Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2

Ηρθε στα χέρια μου και το δικό μου... εντυπωσιακά γρηγορότερο σε σχέση με το Μ31Β, σε boot, μενού κλπ.
...αλλά δεν μπορείς να προχωρήσεις την ταινία σε κάποιο σημείο αργότερα ή μου φάνηκε? Μόνο με FF περιμένοντας πότε θα πάει εκεί? :damnyou:

Πατώντας μια φορά το FF και Next chapter πάει 10 λεπτά μετά κλπ.

Απάντηση: Western Digital TV HD2

Μπορείς απλά δεν το έψαξες αρκετά.
Την ώρα που βλέπεις την ταινία πάτησε το κουμπί γρήγορης αναπαραγωγής ώστε να πάει 2x και μετά πάτα το κουμπί επόμενου κεφαλαίου με αυτόν τον τρόπο θα πας την ταινία ανά 10 λεπτά μπροστά ή πίσω.

Edit: Με προλαβε ο "Χατζησάββας Λευτέρης"

Με σώσατε... :grinning-smiley-043

Ναι όπως είπα δεν το έψαξα, μόλις παρέλαβα και μόνο τα βασικά κοίταξα. Και αυτό (επειδή δεν είναι εμφανές) δεν το βρήκα.

Παίδες εχω πρόβλημα γιατί ενώ μεχρι τώρα όλες μα όλες τις ταινίες που είχα στον 1.5tb seagate σκληρό δίσκο μου τις έτρεχε αμέσως με το που πάταγα enter και τώρα για να τις τρέξει θέλει κάνα 2 - 3λεπτο.
Και αυτό μου το κάνει μόνο στον εν λόγο δίσκο και όχι σε κάποιον άλλο δίσκο που δοκίμασα με ακριβώς τις ίδιες ταινίες.
Τσέκαρα το δίσκο για bad sectors κ.τ.λ. και είναι μια χαρά.
Τι μου προτείνετε?
Μέχρι και ανασυγκρότηση έκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Το έχει συναντήσει κανείς αυτό στο μηχάνημα με το firmware 1.01.11.

EDIT: Βρήκα τι λυση παιδιά και ήτανε τόσο γελοία που δεν πήγαινε το μυαλό μου.
Το μόνο που έκανα είναι να σβήσω από τον δίσκο τον φάκελο wdtv που κρατάει κάποια settings το μηχάνημα και όλα διορθώθηκαν.

Last edited:
Re: Western Digital TV HD2

Μουχαχαχχαχ Μουχαχαχα !!!!!! το Μηχανάκι ΤΙ μάρκα είπαμε είναι και ΤΙ ο σκληρός ;;;;;; Μουχαχαχχαχα !!!!

Πέρα από την πλάκα δυστυχώς πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να βοηθήσω

Με σώσατε...

Ναι όπως είπα δεν το έψαξα, μόλις παρέλαβα και μόνο τα βασικά κοίταξα. Και αυτό (επειδή δεν είναι εμφανές) δεν το βρήκα.
Ε μα κι εσύ ρε φίλε είναι δυνατόν να μην είχε τέτοια δυνατότητα?
Και το πρωτο μηχάνημα την είχε αυτή τη δυνατότητα.

o φακελλος αυτος που βρηκες μεσα..και να το σβησεις, σε επομενη συνδεση του δισκου με το Player..δεν το ξαναδημιουργει? το ειχα προσεξει και εγω και παντα υπαρχει μετα απο καθε συνδεση του δισκου με το player..ακομα και οταν το διαγραφω

Και πως βάζεις static IP αντί για dynamic?

Κοίτα να δεις, εξαρτάται από το κάθε ρούτερ. Κάπου θα έχει μια επιλογή για απενεργοποίηση του DHCP. Μετά θα πρέπει να πας στις ρυθμίσεις δικτύου των Windows και να δώσεις σε κάθε μηχάνημα ένα IP της μορφής 192.168.x.x. Θα πρέπει επίσης να δώσεις Gateway και μάλλον και DNS server. Αυτό πρέπει να γίνει για κάθε μηχάνημα στο LAN σου, περιλαμβανομένου του WD.

