Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Western Digital TV HD2

Yπάρχει πρόβλημα με τις ματρόσκες που έχουν περισότερα απο 5 reference frames. Υπάρχει μια formula που υποδυκνύει ποιες ματρόσκες/x264 μπορεί να έχουν πρόβλημα όταν προσπαθούμε να τις παίξουμε στο WD HD TV:

Ύψος * Πλάτος * αριθμός_ref_frames <= 8294400

Παράδειγμα: 1920 * 1080 * 4 (ref_frames) = 8294400 Άρα OK
1920 * 1080 * 5 (ref_frames) = 10368000 Άρα πιθανόν πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

αυτό ισχύει και στο νέο player, ή ηταν αδυναμια του πρώτου?????????????
μπορει να επιβεβαιώσει-διαψευσει κανείς???

Αγαπητέ συμπολίτη προχώρα άφοβα στην αγορά του. Δεν θα έχεις τέτοιου είδους προβλήματα.
Μόλις χθες είδα μια ταινία που ξεπερνά κατά πολύ τα στάνταρ του πρώτου WDTV.
Αναφέρομαι στο Apocalypto σε 1080 mkv, το οποίο δεν μπορούσα να το δω στο πρώτο WDTV,
λόγω της αδυναμίας του επεξεργαστή του. Έκανε τα γνωστά πιξελιάσματα και κολλήματα.
Στο Live η αναπαραγωγή του είναι παιχνιδάκι, με άριστη κίνηση και υπέροχη εικόνα.

Να και το info:
Code:
Video
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : [email protected]
Format settings, CABAC           : Yes
Format settings, ReFrames        : 8 frames
Muxing mode                      : Container [email protected]
Codec ID                         : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                         : 2h 18mn
Bit rate                         : 10.7 Mbps
Nominal bit rate                 : 11.2 Mbps
Width                            : 1 920 pixels
Height                           : 1 040 pixels

Αν κάνεις τον πολλαπλασιασμό της ανάλυσης και των ReFrames, το αποτέλεσμα είναι:
1920 * 1040 * 8 (ReFrames) = 15974400
πολύ παραπάνω δηλαδή από τις δυνατότητες του πρώτου μηχανήματος.
Και βεβαίως σε συνδυασμό με την αποκωδικοποίηση του DTS, γι' αυτούς
που δεν έχουν συμβατό ενισχυτή ή θέλουν να ακούσουν τον ήχο από τα ηχεία της TV.
Το μόνο που με ξενίζει είναι το ύψος των υποτίτλων, οπότε προς το παρόν
και μέχρι να διορθωθεί με firmware, ενσωματώνω τους υπότιτλους με το mkvmerge.
Έτσι οι υπότιτλοι βγαίνουν κανονικά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πάντως εγώ διαβάζω εδώ και δύο εβδομάδες για το WD TV Live και για το Egreat M34A σε διάφορα φόρα και ιστότοπους και στο περιοδικό RAM και όλο λέω θα πάρω το ένα ή το άλλο και όλο το αναβάλω. Μου φαίνεται ότι και τα δύο έχουν κουσούρια και ίσως ο συγκεκριμένος χώρος συσκευών δεν έχει ακόμη ωριμάσει αρκετά.

Βασικά στο WD μου τη σπάει το θέμα των υποτίτλων, αλλιώς θα το είχα χτυπήσει ήδη. Στο παλιό WD το λύσανε ποτέ αυτό το θέμα ή τους έχουνε αφήσει τους χρήστες ξεκρέμαστους;

Μπορεί κάποιος να μας πει πώς τα πάει το WD TV Live με τα FLAC; Δοκίμασε κανένας 24/96 ή 24/192. Με ενδιαφέρει αν τα βγάζει από Toslink ή από HDMI για να τα πάω στον DAC του ενισχυτή μου (ως PCM φυσικά).

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Πάντως εγώ διαβάζω εδώ και δύο εβδομάδες για το WD TV Live και για το Egreat M34A σε διάφορα φόρα και ιστότοπους και στο περιοδικό RAM και όλο λέω θα πάρω το ένα ή το άλλο και όλο το αναβάλω. Μου φαίνεται ότι και τα δύο έχουν κουσούρια και ίσως ο συγκεκριμένος χώρος συσκευών δεν έχει ακόμη ωριμάσει αρκετά.

