Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Γεια σε όλους.Το έχω παραγγείλει και εγώ και αύριο λογικά θα μου έχει έρθει.Μερικές ερωτήσεις σε αυτούς που ξέρουν:

Έχω ένα home cinema sony dav dz200 χωρίς οπτική.Αν συνδέσω το wd tv με την τηλεόραση με component και το home cinema με scart στην τηλεόραση θα μπορέσω να πάρω 5.1 ήχο απο τα ηχεία?
Και κάτι ακόμα.Έχω 2 σκληρούς ο ένας 1.5tb verbatim μόνο hd περιεχόμενο έχει ελεύθερο χώρο 40gb και ο άλλος 1tb wd μόνο σειρές.Αν συνδέσω και τους 2 επάνω στο wd tv θα τους βλέπει και τους 2 μαζί?Και επίσης θα υπάρχει πρόβλημα επειδή ο ένας σκληρός έχει πολύ λίγο ελεύθερο χώρο?

Με τους δίσκους κανένα πρόβλημα .
Από το component όμως δεν περνάει ήχος , κάθε ένα από τα τρία καλώδια είναι και για ένα από τα βασικά χρώματα .
Η τηλεόρασή σου δεν έχει hdmi ?

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Με τους δίσκους κανένα πρόβλημα .
Από το component όμως δεν περνάει ήχος , κάθε ένα από τα τρία καλώδια είναι και για ένα από τα βασικά χρώματα .
Η τηλεόρασή σου δεν έχει hdmi ?

Δυστυχώς δεν έχει.Αν τη συνδέσω με component δεν θα πηγαίνει ήχος στην tv?Αν δεν περνάει τότε σημαίνει ότι δεν μπορώ ούτε και απο την τηλεόραση να ακούσω ήχο έτσι?

Μήπως έχει κανεις βρεί κανένα skin άλλο για το WDTV live? Πως στο πρώτο WDTV είχαμε το lilibabe π.χ. ? Κάτι ανάλογο... Ψάχνω, αλλά ..δεν βρίσκω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δυστυχώς δεν έχει.Αν τη συνδέσω με component δεν θα πηγαίνει ήχος στην tv?Αν δεν περνάει τότε σημαίνει ότι δεν μπορώ ούτε και απο την τηλεόραση να ακούσω ήχο έτσι?

Με έκανες βραδιάτικα να ψάχνω κουτί και manual .

Λοιπόν έχει δυο σετ καλωδίων στην συσκευασία του , το ένα είναι το component και το άλλο βγάζει 3 rca , ένα για εικόνα και κόκκινο-άσπρο για stereo ήχο . Αυτά νομίζω πως σου κάνουν .Είτε στην tv είτε στον ενισχυτή σου θα ταιριάξουν . Ρυθμίζεις και το wd να κάνει downmix τον dts ήχο σε stereo και είσαι οκ .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Με έκανες βραδιάτικα να ψάχνω κουτί και manual .

Λοιπόν έχει δυο σετ καλωδίων στην συσκευασία του , το ένα είναι το component και το άλλο βγάζει 3 rca , ένα για εικόνα και κόκκινο-άσπρο για stereo ήχο . Αυτά νομίζω πως σου κάνουν .Είτε στην tv είτε στον ενισχυτή σου θα ταιριάξουν . Ρυθμίζεις και το wd να κάνει downmix τον dts ήχο σε stereo και είσαι οκ .

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Απλώς να σου πω ότι ο ενισχυτής δεν έχει rca μόνο scart.Αλλά φυσιολογικά θα υπάρχει απο rca σε scart έτσι?Και συνδέω την tv με component που έχει καλύτερη ποιότητα.Κάτι σαν αυτό πιστεύω να κάνει:

http://smartcomputer.gr/view_produc...3958f&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Συνδέω τα 2 με το wd tv και το ένα πάει στην tv για εικόνα.

Last edited:
Θα βάλεις αυτόν τον αντάπτορα SCART σε 3X RCA στον ενισχυτή σου για να συνδέσεις επάνω τα κόκκινο-άσπρο του ήχου , το κίτρινο της εικόνας δεν θα το συνδέσεις , αλλά αντί αυτού θα βάλεις το component απ'ευθείας στην tv .

Last edited:
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Θα βάλεις αυτόν τον αντάπτορα SCART σε 3X RCA στον ενισχυτή σου για να συνδέσεις επάνω τα κόκκινο-άσπρο του ήχου , το κίτρινο της εικόνας δεν θα το συνδέσεις , αλλά αντί αυτού θα βάλεις το component απ'ευθείας στην tv .

Σωστός.Να σαι καλα φίλε αύριο που θα το παραλάβω και θα πειραματιστώ θα σας πω πως πήγε.Αν και ήθελα να βγάζει 5.1 απο τα ηχεία αλλα εφόσον δεν έχει οπτική δεν γίνεται.

Το καλώδιο που έβαλες εσύ δεν κάνει διότι το wd δεν έχει rca έξοδο , αλλά mini jack που καταλήγει σε αρσενικά rca και τα καλώδια συμπεριλαμβάνονται .

Last edited:

Το καλώδιο που έβαλες εσύ δεν κάνει διότι το wd δεν έχει rca έξοδο , αλλά mini jack που καταλήγει σε αρσενικά rca και τα καλώδια συμπεριλαμβάνονται .

Σωστός μπερδεύτηκα με το παλιό μοντέλο.Αυτο δεν έχει.

Λοιπόν η τηλεόραση είναι ακριβώς έτσι απο πίσω:

rear4.jpg

Component δεν έχει δυστυχώς...

