Western Digital TV HD Media Player

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Λίγο παράξενο να θες να ακούσεις τελικά ήχο από την τηλεόραση ενώ θα μεσολαβεί το σύστημα που έχεις και που μπορεί αυτό να αναπαράγει σωστότερα τον ήχο αλλά περί ορέξεως...

Σχετικά με αυτό που ρωτάς πάντως, η απάντηση βρίσκεται από τις απαντήσεις στα εξής δύο ερωτήματα που εσύ θα γνωρίζεις καλύτερα σχετικά.
1. Το "Pioneer DV-600AV-S/K" σου, μπορεί από μόνο του να στείλει τον DTS ήχο του π.χ. από κάποιο σχετικό DTS DVD που θα αναπαράγεις απο αυτό, σε εξωτερικό στερεοφωνικό ενισχυτή όπως π.χ. αυτόν μιας τηλεόρασης.
2. Το "Pioneer DV-600AV-S/K" σου δέχεται ψηφιακή είσοδο ήχου από εξωτερική του πηγή όπως π.χ. αυτές του WD;

Αν τυχαίνει να υπάρχει αρνητική απάντηση έστω σε ένα από τα παραπάνω, τότε δε θα μπορεί να γίνει αυτό που ρωτάς.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Υπάρχει άλλος τρόπος να ακούσω τον ήχο στα mkv με ήχο DTS(κι έχω πολλά αυτά) αφού δεν έχω ενισχυτή? Γι' αυτό είπα μήπως με το DVD player που ήδη έχω, το Pioneer DV-600AV, μπορώ να λύσω το πρόβλημα. Δε θέλω να αγοράσω ξεχωριστό ενισχυτή προς το παρόν.
Γίνεται λοιπόν και πώς ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Υπάρχει άλλος τρόπος να ακούσω τον ήχο στα mkv με ήχο DTS(κι έχω πολλά αυτά) αφού δεν έχω ενισχυτή? Γι' αυτό είπα μήπως με το DVD player που ήδη έχω, το Pioneer DV-600AV, μπορώ να λύσω το πρόβλημα. Δε θέλω να αγοράσω ξεχωριστό ενισχυτή προς το παρόν.
Γίνεται λοιπόν και πώς ?
Μόνο αν αλλάξουν τα DTS δικαιώματα (λέμε τώρα) κάποια στιγμή στο firmware του WD.

Προς το παρόν, η μόνη λύση είναι λίγο φασαριόζικη αν και άμα το πάρεις απόφαση όλα γίνονται.
Δηλαδή θα πρέπει να περνάς κάθε τέτοιο ".mkv" αρχείο σου, από κάποιο πρόγραμμα που προσθέτει άλλο ένα σετ ήχου AC3 ή και στέρεο, από μετατροπή που κάνει επιτόπου, από το DTS σετ ήχου του ".mkv" αρχείου. Έτσι θα μπορεί να περάσει το νέο πια σετ ήχου ακόμα και με αναλογικό τρόπο το WD προς όποιο ενισχυτικό άρα και αυτό της τηλεόρασης.
Ουσιαστικά δηλαδή δεν θα ακούσεις και πάλι το DTS σετ ήχου του ".mkv" αρχείου, αλλά το νέο που θα έχει προκύψει μετά την μετατροπή από αυτό.
Φυσικά, αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο (ανάλογα με την ισχύ του PC που θα κάνει τη μετατροπή), και κάποιο χώρο για το νέο ".mkv" αρχείο (ειδικά αν κρατήσεις και το DTS σετ ήχου του που συνίσταται όμως) αλλά τουλάχιστον μετά θα μπορείς να ακούς ήχο και μάλιστα αξιοπρεπή.

Κι εγώ αυτό κάνω (δυστυχώς) αν βρίσκω ".mkv" αρχεία που έχουν μόνο DTS σετ ήχου και θέλω να τα παίξω από το PopCorn Hour μου επειδή κι εγώ δεν έχω κατάλληλο ενισχυτή!

