Western Digital TV HD Media Player

Παιδιά μολις πήρα και εγώ ένα WDTV. Του έβαλα το τελευταίο firmware και οι πρωτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές.
¨Ενα ερώτημα μόνο να κάνω. Παρατήρησα ότι ακόμα και όταν το έχω κλειστό τόσο αυτό όσο και ο σκληρός συνεχίζουν να ζεματάνε που σημαίνει ότι συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια!!! Είναι αυτο φυσιολογικό? και πως το αντιμετωπίζετε? Είναι πολύ ενοχλητικό να το βγάζεις από την πρίζα κάθε τόσο νομίζω.

Για αυτόν τον λόγο έβαλα το πολύμπριζο μέσα στο έπιπλο κάτω από την ΤV!

για το φιλο budda,

...στα 1080 ειχα προβλημα και σε ηχο και σε εικονα..
μπορεις να αναφερεις ακριβως καποιες χρονικες στιγμες που ειχες
αυτα τα κοληματα?

Κιεγώ ..WDTV και τους 2 δίσκους του σε ξχωριστό πολύμπριζο με on/off διακόπτη! Αλλίως δεν γίνεται. !!

για το φιλο budda,

...στα 1080 ειχα προβλημα και σε ηχο και σε εικονα..
μπορεις να αναφερεις ακριβως καποιες χρονικες στιγμες που ειχες
αυτα τα κοληματα?

Εκει που πεφτει το αεροπλανο ειχα και σε εικονα και σε ηχο ,και λιγο πριν την τελικη σκηνη καταστροφης αλλα και στην διαρκεια της
Ενω με 720 δεν ειχα κανενα προβλημα

Πρώτη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα συντονισμού ήχου/εικόνας χθες το βράδυ με την ταινία Being There στα 720p. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από 1ώρα και 30 λεπτά (η ταινία ήταν 2 ώρες)

Βέβαια ένα off-on έλυσε το πρόβλημα το οποίο με κάνει να σκέφτομαι ότι είναι θέμα υπερθέρμανσης της συσκευής (πολύ ζέστη).

Μικρό το πρόβλημα

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Η ρυθμιση resolution στο WD ειναι στο Auto

OXI AUTO
Αν όχι AUTO, τότε πού; 24p ? ή 60 ? Βαριέμαι να αλλάζω κάθε φορά που θα βλέπω πότε σειρές, πότε ταινίες...

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Αν όχι AUTO, τότε πού; 24p ? ή 60 ? Βαριέμαι να αλλάζω κάθε φορά που θα βλέπω πότε σειρές, πότε ταινίες...

Θα πρέπει να το αλλάζεις... δυστυχώς το auto είναι κουκουρούκου

Για τις 720p να δηλώνεις 720p 60hz
Για τις 1080p να δηλώνεις 1080p 24hz

Όλες οι ταινίες και σειρές που έχω (και είναι πολλές) είναι κωδικοποιημένες στην προαναφερθέντα ανάλυση. Με αυτές τις δύο "παίζω"

Όλες οι ταινίες και σειρές που έχω (και είναι πολλές) είναι κωδικοποιημένες στην προαναφερθέντα ανάλυση. Με αυτές τις δύο "παίζω"

Μη εχοντας γνωση θα ηθελα να ρωτησω
Λες να δηλωνεις 1080p 24Hz ομως στα χαρακτηριστικα ταινιων βρισκεις κυριως 23,986 κατι... το οποιο υπαρχει στο resolution tou WD ως επιλογη μια φορα δοκιμασα να το βαλω και ειδα στην τηλεοραση αναλυση 480ι ,εχοντας το στο αυτο η τηλεοραση μου δειχνει 1080p (μιλαμε για την ιδια ταινια τωρα)
Μπορεις αν θες να μου πεις γιατι να το βαζω 24ΗΖ ; Το διαβασες καπου;Γιατι το Αυτο το λες κουκουρουκου ;Ρωτω επειδη εχω αγνοια οχι για να κανω τον πονηρο :ernaehrung004:

ότι είναι θέμα υπερθέρμανσης της συσκευής (πολύ ζέστη).

Κι εγω θεμα ζεστης πιστευω οτι ειναι.
Καθε καλοκαιρι εχω σταθερα 3ring προβλημα στο xbox360
(για όσους γνωριζουν).
Το Μacpro αρνειται να παιξει HD ταινιες και γενικα "δυσκολα" καλοκαιριατικα.
Αρα δεν μου κανει εντυπωση για το WD.. εχει μια λογικη να τα παιζει...
Μαλλον πρεπει να επιστρατευσω τον mini ανεμιστηρα :smash:

Εγώ θα έλεγα αν η τηλεόραση / προβολέας σας παίζει σωστά στα 24Hz, να προτιμάτε πάντα την ανάλυση 1080p/24 (για υλικό 23,976/24Hz πάντα).

Θα έχετε σίγουρα καλύτερη κίνηση, και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο upscaling (για υλικό 720p).