Μια άλλη επιλογή είναι να αφἠσεις το DHCP ενεργοποιημένο και να βάλεις χρονική διάρκεια lease time=forever στο IP Address Pool του ρούτερ σου.
Σε αυτή την περίπτωση δεν ξαναμοιράζει το ρούτερ νέες IP κάθε δυό τρεις μέρες. Αν όμως το σβήσεις δεν ξέρω τι θα κάνει. Ανάλογα πόσο έξυπνα είναι φτιαγμένο. Αν κρατάει τις ρυθμίσεις του, τότε όταν ξαναέρθει το ρεύμα θα μοιράσει την ίδια IP στο κάθε μηχάνημα, αναγνωρίζοντάς το από την MAC Address. Αν όχι, θα μοιράσει στην τύχη και θα έχεις πάλι πρόβλημα.

Θα έλεγα να δοκιμάσει κανείς τη δεύτερη λύση μιας και είναι πιο εύκολη, πριν πάει στο τελειώς στατικό IP. Αν απενεργοποιηθεί το DHCP και έρθει ένας φίλος σου π.χ. με λάπτοπ να συνδεθεί δε θα μπορεί, εκτός αν του αλλάξεις τις ρυθμίσεις στα Windows.

o φακελλος αυτος που βρηκες μεσα..και να το σβησεις, σε επομενη συνδεση του δισκου με το Player..δεν το ξαναδημιουργει? το ειχα προσεξει και εγω και παντα υπαρχει μετα απο καθε συνδεση του δισκου με το player..ακομα και οταν το διαγραφω
Ακριβώς όπως το είπες ναι το ξαναδημιουργεί κάθε φορά που συνδέεις ένα δίσκο ή ένα φλασακι στο μηχάνημα.

Τοτε προσεξε μηως το κουλο στο εκανε ο δισκος.
Πολλες παρτιδες των 7200.11 ειχαν παρουσιασει πολλα προβληματα.
Προσπαθησε να μην τον εχεις ποτε εντελως γεματο.

Απλά χλωμό να παιζει αυτό που λες φίλε.

Όντως τον εχω φουλαριστό αλλά το ποιο πιθανό είναι να έγινε λόγο βγάλσιμο ή κλείσιμο του δίσκου χωρίς eject και όχι για το αν είναι γεμάτος ο δίσκος ή έχει πολύωρη χρήση.

Yπάρχει πρόβλημα με τις ματρόσκες που έχουν περισότερα απο 5 reference frames. Υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

αυτό ισχύει και στο νέο player, ή ηταν αδυναμια του πρώτου?????????????
μπορει να επιβεβαιώσει-διαψευσει κανείς???

Οκ λάθος μου το παραδέχομαι αλλά για πες μου τελικά επειδή διάβασα ότι πολλοί που δοκίμασαν να κάνουν το firmware update στον δίσκο τους χάσανε τα δεδομένα που είχε μέσα ο δίσκος.

Εγώ εχω τον seagate barracuda 7200.11 με st31500341as τι να κάνω?

ειλικρινα δεν ξερω γιατι δεν ειχα εναν, απλα γνωριζω το προβλημα.
Τσεκαρε αυτα που γραφει με σειριακους αριθμους και αλλαξε του fw.

Άλλο κακό είναι οτι για να του αλλάξει firmware πρέπει να το συνδέσω πάνω σε pc και όχι μέσω usb που τον εχω εγώ..

Ρε φίλε φοβάμαι μην παιχτεί καμιά μαλακία και χαθούν τα 1.5tb δεδομένα που εχω μέσα.

Απ' ότι είδα ο δικός μου δίσκος έχει το σωστό firmware που δεν έχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται αναβάθμιση οπότε είμαι μια χαρά.

Yπάρχει πρόβλημα με τις ματρόσκες που έχουν περισότερα απο 5 reference frames. Υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

αυτό ισχύει και στο νέο player, ή ηταν αδυναμια του πρώτου?????????????
μπορει να επιβεβαιώσει-διαψευσει κανείς???

ειμαι ετοιμος για την αγορά του
μπορεί να ενημερωσει κανεις παρακαλω?