Western Digital TV HD Media Player

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

Προσπαθείς να δεις φακέλους μέσω δικτύου? Νομίζω πως τοπικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν δεν κάνω λάθος υπαρχει και 1,0,2 firmware.


BTW καλώς σας βρήκα!

Τελικα την βρηκα την λυση :firstprize:. Το προβλημα ηταν οτι τον αρχικο φακελο που εχω τις φωτο τον ειχα βαπτισει my pictures μολις αλλαξατο ονομα σε photos διαβαζει τα παντα απο φωτο.

σχετικα με το firmware εννοεις οτι πρεπει να κανω αναβαθμισει? εαν κανω θα αλλαξει κατι σε αυτα που βλεπω μεχρι σημερα απο το wd ( μουσικη- ταινιες- φωτο ) ?
 
Καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα τον τελευταιο καιρο με τις 1080p ταινιες μου.Το προβλημα που μου παρουσιαζετε ειναι οτι εκει που παρακουλουθω στα καλα καθουμενα κανει κολληματα και η ταινια τρεχει μονη της για καπιο διαστημα,σε 720p ομως αυτο δεν μου το παρουσιαζει.Επιπλεον εχω την version 1.2.10 ευχαριστω.
 
Αγορασα σημερα το 2nd gen, αλλα απογοητευτητα που δεν υποστηριζει το zooming του egreat. Δλδ να κανει zoom in/out κατα 1% και οχι τοσο πολυ! Γιατι στις περισσοτερες ταινιες για να μη κοβει καθολου τις μειωνα στο 96%, ενω τωρα με το wd δε μπορω τοσο λιγο και υποχρεωτικα πρεπει να δω τη ταινια κομμενη!

Το αγορασα για τη κοπελα μου που εχει μια crt 21 πρεπει να ειναι ιντσες και εκει κοβει ακομα περισσοτερο την ταινια! Ειναι πολυ ενοχλητικο. Απο firmware μεχρι στιγμης δε κυκλοφορησαν κατι. Ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο custom firmware που να βελτιωνει το zooming; Ειναι απαραδεκτο, και απορω που κανεις δε το εχει αναφερει..
 
Ρε μαγκες ξερετε κατι σχετικο ή οχι; Μονο σε αυτον τον player δε κανει καλο zooming; Πειτε λιγο γιατι θα τρελαθω!
 
Aυτό το πρόβλημα που αναφέρεις ξεκινά από τις τηλεοράσεις και οφείλεται στο λεγόμενο overscanning, το οποίο κόβει 2,5-5% από τα περιθώρια και ισχύει και για το τηλεοπτικό και για όποια συσκευή συνδεθεί εξωτερικά (DVD, console, media player, κτλ.).

Η σωστή λύση για την αντιμετώπισή του, είναι με την ρύθμιση του overscan στο off, εάν η τηλεόραση παρέχει τέτοια δυνατότητα. Εναλλακτικά, αν υποστηρίζεται zoom σε αρκούντως μικρά βήματα από το player μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό, όπως λες, σε αυτή την περίπτωση όμως θα έχουμε πτώση της ποιότητας, καθώς κάνουμε downscale στο σήμα ενώ, όπως διαπίστωσες και τα περισσότερα player δεν υποστηρίζουν τόσο μικρά βήματα zoom...
 
Οχι, δεν εχει τετοια ρυθμιση για Overscan. Ξερεις αν σε μελλοντικο firmware update θα ενσωματωσουν το καλο zooming που εχει και το egreat; Γιατι αλλιως βλεπω να το πεταω!

Ολες οι ταινιες κλεβουν πανω-κατω εστω και 1 εκατοστο ρε παιδια.. Δε το εχετε παρατηρησει; Ακομα και το egreat κλεβει στο 90% των ταινιων που βαζω και το μειωνω με το zoom στο 96%.
 
Δεν έχω ακούσει κάτι για το zoom, αν και αποτελεί κάτι που είχε ζητηθεί και για την πρώτη γενιά του WDTV και δεν υλοποιήθηκε. Πάντως το "κόψιμο" που λες, οφείλεται στις τηλεοράσεις και όχι στο Player. Και DVD να συνδέσεις στη συγκεκριμένη τηλεόραση, θα δεις πως κόβει ακριβώς το ίδιο...
 
Και πως γινεται να κλεβει και στην 32αρα μου το egreat; Αναγκαζομαι σχεδον παντα να το μειωνω στο 96%. Αμελητεο κοψιμο, ουτε 1 εκατοστο, αλλα μου τη σπαει εμενα. Και δε πιστευω να φταιει η τηλεοραση σε αυτο.

