Western Digital TV HD Media Player

Aλλο λενε.
Οσα mkv εχουν ηχο DTS δεν μπορουν να δωσουν ηχο στην τηλεοραση κατευθειαν επειδη το egreat δεν κανει αποκωδικοποιηση,πρεπει να περασει απο ενισχυτη πρωτα.Τα δικαναλα και dolby παιζουν κανονικα.

Τώρα με τις γιορτές βρίσκω χρόνο και ασχολούμαι περισσότερο με το καινούριο μου απόκτημα.
Παρατήρησα το εξής:σε μερικά .mkv,δηλ. στα κλασσικά αρχεία που κατεβάζουμε και η πλειοψηφεία τους είναι TV shows ή documentaries,μερικές φορές η οθόνη γίνεται πρασινη με ροζ αποχρώσεις,ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά.Αυτό που έκανα είναι να πατήσω stop και μετά να συνεχίσει το αρχείο από εκεί που είχε μείνει.Η εικόνα επανέρχεται στο επιθυμητό.Αν το φαινόμενο επαναληφθεί,κάνω το ίδιο κτλπ.
Παρατήρησα όμως ότι σε μερικά documetaries,σε ένα σημείο κολλάει το αρχείο σε ένα συγκεκριμένο σημείο και απλά δεν παίζει.Αν πατήσω stop και play απο το σημείο κόλλησε απλά κολλάει πάλι στο ίδιο συγκεκριμένο σημείο.
Είχα διαβάσει παλιότερα και για άλλα media players ότι εμφανίζανε σε ορισμένα αρχεία τέτοιες ανωμαλίες κατά την αναπαραγωγή.
Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει;
Το αντιμετώπισε κανένας άλλος;

Και Καλά Χριστούγεννα,μη ξεχνιόμαστε:a0210:.

bump-bye-

Κανένας με παρόμοιο πρόβλημα;

bump-bye-

Κανένας με παρόμοιο πρόβλημα;
Άλλαξε καλώδιο HDMI. Σε μένα αυτό έφταιγε...το έκανα τράμπα με το καλώδιο του PS3 και όλα καλά. Βέβαια μου το έκανε σε όλα τα βίντεο και όχι σε μερικά όπως εσένα.

Άλλαξε καλώδιο HDMI. Σε μένα αυτό έφταιγε...το έκανα τράμπα με το καλώδιο του PS3 και όλα καλά. Βέβαια μου το έκανε σε όλα τα βίντεο και όχι σε μερικά όπως εσένα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Έχω βάλει το τελευταίο firmware.
Όσον αφορά στο καλώδιο,χρησιμοποιώ HDMI1.3 το οποίο το χρησιμοποιούσα ως τώρα στο dvd player και ποτέ δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα...
Εσύ subcode,ποιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζες;

Πάντως σχετικά με την αδυναμία μετατροπής, κατά την ίδια την αναπαραγωγή, ενός DTS set ήχου σε ψηφιακό δικάναλο και να το περάσουν μέσω HDMI, επειδή απ' όσο ξέρω όλα τα σχετικά μηχανάκια πάσχουν σε αυτό (σε αντίθεση με το AC3 set ήχου που το κάνουν τα περισσότερα μια χαρά), να πω πως υπάρχουν πολύ καλά και ελεύθερα προγραμματάκια που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν, σε λογικούς χρόνους, τα DTS set ήχου ενός ".mkv" σε AC3 set ήχου και να τα ενσωματώσουν πια μέσα στο ".mkv" είτε ως πρόσθετο set ήχου είτε καπακώνοντας το DTS set ήχου (βάσει επιλογής σου) είτε σε αντίγραφο ".mkv" αρχείο είτε καπακώνοντας το πρωτότυπο (πάλι βάσει επιλογής σου).
Εγώ το κάνω συχνά πια (σε αντίγραφο ".mkv" αρχείο με πρόσθετο το AC3 set ήχου) κι έχω βρει την υγειά μου!

Συγνώμη που θα ρωτήσω ξανά αλλά συνεχίζω να μη καταλαβαίνω κάτι στο θέμα του Dts. Από τη στιγμή που δεν κυκλοφορεί τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή Dts (εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει καμία τέτοια) τότε πως στο καλό θεωρείται πρόβλημα το γεγονός ότι το player δεν στέλνει Dts ήχο στην τηλεόραση; Γιατί θα έπρεπε να στέλνει δηλαδή; Να τον πάρει η τηλεόραση τον πολυκάναλο ήχο να τον κάνει τί; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

υ.γ. Ο 5.1 Dts ήχος ενός mkv αρχείου δεν περνάει κανονικά στην tv ως δικάναλος μέσω της αναλογικής εξόδου;

Last edited:
λογικά δεν θα έχει το WD downscaler? για να μετατρέψει το dts σε δικαναλο για να το στείλει στην τηλεόραση.. κάτι που θα γίνεται με το AC3...