Βασικά στο WD μου τη σπάει το θέμα των υποτίτλων, αλλιώς θα το είχα χτυπήσει ήδη. Στο παλιό WD το λύσανε ποτέ αυτό το θέμα ή τους έχουνε αφήσει τους χρήστες ξεκρέμαστους;

Μπορεί κάποιος να μας πει πώς τα πάει το WD TV Live με τα FLAC; Δοκίμασε κανένας 24/96 ή 24/192. Με ενδιαφέρει αν τα βγάζει από Toslink ή από HDMI για να τα πάω στον DAC του ενισχυτή μου (ως PCM φυσικά).

σε καποιο μηνυμα μου πιο πανω εγω ανεβασει φωτο..πως φαινονται οι υποτιτλοι με την ενσωματωση υποτιτλων πανω στην ταινια..σε ικανοποιει το υψος οπως φαινονται εκει? αν ναι..τοτε προχωρας και εχεις λυσει εν μερει το θεμα των υποτιτλων που σε απασχολει..

Απάντηση: Western Digital TV HD2

Ρε παιδιά τι ακριβώς είναι αυτό το flac που το λέτε όλοι?

FLAC stands for Free Lossless Audio Codec, an audio format similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio, and you can play back compressed FLAC files in your favorite player (or your car or home stereo, see supported devices) just like you would an MP3 file.

Ναι και αλλά και το mp3 έχει φτιαχτεί μόνο για μουσική.
Εν πάση περίπτωση κατέβασα μερικά flac αρχεία και τα παιζει μια χαρά το μηχάνημα.

Παιδιά και εγώ χθές το πήρα το μηχανάκι...

Πολύ καλή εικόνα!

Με τους υποτίτλους γιατί μου τους βγάζει κινέζικα?Είναι στον ίδιο φάκελο με το mkv αρχείο, με την ίδια ονομασία εννοείται...στο pc παίζει κανονικά...

Παρακαλώ όποιον ξέρει ας βοηθήσει...

Ναι και αλλά και το mp3 έχει φτιαχτεί μόνο για μουσική.

Το mp3 δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το FLAC. Το mp3 είναι απωλεστικός αλγόριθμος συμπίεσης και μάλιστα όταν μετατρέπουμε σε mp3 ένα αρχείο ήχου δίνουμε ως παράμετρο την ποιότητα του ήχου που θέλουμε να πετύχουμε. To FLAC είναι μη απωλεστικό, σε 16/44.1 έχει ποιότητα ήχου ακριβώς ίδια με του CD και μπορεί και παραπάνω, π.χ. 24/96 ή 24/192.

Εν πάση περίπτωση κατέβασα μερικά flac αρχεία και τα παιζει μια χαρά το μηχάνημα.

Αυτά που έπαιξες τι ήταν; 24/96, 24/192; Θα με ενδιέφερε ειδικά το τελευταίο και μάλιστα αν τα βγάζει από την οπτική ίνα ως PCM για να πάνε κατευθείαν σε DAC ή απλά τα βγάζει από τις αναλογικές εξόδους;

Εγώ πλέον βρήκα την υγειά μου. Βλέπω μόνο full bluray editions σε m2ts από tsmuxer χωρίς να χαλάω καθόλου την ποιότητα και όλες οι ταινίες παίζουν νεράκι και με τέλεια εικόνα! Έχω πάθει σοκ από την ποιότητα στην 70αρα μου σόνυ! Μόνο full bluray από εδώ και πέρα για μένα...

Μόνη παραφωνία είναι ότι δεν παίζει τον TTD HD ήχο (βολεύομαι βέβαια και με απλό DTS ή AC3) από την τηλεόραση και θέλει πάλι ενισχυτή και ηχεία. Αν μπει κι αυτό σε firmware και κατεβάσουν και τους υπότιτλους τότε θα μιλάμε για το τέλειο μηχάνημα...

Καλημέρα σας.Και εγώ το έχω αγοράσει περίπου μία εβδομάδα,και παίζει άψογα όλα τα αρχεία που έχω.Του έχω συνδέσει στις 2 θύρες usb 2 σκληρούς,και φυσικά δικτυακά με καλώδιο,που βλέπει το pc το οποίο έχει vista.Το θέμα μου είναι ότι βλέπει τον σκληρό που έχει μέσα το pc,και όχι έναν εξωτερικό που είναι συνδεδεμένος με e-sata στο pc,που είναι 1tb και έχω φουλ υλικό μέσα.Τον κάνω κοινή χρήση,τον βλέπει,βλέπει τους φακέλους,αλλά δεν τους κάνει αναπαραγωγή.Κάνω κάτι λάθος μάλλον και θα ήθελα την βοήθεια σας.Είχα το παλιό και ένας λόγος που το πήρα,ήταν να μπορώ να βλέπω δικτυακά τον εξωτερικό σκληρό του υπολογιστή,για να μην κάνω copy paste από τον έναν στον άλλο,και μετά σύνδεση στην usb του wd και πήγαινε έλα.Φυσικά ο υπολογιστής είναι ανοιχτός και ο εξωτερικός.Ευχαριστώ-bye-