Δε ξερω τι player εχεις, αλλα δοκιμασε να παιξεις ταινια και να την κανεις pan/scan ωστε να την μετακινησεις, για να δεις ουτε κοβει και σε εσενα. Δε μιλαω για ολες τις ταινιες, αλλα για τις περισσοτερες.
 
Και πως γινεται να κλεβει και στην 32αρα μου το egreat; Αναγκαζομαι σχεδον παντα να το μειωνω στο 96%. Αμελητεο κοψιμο, ουτε 1 εκατοστο, αλλα μου τη σπαει εμενα. Και δε πιστευω να φταιει η τηλεοραση σε αυτο.

Δε ξερω τι player εχεις, αλλα δοκιμασε να παιξεις ταινια και να την κανεις pan/scan ωστε να την μετακινησεις, για να δεις ουτε κοβει και σε εσενα. Δε μιλαω για ολες τις ταινιες, αλλα για τις περισσοτερες.


Mα αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω: όλες οι τηλεοράσεις "κλέβουν", λόγω του overscan, το οποίο αποτελεί μία συνθήκη των πρώτων χρόνων της τηλεόρασης, που εξακολουθεί να μας "ταλαιπωρεί" ακόμα και σήμερα...

Όταν κατασκευάστηκαν οι πρώτες τηλεοράσεις, η τεχνολογία της εποχής δεν μπορούσε να δόσει "τετράγωνους" καθοδικούς σωλήνες, αλλά περισσότερο "στρογγυλούς". Επειδή όμως η ηλεκτρονική εικόνα που παράγονταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς είχε "τετράγωνο" σχήμα, υπήρχαν δύο λύσεις για το πώς να προβληθεί: είτε με περιθώρια γύρω-γύρω, ώστε να φαίνεται ολόκληρη (λύση που ακολούθησαν τα στουντιακά μόνιτορ της εποχής), είτε κόβωντας την εικόνα γύρω-γύρω, ώστε να γεμίσει όλη την επιφάνεια του καθοδικού, χωρίς κενά (λύση που ακολουθήθηκε από τις καταναλωτικές συσκευές), το λεγόμενο overscan.

Στην πορεία των χρόνων, οι τεχνικοί των καναλιών, γνωρίζοντας αυτή τη συνθήκη, προσάρμοζαν την εικόνα (λογότυπα, καρτέλες, κτλ.) έχοντας υπόψη τους πως κάποιο τμήμα θα κοπεί από το οverscanning, το ίδιο έκαναν και οι τεχνικοί των εταιρειών, χρησιμοποιώντας τα κομμένα περιθώρια για να κρύψουν "ατέλειες" των τεχνολογιών (π.χ. το τρεμόπαιγμα γραμμής από την εναλλαγή των κεφαλών στο VHS ή εγγεγραμμένοι στην εικόνα οπτικοί χρονοκώδικες).

Έτσι, το overscan έχει επιβιώσει ως τηλεοπτική συνθήκη μέχρι σήμερα και όλες οι τηλεοράσεις έρχονται by default ρυθμισμένες από τα εργοστάσια, για να κόβουν από 2,5% έως 5% τα περιθώρια της εικόνας. Τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του FullHD αναδύθηκε και το θέμα του 1:1 pixel mapping, οπότε άρχισαν να εμφανίζονται τηλεοράσεις στην αγορά που δίνουν τη δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το overscan (τουλάχιστον για κάδρα 16:9 ανάλυσης 1920x1080). Εναλλακτική λύση είναι η πρόσβαση στο service menu και η εκ νέου ρύθμιση της γεωμετρίας, ώστε να μην έχουμε overscan...
 
Παιδια ενα φιλικο μου ζευγαρι πηρανε το WD media player απο Γνωστο αθηναικο μαγαζι προσφατα!
το συνδεσαμε σημερα και μπορω να πω πως εχει φανταστικη εικονα!
ΟΜΩΣ οτι MKV και να του πηγα δεν εμφανιζε τους εξωτερικους υποτιτλους στα Ελληνικα αλλα τα εβγαζε στα γνωστα Κινεζικα συμβολα!
Επισης οταν συνδεσε την οπτικη Ινα στον Ενισχυτη και ρυθμισε τον ηχο απο Stereo σε Digital απεκτησε μεν ηχο (πολυκαναλο) προς τον ενισχυτη αλλα σταματησε να εκπεμπει ηχο απο το HDMI!
Οποτε αν ειναι κατι απλο και παλιο το υλικο και δεν θελει να βαλει τον ενισχυτη παει κανει την ρυθμιση απο DIGITAL ΣΕ STEREO Κ.τ.λ
Ξερεις κανεις κατι για τα παραπανω ''προβληματα''?
Πιο πολυ το θεμα με τους υποτιτλους μας καιει!
Το Firmware που φοραει ειναι το 1,01,070 αν δεν κανω λαθος!
Οτι ειναι μου λετε να τα μεταφερω!
Thaks προκαταβολικα!!!!
 