σκέφτομαι να το πάρω το μηχάνημα αλλα φοβαμαι, γιατί όντας γκαντέμης με το που το πάρω την ίδια στιγμή θα βγάλει update με support mkv η sony στο PS3...

πάντως για τα λεφτά του φαίνεται να αξίζει το μηχανηματάκι..

Last edited:
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

υ.γ. Ο 5.1 Dts ήχος ενός mkv αρχείου δεν περνάει κανονικά στην tv ως δικάναλος μέσω της αναλογικής εξόδου;

αυτη ακριβως ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου!
δηλ. οχι

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Έχω βάλει το τελευταίο firmware.
Όσον αφορά στο καλώδιο,χρησιμοποιώ HDMI1.3 το οποίο το χρησιμοποιούσα ως τώρα στο dvd player και ποτέ δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα...
Εσύ subcode,ποιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζες;
Αυτό με τα περίεργα χρώματα σαν εσένα. Απλά μου τα εμφάνιζε σε όλα τα αρχεία και κατά την έναρξη της συσκευής. Το καλώδιο δούλευε στο PS3 κανονικά, με το WD είχε πρόβλημα μόνο. Όταν έβαλα άλλο καλώδιο όμως, εξαφανίστηκε το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

αυτη ακριβως ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου!
δηλ. οχι
Με λίγα λόγια το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν στέλνει ήχο μέσω της HDMI. Το πρόβλημα είναι οτι αν δεν έχεις ενισχυτή δεν έχεις καθόλου ήχο, ούτε από την ψηφιακή ούτε από την αναλογική έξοδο!

Αυτό είναι πράγματι μεγάλο πρόβλημα. Αυτή η λεπτομέρεια μου είχε διαφύγει και δεν μπορούσα να καταλάβω αυτό που λένε τα υπόλοιπα παιδιά. Νόμιζα πως δεν στέλνει τον Dts από την HDMI αλλά πίστευα πως όποιος δεν έχει ανισχυτή θα μπορεί να πάρει δικάναλο ήχο μέσω της αναλογικής (RCA) εξόδου. Τώρα, από ότι καταλαβαίνω, αν το αρχείο έχει μόνο πολυκάναλο ήχο και δεν έχεις ενισχυτή, πάπαλα.... βουβός κινηματογράφος!

Χμμ... και ήμουν ένα κλικ μακρυά από το να το παραγγείλω. Τώρα, παρόλο που έχω ενισχυτή, με βάζει σε σκέψεις.... :chinscratch:

υ.γ. Η Sony φταίει για όλα! Βάλε κυρία μου πλήρη υποστήριξη mkv στο PS3 να μην ψαχνόμαστε άδικα. Τόσο δύσκολο είναι; χχχμφφφφφφ :motz:

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Συγνώμη που θα ρωτήσω ξανά αλλά συνεχίζω να μη καταλαβαίνω κάτι στο θέμα του Dts. Από τη στιγμή που δεν κυκλοφορεί τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή Dts (εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει καμία τέτοια) τότε πως στο καλό θεωρείται πρόβλημα το γεγονός ότι το player δεν στέλνει Dts ήχο στην τηλεόραση; Γιατί θα έπρεπε να στέλνει δηλαδή; Να τον πάρει η τηλεόραση τον πολυκάναλο ήχο να τον κάνει τί; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Ο πολυκάναλος ψηφιακός ήχος από σετ ήχου όπως το AC3, είναι σε θέση να μετατραπεί, την ώρα της ίδιας της αναπαραγωγής τους, από τέτοια μηχανάκια (με βάση κάποιες ρυθμίσεις τους φυσικά, αν θες κάτι τέτοιο) και να αποδοθεί είτε σε ψηφιακή έξοδο π.χ. HDMI είτε σε αναλογική, με τρόπο που θα μπορεί τελικά αν αναπαραχθεί από στερεοφωνικές ή και μονοφωνικές συσκευές όπως οι τηλεοράσεις.
Αντιθέτως, ακόμα δεν μπορεί να γίνει κάτι σχετικό σε πολυκάναλο ψηφιακό ήχο από σετ ήχου DTS. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις αρχείων πολυμέσων δεν θα μπορεί κανείς να ακούει τον ήχο από συσκευές που δεν είναι σε θέση να τον αναλάβουν αμιγώς ως DTS άρα ούτε από τηλεοράσεις. Γι αυτό όμως ανέφερα πριν, για προγραμματάκια που είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ακόμα σετ ήχου σε AC3 από υπαρκτό σετ ήχου DTS μέσα σε τέτοια αρχεία. Άρα μετά, ως AC3 θα μπορεί πια να αναπαραχθεί αφού θα είναι σε θέσει να μετατραπεί όπως προείπα.