Το Pioneer DV-600AV έχει 1x Coaxial out, 1 x Optical out. Δε γίνεται λοιπόν να συνδεθεί κάπως με το WD και την τηλεόρασή μου ώστε να ακούγεται κάποιος (ασχέτως ποιότητας) ήχος από τα mkv/DTS που παίζουν στο WD και να μην παίζουν βουβά ?

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Το Pioneer DV-600AV έχει 1x Coaxial out, 1 x Optical out. Δε γίνεται λοιπόν να συνδεθεί κάπως με το WD και την τηλεόρασή μου ώστε να ακούγεται κάποιος (ασχέτως ποιότητας) ήχος από τα mkv/DTS που παίζουν στο WD και να μην παίζουν βουβά ?
Διάβασε προσεκτικά σε παρακαλώ την αρχική μου απάντηση!
Νομίζω δε πρέπει να σου αφήνει τέτοιες απορίες!
Έχει δύο (2) ερωτήματα. Απάντησε μόνος σου και στα δύο και θα ξέρεις...

Στο εγχειρίδιο γράφει τα εξής :

Μόνο Pioneer DV-600AV:

• Συμβατότητα με DVD-Audio and SACD
Γνωρίστε την πολύ υψηλής ποιότητας απόδοση ήχου των δίσκων DVD-Audio και Super Audio CD (SACD).
• Μετατροπέας ψηφιακού σήματος σε αναλογικό (DAC) 24-bit/192 kHz
Αυτή η συσκευή διαθέτει μετατροπέα DAC 24-bit/192 kHz, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι συμβατή με
δίσκους υψηλής συχνότητας δειγματοληψίας και παρέχει εξαιρετική ποιότητα ήχου, όσον αφορά στην
δυναμική περιοχή, την ανάλυση των χαμηλών συχνοτήτων και την λεπτομέρεια των υψηλών συχνοτήτων.
Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby4 Digital και DTS5 με πολυκάναλες
εξόδους
Η παρούσα συσκευή αναπαραγωγής διαθέτει πολυκάναλες αναλογικές εξόδους για σύνδεση με ενισχυτή AV
ώστε να σας προσφέρει εκπληκτικό ήχο surround από δίσκους Dolby Digital, DTS και πολυκάναλους DVD-
Audio.

Τι συμπέρασμα προκύπτει από αυτό ?

Και επιπλέον λέει και αυτό :

Pioneer DV-600AV:

Η σύνδεση HDMI είναι συμβατή
με σήματα linear PCM 2 καναλιών (44.1 kHz έως 192 kHz, 16 bit/20 bit/24 bit),

και έξοδο ήχου Dolby Digital, DTS, MPEG, DSD πολλαπλών καναλιών, και σήματα
linear PCM πολλαπλών καναλιών, (σήματα 5.1 καναλιών έως 96 kHz, 16 bit/20 bit/24 bit).

Μήπως έχω ελπίδα γιατρέ?

@lzrs21lz: Αυτό που ζητάς, δεν γίνεται, καθώς η συσκευή σου είναι μόνο player και δεν διαθέτει κάποια είσοδο, παρά μόνο εξόδους. Πάντως η λύση του popcorn mkvaudioconverter που έχει αναφερθεί ανωτέρω, είναι πολύ απλή και γρήγορη, οπότε θα σου πρότεινα να βολευτείς με αυτή.

Καλά και χρήσιμα όλα αυτά που λες αλλά όχι σε αυτό που ρωτώ στην μου π.χ. ερώτηση!

Για να απαντήσεις σωστά σε αυτή, το μόνο που κανονικά θα χρειαστεί να κάνεις, θα είναι να βρεις ένα κλασικό DVD π.χ. ένα δισκάκι ταινίας, που να έχει όμως και δυνατότητα αναπαραγωγής DTS σετ ήχου. Όχι μόνο Dolby Digital.
Έτσι όπως θα έχεις ήδη συνδεδεμένο λοιπόν το "Pioneer DV-600AV" σου στην τηλεόραση σου, θα επιλέξεις από το μενού της ταινίας, να αναπαράγεις την DTS εκδοχή της. Αν σε αυτή σου την προσπάθεια ακούσεις τελικά ήχο από την τηλεόραση, πράγμα που δε το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής, τότε θα έχεις σοβαρή ελπίδα να πετύχεις και το άλλο θέμα που ρωτάς, αν συνδέσεις πια το WD από την ψηφιακή του έξοδο ήχου π.χ. την HDMI του, στην αντίστηχη ψηφιακή είσοδο ήχου του "Pioneer DV-600AV" σου, πράγμα που δυστυχώς δε βλέπω να αναφέρετε στα χαρακτηριστικά που παραθέτεις του "Pioneer DV-600AV" σου και άλλοστε είναι το πιο πιθανό να μην έχει τέτοια.

