Sony 5κάναλο και παίζει μόνο το DTS και όχι το AC3. Έχω αλλάξει καλώδιο αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα;

Ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις Audio/Video Output -> Audio Output μήπως είναι τικαρισμένο κάτι λάθος...

Αν θυμάμαι καλά, υπήρχε ένα bug με την οπτική και AC3. Ίσως μια αναζήτηση στο community forum της WD να βοηθούσε.