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Το mp3 δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το FLAC. Το mp3 είναι απωλεστικός αλγόριθμος συμπίεσης και μάλιστα όταν μετατρέπουμε σε mp3 ένα αρχείο ήχου δίνουμε ως παράμετρο την ποιότητα του ήχου που θέλουμε να πετύχουμε. To FLAC είναι μη απωλεστικό, σε 16/44.1 έχει ποιότητα ήχου ακριβώς ίδια με του CD και μπορεί και παραπάνω, π.χ. 24/96 ή 24/192.

Αυτά που έπαιξες τι ήταν; 24/96, 24/192; Θα με ενδιέφερε ειδικά το τελευταίο και μάλιστα αν τα βγάζει από την οπτική ίνα ως PCM για να πάνε κατευθείαν σε DAC ή απλά τα βγάζει από τις αναλογικές εξόδους;
Αυτό πιστεύω να σε καλύψει στην ερώτηση σου.
15510698.png

Εγώ το εχω συνδεδεμένο μόνο μέσω της hdmi στην τηλεόραση μου και το άκουγα κανονικά στην tv τώρα από τις άλλες εξόδους δεν το εχω δοκιμάσει.
Θέλεις να δοκιμάσω και κάποιο άλλο αρχείο για εσένα να σου πω αν παιζει σωστά ή όχι.

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2

Εγώ το εχω συνδεδεμένο μόνο μέσω της hdmi στην τηλεόραση μου και το άκουγα κανονικά στην tv τώρα από τις άλλες εξόδους δεν το εχω δοκιμάσει.
Θέλεις να δοκιμάσω και κάποιο άλλο αρχείο για εσένα να σου πω αν παιζει σωστά ή όχι.

Για ολους θα ηταν πολυ καλο αν ξεραμε οτι παιζει flac 24/96 απο οπτικη και φυσικα αν κλειδωνει.
Να εισαι καλα.

Πες μου μέσω p.m. τι ακριβώς θελεις να κατεβάσω και τι να δοκιμάσω ώστε να το πω στους περισσότερους.
Και όταν λες κλειδώνει τι ακριβώς εννοείς?

Πες μου μέσω p.m. τι ακριβώς θελεις να κατεβάσω και τι να δοκιμάσω ώστε να το πω στους περισσότερους.
Και όταν λες κλειδώνει τι ακριβώς εννοείς?

Απο εδω μπορεις , αυτο που λεει flac 24bit
http://www.linnrecords.com/linn-downloads-testfiles.aspx
Δες αν τα παιζει απο οπτικη.

Βεβαια και αν τα παιζει δεν θα ειμαστε σιγουροι οτι τα παιζει native ή τα κανει downsample εκτος και αμα τροφοδοτησεις με οπτικη εναν ενισχυτη και δεις να αναβει η ενδειξη 24/96.

Thanks!!!!

Παιδιά και εγώ χθές το πήρα το μηχανάκι...

Πολύ καλή εικόνα!

Με τους υποτίτλους γιατί μου τους βγάζει κινέζικα?Είναι στον ίδιο φάκελο με το mkv αρχείο, με την ίδια ονομασία εννοείται...στο pc παίζει κανονικά...

Παρακαλώ όποιον ξέρει ας βοηθήσει...

αλλαξε την κωδικοποιηση των υποτιτλων στο WD σε greek 1253

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2

αλλαξε την κωδικοποιηση των υποτιτλων στο WD σε greek 1253

Αυτό γίνεται μέσα από το μενού του western tv?

Από που?

Πάω σπίτι σε λιγάκι να το ψάξω όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολυ!

σορρυ αν θεωρειται off topic, με αφορμη την αγορα wd και την χρηση Mkv αρχειων..εχω εκνευριστει λιγο που στην πλειονοτητα των περιπτωσεων δεν ειναι στην αναλυση που λενε 720p ή στο 1080p αλλα ενα σωρο αλλες..οπως 1980χ800 1280χ544 και βγαζουν μαυρες μπαρες αλλες λιγο και αλλες πολυ..αν γνωριζει κανεις εστω σε pm υπαρχει συγκεκριμενη καταληξη αρχειων να ψαχνω οπως wiki, sinners που ειναι πραγματικες 720p ή 1080p? ευχαριστω..