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τί συμβαίνει!

ΥΓ: Απ' όσο γνωρίζω, η σχετική αδυναμία μετατροπής και των DTS σετ ήχων οφείλεται σε μη ύπαρξη κάποιων δικαιωμάτων χρήσης, αντίστοιχων αλγορίθμων μετατροπής.

Ευχαριστώ φίλε Cosmos για την αναλυτική εξήγηση. Πάντως τα περισσότερα αρχεία, ή τουλάχιστον αυτά που εγώ έχω στη διάθεση μου, έχουν AC3 σετ ήχου οπότε μικρό το κακό. Παραμένει πάντως ένα αρκετά σημαντικό θέμα που θα έπρεπε να εξετάσει κανείς πριν αποφασίσει να το αγοράσει, κατά τη γνώμη μου ακόμα και στην περίπτωση που έχει πολυκάναλο ενισχυτή. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών είναι η φορητότητά τους, η οποία κατά κάποιο τρόπο καταργείται όταν πρέπει να βρίσκονται "βιδωμένες" δίπλα στον ενισχυτή για να μπορούν να παίζουν χωρίς πρόβλημα όλους τους τύπους των αρχείων.

Αν για παράδειγμα θέλω να δω μια ταινία στο δωμάτιο μου ή στο σπίτι κάποιου φίλου ή να το πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι και τα mkv είναι σε Dts, τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνω μετατροπές. Χαιρετίσματα.... αυτό μου τη σπάει περισσότερο από όλα. Αν ήταν να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία θα αγόραζα το ps3.

Πφφφφφ... πάνω που το είχα αποφασίσει ξαναμπαίνω στη διαδικασία να βάλω στη ζυγαριά τα Media Player και το HTPC. Το δεύτερο μπορεί να μην είναι φορητό αλλά τουλάχιστον το βάζεις και καθαρίζεις. Παίζει τα πάντα και έχει απεριόριστες δυνατότητες. Απ' την άλλη, με 99 ευρώ αισθάνομαι λιγάκι σαν να μου χαρίζουν γάιδαρο και να κοιτάζω τα δόντια του. Μπέρδεμα.

υ.γ. Για να μη σου πω και το άλλο. Ότι δηλαδή το σαββατοκύριακο έφερε ο ξάδερφος το ps3 σπίτι και όταν έπαιξα λιγάκι με τις δυνατότητες δικτύωσης θυμήθηκα την συζήτηση που είχαμε στις πίσω σελίδες. Είναι καλή φάση το άτιμο το δίκτυο και τελικά είχες δίκιο όταν έλεγες πως στην πράξη καταλαβαίνει κανείς τη γλύκα του. Πάντως συνεχίζω να μη θεωρώ συμφέρουσα την αγορά του e-great από οικονομικής πλευράς. 215 ευρώ + το κόστος του usb lan είναι κλοπή. (καθαρά προσωπική άποψη)

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους εχω και εγω το wd Tv player με το τελευταιο firmware πανω σε εναν onkyo 805 μεσω hdmi.
Εχω εν προβληματακι που εχει να κανει με τον ηχο. Εχω αντιγραψει στον σκληρο δισκο ορισμενα dvd οχι εικονα σε .iso με φακελους video_ts και audio_ts εχω αφαιρεσει μενου, γλωσσσες και υποτιτλους και εχουν συμπιεστει με το nero recode ωστε το μεγεθος τους να χωραει σε ενα dvd.
Το προβλημα μου ειναι οτι καποια απο αυτα δεν μου βγαζουν καθολου ηχο και αυτο συμβαινει και με την οπτικη ινα και με το hdmi .
Ο ενισχυτης βλεπει το format του ηχου και το δειχνει στην οθονη του αναφερει δηλαδη dolby digital ή dts και δεν ακουγεται τιποτα στα ηχεια.
Ο συγκεκριμενος ενισχυτης σε ολες τις αλλες περιπτωσεις με πηγες εκτος wd tv οταν η πηγη δεν του στελνει σημα γραφει no signal. Αρα δεχεται το σημα γιατι δεν εκουγεται τιποτα ομως ?

Ειναι off-topic αλλα μου εκανε εντυπωση.Οταν στο e-shop χτυπησαν στο computer τα στοιχεια για να μου δωσουν το wd tv τους εβγαζε 99 ευρο πληρωμη και χωρις να ξερουν τι ειναι οι υπαλληλοι ξεκαρδιζονταν στα γελια και ελεγαν λες να ειναι τιποτα αλλο με 99 ευρο η το γνωστο ...ελαφακι ,δεν το προλαβαινουν μετα το νεο firmware.