Στο post #1246 σου είπα να μην συνδέσεις το κίτρινο καλώδιο .

Αφού έχει η tv σου video in τότε το συνδέεις εκεί και τελειώνεις . Αν θέλεις τον ήχο από τον ενισχυτή βάζεις εκεί τα κόκκινο-άσπρο , αν πάλι από την tv τα βάζεις στην tv πάνω από το κίτρινο video in .

Στο post #1246 σου είπα να μην συνδέσεις το κίτρινο καλώδιο .

Αφού έχει η tv σου video in τότε το συνδέεις εκεί και τελειώνεις . Αν θέλεις τον ήχο από τον ενισχυτή βάζεις εκεί τα κόκκινο-άσπρο , αν πάλι από την tv τα βάζεις στην tv πάνω από το κίτρινο video in .

Και εγω αυτό είχα σκεφτεί απλώς πίστευα ότι δεν θα γινόταν.Εφόσον γίνεται όλα μια χαρά.Τώρα πως θα φαίνονται τα 1080αρια video σε αυτή την ποιότητα βλέπουμε...Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια φίλε μου.

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Αν ειδα καλα στη φωτο του king2009 η tv εχει dvi, μηπως να παρει εναν ανταπτορα hdmi to dvi για την εικονα???

Πολύ σωστά. Και οπτική ή κόκκινο-άσπρο στον ενισχυτή για τον ήχο. ΠΟΛΥ ανώτερη εικόνα θα έχεις έτσι.

Όντως καλύτερη εικόνα , αν και μου έκανε εντύπωση η είσοδος dvi audio in , δεν πρόσεξα την dvi είσοδο εικόνας .

Την δουλειά της νύκτας την βλέπει η μέρα και γελά .

Last edited:
Παιδιά καλημέρα!

Αγορασα ενα τετοιο για τους γονεις μου (ειναι γυρω στα 60) και θελω να το κανω τελειως ευκολο γιαυτους να διαλεγουν ταινιες απο ενα δικτυακο drive

Σε αυτο το drive στο δίκτυο μας εχω αποθηκευσει ταινιες απο παλιο ελληνικο κινηματογραφο και απλα θελω οταν ανοιγει το WD να τους ξεκιναει απευθειας στη λιστα με τις ταινιες

Δηλαδη να μη χρειαζεται να διαλεξουν πρωτα δικτυο και μετα το δικτυακο φακελο και μετα να τους βγαζει τις ταινιες.. γιατι μπερδευονται :(

Γινεται;;; και αν ναι πως;;

Ευχαριστω παρα πολυ!!

Last edited:
Παιδιά καλημέρα!

Αγορασα ενα τετοιο για τους γονεις μου (ειναι γυρω στα 60) και θελω να το κανω τελειως ευκολο γιαυτους να διαλεγουν ταινιες απο ενα δικτυακο drive

Σε αυτο το drive στο δίκτυο μας εχω αποθηκευσει ταινιες απο παλιο ελληνικο κινηματογραφο και απλα θελω οταν ανοιγει το WD να τους ξεκιναει απευθειας στη λιστα με τις ταινιες

Δηλαδη να μη χρειαζεται να διαλεξουν πρωτα δικτυο και μετα το δικτυακο φακελο και μετα να τους βγαζει τις ταινιες.. γιατι μπερδευονται :(

Γινεται;;; και αν ναι πως;;

Ευχαριστω παρα πολυ!!

Καλή η σκέψη σου αλλα δεν νομίζω οτι θα βρείς λύση ειδικά με το επίσημο firmware Δεν παραμετροποιείται ο τρόπος που εμφανίζονται τα μενού

Λοιπόν παιδιά το παρέλαβα σήμερα το χωσα με τη μια τους 2 σκληρούς τους διάβασε αμέσως.Το σύνδεσα με hdmi με μια τηλεόραση 32lg5600 που είναι 1080p δεν είναι δικιά μου απλώς για δοκιμή.Το ρύθμησα στα 12bit και 1080p 60hz.Τα λόγια περιτά.Άψογη εικόνα σε όλες τις 1080αριες ταινίες οι υπότιτλοι παίζουν μια χαρά.Το μενού είναι απίστευτα γρήγορο τους σκληρούς τους διάβασε στο άψε σβήσε και φυσικά ο ένας ο wd essential όταν έκλεισα το wd έκλεισε απο μόνος του.Μένει σε stand by όταν κλείσει αλλα αν έχετε αυτό και τους σκληρούς κουμπομένους με πολύμπριζο με κουμπάκι κλείνετε το πολύμπριζο και όλα οκ.Το μόνο ελλάτωμα το έβαλα να παίξει m2ts 26gb το έπαιξε νεράκι αλλά δεν είχε επιλογή για υπότιτλους.Και ένα video 2160p το έπαιξε με σπασίματα(λογικό).

Το βάζω και στην δικιά μου με composite τα 2 στο home cinema στις ρυθμήσεις βάζω 720p δεν μου έβγαλε πρόβλημα οπότε μια χαρά και εδώ όλα τζάμι και απο τα ηχεία βγαίνει stereo ήχος.Αν είχε οπτική 5.1 εννοείται.Και με composite μια χαρα εικόνα είχε πάλι.Έκδοση είχε την 1.012 αλλά αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεν βάζω την 1.024 ακόμα.Και το τηλεχειριστήριο άψογη απόκριση.Για 108 euro είναι υπέροχο με μία λέξη.Ούτε dvd ξανά ούτε τίποτα.Μπράβο στην wd...