Weiss 202 Τελεστικοί

Re: Το νέο WEISS "DAC202"

Περί ορεξεως το πήγαμε πάλι το θέμα.
Το ότι ο καθένας λέει ότι του αρέσει ο ένας ή ο άλλος τελεστικός δείχνει την αναγκαιότητα των βάσεων.
Αυτά για τις χωρητικότητες των βάσεων είναι τρίχες όταν πανάκριβες άλλες υλοποιήσεις έχουν τελεστικούς σε βάσης.

Σε βάσης :grinning-smiley-043 ? Μπα, δε νομίζω ....

Απάντηση: Το νέο WEISS "DAC202"

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ βάσεις σε μηχανάκι ..
και ναι ασφαλώς βάζοντας βάση εκεί που δεν υπήρχε αλλάζεις δραματικά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του σχεδίασης

επίσης κάτι που δεν γνωρίζουμε γενικώς ... είναι η αλλαγή εσωτερικών χαρακτηριστικών του τελεστικού μετά από τοποθέτηση με το κολλητήρι , και ουχί με την βιομηχανική μέθοδο της μπανιέρας

σε diy συνίσταται να μην κολλάμε το τελεστικό άλλα να χρησιμοποιούμε βάσεις τις οποίες θα υπολογίσουμε ανάλογα στην σχεδίαση για την ΠΥΚΝΩΤΙΚΗ χωρητικότητα αποσυζευξης γύρω από τον τελεστικό

Re: Το νέο WEISS "DAC202"

Το να βάλει ένας σοβαρός κατασκευαστής τους τελεστικούς του σε βάσεις είναι μεγάλο ρίσκο για αυτόν.

Για αρχή, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί το προϊόν του "DIY-friendly". Κανένα hi end προϊόν δεν θέλει να χαρακτηριστεί έτσι.

Στη συνέχεια, κινδυνεύει από τους διάφορους wanna-be ντιούηδες, οι οποίοι μπορεί να μη ξέρουν τι κάνουν με ολέθρια αποτελέσματα για το μηχάνημα. Δεν μπαίνουν όλοι οι τελεστικοί σε όλα τα μηχανήματα απλά επειδή ταιριάζει το pinout. Όποιος έχει διαβάσει μερικά datasheets τελεστικών (και είναι σε θέση να τα καταλάβει..) ξέρει γιατί.

Επίσης, συσκευές οι οποίες ανήκουν στο "hi end" συνήθως περηφανεύονται για τον ήχο τους, είτε αυτός έχει "χαρακτήρα" είτε όχι. Αυτό κανένας κατασκευαστής δεν θέλει να το βάλει σε κίνδυνο. Οπότε, θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον χ-ψ πελάτη του από το να το "πειράξει".

Τέλος υπάρχει φυσικά και το όλο θέμα της βάσης, και των αρνητικών που τη συνοδεύουν (επιπλέον επαφές, χωρητικότητες, αντιστάσεις, κτλ κτλ).

Re: Απάντηση: Το νέο WEISS "DAC202"

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ βάσεις σε μηχανάκι ..
και ναι ασφαλώς βάζοντας βάση εκεί που δεν υπήρχε αλλάζεις δραματικά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του σχεδίασης

επίσης κάτι που δεν γνωρίζουμε γενικώς ... είναι η αλλαγή εσωτερικών χαρακτηριστικών του τελεστικού μετά από τοποθέτηση με το κολλητήρι , και ουχί με την βιομηχανική μέθοδο της μπανιέρας

Μπιλ, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όντως αν υπερθερμάνεις τις εισόδους του τελεστικού μπορεί να κάνεις ζημιά, αυτό όμως δεν ισχύει για μια γραμμή παραγωγής.

Τελικά πιστεύω, ο κάθε σοβαρός κατασκευαστής (και ο μπαρμπαWeiss είναι πιστεύω σοβαρός) έχει κάνει τους υπολογισμούς του και το θεωρώ χαζομάρα να κολλάμε στο τι τελεστικό χρησιμοποιεί. Ειδικά όταν ορισμένοι , δεν γνωρίζουμε ούτε τα στοιχειώδη ...

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά, πέρνεις το μηχανάκι και το ακούς και βγάζεις συμπέρασμα.
Απο κει και πέρα (και ειδικά σε ακριβά και σωστά σχεδιασμένα μηχανήματα) δεν πιστεύω οτι είναι σε θέση ο κάθε ένας να κρίνει ένα μηχανικό μια σοβαρής εταιρίας.

