Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player
ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα λόγο για τον οποίο η δυνατότητα δικτύωσης μιας συσκευής αναπαραγωγής Media αρχείων είναι όπως λες... must... πολύ περισσότερο όταν τη δυνατότητα αυτή θα χρειαστεί να πληρώσω υπερδιπλάσια τιμή για να την αποκτήσω.
Υπερδιπλάσια είναι και τα 5 σε σχέση με τα 2 αλλά και τα 25.000 σε σχέση με τα 10.000 .
Θέλω να πω πως το αν η τιμή ενός προϊόντος είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με ένα άλλο ανταγωνιστικό του, δεν είναι το παν απαραίτητα γιατί παίζει μεγάλο ρόλο και το ποια είναι η απόλυτη διαφορά σε χρήμα και άρα η αξία αυτής της διαφοράς. Έτσι στην, περίπτωση μας, το να δώσει κανείς περίπου 200 αντί 100 για να πάρει με αυτά τα 100 της διαφοράς κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά παραπάνω, είναι κάτι που σχετικά εύκολα μπαίνει στο τραπέζι
(συνήθως βέβαια, όχι και πάντα).
Άρα με τα 100 παίρνεις ένα προφανώς καλό αλλά αρκετά αδοκίμαστο ακόμα media player ενώ με άλλα 100 παίρνεις κάτι που είναι πάλι κυρίως media player αλλά ήδη δοκιμασμένο και έχει εμφανώς και κάποια χαρακτηριστικά παραπάνω με τα σημαντικότερα το ότι συνδέεται δικτυακά, το ότι παίρνει εσωτερικά σκληρό δίσκο κ.α.
Το θέμα της δυνατότητας δικτύωσης, δυστυχώς μόνο αν το ζήσει κανείς μπορεί να καταλάβει εύκολα πια το πόσο σημαντικό είναι. Διαφορετικά θα πρέπει να περιγράφω ένα σωρό έννοιες για να κατορθώσω να μεταφέρω κάπως την όλη "εικόνα" του πλεονεκτήματος. Ήδη έχω κάνει ικανή προσπάθεια και πάλι δεν έχει γίνει αντιληπτό απ' όλους. Μάλλον δεν δύναμαι για παραπάνω!
Το πλεονέκτημα της δυνατότητας του εσωτερικού σκληρού δίσκου, παρόλο που στην περίπτωση μου
δεν το χρησιμοποιώ γιατί ακόμα δε μου έχει παραστεί τέτοια ανάγκη, δε παύει επίσης να το θεωρώ πολύ σημαντικό και να έχω ήδη τη βλέψη, σε ποιες περιπτώσεις
(μόλις υλοποιηθούν δηλαδή) θα το χρησιμοποιήσω. Δεν λέω όμως ότι αφού τώρα δεν το χρειάζομαι δεν θεωρώ και σημαντικό το να το έχω και άρα να το πληρώσω και
κάτι παραπάνω.
Σίγουρα όλα είναι θέμα εκτίμησης. Κι εγώ όμως αυτό κάνω! Εκτιμώ και παραθέτω, όσο μπορώ δεδομένων των συνθηκών, αυτές μου τις εκτιμήσεις που μάλιστα συνήθως προέρχονται και από την ίδια την πράξη αφού τυχαίνει και ζω τα αποτελέσματα τους!