Western Digital TV HD Media Player

Καμμιά φορά τα κολλήματα μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων. Έχω παρατηρήσει πως σε αρχεία HD 24p, ενώ κάνει καταπληκτικό 3:2 pull-up για τα 60 Hz, στα 50 Hz παίζει το 24ο καρέ και δεύτερη φορά για να έχει 25 και να του βγει το 2:2 pull-up, με αποτέλεσμα η εικόνα να "σκαλώνει" ρυθμικά σε κάθε δευτερόλεπτο.

Εξαρτάται τι εννοείς "ριπάρεις".

Αν εννοείς re-encode σε ts ή mkv, με εξωτερικούς υπότιτλους και χωρίς μενού, ναι.

Αν εννοείς απλό ripping στον δίσκο, όχι.

Γιατί όχι ? αφού έχω δει αρχεία m2ts

Καμμιά φορά τα κολλήματα μπορεί να είναι και θέμα ρυθμίσεων. Έχω παρατηρήσει πως σε αρχεία HD 24p, ενώ κάνει καταπληκτικό 3:2 pull-up για τα 60 Hz, στα 50 Hz παίζει το 24ο καρέ και δεύτερη φορά για να έχει 25 και να του βγει το 2:2 pull-up, με αποτέλεσμα η εικόνα να "σκαλώνει" ρυθμικά σε κάθε δευτερόλεπτο.

Σαφώς, αλλά εγώ κατάλαβα από το λεκτικό ότι το πρόβλημα περιορίζεται σε αρχεία 1080p.

Οχι ISO θα σερνεται. Σε m2ts θα το ριπαρεις και θα πρεπει να κατεβασεις και να συγχρονισεις εξωτερικους υποτιτλους .srt, γιατι οι υποτιτλοι του bluray (pgs) δεν υποστηριζονται, ουτε ειναι ευκολο να τους βγαλεις και να τους κανεις .srt

Και απ ότι διαβάζω Μάλλον θα μπορούμε να συνδέσουμε πάνω στο WD TV τον ΝΕΟ δίσκο MY BOOK WORLD EDITION που είναι δικτυακός και να που θα πάψουν και οι κακές γλώσσες.........

Παιδια χρειαζομαι βοηθεια.Πως να συνδεσω τα εξης 1) Σονυ 40" w4000
2)wd tv media player
3)Yamaha rx-v363
Ξερω οτι πρεπει να συνδεσω μεσω οπτικης το wd με τον ενισχυτη.Τον ενισχυτη ομως με την τηλεοραση πως 8α τα συνδεσω κ επισης χρειαζεται να συνδεσω το wd κ με την τηλεοραση μεσω hdmi?

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Και απ ότι διαβάζω Μάλλον θα μπορούμε να συνδέσουμε πάνω στο WD TV τον ΝΕΟ δίσκο MY BOOK WORLD EDITION που είναι δικτυακός και να που θα πάψουν και οι κακές γλώσσες...
Ως μια... "κακιά γλώσσα" λοιπόν, να υπενθυμίσω πως μπορεί έτσι να έχει πρόσβαση ο δίσκος με το δίκτυο αλλά για να δεις κάτι από το δίκτυο, πάλι θα πρέπει να το αντιγράψεις πριν σε αυτόν τον δίσκο κάπως.
Έπειτα, δε νομίζεις ότι με τέτοιο τρόπο αρχίζεις και προσεγγίζεις "επικίνδυνα" πια το κόστος κάποιου άλλου σχετικού μηχανήματος που δεν έχει καν τέτοια ζητήματα, αφού θα συνδέεται το ίδιο κατευθείαν στο δίκτυο και θα τα έχεις όλα πια "στο πιάτο", εεε... στο τηλεκοντρόλ του εννοώ;!

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Ως μια... "κακιά γλώσσα" λοιπόν, να υπενθυμίσω πως μπορεί έτσι να έχει πρόσβαση ο δίσκος με το δίκτυο αλλά για να δεις κάτι από το δίκτυο, πάλι θα πρέπει να το αντιγράψεις πριν σε αυτόν τον δίσκο κάπως.
Έπειτα, δε νομίζεις ότι με τέτοιο τρόπο αρχίζεις και προσεγγίζεις "επικίνδυνα" πια το κόστος κάποιου άλλου σχετικού μηχανήματος που δεν έχει καν τέτοια ζητήματα, αφού θα συνδέεται το ίδιο κατευθείαν στο δίκτυο και θα τα έχεις όλα πια "στο πιάτο", εεε... στο τηλεκοντρόλ του εννοώ;!
Τσίμπησες εεεε;;;;;;; Πάντως έχεις δίκιο , για το κόστος εννοώ , γιατί απ' ότι έψαξα και είδα τσιμπάει λίγο σε τιμή αλλά για την αντιγραφή-μεταφορά δεν συμφωνώ γιατί την κάνει μέσω δικτύου. Αλλά βασικά μένει να δούμε αν θα είναι εφικτή αυτή η σύνδεση ( αν και η WD αφήνει να ενοηθεί κάτι τέτοιο ) έχω τις επιφυλάξεις μου , είδωμεν .......

Μπορει να παιξει και κανενα custom firmware (ηδη ορισμενοι υποστηριζουν οτι μπαινουν με ftp στο WD χρησιμοποιωντας ενα ανταπτορα USB - LAN με τροποποιηση του firmware. Αν σηκωσουν και samba... ). Καποιος αλλος επιχειρησε να αντικαταστησει αρχεια σχετικα με ηχο (βλεπε DTS downmix) απο το firmware του popcorn σε αυτο του WD (εχουν περιπου τα ιδια λογω ιδιου τσιπ και linux software ), αλλα δεν εκατσε γιατι τα αρχεια ηταν signed... Παντως καποιοι που εχουν γνωσεις την ψαχνουν, και αυτο ειναι σημαντικο... http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1100062

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Τσίμπησες εεεε;;;
Ε ναι λοιπόν, "τσίμπησα" όπως λες αλλά το κατάλαβες πως το έκανα έχοντας δει και το... "αγκίστρι"!