Τι σχέση έχουν οι τελεστικοί με τη φωτιά?
Μόλις έσβησα ένα flame

Παρακαλώ να συνεχίσουμε ήρεμα.

Eρωτηση..τι παει να πει Τελεσιτικος Σκοτεινος? Κλινικος?Υπεραναλυτικος?κτλ....γιναν καποιες δοκιμες με τα ιδια ακριβως συνοδευτικα κ λεμε οτι ετσι παιζει ο ταδε η ο δεινα τελεσιτικος, η μιλαμε για random tests με διαφορα setup?? γιατι ο προ του Τζωρτζακη με τον 627 απλα μ αφησε αφωνο..ισως με αλλο σεταπ κ αλλη κατασκευη να μη με ξετρελανει, αλλα δε παει να πει οτι φταιει ο τελεσιτικος ε... και ο 5532 που χω ακουσει εκτεταμενα παιζει θαυμασια! συντομα θα τον αντικαταστησω με καποιον αλλο να δων οντως εχει καποια ακουστη διαφορα, κ δε ειναι μονο ψυχολογικη βελτιωση!

γιαυτο ρωταω ο αδαεις....υπαρχοτυν οντως ρε παιδακι μου διαφορες η λέμε για να λεμε?..κ ρωταω γιατι δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω τοσα χρηματα για μηχανακια...η εστω να κανω καποιες ακροασεις λογω του οτι μενω μακρυα απο το κεντρο...
Οι εμπειριες μου περιοριζονται σε μεγαλο πληθος low end να πω μηχανηματων, αξιας απο 50- 1000ε....

Ανεξαρτήτως τιμής, οι διαφορές μεταξύ τελεστικών ακούγονται εύκολα, ακόμα και σε ένα προσιτό οικονομικά σύστημα, αρκεί αυτό το σύστημα να διαθέτει ομοιογένεια και να έχουν στηθεί σωστά τα ηχεία στο χώρο ακρόασης.

Συμφωνώ απόλυτά με τον Ι.Κ, γιά να μην το επεκτείνω και παρά πέρα και πω
ότι ακόμα και σε ίδιους απολύτως τελεστικούς μπορεί να υπάρχουν
μικροδιαφοροποιήσεις λόγω ανοχών κατασκευής!!!

Επιπλέον, δεν είναι όλοι οι τελεστικοί συμβατοί μεταξύ τους, ασχέτως αν έχουν το ίδιο pin configuration, άρα
σε ένα δεδομένα σχεδιασμένο κύκλωμα βασισμένο σε έναν συγκεκριμένο τελεστικό, βάζοντας έναν άλλο,
αυτό από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει από μικρή διαφοροποιήση στον ήχο, μέχρι και το ''χάος'', μέχρι
και δυσλειτουργία του όλου κυκλώματος!

Last edited:
Και επειδή ακούγονται οι διαφορές τι έγινε?
Ποιός ο λόγος να σκάσεις 3 χιλιάρικα για ένα dac ?
Για να κάνεις Op-amp rolling?
Ένα κινέζικο με βάσεις και μερικοί τελεστικοί και καθε μέρα της βδομάδας έχεις και άλλο ήχο . Τη μία σκοτεινό, την άλλη αναλυτικό, κλπ. κλπ :grinning-smiley-043

Ένα κινέζικο με βάσεις και μερικοί τελεστικοί και καθε μέρα της βδομάδας έχεις και άλλο ήχο . Τη μία σκοτεινό, την άλλη αναλυτικό, κλπ. κλπ :grinning-smiley-043
Εεεεεετσι... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Weiss 202 Τελεστικοί

Για μερικούς από εμάς, οπαδούς του σκρούτζ diy, σίγουρα δεν είναι ενδιαφέρον να δώσεις 3Κ για συσκευή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τα αξίζει..

Re: Απάντηση: Re: Weiss 202 Τελεστικοί

Για μερικούς από εμάς, οπαδούς του σκρούτζ diy, σίγουρα δεν είναι ενδιαφέρον να δώσεις 3Κ για συσκευή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τα αξίζει..

Παρεξήγηση, εγώ δεν διατύπωσα σωστά.
Φυσικά και τ αξίζει.

Εννοούσα οτι δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 3k για να κάνεις "πειράματα" με τελεστικούς.