Μη εχοντας γνωση θα ηθελα να ρωτησω
Λες να δηλωνεις 1080p 24Hz ομως στα χαρακτηριστικα ταινιων βρισκεις κυριως 23,986 κατι... το οποιο υπαρχει στο resolution tou WD ως επιλογη μια φορα δοκιμασα να το βαλω και ειδα στην τηλεοραση αναλυση 480ι ,εχοντας το στο αυτο η τηλεοραση μου δειχνει 1080p (μιλαμε για την ιδια ταινια τωρα)
Μπορεις αν θες να μου πεις γιατι να το βαζω 24ΗΖ ; Το διαβασες καπου;Γιατι το Αυτο το λες κουκουρουκου ;Ρωτω επειδη εχω αγνοια οχι για να κανω τον πονηρο :ernaehrung004:

Το 23,986 του WD είναι προβληματικό, ως εκ τούτου δεν το χρησιμοποιώ.
Δηλώνω 24hz καθώς είναι το πιο κοντινό και το αποτέλεσμα πλέον άψογο. Έχω κάνει comparison Α/Β με το Samsung 2500 σε ίδια ταινία και το 24hz δουλέυει άψογα σε 23,986 mkv's

Το Auto είναι κουκουρούκου διότι δεν έχω καταφέρει ποτέ να βρει αυτόματα την σωστή/επιθυμητή ανάλυση. Τουλάχιστον όχι σε εμένα.

Μπορείς να κάνεις όμως ένα test. Δήλωσε στο WD το Auto. Έπειτα βάλε ένα 720p mkv. Αν η τηλεόραση σου λέει 720p 60hz τότε είναι σωστό. Καπάκια πάτα stop και βάλε ταινία στα 1080p 24hz και δες αν τηλεόραση σου λέει 1080p 24hz. Αν δουλέψει σωστά τότε άστο στο auto. Δεν νομίζω όμως...

Εγώ θα έλεγα αν η τηλεόραση / προβολέας σας παίζει σωστά στα 24Hz, να προτιμάτε πάντα την ανάλυση 1080p/24 (για υλικό 23,976/24Hz πάντα).

Θα έχετε σίγουρα καλύτερη κίνηση, και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερο upscaling (για υλικό 720p).

επειδή στην 40" LCD μου δεν θα δω πρακτικά ποτέ διαφορά μεταξύ του 720p και upscaled 720p σε 1080p, δηλώνω πάντα στο WD την native ανάλυση του video ώστε να μην το ζορίζω και μου πάθει τίποτα :P

Επίσης, ξέχασα να αναφέρω ότι οι μοναδικές φορές που βάζω 720p 50hz είναι σε ευρωπαικά mkv's (πχ. η Ελληνική ταινία Αυστηρός Κατάλληλο, Lives Of others κτλ κτλ)

Η προτροπή μου για ανάλυση 1080p στα 24Hz έχει κυρίως να κάνει με την βελτίωση στην κίνηση, και λιγότερο στο καλύτερο scaling.

Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει "ζόρισμα" σε κανένα από τα media players όταν δίνουν σήμα 1080p στην έξοδο ενώ το υλικό είναι ανάλυσης 720p.

Δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.

Η προτροπή μου για ανάλυση 1080p στα 24Hz έχει κυρίως να κάνει με την βελτίωση στην κίνηση, και λιγότερο στο καλύτερο scaling.

Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει "ζόρισμα" σε κανένα από τα media players όταν δίνουν σήμα 1080p στην έξοδο ενώ το υλικό είναι ανάλυσης 720p.

Κοίτα αυτό που αναφέρεις είναι η τέλεια λύση. Έτσι δεν θα χρειάζεται να αλλάζω και την ανάλυση ανάλογα το clip (τώρα σκέψου ότι στο name των clips έχω πάντα την ανάλυση στο τέλος. Π.Χ. Batman_720p.mkv)

Το βραδάκι θα δω ένα 720p σε 1080p 24 και θα επανέλθω με εντυπώσεις :)

Thank you

Ερώτηση άσχετου: Για ταινίες avi π.χ. στα 25,000 fps τι ανάλυση να βάζουμε στο WDTV?
(H TV μου είναι 1368x720)

Το 23,986 του WD είναι προβληματικό, ως εκ τούτου δεν το χρησιμοποιώ.
Δηλώνω 24hz καθώς είναι το πιο κοντινό και το αποτέλεσμα πλέον άψογο. Έχω κάνει comparison Α/Β με το Samsung 2500 σε ίδια ταινία και το 24hz δουλέυει άψογα σε 23,986 mkv's

Το Auto είναι κουκουρούκου διότι δεν έχω καταφέρει ποτέ να βρει αυτόματα την σωστή/επιθυμητή ανάλυση. Τουλάχιστον όχι σε εμένα.

Μπορείς να κάνεις όμως ένα test. Δήλωσε στο WD το Auto. Έπειτα βάλε ένα 720p mkv. Αν η τηλεόραση σου λέει 720p 60hz τότε είναι σωστό. Καπάκια πάτα stop και βάλε ταινία στα 1080p 24hz και δες αν τηλεόραση σου λέει 1080p 24hz. Αν δουλέψει σωστά τότε άστο στο auto. Δεν νομίζω όμως...

Πιστευω οτι στο 1080/24 ζοριζεται και το λεω αυτο γιατι βλεποντας ματριξ χθες προς το τελος ειχα κολληματα σε ηχο και εικονα ,δεν ξερω αν ηταν λογω θερμοκρασιας ομως οταν το εχω στο "αυτο" δεν τα εχω και πιστευω οτι στην ρυθμιση αυτη κανει απλα up-scale σε 1080p αυτος ειναι και ο λογος που ποτε δεν δινει ακριβως το αρχειο δλδ το 720 το κανει up scale σε 1080 ,μη βαρατε αν κατι λεει λαθος μεταφερω απλως πως αντιλαμβανομαι τα πραγματα