Λογικο ειναι ολος ο κοσμος χτυπησε απο μια HD TV τωρα που πεσανε οι τιμες, φτηνα blueray player δεν υπαρχουν ακομη, λιγο πολυ ολοι εχουν ενα εξωτερικο δισκο και κατεβαζουν καμια ταινια, και το μηχανακι ειναι πολυ βολικο και σε καλη τιμη...

Παντως η προσθηκη ηχου AC3 σε αρχεια με ηχο DTS ειναι πολυ ευκολη... Βαζετε ολα τα αρχεια σε ενα φακελο και το popcorn audioconverter τα κανει ενα-ενα με τη σειρα αυτοματα... Οσοι βαριουνται τσιμπανε το popcorn 110 (τωρα που εχει πεσει και η τιμη του λογω δολλαριου, ειναι γυρω στα 180 ευρωπουλα )...

Φοβάμαι μη καταντήσει off topic πια αλλά θα το πω για μια τελευταία φορά!

Παιδιά, σκεφτείτε σοβαρά την έλλειψη δικτύωσης σε τέτοια μηχανάκια πριν την αγορά τους.
Όσο και να μη το θεωρείτε απαραίτητο στην παρούσα φάση σας, να ξέρετε ότι σχετικά σύντομα θα αρχίσει να σας προβληματίζει μόνο που τότε θα έχετε ήδη αγοράσει, έστω και σε αυτά τα σχετικά λίγα χρήματα. Το λέω γιατί και τα 100 της αξίας του δεν νομίζω να τα έχει κανείς και για πέταμα μεθαύριο ούτε για 100 θα αξίζει να περιορίζεται μελλοντικά τις δυνατότητες και κυρίως την άνεσή σας!

Όσο φασαρία και να σας φαίνεται το να στήσετε ένα ενσύρματο δυκτιάκι, τελικά δεν είναι και τόση. Λίγο καλή μελέτη στα περάσματα, στις αποστάσεις και τους πιθανούς χώρους που θα θέλετε να καλύψετε δικτυακά, και ίσως κάποιον που να ξέρει να στήνει τα βύσματα στα καλώδια αν δεν σας καλύπτουν οι έτοιμες φιξ λύσεις.
Προσωπικά έχω περάσει τα πάντα από μπαλκόνια και σε κάποιες συνδέσεις μου από ταράτσα.
Τα κόστη θα έλεγα ότι είναι σχεδόν αστεία και μετά θα έχετε έτοιμη πια μια διάταξη που θα μπορεί να σας βολέψει σε διάφορες σύγχρονές σας απαιτήσεις. Μια φορά κόπος και μετά σχεδόν όλα θα γίνονται από τον... καναπέ σας (και όχι μόνο)!

Μετά από μια γρήγορη ματιά στο γούγλη διαπίστωσα ότι η μετατροπή του ήχου με τον τρόπο που περιγράφει και ο φίλος CosmosKGR δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε χρονοβόρα διαδικασία. Ως εκ τούτου…

Γάιδαρος – Δόντια 1-0 τελικό!

Τουτέστιν… το παρήγγειλα! Με 99 ευρώ δεν πιστεύω ότι θα το μετανιώσω.

Μια τελευταία ερώτηση από εμένα πριν επιστρέψω με εντυπώσεις. Επειδή έχω διαβάσει διάφορα ποστ με φίλους που είχαν προβλήματα και αναγκάστηκαν να αλλάξουν καλώδιο HDMI. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα καλώδιο που το έχει δοκιμάσει και συνεργάζεται σωστά με τον Player; Αν ήταν και από e-shop ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

το μόνο αρνητικό κατά τη γνώμη μου είναι αυτό της δικτύωσης.

δεν ξέρω αν στο μέλλον θα το ξεπεράσουμε με έναν σκληρό με wifi.

Κι εγώ χρησιμοποιώ πάντως το popcorn audioconverter και κάνω μια χαρά τη δουλεία μου όποτε χρειαστεί.
Έχει και αναλυτικότατες οδηγίες στη σελίδα τους. Μια φορά το ψιλορυθμίζεις και δε χρειάζεται άλλη παρέμβαση.
Βέβαια, οι προρυθμίσεις που έχει κατευθύνονται στο να καλύψει κυρίως τις αδυναμίες αναπαραγωγής του popcorn πράγμα που εμένα με βόλεψε ιδιαίτερα αφού αυτό έχω αλλά και πάλι μπορούν να ρυθμιστούν διάφορα θεματάκια σύμφωνα με τις όποιες σχεδόν απαιτήσεις μετατροπής.