για την αντιγραφή-μεταφορά δεν συμφωνώ γιατί την κάνει μέσω δικτύου.
Τί ακριβώς εννοείς;!
Δεν θα χρειάζεται να κάνεις την αντιγραφή κάθε φορά, του όποιου αρχείου, από το όποιο μηχάνημα του δικτύου σου, προς τον εξωτερικό δικτυακό σκληρό σου δίσκο;
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως θα πρέπει να το κάνεις!
Εκτός κι αν εννοείς ότι κάθε νεοεμφανιζόμενο σχετικό αρχείο στον χώρο σου, θα το αποθηκεύεις κατευθείαν και μοναδικά, στον εξωτερικό δικτυακό σκληρό σου δίσκο. Μόνο έτσι το "σώνεις" κάπως το όλο θέμα!
Αλλά και πάλι, με τους όγκους που έχουν αποκτήσει πια τα σχετικά αρχεία και με την ευκολία που μπορείς να τα βρεις ακόμα και μαζεμένα και αν είσαι και λίγο "συλλεκτικός" τύπος (που είναι πολύ εύκολο να γίνει πια ο καθένας), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει (από χώρο), ένας έστω και κάπως μεγάλος (άρα και ακριβός) εξωτερικός δικτυακός σκληρός δίσκος;
Το καλύτερο θα ήταν να έχεις πιο "ανοιχτούς ορίζοντες" στο θέμα επεκτασιμότητας, με χρήση δηλαδή κάποιου κανονικού υπολογιστή, με κύριο ρόλο σα file server!

Το τραβάω μάλλον ε;!
Μπορεί!
Εγώ πάντως με τέτοιες λύσεις έχω ηρεμίσει εδώ και αρκετό πια καιρό!

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Τσίμπησες εεεε;;;;;;; Πάντως έχεις δίκιο , για το κόστος εννοώ , γιατί απ' ότι έψαξα και είδα τσιμπάει λίγο σε τιμή αλλά για την αντιγραφή-μεταφορά δεν συμφωνώ γιατί την κάνει μέσω δικτύου. Αλλά βασικά μένει να δούμε αν θα είναι εφικτή αυτή η σύνδεση ( αν και η WD αφήνει να ενοηθεί κάτι τέτοιο ) έχω τις επιφυλάξεις μου , είδωμεν .......

Από ότι είδα στο site της WD, το WD World Edition διαθέτει μία USB θύρα για να συνδέσεις έναν USB εξωτερικό δίσκο (ή drive γενικότερα) προκειμένου να έχεις πρόσβαση και σε αυτόν μέσω του δικτιακού INTERFACE του WD Word Edition. Προφανώς η θύρα του είναι USB HOST. Οπότε ... δεν συνδέεται μέσω της USB απευθείας με το WD TV.

Βασίλης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Ε ναι λοιπόν, "τσίμπησα" όπως λες αλλά το κατάλαβες πως το έκανα έχοντας δει και το... "αγκίστρι"!
Καλά χαριτολογώντας το έγραψα έτσι κι αλλιώς εσένα είχα στο μυαλό μου απο την αρχή και είμαι βέβαιος οτ είδες και το αγκίστρι μη το παίρνεις στραβά κάνουμε και λίγο χαβαλέ....

Τί ακριβώς εννοείς;!
Δεν θα χρειάζεται να κάνεις την αντιγραφή κάθε φορά, του όποιου αρχείου, από το όποιο μηχάνημα του δικτύου σου, προς τον εξωτερικό δικτυακό σκληρό σου δίσκο;
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως θα πρέπει να το κάνεις!
Εκτός κι αν εννοείς ότι κάθε νεοεμφανιζόμενο σχετικό αρχείο στον χώρο σου, θα το αποθηκεύεις κατευθείαν και μοναδικά, στον εξωτερικό δικτυακό σκληρό σου δίσκο. Μόνο έτσι το "σώνεις" κάπως το όλο θέμα!
Αλλά και πάλι, με τους όγκους που έχουν αποκτήσει πια τα σχετικά αρχεία και με την ευκολία που μπορείς να τα βρεις ακόμα και μαζεμένα και αν είσαι και λίγο "συλλεκτικός" τύπος (που είναι πολύ εύκολο να γίνει πια ο καθένας), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει (από χώρο), ένας έστω και κάπως μεγάλος (άρα και ακριβός) εξωτερικός δικτυακός σκληρός δίσκος;
Το καλύτερο θα ήταν να έχεις πιο "ανοιχτούς ορίζοντες" στο θέμα επεκτασιμότητας, με χρήση δηλαδή κάποιου κανονικού υπολογιστή, με κύριο ρόλο σα file server!

Το τραβάω μάλλον ε;!
Μπορεί!
Εγώ πάντως με τέτοιες λύσεις έχω ηρεμίσει εδώ και αρκετό πια καιρό!
Οτι το τραβάς το τραβάς το χόνδρινες το θέμα για πολλούς , οχι οτι δεν είναι σωστά , αλλά λίγο δύσκολα στην υλοποίηση .
ON THE FLY αυτό εννοώ ή μια και ούτος ή άλλος το κατέβ... εε συγνώμη η κοδικοποίηση γύνεται στον υπολογιστή μπορεί να ανέβει αυτόματα μέσω του software της WD καποια στιγμή που δεν χρησημοποιήται το σύστημα. Τέλος πάντων θα δούμε βασικός παράγων είναι το κόστος.