Δεν κόβει τον ήχο από το hdmi απλά η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει τον ήχο dts .
Για την γραμματοσειρά , από τα settings /subtitle θα επιλέξεις Greek windows 1253 .
 
Last edited:
Καλημερα και Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!
Αυτο το θεμα (ηχος DTS ΠΡΟΣ TV) δεν ειναι που λυθηκε σε αυτη την δευτερη γενια?
Απο οσο γνωριζω ειναι δευτερης γενιας αυτο που εχει ο κουμπαρος μου!
Οσο για τους υποτιτλους θα το ρυθμισω και θα σας πω!
Σχετικα με το Firmware ειδα οτι εχει βγει εκδοση 1,01,77
Ισχυει?
 
Φίλε αυτό που λες με το θέμα δεύτερης γενιάς είναι παντελώς άσχετο-άκυρο-αναληθής.

Το νέο wd hd tv generation2 δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εσωτερικά με το generation1 επειδη είναι ίδια εξωτερικά δεν πάει να πει ότι είναι ίδια και εσωτερικά. Εξου και η διαφορά τιμής του generation1 με το generation2.

Απλά το generation2 είναι στην ουσία με το τσιπακι που έχει το wd tv live που προσφέρει dts downmix γι' αυτό και μπορείς να ακούς τους ήχους dts-hd, dts, ac3 σε μια απλή τηλεόραση μέσω hdmi θήρας.

και ναι έχει βγει firmware 1.01.77 αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ GENERATION2 ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ GENERATION1.
 
Last edited:
Φίλε αυτό που λες με το θέμα δεύτερης γενιάς είναι παντελώς άσχετο-άκυρο-αναληθής.

Το νέο wd hd tv generation2 δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εσωτερικά με το generation1 επειδη είναι ίδια εξωτερικά δεν πάει να πει ότι είναι ίδια και εσωτερικά. Εξου και η διαφορά τιμής του generation1 με το generation2.

Απλά το generation2 είναι στην ουσία με το τσιπακι που έχει το wd tv live που προσφέρει dts downmix γι' αυτό και μπορείς να ακούς τους ήχους dts-hd, dts, ac3 σε μια απλή τηλεόραση μέσω hdmi θήρας.

και ναι έχει βγει firmware 1.01.77 αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ GENERATION2 ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ GENERATION1.
Αυτο φιλε εννοουσα!
Οτι σε αυτο το δευτερο,εξελιγμενο και γενικα οπως θες πες το εχει λυθει το προβλημα που δεν ακουγοτανε ηχος μεσω HDMI ΠΡΟς την Τηλεοραση!
Παντως το ιδιο λεμε!
Επισης με τον τροπο που μου υπεδειξε ενας συμφορουμιτης πιο πανω θα του λυσω το θεμα με τους υποτιτλους γιατι χθες οτι και να βαλαμε μας εβγαζε τους υποτιτλους ....''Αραμαικα''
Ευχαριστω Παντως!!!
 
blind guardian said:
Αυτο το θεμα (ηχος DTS ΠΡΟΣ TV) δεν ειναι που λυθηκε σε αυτη την δευτερη γενια?

Όταν το έχεις στο digital όμως, το μηχανάκι δεν κάνει decoding τον ήχο, αλλά τον στέλνει ως bitstream... ;)

Kοινώς, για να ακούει ήχο από την τηλεόραση, θα πρέπει να γυρνάει σε stereo...
 
Επισης οταν συνδεσε την οπτικη Ινα στον Ενισχυτη και ρυθμισε τον ηχο απο Stereo σε Digital απεκτησε μεν ηχο (πολυκαναλο) προς τον ενισχυτη αλλα σταματησε να εκπεμπει ηχο απο το HDMI!


Απλά στέλνει dts και στην tv η οποία δεν το αναγνωρίζει , όπως λέει και ο φίλος JL πιο πάνω .
Η stereo θα βγάζει από hdmi και optical η dts .