Κατά 98% θεωρώ ότι δε θα μπορεί να γίνει τελικά κάτι τέτοιο αλλά η δοκιμή είναι πραγματικά απλή πριν την όποια αγορά σου.

Λοιπόν αφού το δοκίμασα λίγο, έχω να πω πως είμαι υπερευχαριστημένος!!!!

Για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τους υποτίτλους έχω να προτείνω αυτό: http://www.trustfm.net/divx/SoftwareTxt2Vobsub.php

Ότι μέγεθος θέλετε, ότι γραμματοσειρά θέλετε!!!

Χρησιμοποιώ αυτές τις ρυθμίσεις σε αρχεία 720p:
txt2vobsub.jpg

Μη σας μπερδεύουν τα χρώματα, στο WD τα δείχνει ανάποδα, δεν ξέρω γιατί μη με ρωτάτε...

Μόνο αν αλλάξουν τα DTS δικαιώματα (λέμε τώρα) κάποια στιγμή στο firmware του WD.

Προς το παρόν, η μόνη λύση είναι λίγο φασαριόζικη αν και άμα το πάρεις απόφαση όλα γίνονται.
Δηλαδή θα πρέπει να περνάς κάθε τέτοιο ".mkv" αρχείο σου, από κάποιο πρόγραμμα που προσθέτει άλλο ένα σετ ήχου AC3 ή και στέρεο, από μετατροπή που κάνει επιτόπου, από το DTS σετ ήχου του ".mkv" αρχείου. Έτσι θα μπορεί να περάσει το νέο πια σετ ήχου ακόμα και με αναλογικό τρόπο το WD προς όποιο ενισχυτικό άρα και αυτό της τηλεόρασης.
Ουσιαστικά δηλαδή δεν θα ακούσεις και πάλι το DTS σετ ήχου του ".mkv" αρχείου, αλλά το νέο που θα έχει προκύψει μετά την μετατροπή από αυτό.
Φυσικά, αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο (ανάλογα με την ισχύ του PC που θα κάνει τη μετατροπή), και κάποιο χώρο για το νέο ".mkv" αρχείο (ειδικά αν κρατήσεις και το DTS σετ ήχου του που συνίσταται όμως) αλλά τουλάχιστον μετά θα μπορείς να ακούς ήχο και μάλιστα αξιοπρεπή.

Κι εγώ αυτό κάνω (δυστυχώς) αν βρίσκω ".mkv" αρχεία που έχουν μόνο DTS σετ ήχου και θέλω να τα παίξω από το PopCorn Hour μου επειδή κι εγώ δεν έχω κατάλληλο ενισχυτή!

Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιής για την μετατροπή?

Δοκίμασε το XviD4PSP στη διεύθυνση

http://www.winnydows.com/page.php?2

1. Είναι δωρεάν
2. Είναι πανεύκολο στη χρήση
3. Έχει προεπιλογές για δημιουργία mkv 4.450 ΜΒ για να χωράει η ταινία σε ένα DVD!
4. Μπορείς να επιλέξεις αλλαγή κωδικοποίησης ήχου (από DTS σε AC3 κλπ) και bitrate (384, 640 kbps κλπ).

Σου προτείνω να επιλέγεις ως Video Encoding το x264 4450MB 2P Ultra και Audio Encoding AC3 640k.

Καλές μετατροπές!!!

Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιής για την μετατροπή?
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ αυτό που λέει κι ο JL_? παραπάνω κι άλλωστε έχει ξαναειπωθεί γενικότερα. Δηλαδή το Popcorn MkvAudioConverter. Είναι κι αυτό ελεύθερο, πολύ εύκολο και προσανατολισμένο ακριβώς για αυτή τη δουλειά που λέω.
Το βρήκα κάπου από τη σελίδα του Popcorn.
Τώρα από χρόνους δεν έχει νόημα να πω κάτι γιατί είναι πολύ σχετικό ζήτημα. Εμένα πάντως αργεί λιγουλάκι!

Άλλο η αλλαγή του ήχου όμως και άλλο το re-encode για να γίνει mkv 4.450 ΜΒ που λέει ο φίλος πιο πάνω.
Φυσικά και είναι άλλο!
Εγώ όμως απάντησα συγκεκριμένα στον φίλο, που αν δεις πιο πάνω, με ρώταγε (με quoting δικού μου πάλι ποσταρίσματος) πάνω σε αυτό ακριβώς που του απάντησα.

Ratatouille.2007.BluRay.1080p.x264.DTS-H2.mkv

Απίστευτα σπασίματα στην εικόνα, τόσο πολύ που τα pixel μοιάζουν να σκορπάνε στην οθόνη και μετά βίας καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που βλέπεις.

Άρα σε σύνολο 28 αρχείων που δοκίμασα το μηχανάκι, στα 4 από αυτά η εικόνα είτε σπάει είτε παίζει με κολλήματα και σε σύνολο 6 αρχείων με κωδικοποίηση ήχου Dts, στα 3 από αυτά ο ήχος παίζει με σπασίματα και διακοπες παρά το γεγονός ότι το player είναι συνδεδεμένο με πολυκαναλο ενισχυτή μέσω οπτικής εξόδου.

Δεν έφτασα στο σημείο να μετανιώσω για τα 99 ευρώ που έδωσα (ακόμα...) πάντως αλήθεια είναι πως το δίλημμα που είχα πριν την αγορά για WD ή HTPC, αυτή τη στιγμή η ζυγαριά γέρνει κατά πολύ προς το δεύτερο. Το pc μου βλέπετε τα παίζει όλα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα....

Last edited:

πάντως αλήθεια είναι πως το δίλημμα που είχα πριν την αγορά για WD ή HTPC, αυτή τη στιγμή η ζυγαριά γέρνει κατά πολύ προς το δεύτερο. Το pc μου βλέπετε τα παίζει όλα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα....
Όσο για την ποικιλία των φορμάτ που μπορεί να αναπαραχθεί σωστά από ένα HTPC αλλά και όλα τα άλλα που μπορείς να κάνεις από αυτό, δεν τείθετε κανένα δύλυμα!
Από την άλλη όμως και η πολυπλοκότητα στο χώρο εγκατάστασης ενός καλού HTPC αυξάνει και το κόστος και είσαι εξαρτώμενος από χίλιους σκύλους (επιμέρους προγράμματα, drivers, hardware, συμβατότητες μεταξύ τους, συντήρηση, θερμοκρασίες και θόρυβος, αργοπορεία σε κάθε εκκίνηση, πιθανά περισσότερα κολλήματα, κατανάλωση ρεύματος κ.α.)
Ενώ ένα τέτοιο μηχανάκι τί σου ζητά; Το βάζεις και ησηχάζεις. Άσε που υπάρχει περίπτωση σε επόμενες αναβαθμίσεις firmware να ξεπερνάς μερικά από τα προβλήματα που λες.

Στα 1080p όσα αρχεία είναι profile 5.1 έχουν προβλήματα...

Καμια σχεση δεν εχει το profile με το αν παιζει ή οχι το αρχειο...

Ειναι απολυτως θεμα αναλυσης και reference frames, και το ποια παιζουν σωστα το βλεπετε απο το post που εκανα λιγο πριν με τα ορια. Ετσι απο το sample με το mediainfo θα ξερετε αν θα παιξει σωστα ή οχι (μη γραφετε ονοματα αρχειων θα μας πανε μεσα, γραψτε αναλυση και reference frames του αρχειου)...

Το οτι το HTPC ειναι καλυτερο ειναι σωστο, αλλα HTPC με 80-100 ευρω δεν εχει...